Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Trafik Sigortasından Tazminat Almak..

Kazayı eşim yaptı

Merhaba
Haziran 2016 da giresun dönüşü çakıl taşları nedeniyle arabız savruldu ben arkada uyurken araba devriliyor zannerek arabadan atladım arabayı ise eşim kullanıyordu. 15 gün hastanede yattım ve hala yüzümde izler mevcut. Hastane ise bana sadece gözümden dolayı (uzağı görememem) yüzde 5 rapor verdi. Avukatım ise adli tıpa yönlendirdi ve şimdilerde adli tıptan cevap gelmiş içeriğini göremiyorum yarın avukatıma soracağım ama avukatımın cevap dilekçesinde aleyhe olan hususlara itiraz edilmiş. Buna göre diyelim ki adli tıp bana yüzde 5 veya yüzde 10 verdi tazminat alabikir miyim? Ne kadar alırım? Bana tazminat ödeyen şirket bunu daha sonra eşimden rücu eder mi?

Aysegul5555 yüzünüzde kalıcı bir iz varsa bunun için oran alıp o şekilde tazminat alabilirsiniz . Kaza ile bağlantılı kalıcı bir hasar olması kazım . Uzağı görememenizden kaynaklı bir tazminat çıkmaz . Ehliyet sigorta varsa alkol yoksa rücu etmez sigorta yani eşinizden almaz

Teşekkürler

senasrc92

Şöyle ki sol elimdeki baş parmağımı bükemediğimi not aldı adli tıp ayrıca yüzümde izler var ve bel kısmımda oluşan bir şişlikten dolayı 20dk dan fazla yürüyemiyorum tahmini tazminat miktarım ne olur!?

Arkadaslar meraba 2016 yilinda 16 yasinda iken kaza yapan kardesime gecen gun %7 rapor aldik.tahmini nekadar tazminat aliriz ayrica rapora itiraz ederler ise nasil bir surec olur.En onemlisi kardesim motorsiklet te yolcu idi .kusurun tamami bunlara carpan araca verildi simdi biz tazminat icin her iki sigortayami muracat etmemiz lazim

Kaza tarihi: 10.06.2013
Doğum tarihi: 02.11.1996
Maluliyet: sağ bacak femur kemiği parçalı kırık 30 cm platin ve bacakta incelme rapor %5,1
Kusur: %75 karşı taraf
Maaş: asgari

Ne kadar tazminat alabilirim bu işten anlayan biri hesaplayabilir mi ???

arkadaşlar mrb araştırma hastanesi %44 rapor vermişti adli tıp %18 verdi arada uçurum var
bu arada tazminatımı hesaplayabilecek arkadaş varmı kaza tarihi:30.06.2015 yaş(kaza olduğunda):35 net maaş(şuan)5300

Öncelikle geçmiş olsun.Tazminat konusunda alacağınız miktar yukarıda bahsettiğiniz bilgilerin dışında birçok veri esas alınarak hesaplanır.Dolayısıyla sigorta şirketleri sizin dilekçenize ve taleplerinize karşı hesaplama yapar , dolayısıyla re 'sen araştırma yapmadığını değerlendirmekteyim . O yüzden miktarlar sigorta şirketlerinin kendi veri tabanlarındaki programlar sayesinde hesaplanmaktadır.Son olarak alacağınız miktar sizi tatmin etmezse bundan sorası için hukuk yoluna başvurmanız gerekir .

Öncelikle geçmiş olsun.Sizin başka bir hakem hastaneden de yeni rapor almanız gerekir . Tazminat konusunda alacağınız miktar yukarıda bahsettiğiniz bilgilerin dışında birçok veri esas alınarak hesaplanır.Dolayısıyla sigorta şirketleri sizin dilekçenize ve taleplerinize karşı hesaplama yapar , dolayısıyla re 'sen araştırma yapmadığını değerlendirmekteyim . O yüzden miktarlar sigorta şirketlerinin kendi veri tabanlarındaki programlar sayesinde hesaplanmaktadır.Son olarak alacağınız miktar sizi tatmin etmezse bundan sorası için hukuk yoluna başvurmanız gerekir .

öncelikle geçmiş olsun. Kazada eğer suç oranı eşit alacağınız miktar yarıya düşürülür.

Sizden ricamız yardımci olursaniz sevinirim
Herkeze merhaba dava dosyasi istanbul adli tıp kurumu başkanlıgı görünüyor edevletten adli tıp dosyası ve adli olgu bu evraklar ne icin ve ne zaman geri gelir mahkemeye evraklarımız yani bu neyle alaka sizden ricamız teşekkürler rapor var zaten %54 rapor

13 martta gittim adli tıpa 20 mayısta geldi sonuç benimde %44 vardı rapor %18 e düştü mahkeme dosyasında %54 varsa o civarda verirler
benim aukatım belgeyi (raporu) koymamış itiraz edeccem

%10 Engelli Raporu Tazminatı ?

Selam arkadaşlar :
Yaşım 30 , brüt maaş 2400₺ ve net ise 1950₺, kusur oranım %0 yani karşı tarafın kusuru %100 tespit edildi.. engelli raporum %10'dur.

Trafik sigortasından ne kadar alacam ?

Koltuk Sigortasından ne kadar ?

Bilen varsa cvp verebilirse çok sevinirim 🙂
NOT: asgari ücret kaza yaptığım yılda net 1600₺ idi..

Eaha evel vahsettigim uzere %7 oraninda heyet raporu aldik.kaza 3 yil gecti ve doktorlar bu sekil kalivi olacak die tedavu etmediler sigirta sirketi tedavi evraklari istedi ve dosya medical.incelemede diolar surec ne olur lutfen bilen var ise yazabilirmi

Trafik kazası
Hata karşı tarafta yüzde 100
Kaza tarihi 02.03.2018
Kaza anında yaş 34
Kaza anı maaş 4550
Mütacaatta maaş 5500
Rapor oranı yüzde 20
Ne kadar tazminat alırım

merhaba iyi akşamlar yine yazip sizleri rahatsiz etcem kusura bakmayin e devlette davam gözüküyordu ama dava kaldırılmış bişe yok adli olgu yazan davayı diyorum yani evraklarimin gittinde bu mahkeme gözüküyordu ama suan yok sizden ricam bi yardımcı olurmusunuz raporum istanbula gitti dava olarak gözüküyordu ve kalkmiş dava acaba geliyormu evraklarim sizden ricam yardimci olursaniz sevinirim

Bu formda 2 defa bir konu icin yazdim kimse den cvp gelmedi nedeni ise dosyami kendin actigim icin.sizde oyle yapin araciya avukata para kaptirmayin sirtinjzdan gecindirmeyin ayni parayi sizde aliyorsunuz hatta sigorta sirketi avukattan daha cok para oduyor.heyet raporu cikmayan alamayan kisiler bana ozelden yazar ise yardimci olurum.paranizi cope atmayin sigorta sirketleri artik avukat ve aracilardan bezmis durumda o yuzden dosyalariniz gecikiyo

Merhabalar yasim 23 21 mart 2019 da tek tarafli kaza yaptik ben arka koltukta uyuyordum aracu babam kullaniyordu gozu kararıp bayilmis arac kendi kendine kanala girmiş benim sol bacagamin kaval kemigi kirildi kaval kemigi boyunda platin atildi ayagima 1 hafta yogun bakimda yattim bu sekil kaza yasiyan varmi sigorta şirketine hangi evrakları göndermemiz lazim yardımcı olabilecek varmi acaba?

Merhaba haklı olduğum kazada siğorta şirketine 2 defa başvuru yaptım ya eksik evrak var dediler günü salladılar yada rapor usulünce alınmamış dediler 11 ayda yeni rağor istiyorlar bende mahkemeye başvurmayı düşünüyorum sizce 11 ci ayı beklesem mi mahkemeye başvursammı kaza eylül 2017 Mahkeme versem davae açsam süreç nekadar sürer bilğiniz ve yorumlarınız için teşekkürler şimdiden

Bozo007

Mahkeme enson yol ben mahkemeye verdim 5 sene sürdü ünüversite hastanesinden rapor al bilirkisi bul nekadar alacagini ogren ve hesaplat verdikleri parayı al onlar bilirkişinin hesapladığı paranın % 50 60 öderler sonra sigorta tahkim komisyonuna kendin başvur bana az para verdiler diye onlarda kalanını aldırırlar sana toplam 5 6 ayda işin en ekonomik şekilde ve hızlı çözülür mahkeme 4 5 sene sürer onlar azda verse paranı cebine köy üstünü alirsin

Bozo007
şirkete gönderdiğiniz evrak gerçekten eksik olabilir, verdiğiniz rapor da usulsüz olabilir.
raporu inceleyin, gerçekten usulsüzse yeni rapor alıp öyle başvurun. şimdi dava açmaya kalkarsanız dava yıllar sürer. tahkime gidip kısa sürede sonuca ulaşsanız bile karşı taraf raporun usulsüz olduğunu düşünüyorsa karara itiraz edip sizi gene yıllarca bekletecektir.

ben sizin yerinizde olsam, usulüne uygun bir rapor alıp tekrar başvurmayı denerdim.
Muhammed64
kaza geçireli henüz birkaç ay olmuş, şu aşamada sakatlık raporu almanız zor. sakatlık raporunu aldıktan sonra şirkete başvurursunuz. kaza tutanağı, sakatlık raporu, tedaviyle ilgili diğer belgeler, aylık gelirinizi gösteren belge ve nüfus cüzdanı fotokopisiyle birlikte başvurabilirsiniz. ama sakatlık raporu için henüz erken. biz raporu hallederiz, tanıdığımız var, profesyoneliz, kurumsalız vs. diyen çantacılardan uzak durun, işlemlerinizi kendiniz halledin ama dediğim gibi şu anda rapor alamazsınız, biraz beklemeniz gerek.

@ucretsiz danismaya gerek yok muhammet tlf da ben sana bahsettin herseyi kendin yapabilirsin kimseye ihtiyacan yok raporu zaten kendin gidip aliuorsun hepsi bukadar

Arkadaşlar bana çarpan şöför 8/8kusurlu ve ceza mahkemesini ben kazandım bunun kararıyla tekrar manevi tazminat davası açablirniyim

Kaza tarihi 02.03.2018
Kusur oranı hepsi karşı tataf
Kaza anı yaş 34
Kaza anında maaş 4500
Şuan maaş. 5800
Oran yüzde 15
Ne kadar tazminat olur

Merhaba arkadaşlar bu sitede hiç tazminatını tahkim yoluyla alan bir arkadaş yokmu.?

arkadaşlar benım de bir tanıdığım trafık kazası nedeniyle vefat ediyor.yakınları belli bir süre sonra destekten yoksun kalma isimli tazminatı alıyorlar.bu tazminat işleriyle evin en büyük abisi ilgilenmiş.diğer kardeşlere 3 er bin tl dağıtmış.geçen gün yaptığımız istişarede bu paranın çok az olduğunu söyledim. gerçekten 12 bın tl mı aldı abısı bunu merak edıyorum. bence daha yuksek alması lazım gıbı gelıyor.acaba avukatla mı yoksa hasar danısmanlık fırmalarıyla mı anlastılar.bir ne kadar para alındığını nasıl öğrenebılırız.var mı bu işleri bilen anlayanlar?

arkadaşlar burda kaza yapıpda hasar danışmanlar ile anlaşmadan işini kendi ilerleten varmı cevap verebilirmisiniz

kendi işini kendi yapan da var avukata verende var . bu hesaplama işini pek bilen yok bende verdim avukata temmuz 2018 de verdim 1 sene oldu şuan tahkimde bekliyor hakeme havale yazıyor sonuçlanma tarihi 13/09/2019 yazıyor bundan sonraki süreç ne olacak hiçbir fikrim yok avukatı arıyorum sonucu bekliyoruz diyor normalde bana 6-8 ay araında sonuçlanır demişlerdi 1 yıl oldu hala bekliyorum bakalım daha nereye kadar sürecek. şu hesaplamayı da doğru dürüst yapabilecek birisi yada formülü varsa verirse sevinirim. kaza tarihi 18/01/2018 kaza yaşım 37 maaşım 3070 TL kusur karşı taraf %25 . benim % 75 . 2 çocuk var 6 ay işe dönemedim eşimde devlet memuru o da bana 6 ay refakat etti raporum % 19 . şuanki maaşım 4113 TL . organ kaybı var dalağım alındı, beyin kanaması kafatası kırığı sağ gözümde 6. sinir felci dışa kayma çift görme var ve hala devam ediyor 1,5 yıl oldu. bu verilere göre hesaplama yapabilecek var mı.

Sayın levendinyo avukata Temmuz 2018 de verdiysen nasıl 13 Eylül tahkim sonuçlanma yazar avukatın dosyayı bekletmiş yeni tahkime başvurmuş olmalı yoksa mümkün değil benim şubatta başvurduk haziranda sonuçlandı tahkimde öyle bir sene beklemez tahkim den itirazdan çıkar istinaf ve temyiz süreciyle süreç uzar tahkim den korkutmayalım insanları başvuru tarihine iyi bak sitede

Ayrıca avukatından hesaplamanı iste hesaplamyı yapıp hakettiğin tazminatı sana söylücektir ben avukatım dan istedim ne kadar alcam dedim hesapladı gönderdi

düzeltme. ben avukatla temmuz 2018 de anlaşma yaptım adli tıptan rapor martta sonuçlandı % 19 rapor verildi sonraında 1 ay sonra tahkime nisan 2019 de verildi doğa sigorta çok zorluk çıkarıyormuş. 40 bin sınırmış onun üzerinde karar bekliyoruz dedi net bir rakam vermediler avukata hesaplatayım sağolun efe bey.

Üst Alt