aliihsan32
o madde biraz karışık ve zaten uygulanamıyor. insanlar yine hastaneye başvurup sakatlık raporu alabiliyor.
şöyle düşünün, belki bir kaza geçirdim ama konunun sigorta şirketiyle alakası yok, trafik kazası değil, merdivenden düştüm bacağım kırıldı. kusuru olan adamdan para alacağım. alacağım parayı hesaplayabilmem için de sakatlık oranımı bilmem lazım. herhangi bir kurumla işim yok, ben karşı taraftan para alacağım.
sizin bahsettiğiniz yönetmeliğe göre bir kurumdan yazı getirmem gerekiyor.
ya da sigorta şirketinden para isteyeceğim, ama bu parayı isteyebilmem için sakatlık oranımı bilmem gerek. bahsettiğiniz yönetmeliğe göre önce şirkete başvuracağım, şirket hastaneye yazı yazacak, sonra sakatlık oranım tespit edilecek vs.
e peki sigorta şirketi hastaneye yazı yazmazsa ne olacak? ben sakatlık oranımı tespit ettiremeyecek miyim?
kaldı ki yönetmelikte, kurum veya kuruluştan yazı getirilir diyor, orada bahsedilen kurum veya kuruluşun sigorta şirketi olduğunu nereden çıkarıyorsunuz. bence o yorum da yanlış, rapor alabilmek için ille de bir kurumdan yazı alınacaksa o kurum il sağlık müdürlüğü vs. olabilir, sigorta şirketi olamaz. sigorta şirketi kim ki benim muayene olabilmem için onun onayı gereksin?
dediğim gibi yönetmeliğin o maddesi çok saçma fiilen uygulanabilmesi de mümkün değil, uygulamaya çalışan hastaneler var onlar da aslında saçmaladıklarının farkında. bu sene 10a yakın dosyada rapor aldım, hiç birinde sigorta şirketinden yazı falan götürmedim.
İlgili maddenin iptali için dava açıldı mı bilmiyorum ama o maddenin iptali gerekiyor yakında da bir şekilde iptal edilir. vatandaşın muayene olma hakkı sigorta şirketinin iznine bağlanamaz.