yahu bir önceki mesajda kazandım demişsiniz. tam olarak yazsanıza ne olduğunu, ben size yol göstermeye çalışıyorum, yanlış bir şey yapmayın diyorum. neden kızıyorsunuz?
sorunuza gelince; evet eğer SGK size maaş bağlarsa bağladığı maaşın peşin sermaye değerini sigorta şirketinden ister. sigorta şirketi size ödeyeceği tazminatı hesaplarken, SGKdan size ödenecek olan parayı bilemeyeceği için, siza fazla ödeme yapmış olur. bu nedenle SGK'nın kendisinden isteyeceği parayı sizden geri alır.
size imzalatılan o kağıtta böyle bir ibare olmasaydı bile o parayı sizden geri alırlardı.
hatta size hikbir şekilde ibraname vs imzalatılmadan para ödenseydi (dava açıp kazanıp sonra tahsil etseydiniz vs.) gene sonradan SGK'nın tahsil ettiği parayı sizden geri alırdı sigorta şirketi, bundan kaçış yok, o yüzden o kağıdı imzalamktan korkmayın. ama o kağıdı imzaladıktan sonra avukata-aracıya vs. vereceğiniz parayı da ona göre hesap edin. şirket benden x lirayı geri alırsa, o tutara denk gelen ücreti bana geri vereceksiniz diye başta konuşun.
aldığı paranın %40'ını aracılara verdikten sonra SGK rücusu yüzünden kalan parayı da şirkete faiziyle geri verip zarar eden insanlar var.