Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Trafik Sigortasından Tazminat Almak..

Merhaba ben araçta 3, kişi olarak kaza geçirdim sonuçlandı karşı tarafın sigortası %80 küsur karşılığında bilirkişi tarafından 101000 ödemeye karar verdi kalan %20 'yi iflas eden sigorta şirketi adına güvence hesabından fakat 15000 olarak aldım yani %80 i 101000 lira olan paranın tamamı yaklaşık olarak 125000 civarı olmalı yani güvence hesabı bana 10000 eksik ödedi güvence hesabı yanlış veya taraflı karar verimi kalan parayı alabilirmiyim

eksik kalan tutar icin hak islahi gibi bir mahkeme aciliyor sanirim. ama guvence hesabi da sanirim normal şirket gibi. yani o da sigorta tahkim komisyonuna üye. oraya başvurabilirsiniz.

Selamlar mahkemeye acmis oldugumuz fark davasina istinaden mahkemenin bizi gondermis oldugu istanbul adli tip kurumu 3. İhtisas kurulundan yuzde 43 rapor geldi ve mahkeme ara kararla dosyayi hesap icin bilirkisiye teslim etmis ,hesaplamadan sonraki surec nasil olacak ,ysni bundan sonra ne olacak??

merhabalar.üniversite hastanesinden %7 lik raporla fark davası açtık. adli tıptan sıfır oran çıktı ne yapılabilir?boyunda pilatin sağ kolda güç kaybı,parmakta kalıcı uyuşma ve his kaybı.hepsi raporda var. bunlara rağmen sıfır oran.anlam veremedim.acil destek

muallim06

kanunlar çok karışık
1-20/02/2019 da engelli yönetmeliği değişmiş.bu tarihten sonraki raporlar buna göre alınacakmış
2-adli tıpın kullandığı cetvelle üniv. hastanelerinin kullandığı cetvel farklı
3-trafik sigorta poliçesine ve yargıtay kararlarına göre (2013 yılından sonraki poliçeler) hastanelerin kullandığı cetvel uygun
ne olacak benim halim (poliçe ve kaza tarihi ağustos 2015)
bilen biri varsa şimdiden teşekkürler

Trafik kazası

Öncelikle merhaba 07.12.2018 tarihinde yaya geçiti üzerinde bir araç çarpması sonucunda ayak bileğim in iç kesiminde ki kırık sonucu 2 adet platin vida takıldı şuanda yürüme bozukluğu var ve bileğimde şişme meydana geliyor yüzde kaç gibi bir rapor çıkar.kaza tarihinde 35 yaşında idim çalışmıyordum kazada karşı taraf yüzde yüz suçlu sizce sigorta şirketi nekadar bir ödeme yapar.

2016 yılında geçirdiğim iş trafik kazası sonucu maluliyet hesabı için sgk dan 12,80 1 yıl kontrol şartı ile sürekli iş göremezlik aylığı bağlandı 480 tl ve 3 yıl geriye dönük 480 tl olarak ödendi bundan sonrası için karşı aracın sigortasına dava açabilmem için neler yapmam lazım hukuk büroları üşüştü ve büyük rakamlar telafuz ediyorlar lütfen yardım

ahmet2834 geçmiş olsun , bu başlığın ilk mesajında yazıyor neler yapacağın, dikkatli bir şekilde bu başlıktaki mesajları oku, hasar danışmanlık şirketlerinden uzak dur, kendin takip edemiyeceksen eğer mutlaka çevrendeki iyi bir tazminat hukukuna hakim olan bir avukatla hareket et, merak etme burada da birazdan üşüşürler başına, özel mesajlar, telefon numaraları havada uçuşur, acele etme, hemen vekalet verme,

işte okudum hatta özel mesaj atmak istiyordum size atamadım yani bir donanımlı hastaneden rapor almak için ne yapmam lazım hani adım adım beni yönlendirecek birisi lazım

Tam teşekküllü bir devlet hastanesine veya üniversite hastanesine müracat et heyet raporu için, raporunu aldıktan sonra diğer evraklarınla birlikte sigorta şirketine müracat edeceksin, zaten istanbuldasın herhalde, takip etmen kolay olur, öncelikle rapor işini hallet,

teşekkür ederim peki raporumun çıktığı hastane de eğitim araştırma hastanesi maluliyet tespiti için şimdi yine oraya başvurarak heyet raporu alsam olur mu yoksa başka bir hastane mi olması lazım diğer bütün belgeler topladım zaten ilaç raporlarım hastane yatışlarım zabıt asılları hepsi hazır

elindeki raporla müracat et sigortaya , kabul ederlerse devam edersin, kabul etmezlerse üniversite hastanelerinde adli tıp birimi vardır , oradanda alabilirsin, veya dava yoluna gidersin, dava yoluna gittiğinde zaten adli tıp kurumuna gönderecek seni mahkeme, oradan alırsın, bence önce elindeki rapor ve diğer evraklarla git sigorta şirketine elden müracaat et ve dosyanı açtır.sonra duruma göre hareket edersin, herhangi bir kaybın olmaz

Arkadaşlar ben anlaşma yoluna giderekbir miktar para aldim sigortadan raporum 15 ti . Yüzde 8 üzerinden paramı aldım. Şimdi geriye kalan için İstanbul adli tıpa dosyam gitti sonuç ne zmaan.gelir bilmiyorum fakat sigotayla anlastiktan. Sonra iki yıl içinde dava açmak gerek mis . İstanbul'dan sonuç çok gecikir se dava hakkımdan olurmuyum ne.yapmam.lazim . Gerçekten ikinci kez dava yoluyla geriye kalan.hakkimi.alabilirmiyim. ikinci kez dava açıp para alan var mı.arkadaslar.

Kaza tazminatı

Merhaba arkadaşlar.. Bin bir türlü söylentiler benim canımı sıkıyor.. lütfen net olmasa bile en yakın cvbi bilen varsa bana söylesin.. 2018 de kaza geçirdim ve elmacık kemiği ile kafa tası kemiği arasında 3 kemik kırığım oldu.. ayrıca Bey'in kanaması geçirdim ve sağ üst çenem tamamıyla uyuşuk kaldı..

Kaza tarihi : 20.11.2018
Yaşım : 15.10.1987
Askerlik : Yapıldı
Medeni Hal : Evli 1 çocuk
Net Maaş : 1950₺
Brüt Maaş : 2439₺
Adlî Tıp raporum çıktı ama sisteme düşmediği için bilmiyorum ama sırasıyla %10 - %15 ve %20 engelli oranı için ne kadar tazminat alabilirim ?

6 veya 8 ile carpılıyodu sanırım

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

geçmiş olsun. kaza kusur oranınız nedir onu da yazarsanız kaba taslak bir hesap yapılabilir.

Bilen var.mi arkadaşlar hasimsiz olarak adli tıpa dosya gönderdik eğer maluliyet fazla çıkarsa dava acicaz cikmassa dava acmadigimiz halde sigorta şirketiyle sorun yaşarmiyiz

Arkadaşlar sigorta şirketine aşağıdaki gibi bir soru sordum. geçici iş görememezlik ve bakıcı gideri için ödemenin kalktıgını söyledi. Ama hasar uzmanlik firmaları halen alabildiklerini söylüyorlar. Kural SGK ya baglı olup olmamakla degisiyor mu? bilginiz varmıydı bu konuda

"Haziran 2019 ayinda yaralanmali trafik kazasi gecirmistim. iyilesme surecim uzayabilecegi icin raporum 6 ayda değil yaklasik 1 yil sonra tanzim edilebilir. Bu süre içinde geçici bir ödeme alabilir miyiz? Epikriz raporlarına istinaden"

Muhammet Navruz <muhammet.navruz@neova.com.tr>
18.10.2019 Cum 17:30
Merhaba,

Trafik sigortası genel şartları gereği maluliyet(sakatlık) dosyaların da 01.06.2015 sonrasında gerçekleşen kazalarda bakıcı gideri geçici iş göremezlik, tedavi gideri masrafları karşılanmamaktadır. Bilgilerinize rica ederiz.

Merhaba herkese geçmiş olsun 18-03-2019 tarihinde kaza geçirdim sol tibia ve fibula kırıgı oluştu bide kusur%0 olarak cıktı yolcu konumundaydım tek taraflı kaza aktüerim ne kadar cıkar acaba hesaplamasini bilen hesapylabilirmi rica etsem?

ismail3500

Kaza tarihi: 18/03/2019
Doğum tarihiniz:
Sürekli iş gücü kaybı oranınız:
Kaza tarihindeki geliriniz:
Bugünkü geliriniz:
Kusur oranınız: %0

Yolcu olduğunuz araç ticari miydi yoksa tanıdık aracı mıydı?

Yukarıdaki soruları cevaplarsanız net bir hesap yapabilirim.

turk35

Merhaba abi kaza geçirdigimiz araç kamyonet olarak geçiyor ticari kendi işimizde kullanıyoruz ben yolcu konumundaydım yaşım 23 kusur %0 gelirim asgari ücret şöför babam idi araçta babama ait
Rapor almadım henüz ortlama kaç cıkar onuda bilmiyorum bir kaç kişi var forumda yazdım ama dönmediler rapor aldılarmı %kaç cıktı bilmiyorum

2005'te trafik kazası geçirdim ve hiçbir yere başvurmadım

Çünkü bana şu denildi: Dolmuş şöförüydüm ve araçta tek başıma idim, yolcuların sigortasını varmış benim yokmuş. bundan dolayı tazminat almıyor muşum... ne iş anlamadım

Selam aleyküm herkese arkadaşlar 2016 nisan ayı 19 da kayunbabam tek taraflı aracıyla karayolunda kaza yaptı ruhsat sahibi kendi ve vefat etti araba pert oldu tazmınat alma hakkı varmı tek taraflı kazalarda alınmıyor denilmiş kayınıma kimler dediyse bütün evraklar dosya halinde duruyor ne yapmam lazım yardımcı olabilirmisiniz

Kolay gelsin bilek kirikligi ile lgili rapor alan var mi acaba aldiysa kac oran verdiler heyete girdim 4 ay oldu sonuc yok bilekte platin vs var kolay gelsin tesekkur ederim

Arkadaşlar adli tıp 3.ihtisas kuruluna itiraz edipte tekrar raporunun düzenlenip oranını artıran varmı. Ben inversite hastanesinden yuzde 15 aldim İstanbul adli tıp yuzde 4 verdi itiraz ettim. Cünki benim engelim bel bolgesiydi onunla beyin cerrah ilgileniyor adamlar beni ortapediye gönderdi ve oda pek bisey yazmadı halbuki benim beyincerraha gitmem gerekti onu talep ettim benim sıkımtımla ilgili alakasız yere nasıl yönderir ben anlamadım eminim beyincerrah incelese oranım bu kadar düsüş cıkmazdı bu nasıl iştir ya

Merhaba arkadaslar sigortayi aradim ben (halk sigorta) bana dediki tam tesekkulu devlet hastahanesinden veya universite'den almaniz gerekiyor dedi benim alacagim yer 9 eylul üniversitesi adli tıp birimi adli tip kabul etmiyoruz diyorlar bu nasil olmuyorki

Üst Alt