Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Trafik Sigortasından Tazminat Almak..

Merhaba heyet raporumu aldım %5 çıktı bilekten diz dahil baldır kırığı vardı ve hala yürümekte zorlanıyorum heyet raporum %5 çıktı 3900 tl maas alıyorum ve 29 yaşın dayım 83 gün rapor aldın işe gitmedim şimdi bu tazminat nasıl hesaplanıyor sigortadan bilgisi olan varmı hesaplama kriterleri nelerdir

Merhaba süreç tamamlandı yarın Sigorta mahkemem var ben sadece %5 denilen işlem nasıl oluyor hesaplanıyor kadar tazminat alırım onu merak edıyorum 83 gün rapor aldım kazadan karşı taraf suçlu 3900 tl maas almakta ve 29 yaşındayım bunun nihayisinde aldığım tutar eğer beni tatmin etmezse siZinle yine iletişime. Geçerim bu süreç te tahmini hesapla ne çıkar onu bana söyle bilir misiniz

zeynelsarı geçmiş olsun . kusur oranınıza göre hesaplama yapılıyor daha önce paylaştım hesaplama formülünü ordan bakabilirsiniz . hesaplama işi uzmanlık isteyen bir konu hepimiz tam olarak hesaplama yapmayı bilmiyoruz güvendiğin avukatına hesaplatabilirsin.

Trafik Kazalarında Maddi Tazminat Nasıl Hesaplanır?

Maddi tazminat nasıl hesaplanır sorusu, daha somut verilerle cevaplanabilecek bir sorudur. Maddi tazminatın mikatarını doğrudan uğranılan zarar ve kusur oranı belirlemektedir.

Örnek vermek gerekirse (örneğimizde tazminat hesaplama yönteminin anlaşılması için temel esaslar belirlenmiştir); Trafik kazası, neticesinde maluliyete uğrayan (yaralanan) kişinin maluliyet oranının %60 olduğunu kabul edelim. Maluliyete uğrayanın olaydaki kusur oranının %20, yaşının 30, maaşının 3000 TL olduğunu varsayalım. Genel hatları ile bir hesaplama yapmak gerekirse, tazminat miktarı şu esaslara göre belirlenecektir:

Maluliyete uğrayan kişinin 72 yaşına kadar işgücü olduğu kabul edilir. Malul kişinin 65 yaşına kadar aktif çalışma süresi, 65 yaş ile 72 yaş arasında da pasif çalışma süresi hesaplanır. Somut örneğimizde maluliyete uğrayan kişi 30 yıl aktif, 7 yıl pasif çalışma yapacaktır.
Maluliyete uğrayan kişinin işgücü kaybı her ay için ayrı ayrı hesaplanmalıdır. Bu durumda 3000 TL maaş alan mağdurun maaşından kusur oranı olan %20 düşülmeli, bulunan miktar %60 maluliyet oranı ile çarpılmalıdır. Somut örneğimizde; 3000 TL maaş - % 20 mağdurun kusur oranına tekabül eden miktar = 2400 TL x 60/100 = 1440 TL aylık işgücü ve gelir kaybı olarak hesaplanır. Yıllık işgücü/gelir kaybı 17.280 TL olacaktır.
Bulunan yıllık işgücü/gelir kaybı aktif ve pasif çalışma süresi olan 37 yıl ile çarpılır. Somut örneğimizde; yıllık işgücü kaybı 17280 x 37 yıl = 639.360 TL maddi tazminat olarak ortaya çıkacaktır.
İskontolama yöntemi nedeniyle tazminattan kabaca %25 oranında indirim yapılması gerekir.
Hemen belirtelim ki, tazminata neden olan olay aynı zamanda bir iş kazası ise, bu nedenle maluliyete uğrayan kişiye iş kazası geliri bağlanmışsa, bağlanan gelirin peşin sermaye değeri hesaplanan tazminat miktarından düşülür. Somut örneğimizde malul kişiye bağlanan maaşın peşin sermaye değerinin yaklaşık 50.000 TL olduğu varsayılabilir.

Kolay gelsin kaza yaptiktan 1 ay sonra hastaneye gittim kirik var mis illiyet bagi bilirkisi kuramamis mahkemeye vermistim bunu banzer durumu olan var mi tesekkur ederim

merhaba, benimde basıma geldi. kazadan 1 ay sonra ameliyat oldum illiyet bağı kuramadıklarını soylediler. Burası türkiye randevu almak için bile evde bekliyenilidğini unutmus herkes. İlk tedavi aldığın hastaneyi git, ordaki tüm raporlarını al, yapılan en ufak bir müdehalenin bile.

Endereren tesekkur ediyorum cevap icin
Itirazimizi yaptik kazadan 4 gun sonra siddetli agridan hastaneye gittigimde beni adli vaka olsugundan raporlari ve trafik kaza tutanagini istediler onlari alip gelmem sureyi biraz uzatti acile kaldirildigim da kirik olan bilegimin filmi yok diger her yer yerin filmi cekilmis burasi turkiye bilirkisi sigortayi kayiriyor gibi aksi halde sigortadan para almak icin elimi kirdim bilerek ve isteyerek

adlitıpuzmanı

merhabalar sizce en yüksek oran için nereye başvurmalıyım. kimisi balıkesir ve mugladan iyi oran alıyoruz. kimi side izmir katip çelebi üniversitesi adli tıpından iyi oran alıyoruz diyor. bacağımda parçalı kırık var. proksimal fibula tibia üst uç kırığı. 30 cm intremedular çivi ve 7 tane vida var. ayrıca psikyatrik ilaç tedavisi görüyorum son iki aydır. kaza olalı 4 buçuk ay geçti.

aliihsan32

ikametgahının bulunduğu veya yakın illerden olay tarihinden en az 6 ay geçtiktensonra rapor alman en iyisi, aksi takdirde tahkimin bozma ihtimali oluyor

ben izmir katip çelebiden aldım. çok ilgililer ve yardımcı oldular.
adlitıpuzmanı
merhaba hocam. ben kaza sonucu üniversite hastanesi adli tıptan 'özürlülük ölçütü sınıflandırılması ve özürlülere verilecek sağlık kurulu raporu' yönetmeliğine göre %48 rapor aldım. şimdi engelli raporu için devlet hastanesine gideceğim. rapor %40 altında kalır diye tedirginim. böyle bir durum olabilir mi acaba? %48i kırıklardan ve dalak yokluğundan sürekli olarak aldım

Arkadaşlar babam traktör ön sandığında otururken düşüyor traktoru süren hemen saga kiriyor direksiyonu. Ön teker bel kısmindan gecmis ve olay yerinde vefat ediyor. Bir hukuk bürosu na komisyon %15 karşılığı gecen hafta vekalet verdik. Babam 56 yaşındaydı. Vekalet i azledip kendim başvursam nasıl olur? En önemli sorum da şu gerekceli karar cikmadan(dosya su an savcılikta) sigorta şirketine başvuru yapılmadığını söyledi avukat bu doğrumudur?? Lütfen yardım babamdan cok borc kaldi bir an once halletmem lazım.

Arkadaşlar bilgisi olan varsa yardımlarınızı bekliyorum oğlum mahallede oynarken araba çarptı ayağını kilirdi kilirmadan ötürü 6 milim kısalma var heyet ropuru alsam kaç oran çıkar kisalmayi ortopedi Dr muayene sonucu söylemişti

Sadece belirttiginiz kısalık varsa yuzde 3 almasi lazım ama hareket kısıtlılıgi iki bacak arasinda cap farkı varsa oran artabilir gecmis olsun

Sigorta şirketine evrakları hazırlayıp basvursam ufak büyük fark etmez herhangi bir ücret cikarmi

şansınızı deneyebilirsiniz. sigorta şirketi sizin tedavi evrakınızı kendi anlaşmalı olduğu medikal danışmanlık şirketine gönderip, oradan bir rapor alıp ödeme yapabilir.
hatta bazı sigorta şirketleri, sizden evrakı aldıktan sonra sizin yanınıza anlaşmalı bir doktor gönderip, sizi yerinizde muayene ediyor ve öyle rapor alıyor.
ama evrakı gönderirken dikkat edin, elinizde süreli (sürekli olmayan) sakatlık belirten bir rapor varsa o raporu göndermeyin. yoksa sigorta şirketi size ödeme yapmaz ve sonra siz başka bir yerden sakatlık raporu alsanız bile bu sefer de iki rapor arasında çelişki var deyip ödeme yapmazlar, tahkime gittiğinizde de raporlar arasında çelişki var deyip sizi süründürebilirler.
sizin kaza ne zaman olmuştu, tedaviniz sonuçlandı mı?
ben sizin yerinizde olsam, rapor almadan evrakı göndermek yerine tedavinin sonuçlanmasını bekleyip sonra da zonguldak bülent ecevit üniversitesi tıp fakültesi hastanesinden rapor almaya çalışırdım.

Kaza 2014 oldu tedavi sonuçlandı kaza mahallede oynarken araç çarptı ayağında parçalı kırık oluştu pilatin taktılar sonra çıkardılar geçenlerde belim ağlıyor diyor Dr götürdüm ayağının kısalığı dan dedi Dr 15 gunde bir elinizle sırtını kontrol edin dedi ortepeti keçe alın dedi

2014te gördüğü tedavilere ilişkin elinizde belge var mı, özellikle epikriz raporu, bunun dışında röntgen filmleri vs. ne vardı elinizde.
bu belgeler yoksa öncelikle bunları tamamlamaya çalışın, çocuğun tedavi olduğu hastaneden isteyebilirsiniz, silindi, imha edildi falan diyebilirler, ısrarcı olun, gerekirse yazılı başvurun ve yazılı cevap isteyin.
belgeleri toparladıktan sonra da raporunuzu alırsınız zaten zor değil.

Devamlı araniyorum saten yok oğlunuz kaza yapmış biz ilgilenirim diye bunlara guven olurmu acaba

Güvenebilirsiniz ancak süre konusunda kesinlikle hepsi yalan söyler. 6 veya 8 ayda bitiririm tazminatını alırsın derler ama hiçte öyle değil. Kesinlikle 2 yıldan yukarı sürer. Ve Şimdi bu konuda türkiyede büyük sorun var neredeyse bütün dosyalar istinafta ve kimseye ödeme yapmıyor sigorta şirketleri. benim dosya 3 buçuk yıl oldu ödeme alamadım. YAKLAŞIK 1yıl önce mahkeme sigorta şirketine 87000 tazminat ödeme kararı verdi. Adamlar son günde istinafa gitti 1 yıldır orda. Daha incelemeye bile alınmamış.

DRA-L21 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Bu sizin anlattığıniz dava yolu sanırım dava yoluna gitmeden uzlaşma yapma hakkımız yokmu

Var ama hakkınızdan çok düşük verirler.

DRA-L21 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

@ucretsiz destek bişey sormak istiyorum arc sigorta şirketinden aranmaktayim nasıl güvenilir bir şirket mıdır bilginiz varmi

Eren6767
o şirketlerin hiçbirine güvenilmez.

sizin tek başınıza kolaylıkla yapabileceğiniz evrak takip işini yapıp, sizin tazminata ortak olacaklar.

ne yapmanız gerektiğini yukarıda yazdım, onun dışında özel mesaj da gönderdim zaten. zor bir iş değil, kolaylıkla halledersiniz.

Herkese selamlar, arkadaşlar mayıs ayının altısında tek taraflı olarak eşimin kontrolünde ki aracımızla trafik kazası geçirdik. Araç benim üstüme, bu kazada eşimi kaybettik ve ben şu anda parapleji yani omurilik felçli bir bireyim. Kaza rek taraflı olduğu için ve araç benim üstüme olduğu halde eşime kulandırttığım için tazminat alamıyoruz. Yani eşim 8/8 kusurlu ve benim araç üstüme sebebimiz bu. Konu ile alakalı yardımcı olabilecek bilgili bir arkadaşımız var mı?

Şubatta yayınlanan yönetmeliğine göre adli tıptan olmuyor önce sigorta şirketinin hastaneye yazı yazması gerekiyor. Yasa bu şekilde
ücretsiz destek

aliihsan32

o madde biraz karışık ve zaten uygulanamıyor. insanlar yine hastaneye başvurup sakatlık raporu alabiliyor.
şöyle düşünün, belki bir kaza geçirdim ama konunun sigorta şirketiyle alakası yok, trafik kazası değil, merdivenden düştüm bacağım kırıldı. kusuru olan adamdan para alacağım. alacağım parayı hesaplayabilmem için de sakatlık oranımı bilmem lazım. herhangi bir kurumla işim yok, ben karşı taraftan para alacağım.
sizin bahsettiğiniz yönetmeliğe göre bir kurumdan yazı getirmem gerekiyor.

ya da sigorta şirketinden para isteyeceğim, ama bu parayı isteyebilmem için sakatlık oranımı bilmem gerek. bahsettiğiniz yönetmeliğe göre önce şirkete başvuracağım, şirket hastaneye yazı yazacak, sonra sakatlık oranım tespit edilecek vs.
e peki sigorta şirketi hastaneye yazı yazmazsa ne olacak? ben sakatlık oranımı tespit ettiremeyecek miyim?

kaldı ki yönetmelikte, kurum veya kuruluştan yazı getirilir diyor, orada bahsedilen kurum veya kuruluşun sigorta şirketi olduğunu nereden çıkarıyorsunuz. bence o yorum da yanlış, rapor alabilmek için ille de bir kurumdan yazı alınacaksa o kurum il sağlık müdürlüğü vs. olabilir, sigorta şirketi olamaz. sigorta şirketi kim ki benim muayene olabilmem için onun onayı gereksin?

dediğim gibi yönetmeliğin o maddesi çok saçma fiilen uygulanabilmesi de mümkün değil, uygulamaya çalışan hastaneler var onlar da aslında saçmaladıklarının farkında. bu sene 10a yakın dosyada rapor aldım, hiç birinde sigorta şirketinden yazı falan götürmedim.
İlgili maddenin iptali için dava açıldı mı bilmiyorum ama o maddenin iptali gerekiyor yakında da bir şekilde iptal edilir. vatandaşın muayene olma hakkı sigorta şirketinin iznine bağlanamaz.

levendinyo

Arkadaşlar ben 05.09.2018 de kaza yaptım
Sürücü konumunda %75 haklıyım
Kazada 18 yaşındaydım ve öğrenciydim
Heyet raporum %33
Raporumu 13 ay sonra aldım yani 1 seneyi doldurdu tibia fibula femur asetebulum kırıklarım var sizce kaç tl tazminat alırım

Babam 72 yaşında 2650 tl emekli maaşı alıyor 10 haziranda yaralanmalı trafik kazası geçirdi kalca kirigi ameliyatı oldu. Ameliyat sonrası konsidasyina uğradı prostat çıktı şimdi yürüteç ile yürüyor ve onur boyu sonda takıldı. Kazada %25 Babam haklı çıktı. Yüzde 10 da oran var . Sonuç ne olur sizce?

Üst Alt