Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Trafik Sigortasından Tazminat Almak..

Sonuçlanma tarihinden önce karar çıkar merak etme ağustosun başı çıkar kararın itiraz ederlerse itiraz süreci var bir buçuk ay falan hayırlısı olsun hepimiz için sadecd doğa değil neredeyse tüm sigorta şirketleri aynı resmen eziyet ediyorlar sayılı sigorta şirketi var düzgün ödeyen avukatından iste hesaplamanı ihmal etme ne alacağını bil

Bende 17.08.2018 de kaza yaptım siz raporu ne zaman aldınız ben daha kati raporu alamadım bayramdan once bir amelliyat oldum alçı çıkalı 2 hafta oluyor kaynama sürecini bekliyoruz bu ikinci amelliyat bana tedaviler bitmeden kati rapor alinmaz dediler uroloji de amlliyat derse rapor iş uzayacak gibi

Merhaba arkadaşlar bende kazada yaralandım güvence hesabına dava açtım ancak araç satıştan itibaren 15 gün eski poliçe geçerliymiş sigortaya başvurdum 160.000 teklif ettiler kaza 2014 yılında 27 yaşındayken oldu maaşım 6.500 kaza 2014 yılında oldu geçen yıl yapılan bilirkişi hesaplamasında 167.000 çıkmıştı şimdi sorum Sigortanın teklifini kabul mü etmeliyim dava açsam yasal faiz olay tarihi mi yoksa bu tarihten itibaren mi geçerli olur sigortanın verdiği parayı alırsam dava açma hakkımı kaybedermiyim sigortayla pazarlığı ne kadar sürdürebilirim başından geçen yardımcı olursa minnettar olurum

Bilmediğim bir konuda yardım istedim hepimiz kazazedeyiz kader arkadaşıyız sorduğum sorulara cevap verecek bir tane arkadaş Yok mu :((

arkadaşlar benım de bir tanıdığım trafık kazası nedeniyle vefat ediyor.yakınları belli bir süre sonra destekten yoksun kalma isimli tazminatı alıyorlar. tazminat işleriyle, evin en büyük abisi ilgilenmiş.diğer kardeşlere 3 er bin tl dağıtmış.geçen gün yaptığımız istişarede bu paranın çok az olduğunu söyledim. gerçekten 12 bın tl mı aldı abısı bunu merak edıyorum. bence daha yuksek alması lazım çünkü destekten yoksun kalma tazminati bu!! Bu gıbı durumlarda daha fazla alinir diye tahmin ediyorum. Bu kadar az para alinmasinin altinda acaba kötü niyetli eylemler yatabilir mi.bu işlerle ilgilenen kisi avukatla mı yoksa hasar danısmanlık fırmalarıyla mı anlastılar.bu firmalardan ne kadar para alındığını nasıl öğrenebılırız.var mı bu işleri bilen anlayanlar varsa eraber calisabiliriz? @ücretsizdestek

Polis34 7 bin lira için 160 bin TL yi bekletmemenizi öneririm . Teklifi kabul ederseniz dava açma hakkınız olmaz . Ama teklif gayet iyi .

senasrc92 çok teşekkür ederim aslında teklif edilen 150 ama ben 160 istedim daha yanıt gelmedi sormak istediğim hususlar yasal faiz şu andan itibaren başlar dimi yani eğer öyleyse zaten 7 bin için dediğin gibi beklemektense kabul etmek mantıklı ama işte kafamda deli sorular sigorta son teklifini yazılı mı yapar kurul falan diyor yardımcı olursan çok memnun olurum yani pazarlık nasıl oluyor

Polis34 benim eşim sigorta avukatı yanında katip . Onlar bu pazarlık işini mail üzerinden yapıyorlar . İyileştirme istiyorlar . Anlaşılan miktar üzerinden ibrarname imzalanıyor . Ve para kısa sürede yatıyor . Sizin avukatınız yok mu ?

Meraba arkadaşlar

17 yaşımda kaza yaptım 26 engelli raporu aldım avukat tuttum şuan dosya tahkimde kaza 2016 da oldu yolcu konumu ne kadar tazminat alırim ve itıraş ederlerse az miktarda olsa alabilirmiyiz

senasrc92 insanlara ne kadar yardım ettiğinizi okudum bir çok mesajda avukat var ama nasıl diyeyim bazı sorunlar yaşadık ve güven problemi oluştu sorduğum soru şu yasal faiz bu zamana kadar sigortaya başvuru yapmadığım için mantıken bu tarihten itibaren başlar kabul etmezsem ve bu pazarlık en son teklifle son mu bulur şöyle mi der bizim size vereceğimiz son teklif budur ediyorsanız buyrun alın etmiyorsanız buyrun mahkemeye yada tahkime gidin sigorta kaybedeceğini bildiği için böyle bir teklif yapıyor ben sadece yanlış yere dava açmışım ve yıllarca boşa uğraşmışım çok sıkıldım yardımınıza ve görüşlerinize şimdiden teşekkür ederim

Polis34 Sigortaya başvuru yaptığınız gün itibariyle yasa faiz işler . Bence teklifi kabul edin . Yazılı teklif gelmesi lazım . Sizin de kabul ettiğinizi beyan etmeniz üzerine Size veya varsa avukatınıza ibrarname gelir. İmzalayıp tekrar kargolarsınız. Kabul etmezseniz 1-2 sene sürer . Şimdi parayı alıp Paranızı işletirseniz aradaki farkı çıkarmış olursunuz zaten . Yine de siz bilirsiniz .

senasrc92 çok teşekkürler bende ayni fikirdeyim yüksek olasılık 150 son teklif deseler de kabul edeceğim son soru avukatın benden gizli el altından para alma durumu olmaz dimi başkada sorum yok şimdiden herşey için çok ama çok teşekkür ederim Allah razı olsun rabbim sizden uzak eylesin böyle durumları

Polis34 Rica ederim . ibrarnameyi avukat imzalayacak. Ahzu kabz yetkisi varsa parayı çekme hakkı var . Bizimkiler genelde müvekkilin hesap numarasına yatırıyorlar . Müvekkilpata yatınca avukata sözleşmedeki payını veriyor . Bu sizin nasıl anlaştığınıza bağlı . Öyle bir durum olmaz umarım .

senasrc92 benim anlaşmada %12 ahzu kabze diyor. Bu durumda, avukat çıkan paranın %12 sini mi sigorta şirketinden alabilir ya da sigorta şirketi ödemeyi yaparken vekaleti mi kontrol ediyor?

Merhaba Arkadaşlar
Babam 2019 ocak ayında dolmuşun altında kaldı. Çok şükür kaburga kırıkları ile kurtuldu. Ceza mahkemesi devam ediyor. Ancak biz bu sigortacılara elimizi kaptırmış olabiliriz. Şöyle ki olayın sıcaklığı içindeyken bize sözleşme imzalattılar. %45 onlar alacak %55 biz. Bugün adli tıp raporu çıkmış %5 özürlülük verilmiş. Bu adamlardan doğru dürüst bilgi de alamıyorum. Babam 73 yaşında olduğu için 5-10 bin lira tazminat alırsınız onun da yarısını biz alırız dediler. Kazada babama %25 kusur verilmiş karşıya% 75. Bu konuda ne kadar alırız ne zaman alırız inanın hiç bilgim yok. Yardımcı olur musunuz? saygılar

Tansarp7777 kaburga kırıklarında çok çıkmıyor. Yaş da önemli faktör. Memnun değilseniz azil verme hakkına sahipsiniz .

senasrc92

Hayır konuyu bilmiyorum. Babamın çektiği acıların karşılığının 5-10 bin lira olmasını anlayamıyorum. Ya doğru söylemiyorlarsa diye bir araştırmaya girdim ve karşıma bu form çıktı.

selamlar

Arkadaşım bu nasıl bir firmaymış ne demek %45 böyle bir hakları yok

senasrc92 merhabalar Sena hanım öncelikle sizi yoruyorsam hakkınızı helal edin sormak istediğim şu;
Sigorta bugün ibranameyi gönderdi anlaşma sağlandı ama kafama takılan bir kaç husus var Maddelerden birinde SGK dan ödeme almadığı ve gelir bağlanmadığı SGK tarafından bir talepte bulunulursa rücu edileceği vardı şimdi ben SGK dan bir ödeme almadım ancak gazilik davam devam ediyor SGK ile davalığız yani şimdi benim mahkeme gaziliğimi verirse SGK bunu sigortadan talep edebilir mi ve Sigorta bu parayı benim maaşımdan kesebilir mi şimdi kazayla Sigorta ile anlaşanlar özürlü maaşı aldıklarında Sigortaya ödeme mi yapıyor mesela 2.soru 3.şahıslardan ibaresi şimdi bana çarpan şahsa karşı kazandığım maddi tazminat var bunu sigorta benden alabilir mi kafam karışıştı nolur bir yardımcı olun :(( yanlış sonuçlar almaktan çok korkuyorum zaten mağdurum

senasrc92 kusuruma bakma anlayan olmayınca sana soruyoruz hakkını helal et yani bu arabulucu olayınca sadece rakam değişiyor olarak anladım geri kalan bütün ibareler maktu diyorsunuz Peki SGK dan maaş almadığım ve gelir bağlanmadı diyor ki SGK bana birşey rücu ederse onu senden rücu ederim bunun anlamı ne SGK maaş bağlasa onu sigortadan rücu ediyor mu

Polis34 geçici iş görmemezlikle ilgilisi bazı maddeler var avukatınıza sorun detaylı bilgi verecektir

senasrc92 ücretsiz destek bi yardımcı olun lütfen bu ibranameler matbumudur

matbu değildir.

sizin olayın özelinde; SGK size kaza sonrasında sakatlık maaşı bağlarsa, bu maaşın peşin sermaye değerini, sigortalısının kusuru oranında sigorta şirketinde isteyecektir. bu durumda sigorta şirketi hem size hem de SGK'ya ödemiş yapmış olacak. ve SGK'ya ödediği tutarı sizden geri isteyecektir. bu normal bir süreç, o ibranameyi sırf bu yüzden imzalamaktan çekiniyorsanız .çekinmeyin imzalayın.

ben asıl, karşı araç sahibinden aldığınız maddi tazminatı anlamadım. karşı tarafın sigortası varken, size neden maddi tazminat ödedi?
teminatı aşan kısım mı vardı ya da teminat dışı kalan bir sebeple maddi tazminata mı hükmolundu?
maddi tazminat değil de manevi tazmiant olmasın 0?

ücretsiz destek şimdi şöyle oluyor ben sigortasız olduğunu düşünerek yani eski poliçenin 15 gün geçerli olduğunu bilmeyerek şahsa ve güvence hesabına dava açtım 167.000 yasal faizle birlikte 320.000 oldu müteselsil ödenmesi diyerek kazandım daha sonra aracın eski poliçesi geçerli olduğunu öğrenerek sigortaya müracaat ettim ve 160.000 anlaştık ancak ibranamede SGK ödeme almadığımı ve gelir aylığı bağlanmadığımı bunu rücu ederse benden rücu edileceğini kabul ettim sakatlık aylığı gibi bir durum söz konusu değil ama görev sırasında olduğu için gazilik için dava açtım SGK ya dava devam ediyor ama malüllük aylığı maddi tazminattan indirilmez diyor avukatlar ve bu olay sebebiyle Nakdi tazminat alacağım 2330 sayılı yasa kapsamında bunu SGK sigortadan mı şahıstan mı rücu eder bilmiyorum işte

siz sgkyı rücuyu falan boşverin. daha önce aldığınız bir parayı tekrar almaya çalışıyorsunuz. yaptığınız ortaya çıkarsa sigorta dolandırıcılığı nedeniyle ağır ceza'da yargılanacaksınız. aldığınız parayı zaten geri ödeyeceksiniz, muhtemelen memuriyet de yanacak.

bunların hiçbirisi başınıza gelmeye debilir, belki farketmezler, ama bu yaptığınızın etik olmadığı gerçeğini değiştirmiyor. siz polissiniz, topluma örnek olmanız gerekiyor.

ücretsiz destek ne diyorsun ya almış olduğum bir para Yok benim iki taraftan konuyu anlamadan dinlemeden yorum yapıyorsun ben bir tek Sigortadan aldim diğerini zaten güvence fonuna kaybediyorum kazansam da almayacağım zaten dolandırıcı değiliz kardeşim öyle bilip bilmeden itham etme

yahu bir önceki mesajda kazandım demişsiniz. tam olarak yazsanıza ne olduğunu, ben size yol göstermeye çalışıyorum, yanlış bir şey yapmayın diyorum. neden kızıyorsunuz?

sorunuza gelince; evet eğer SGK size maaş bağlarsa bağladığı maaşın peşin sermaye değerini sigorta şirketinden ister. sigorta şirketi size ödeyeceği tazminatı hesaplarken, SGKdan size ödenecek olan parayı bilemeyeceği için, siza fazla ödeme yapmış olur. bu nedenle SGK'nın kendisinden isteyeceği parayı sizden geri alır.
size imzalatılan o kağıtta böyle bir ibare olmasaydı bile o parayı sizden geri alırlardı.
hatta size hikbir şekilde ibraname vs imzalatılmadan para ödenseydi (dava açıp kazanıp sonra tahsil etseydiniz vs.) gene sonradan SGK'nın tahsil ettiği parayı sizden geri alırdı sigorta şirketi, bundan kaçış yok, o yüzden o kağıdı imzalamktan korkmayın. ama o kağıdı imzaladıktan sonra avukata-aracıya vs. vereceğiniz parayı da ona göre hesap edin. şirket benden x lirayı geri alırsa, o tutara denk gelen ücreti bana geri vereceksiniz diye başta konuşun.
aldığı paranın %40'ını aracılara verdikten sonra SGK rücusu yüzünden kalan parayı da şirkete faiziyle geri verip zarar eden insanlar var.

ücretsiz destek kızmamın sebebi dolandırıcı gibi davranmanız bakın ben olayda yaralandım 2014 yılında aracın sigortası yoktu çarpan kişi adına ben şahsa ve güvence hesabına dava açtım ve kazandım ancak güvence hesabı parayı ödemeden istinafa gitti ve aracın eski poliçesinin 15 gün geçerli olduğunu sundu dosyada bunun üzerine bende sigortadan talepte bulundum ve anlaştım avukat arkadaşlara sordum başvurmadan önce onlarda bana Sigorta ödeme yapmayı kabul ederse anlaşmamı hukukta zararı tazmin olduğunu yüzde 99 olasılıkla dosyanın bozulacağını söylediler kaldı ki dosya onansa le ben o parayı almayacağım bu durumda da sizin söylediğiniz tarzda bişey olmaz sanırım

Üst Alt