Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Trafik Sigortasından Tazminat Almak..

Hastaneden durum raporu yüzde 10. Kaza yaşı 26. Maaş 5 bin. Araçta 3. Ü şahıs. Rapor süreli mi süresiz mi efor mu bilmiyorum. Üniversite hastanesinden kaza sonrası durum tesbit ropru aldık. Bu çok önemli mi etkiler mi. Tahminen ne kadar tazminat alırım.

@enes75

Davam yine ertelendi, sebep ise bilirkişinin hesapladığı tazminat faiz oranı hesaplamasında yazılan yanlış tarih ve sonucunda çıkan yanlış hesap.

Bu sebepten aynı bilirkişiden 3. Defa ek rapor aldırma kararı verildi.! Şaka gibi gerçekten

Aynı bilirkişi 2 defa yanlış rapor yazıyor 3. Rapor da yine aynı bilirkişiden alınacak kararı veriliyor.

Ben 9 yaşında oğluma adlı tip 19 oran vermiş şimdi başka bir adlı tip kurumunun bakması için itiraz etmiş sigorta şirketi başka bir kurum bakacak sonucu ne olabilir. Ayrıca 19 ile tazminat ne olur 100 karşı taraf kusurlu tarih şubat 5 2017

Trafik Kazası Kalıcı Maluliyet

Öncelikle herkese merhaba 27 yaşındayım 26 yaşında yolcu bulunduğum arkadaşımın arabasında bir trafik kazası geçirdim. Kusur %75 arkadaşa %25 karşı tarafa verdiler. Sağ ayak bileğim talus dedikleri kemik kırıldı.

45 gün alçıda olmak üzere 3 ay ayağımı basamadım ve devam eden sürede ayağımda aksama meydana geldi. 8-9 ay geçti kaza tarihinden itibaren tedavim devam ediyor aksama iyice geçti sayılır fakat eskisi gibi sağlam basamıyorum zorladığımda ağrıyor ki soğuk havalarda giren sancıları saymayayım bile.

Bende bir arkadaşım aracılığı ile bu işlerde deneyimli bir avukatlık bürosuna gittim ve anlaştık kendileri şuan vekaletle tüm işlerimi hallediyorlar. Üniversite Hastanelerinden birinde heyete girdim ve heyet raporumda 26 yaşına göre çalışma ve meslekte kazanma gücü kaybı oranı % 7,2 6 ay işgörmezlik ile 1 ay bakıcı çıktı. Ayrıca Sağ ayak talus kırığı için Gr 1.......XII (18B-a..........5)A........%9 olduğu diye bir ibare var anlamadım ben. Yakın tarihte mahkeme açıldı. Bu arada ben kaza tarihinde 1 yıllık iş yeri sahibiydim bağkurluydum ne iş yerimle nede işlerimle ilgilenebildim hatta ofisimi kapattım sistemi eve kurdum evden birşeyler yapmaya çabaladım ancak maddi ve manevi büyük zarara girmiş bulundum.

Sizce para alabilirmiyim gerçekten?
Alırsam sizce tahmini ne kadar alabilirim?
Ve bu süreç tahmini ne kadar sürer?

Cevaplarınız için şimdiden teşekkür ederim.

Bidiğim kadarıyla üni hastaneleri raporuna pek güvenmiyorlar. Adli tıp'tan rapor isteyebilirler. Oradan alacağınız oran önemli diye biliyorum. Alacağınız veya aldığınız oran üzerinden anlaştığınız avukatın aktüerya hesabını yapması lazım. En net bilgiyi kendisinden alırsınız. Geçmiş olsun

benim bir sorum olacak... yerimi bilmiyorum. Kaza sonrası adli tıptan aldığımız özür oranı doğrultusunda kısmen de olsa yaptığımız işe engel bir durum oluşursa haklı fesih sebebi sayılır mı? Şöyle örnekleyebilirim. Ben masa başı çalışan bir grafikerim. Kaza sonrası omzuma 3 vida takıldı. bir aydır fizik tedavi görüyorum ama görünen o ki hareket kısıtlılığı kalacak.. Meslek gereği işimi elim ve kolumla yaptığım için ve bunda bir kısıtlamam kalacağı için haklı fesih yapabilir miyim acaba?

Sigorta şirketi bütün evrakların aslını istiyor. Oysa avukat fotokopilerini çekip aslı gibidir yaptı şirket bunu kabul etmiyor .böyle bişey olabilir mi ben bende bulanan maluliyet raporunun aslını neden vereyim ki şirkete . tek şahsıma mı uygulanıyor böyle birşey. İşi yokuşa sürmek istiyorlar sankim.

Ayrıca maaş bodromda çalıştığım il ve mesleğim yazıyor ve kurumum amniyet buna rağmen meslek belgesi istiyorlar napim polis kimliğimi mi yollayim var mı böyle birşey bilgisi olan yazabilir mi

Cevapp
sizin kimlik falan göndermenize gerek yok. dosyanızla zaten avukatınız ilgileniyor, avukatınızın dediğini yapın.

Bu konuda avukat olmayan kimseye vekalet vermeyin. Sonra çok pişman olursunuz.Ne avukat gibi sorumluluk altına girerler ne de paranızı tam verirler

Arkadaşlar, bu mesleki bir sorun değil, sigorta şirketleri veya avukatlar değil sorun olan. Sorun kişilerde. Vicdanı olmayan, insanların mağduriyetini sömürecek kadar alçalan kişilerde. Elbette araştırın, şirket veya avukat farketmez, önlemlerinizi alın ve güvene dayalı ilişki kurun. Buradan meslekleri veya sektörleri yargılamayın. İnsanlar bir umut sorularına cevap arıyor. Boyle cevaplar vererek kafa bulandırmayın. Yol gösterin.

Insanlara cevabı bu konuda eğitim almış onları temsil etmeye yetkili kişiler vermeli.Milletten vekalet alıp gidip avukatla anlaşıp vekalet ücretine çökenler değil. Avukata aracılık yapmak suçtur. Suçu ve suçluyu övmek suçtur

Kazazede kaç raporun var nekadar tazminat aldın hiç sigortası yoksa ne olcak

yex

Sigortası olmasa bile bedeni zararlarda güvence hesabı fonundan alabilir tazminatını. Bedensel zararı yoksa sürücünün maddi durumuna kalmış demektir her şey

Merhabalar. Bende 8 Ekim 2017 de trafik kazası geçirdim arabayı eşim kullanıyordu ben yan koltuktaydım karşı araba kırmızı ışıkta virajda aniden önümüze çıktı ve orada 1 ölü oldu 😞 benimde sağ kolumda parçalanmış kırık oluştu ve ömür boyu kalıcı platin takıldı. 25 yaşındaydım 2 çocuğum var. Sorum şu hacettepe üniversitesi adli tıp kurumundan sakatlık raporu alıcam ama orda ana bilim dalında görev yapan bir beyfendinin demesine göre kazanın üzerinden 12 ay geçmesi gerekiyormuş kalıcı sakatlık raporunu alabilmem için. Yani bunun için gerçekten beklemek gerekir mi acaba ?

Öncelikle geçmiş olsun. Birincisi raporunuzu adli tıptan alın. İkincisi yasal olarak 6 ay geçmeden zaten dosya oluşturuluyor bildiğim kadarıyla. Adli süreç sebebiyle. İyileşme süreci için evet bir zaman geçmesi gerekiyor. Şu an ki halinizle bir yıl sonraki durumumuz aynı olmayacağı için bu süreci veriyorlar. İyileşme süreci yani

Cevab verdiğiniz için çok teşekkür ederim. 6 ay içinde dosya oluşturuluyor dediniz ya bu dosyayı benim sakatlık durumumla ilgili olarak mı açıyorlar ? Birde raporu alın demişsiniz ben şimdi gidip o raporu istesem verirler mi bana 😕 bilemedim

sizin kaza tespit tutanağınız var değil mi? Kaza tarihinden itibaren 6 ay geçmesi yasal bir durum. sizin durumunuzla alakalı değil. Siz bu esnada tedavinizi oluyorsunuz zaten. Tedavi bitmeden zaten rapor olamazsınız. tedaviniz bittikten sonra adli tıp kurumundan rapor alın. diğer kurumlara itiraz hakkı var...

#sağkolplatin

Raporunuzu alın. Eğer verilen rapor kalıcı ise tazminat için başvuruda bulunun ama süreli rapor verilirse süre sonunda yeniden rapor alıp başvurunuzu yapın. Organ kaybı gibi durumlarda tedavi süresi olamdığı iiçin kalıcı rapor hemen alınabilir ama kırık gibi durumlarda belli bir tedavi süresi olur.

Tedavi süresini de en iyi doktorunuz bilir. Doktorunuza sorun mutaka.

@sağkolplatin en sağlamı 1 yıl spnra alınan olur sız sımdı rapor alırsanız dıyelım kı dava surecı başladı ve aradan zaman gectı sıgorta sırketı rapora ıtıraz eder se tekrar rapor aldığınızda bıraz daha ıyılesme gerceklesırse rapor oranınız dusebılır bence en sağlamı 1 yıl sonra alınan rapor acele etmeyin

bu arada benım karar geldı tahkimden ıcraya verdık 10 gun oldu verelı suanlık bı ıtıraz gorun muyo bu ıcra ne zaman sonuçlanır ıtıraz olmazsa bu surecı yasayan arkadaşlar ve bılgısı olanlar cevap verırsenız sevınırım mandreyam kafası kırık

Anladım çok teşekkürler arkadaşlar. Beklerim tabikide sorun yok sadece gerçekliği varmıdır diye sordum. Kaza tespit raporumuz var evet asli kusur karşı tarafa verilmiş tali kusur bizde. Yani onun kusur oranı daha fazla.

Tahkim kuruluna fark davası başvurusu yapıldı ortalama ne kadar sürede sonuç çıkar bilgisi olan yazabilir mi?

Arkdaslar guvence hesabı tahkımın kararına ıtıraz ettı bu surec basından gecen varsa bılgılerını paylasırsa hem cok sevınırımm hemde forumda kalıcı bı bılgı olmus olr

Yeri burasi degil ama ozelden nasil mesaj atiliyor.nereye tiklayarak ozelden mesaj icin link aciliyor.

Can 2 ay icinde sonuc cikar...sonrasi malum onada itiraz sonra istinaf mahkemesi ...red olursa ortalik karisir ...onaylarsa yargitay a gider ben bu isinnnnn

Tahkim ne kadar sürede sonuca bağlamıştı kararı? Benim dosyam şu anda tahkimde ne kadar sürer acaba sonuç çıkması?

tam 4 ay surdu tahkımın sıtesınde başvuru sorgulama kısmından bakabılırsın orada sonuçlanma tarıhı ve dosyanın ne durumda oldugunı ogrenebılırsın

Yaş 26. Oran 15.maaş 4700. Sürekli rapor. Elli gün rapor. Meslek polis. Yaklaşık ne kadar tazminat alırım. Araçta 3. Cü kişiyim. Suçum yok yani :). Tahmini bi rakam yazarmısınız.

2017 nisan ayinda trafik kazasi gecirdim cift tarafli bi kazaydi yasim o zaman 24 tu ve asgari ucretle calisiyordum su an calismiyorum. %8 heyet raporu cikti ne kadar para alirim. Bilgilendirirseniz sevinirim

Üst Alt