Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Trafik Sigortasından Tazminat Almak..

adlitıpuzmanı

Yani rapor oranlari örtüşmüyor arada çelişki varsa en üst kuruldan aldığımız rapor dahil karşı taraf yada bizim itiraz hakkımız var anlıyorum. Atk üst kurulunun vermiş olduğu rapor oranına itiraz edilebilir diyorsunuz.

SM-A207F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Merhaba,
2019.07 yakın geçmişte bir kaza geçirdim, 100% karşı taraf kusurlu.
femur kemiğimde parçalı kırıklar ve diz kapağımda da kırık oluştu ayrıca sağ elimde de doku zedelenmesi oluştu.
yaşım 27, çalışıyorum ve maaşım 7bin TL

bu yaşadığım sakatlık doğrultusunda yüzde kaç oran almam mümkündür?

bu doğrultuda ne kadar tazminat alabilirim ve bu hukuki süreci nasıl takip etmem gerek, dikkat etmem gereken noktalar nelerdir?
benimle aynı durumda sakatlık yaşayan arkadaşlardan süreç hakkında tecrübelerini rica ediyorum.

Teşekkürler

Son düzenleme:
Kuala Lumpur
Üst kurullar oluşturulmadan önce var olan genel kurul kararlarını bozup tekrar görüş istenmesi gerektiğine dair yargıtayın emsal kararları bulunmaktadır, sizin dosyanızın içeriğini ve sizin dosyadaki rolünüzü bilmemekle birlikte sizin dosyanıza benzer dosyalarda emsal yargıtay kararı bulup üst kurulun verdiği rapora da itiraz edilebilir, bu son rapor da genellikle üniversite adli tıp anabilim dalından veya dosyanın içeriğiyle alakalı bir araya gelmiş özel heyetler tarafından verilir detaylı bilgi için özelden mesaj atabilirsiniz

osman0075
öncelikle geçmiş olsun, yaralanmalarda iyileşme süresi bittikten sonra yapılan muayeneye göre oran belirlenir, iyileşme süresi en az 6 ay kabul edilmekle birlikte yaralanmaların türü ve şiddetine göre iyileşme süresi uzayabilmektedir. Mevcut bilgilerinize göre özür oranınız belirlenemeyeceği için hiç kimse ne kadar tazminat alacağınızı da hesaplayamaz, eğer size birileri şu kadar alırsın derse bu tahminden öteye gitmez, kaldı ki değişik birimlerden alınan raporlar da bile farklılıklar olabiliyor, iyi günler.

Heyet raporu çıktı 5 ,1 oran verdiler çocuğum 11 yaşında avukat 50 bin TL alırız diyor bilgisi olan varmı miktar az mı çok mu

Arkadaşlar sigortam HALK SİGORTA bazı hasar danısman firmaları diyor halk sigorta 9 eylulden alınan raporu kabul etmiyor diyorlar aranızda HALK SİGORTA ya başvuran oldumu hiç

Muhammed64
siz hasar danışmanlarını boşverin, şirkete kendiniz başvurun. şirket raporda bir hata görürse, kendi medikal danışmanı olan firmaya yeniden sakatlık hesabı yaptırır ve size bir tazminat öder.
belki bu rapor hatalı deyip sizden yeni yönetmeliğe göre yeni bir rapor da isteyebilirler

sonrasında kalan kısım için bir avukatla tahkime gidersiniz, halk sigorta tahkimdeki hemen hemen tüm kararları istinaf ve sonra temyize götürüyor.
bu yüzden önce anlaşma yoluna gidip, alabildiğiniz kadarını almaya çalışın, şirkete başvurup, 15 gün sonra tahkime gitmeye gitmeye kalkarsanız 4 sene daha beklemek zorunda kalırsınız, onun için önce şirkete başvurun, sonra yetkililerle konuşun, sizden ek belge istenirse o belgeleri de tamamlayın ve alabildiğiniz kadar parayı alın.

insanlar genelde uğraşmak istemedikleri için hasar takipçilerine veriyor dosyayı, siz uğraşın zor bir iş değil. kesinlikle kısmi bir ödeme almadan tahkime başvurmayın yoksa çok beklersiniz.

ücretsiz destek merhaba zaten başvuruyu kendim yapıyorumda halk sigorta 9 eylulden falan kabul etmiyor diyorlarda o yuzden demiştim birde bu rapor masraflarım falan 1600 gibi bir rakam cıkıcak onların istedigi yönetmelige baktım raporu taleb eden kurum öder yazıyor bunun parasınıda istiyebiliymiyim

ödemek zorundalar, ama yönetmelikle ilgili bir durum değil bu, zararın tespiti için yapılan makul harcamalardan sigorta şirketi sorumludur.
ama uygulamada ödemeyebiliyorlar, ödemezlerse tahkime gidip orda talep ediyorsunuz.

ücretsiz destek kardeşim benim çocuğun heyet raporu çıktı 5.1 avukata verdim 50 bin teklif vereceğim bide onların teklifini görmek lazım dedi 1 ay sonra belli olurmuş sigortanın teklifi sence miktar azmi yoksa normal mi kardeşim

sizin teklifinize bakmaz sigorta şirketi. belgeleri aktüere gönderir, tazminatı hesaplayıp banka hesabınıza yatırır.
ben sizinle daha önce de konuştuğumu hatırlıyorum, sakatlık raporunu alıp diğer belgelerle birlikte şirkete yollayın demiştim.

Arkadaş avukat vardı topladık yolladık geçen hafta 1 ay sonra bir fiyat velir sigorta şirketi dedi ama bakalım

ben raporu ve bütün belgelerimi halk sigortaya verdim dosyam için medikal rapor bekleniyor diyorlar ne yapmam lazım onlardan gelecek kabul veya red cevabını mı bekleyeceğim rapor engellilik oranım %40 bu oranı düşürürler mi veya adli tıp raporu isterler mi

oranı düşürebilirler, yeni bir rapor veya başka belge de isteyebilirler.
onlar ne yaparsa yapsın, siz dava açmayın bekleyin, size mutlaka bir ödeme yaparlar, o parayı aldıktan sonra açın davanızı

yani feragat yazısı gibi bir şey veya geriye dönük haklarım bu ödenen para için kabulümdür gibi imza istemezler değil mi isterlerse o zaman direk dava yoluna giderim

Arkadaşlar sigorta şirketi kaç gün içinde teklif velir bilgisini olan varmı?

Sigorta şirketi teklif vermez. Raporunuz doğrultusunda oranınıza göre aktüer hesaplama yapılır, ona göre ödeme yapılır.

Öncelikle herkese geçmiş olsun,İyi günler dilerim.Uzun zamandan beri siteyi takip ediyorum bir kaç soruda ben sormak istedim ama.6 ay önce kadar kaza yaptım,ptt kurum motorunu kullanmaktaydim.Tum suç karşı tarafa verildi.Kaza sonrası sol dizimde ön çapraz bağ kopuğu tespit edildi ameliyat oldum ve 6 aylık sürekli raporluydum. Bu süreç içinde ameliyat masrafim dahil hepsini özel hastahanede bizzat karşıladım.Kaza yaptığımda brüt 6400 net 4400-4500 civarı ücret alıyordum.Suan daha kalıcı maluliyet için hiç bi yere basvurmadim.Sizce alacağım oran ve alacağım tazminat akuterya hesaplamaya göre ne kdr olur? doğum tarihim 1989 11 3

Son düzenleme:
Merhaba, 31.01.2020 tarihinde arabulucu yla karşı tarafın avukatıyla görüşme yaptık. Bize "kazayla bir illiyet bulunmamıştır" dedi. Evet ben kazadan iki ay önce de beyin kanaması geçirdim. Ama bir hafta sonra tekrar çalışmaya başladım. O günler NÖRO-BEHÇET OLABİLİRSİN dediler. Cerahpaşa, pendik araştırma gibi hastanelerde araştırmalar yapıldı. Hiçbir hastanede NÖRO-BEHÇET demedi. Taki bu kaza olana kadar. Ben şimdi mahkemeye vereceğim. Aranızda böyle bir durumda olan var mı?

ahmet2834
öyle bir yazı istense bile imzalayın, korkmayın.
yazıyı imzaladıktan sonra 2 yıl içinde dava açarsanız sorun yok. ilk 2 yıl boyunca hükümsüzdür o yazı.
yani başta bir miktar para almadan kesinlikle dava açmayın, alabildiğiniz kadar parayı alın sonra açarsınız davayı.

@erkan ateş
dava açarsanız mahkeme sizi adli tıp kurumuna sevk edecek.
oradaki uzmanlar, bahsettiğiniz sakatlıkla kaza arasında illiyet bağı var mı yok mu tespit edecekler. adli tıp kurumunun raporuna göre tazminat alıp alamayacağınız ortaya çıkar.

kaza sonrasındaki tedavi evrakını inceleyin, bahettiğiniz hastalıkla ilgili herhangi bir işlem var mı? ya da bu hastalık kaza sebepli travma vs. ile oluşabilecek bir hastalık mı vs. bunların incelenmesi lazım.

Arkadaşlar bu Sigorta şirketleri kaç gün sonra dönüş sağlar bilgisi olan varmı aktüele gidiyormuş sanırım

Ücretsiz destek, evet var. Bana 6 ay sonra Behçet tanısı koydular. Ben endoksax tedavisi gördüm. 2 sene boyunca

Arkadaşlar cevap veren vermeyen herkesten Allah razı olsun bilgiler için ödemem çıktı bugün tekrardan teşekkürler herşey için

Konu hakkında fikrinizi almak istedim yardımcı olursanız çok sevinirim. olayı size basit bir usulle anlatayım.

02.11.2019 tarihin de eşim ile yolcu konumun da yaralanmalı trafik kazası geçirdik.

eşimin kolunda humerus kemiğin de çok parçalı kırık olduğundan amelyatla platik takıldı.

benim ise kulak ile faul hizası arasında ve kafam da yarıklarlar oldu travma geçirdim dikiş atıldı.

eşimin kolu için sigorta şirketine başvurduk, kendilerinin belirlediği hastaneye üst yazı yazdılar ve gittik 6 ay dolmadığı için ortapedi doktor tedavi devam ediyor diye not düştü rapora.

bizse tedavi devam ediyor diye raporu kurula götürmedik 6 ay geçtikten sonra geliriz diye.

15 gün sonra tedavi olduğumuz hastane de muayenemiz var. raporu bu devlet hastanesinden alsak herhangi bir sorun olur mu?

ya da sigortanın yazı yazdığı hastaneye mi tekrar başvurmalıyız?

ayrıca bende oluşan yaralama için herhangi bir başvuru yapmadım yaparsam bende tazminat hakkı kazanır mıyım?

ben ticaretle ilgileniyorum bağkurluyum gelirim değişmekte

eşimin maaşı kaza gününde brüt 7800 yaşı 28

trafik %75 karşı taraf kusurlu buldu. karşı sigortaya dava açmak istiyoruz sadece.

Arkadaşlar raporum cikti %24 sol tbia kirik platin var aktuer ne kadar cikar acaba? Kaza 21.03.2019 23 yaşinda idim maaş asgari ücret uzerinden olucak

Arkadaslar raporu sigorta sirketine gonderdim ve bana dedilerki adli tip raporunu kabul etmiyoruz ben onlarin istedigi yonetmelige gore duzenlettirdim raporumu izmir 9 eylül uni adli tip biriminden aldim bunu nasıl kabul etmiyorki halk sigorta

ücretsiz destek

kardeşim merhaba;

Kaza geçirdim bir gün yoğun bakımda kaldım, göz kapağımdan ameliyat oldum. Beyin kanaması geçirdim. Yayaydım, işe giderken otobüs durağının olduğu yerde araba çarptı. Kafamda 2, kalçamda bir, kaburgamda bir çatlak var. Ben de ne kadar tazminat alabilirim merak ediyorum. Kaza tutanağını alacak vaktim olmadı henüz, avukatla gideceğim. Ne olur bunun sonucu?

Arkadaşlar yarın birgün ödeme alacağım sizden ricam şu tabloya göre almam gereken miktar nedir. Kandırılmak istemiyorum.avukatımla yüzde 20 anlaştım.acaba faiz olayı bunun içindemi yoksa ödeme sırasında ayriyettenmi hesaplanıcak.faiz hesaplama süresi 9 ay dedi avukatım.bi yardım lütfen.

Takipte kesinleşen.226 milyar.toplam faiz.52 tl.vekalet ücreti.18 milyar.taksilat harcı.10 milyar.toplam alacak.255 milyar.uyapta dosya hesabı bu şekilde.bundan benim alacagım miktar nedir acaba

Arkadaşlar yarın birgün ödeme alacağım sizden ricam şu tabloya göre almam gereken miktar nedir. Kandırılmak istemiyorum.avukatımla yüzde 20 anlaştım.acaba faiz olayı bunun içindemi yoksa ödeme sırasında ayriyettenmi hesaplanıcak.faiz hesaplama süresi 9 ay dedi avukatım.bi yardım lütfen.

Takipte kesinleşen.226 milyar.toplam faiz.52 tl.vekalet ücreti.18 milyar.taksilat harcı.10 milyar.toplam alacak.255 milyar.uyapta dosya hesabı bu şekilde.bundan benim alacagım miktar nedir acaba

Herkese merhaba bende uzun zamandır bu siteyi takip ediyorum benimde sizlere bir sorum olacak 28 haziran 2019 da trafik kazası geçirdim yolcu konumundaydım sağ omuzumda kırık ve lif kopması var ameliyat geçirdim beynimden travma geçirdim kafatasım kırık ve yüzümde bütün kemiklerim kırık alnımda 10 santim dikiş sol ayağimda parçalı kırık var ve kazada hamileydim bebeyimi kaybettim 10 gün yoğum bakımda kaldım heyete girdim daha sonucum gelmedi 40 gün oldu bana söylenilen şöyle kırık kemiklerin hepsinin bir oranı var bebeyini kaybetmenin bir oranı yok diye heyet en üst kurula göndermiş kaybettiyim bebekten yüksek bir oran gelirmi cevap verirseniz çok sevinirim

Şengül hanım merhabalar ;

Öncelikle geçmiş olsun ve başınız sağ olsun ancak bu konuda yargının görüşleri oldukça sabit ve açık ne yazık ki kaybettiğiniz bebeğinizin hukuki anlamda hak ehliyeti oluşmadığı için bebeğiniz açısından tazminat alamazsınız size emsal bir Yargıtay Kararı yüklüyorum yorumuma.

T.C.
YARGITAY
DÖRDÜNCÜ HUKUK DAİRESİ

Esas : 2009/11806
Karar : 2010/7278
Tarih : 16.06.2010
818 s. BK45
4721 s. MK828
Davacı Yusuf Atasever ve diğeri vekili Av. Osman Orhan tarafından, davalı Metin Çoban ve Enver Çoban aleyhine 07.09.2005 gününde verilen dilekçe ile maddi ve manevi tazminat istenmesi üzerine mahkemece yapılan yargılama sonunda; davanın kısmen kabulüne dair verilen 15.04.2009 günlü kararın Yargıtay’ca incelenmesi davalılar Metin Çoban ve Enver Çoban vekili tarafından süresi içinde istenilmekle temyiz dilekçesinin kabulüne karar verildikten sonra tetkik hakimi tarafından hazırlanan rapor ile dosya içerisindeki kağıtlar incelenerek gereği görüşüldü.

1-Dosyadaki yazılara, kararın dayandığı kanıtlarla yasaya uygun gerektirici nedenlere, özellikle delillerin değerlendirilmesinde bir isabetsizlik görülmemesine göre davalıların manevi tazminata yönelik temyiz itirazları reddedilmelidir.

2-Davalıların maddi tazminata ilişkin temyiz itirazına gelince; dava, trafik kazası nedeniyle, davacılardan Fatma Atasever’in düşük yapmasından dolayı uğranılan maddi ve manevi zararın ödetilmesi istemine ilişkindir. Yerel mahkemece, istemin bir bölümü kabul edilmiş; karar, davalılar Metin Çoban ile Enver Çoban tarafından temyiz olunmuştur.

Davacılar, davalı sürücünün kusuru ile meydana gelen trafik kazasında, 13 haftalık hamile olan davacı Fatma Atasever'in düşük yaptığını, 6 yaşında bir kız çocukları olduğunu, bir çocuk sahibi daha olmak için tedavi olduklarını, doğacak olan çocuklarını kaybetmeleri nedeni ile onun desteğinden yoksun kaldıklarını belirterek, davalıların maddi ve manevi tazminat ile sorumlu tutulmalarını istemişlerdir.

Davalılar ise, istemin reddedilmesi gerektiğini savunmuşlardır.

Yerel mahkemece, meydana gelen trafik kazasında davalı sürücünün tam kusurlu olduğu kabul edilerek, kaza nedeni ile düşen ceninin desteğinden mahrum kalmalarına dayalı olarak davacılar yararına maddi ve manevi tazminat ödetilmesine karar verilmiştir.

Medeni Yasa'nın 8/1. maddesinde her insanın hak ehliyeti olduğu, 28. maddesinde de kişiliğin, çocuğun sağ olarak tamamıyla doğduğu anda başlayacağı kuralına yer verilmiştir. Kişiliğin hangi anda kazanılacağı, kişinin hak ve yükümlülüklere sahip olması ve hukuk düzenince korunması yönünden önem taşır. Çocuğun hak ehliyetini, sağ doğmak koşuluyla ana rahmine düştüğü andan başlayarak elde edeceği belirtilerek, cenine de koşullu olarak hak ehliyeti tanınmasına ilişkin Medeni Yasa'nın 28/2. maddesindeki yasal düzenlemenin amacı, miras hukuku ve özel hukuk bakımından açılacak davalar yönünden önem taşımaktadır. Miras hukuku yönünden sağ olarak doğmayan cenin mirasçı olamaz.

Destekten yoksun kalma tazminatının yasal dayanağı ise Borçlar Yasası'nın 45. maddesi olup aynı maddenin 2. fıkrası gereğince ölenin yardımından yoksun kalanların zararının da karşılanması gerekir. Destek kavramı, gerçekleşmiş veya gerçekleşmesi umulan bir bakım ilişkisini gösterir. Eylemli ve düzenli olarak bir kimsenin geçiminin bir bölümü veya tümünü sağlayacak biçimde ona yardım eden veya olayların olağan akışına göre eğer ölüm meydana gelmeseydi az çok yakın bir gelecekte de bu yardımı sağlayacak olan kişi destek sayılır. İlk durumda eylemli destek, ikinci durumda ise varsayılan (farazi) destek kavramı söz konusudur.

Dava konusu olayda; davacılardan Fatma Atasever’in trafik kazası geçirdiği sırada 13 haftalık hamile olduğu, kazaya bağlı olarak düşük yaptığı doktor raporları ile anlaşılmaktadır. 13 haftalık hamileliğin düşük ile sonuçlanması durumunda cenin, sağ olarak doğmadığı için kişilik kazanamamıştır. Kişilik kazanamadığından hak ehliyeti de bulunmayan ceninin ileride davacılara destek olacağı da düşünülemez.

Yerel mahkemece açıklanan olgular gözetilerek; davacıların, koşulları oluşmayan destekten yoksun kalma tazminatı istemlerinin reddedilmesi gerekirken, yerinde olmayan gerekçeyle, yazılı biçimde karar verilmiş olması usul ve yasaya uygun düşmediğinden kararın bozulması gerekmiştir.

SONUÇ: Temyiz olunan kararın yukarıda (2) sayılı bentte gösterilen nedenlerle BOZULMASINA; öteki temyiz itirazlarının ilk bentteki nedenlerle reddine ve peşin alınan harcın istek halinde geri verilmesine 16.06.2010 gününde oybirliğiyle karar verildi.

Üst Alt