Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Trafik Sigortasından Tazminat Almak..

Arkadaşlar bir yol gösterirmisiniz.
7,5 ay önce trafik kazası geçirdim.
Köprücük kemiğim parçalı kırıldı şekil bozukluğu var.
5 6 tane kaburgam kırıldı.
Kaburgalarım kaynadı.
Ama köprücük kemiğim kaynamadı doktor amaliyat olman gerek pilatin takılması gerek dedi.
3 ay rapor aldım meslek gereği fazla rapor almadım iş başı yapmak durumunda kaldım.
Ben amaliyat olup pilatin takıldiktan sonra mı rapor alayım yoksa
Bu sekilde sekil bozukluğu ve hala kemiğim kaynamadı.
Birde rapor alınca bana kırılan kemiklerimden dolayı bir oran ayrı mı çıkacak köprücük kemigi kırığı için ayrımı çıkacak.
Şöyle bir durum var ben askerim silah kullanamıyorum mesleğimi bu durum etkiliyor.
Amaliyatı 1 sene dolmadan olamam çünkü bizde 3 ayı rapor geçince meslekten atılıyoruz.
O yüzden 4 ay daha bekleyip 1 sene dolduktan sonra amaliyat olmam gerek. 1 senede 3 ayı gecemem.
Şu an şükür normal hayatima decam ediyorum ama kemik kaynamadı doktirlar kendi kendine kaynar dedi ama kıpırdıyor.
Bana rapor oran ne çıkar bilgisi olan yazarsa sevinirim.
Teşekkür ederim.

Beyto45

Sevgili arkadaşım, oranı bilmek öyle kolay değil maalesef. Kriter çok, doktorlar ve hastane bile çok değişkenlik sebebi olabiliyor maalesef. Ortalama birşey söylense de çok yanıltıcı olur zannımca.

Peki ben bu sekilde mi rapor alayım yoksa 1 sene geçsin amaliuat olunca mı alsam iyi olur acaba? Su an sekil bozuklugu ve hareket kısıtlılığım gerçek manada var agrımza oluyir kaynamadıgı için hatta kolum daki damarda baya şis. Kaburga kırıgına rapor veriliyormu yani koprucuk kemiği kırigina ayrı kaburga kemiğine ayrı sekilde.
Teşekkür ederim yorumun için

Beyto45

kaburga kırığına oran alabilirsin, köprücük kemiğinde ise omuz hareketlerinde kısıtlılık varsa oradan da oran alabilirsin, ancak rapor aldığın yere göre oran değişebilir, genelde iyileşme süresinden sonra rapor alman gerekir, iyileşme süresi vakaya göre değişkenlik gösterir, daha detaylı özelden sorabilirsiniz

Kazalarda tazminat hesaplamasında dosya bilirkişiye gittiği zaman bilirkişinin hesaplama yapmadı için para odermiyiz?

Selam herkeze merhaba trafik kazasi Rapor % 8 sizce ödeme olurmu kazada yaş 26 işsizdim ödeme olursa bile ne kadar ödenir bilgi verirseniz sevinirim Allah Razı Olsun

Evet % 8 tazminat hakkın var herhangi bir yerde çalışmadığım için asgeri ucretten hesaplama yapılır yaşın genç olduğundan ortalama %8 e %100 hakli isen 40-50 bin tl üzeri çıkar.diye düşünüyorum

Yanda yolcu idim ben tek tarafli kaza mahkeme acildigi tarihte hesaplaniyormu bunun icinde rapor yeni geldi rapor üste gönderilecek sizce yükseltirlermi göndersekde nezaman gelir kaç ayı bulur

@ücretsiz destek

Bana telefon numaranızı atarmısınız sizden ricam

Bir şey sormak istiyorum 2017 yılında trafik kazası geçirdim tazminatı aldım ancak hasat danışmanlıklardan arayıp kalan kısım için fark davası gibi bir şeyden bahsediyorlar bilgisi olan var mı acaba

Kğan19.

2017 yılındaki kazaya bağlı örnek olarak sigorta size yüzde 10 dan ödeme yaptıysa siz de şu an yüzde 15 rapor alırsanız aradaki yüzde 5 fark için tekrar başvurabilirsiniz

adlitıpuzmanı

Şöyle bahsedeyim %50 engel oranı ile 304 binlik ödeme aldım o zamanki poliçe limiti 330 bin aradaki 25 binlik farkı alabilir miyim hasar danışmanlık şirketleri ve bir avukat bu durumdan bahsetti de ne kadar doğru acaba teşekkür ederim

Kğan19.

üst limite yakın almışsınız almanız için daha yüksek rapor almanız lazım ya daha düşük alırsanız bence uğraştığınıza değmez ama siz bilirsiniz

adlitıpuzmanı

Anladım bundan hiç bahsetmediler farkı alırız biz filan dediler öyle kolay olmayacağını tahmin ettim aslında çift taraflı kalça protezi var şunu da merak ediyorum sağlık giderleri için hiç bir ödeme alamadım bunun için sigorta şirketleri ödeme yapıyor mu acaba ya da nasıl oluyor teşekkür ederim

Arkadaşlar ben 27.03.2012 tarihinde trafik kazası geçirdim. %100 karşı taraf suçlu. Maddi hasarımı ödedi. Ama ben aynı gün hastaneye gittim ve 8-10 saat sonra felç geçirdim. Şimdi duyduğum kadarıyla dava açabilirmiyim

Evet hala felç liyim. %87 kalıcı engelliyim

erkan ateş
evet tazminat alabilirsiniz.
2012 zmss genel şartları bugünkünden farklı olduğu için, teminat limiti olan 225 bin tazminatın yanında 225 bin lira da bakıcı gideri öder size sigorta şirketi.
herhangi bir aracıya komisyon vermeden, direkt karşı tarafın sigorta şirketiyle görüşün, sizden istenen belgeleri yollayın ve paranızı alın.

size yardım teklif eden, başta para almam iş bitince %20 alırım diyen, kendin yaparsan x lira alırsın ama ben takip edersem 3x lira alırım diyen vs. tiplere itibar etmeyin.
kaza tutanağı, ceza davası görülmüşse iddianame-bilirkişi raporu-gerekçeli karar gibi belgeler, sakatlık raporu ve çalışıyorsanız maaş bordronuzu göndereceksiniz şirkete ve iban numaranızı bildireceksiniz hepsi bu.
normalde bu kadar kolay değil tabi ama sizin olayda sakatlık oranı çok yüksek olduğu için, her halükarda teminat limiti olan 225+225=450 bin lirayı alırsınız.

ücretsiz destek
2015 te tek taraflı kaza yaptim. Eşimin kolu kırıldı ve ilk etapta çocuğumun bir seyi yok denildi. 1 hafta sonra ayağında çatlama olduğunu öğrendik. Bu kaza için tazminat alabilir miyim?

muamma1905

Eğer arabanın sahibi eşiniz değilse o muhtemelem alabilir.
Çocuk için net bir şey diyemem, çatlak yüzünden kalıcı sakatlık meydana gelmişse alabilir.

[FONT='inherit']Güç kaybı tazminatı konusunda, beden gücü eksilen kişinin kazançlarında bir azalma olmasa bile, aynı kazancı elde ederken emsallerine ve aynı işi yapanlara göre daha fazla Güç (Efor) harcayacak olması nedeniyle Güç (Efor) kaybı tazminatı isteme hakkı vardır.[/FONT]
[FONT='inherit']
[/FONT]
[FONT='inherit']"Daimi sakatlık (Maluliyet tazminat)" meydana gelen trafik kazası sonucu sakatlanan kişi/kişilerin;[/FONT]
[FONT='inherit']
[/FONT]
[FONT='inherit']Sakatlık oranı (Sağlık Bakanlığı tarafından tespit edilmiş olan hastanelerden alınacak olan "Engelli Sağlık Kurulu Raporuna göre),[/FONT]
[FONT='inherit']Kusur durumu,[/FONT]
[FONT='inherit']Yaşı,[/FONT]
[FONT='inherit']Gelir durumu da göz önüne alınarak hesaplanır.[/FONT]
[FONT='inherit']Zamanaşımı[/FONT]

[FONT='inherit']Tazminat taleplerinin gerçekleştirilmesi ise; Genel anlamda meydana gelen kazada yalnızca yaralanma olmuş ise, sekiz (8) yıl, vefat ile birlikte yaralanma olmuş ise yine yaralananlar içinde on beş (15) yıllık zaman aşımı süresi uygulanmaktadır. Ancak bu konularda tarafımızdan bilgi almanız sizlerin yararına sonuçlar doğuracaktır.[/FONT]
[FONT='inherit']
[/FONT]
[FONT='inherit']Trafik Kazaları[/FONT]
[FONT='inherit']
[/FONT]
[FONT='inherit']Trafik kazaları; Karayolu, Havayolu, Denizyolu, ve Tren yolunda sigortalı, sigortasız ve trafik kazası olayına karışmış ancak plakası tespit edilememiş (faili meçhul) araç/araçlar ile yapılan kaza sonucu; vefat, daimi sakatlık, yaralanma ve/veya maddi hasar ile sonuçlanan kazaları kapsamaktadır.

senin kazanın oluş tarihini hesapladiğindazaman 3 ay gibi bir zamanin vardır .daha önce hiç talepte bulunmadıysan ellini çabuk tutman gerek
[/FONT]

geçmiş olsun eşinin güç kaybı varsa kazayla ilişkiliyse tazminat alırsın rapor alman işin 100/50 si demek

1905 kolunda sakatlık varsa eşin tazminat alır

Gerçekten hakkıyla yardımcı olup bilgi veriyor.
Allah razı olsum

Trafik kazası tazminatında vergi kesintisi oluyor mu teşekkürler

Kaza tarihinde sigorta tarafından 330 bin ödenmiş yeni öğrendik ancak avukat 304 bin tel üzerinden hakkını alıp bize 268 bin TL ödeme yaptı geri kalan 26 bin bir şeyin karşılığı oluyor mu dosya masrafı filan mı yoksa direk kendisine mi almış bilen biri cevap verirse sevinirim teşekkür ederim

Kğan19.

büyük ihtimal 304 bin size çıkan para 26 binde avukata yatan para (avukat vekalet ücretleri, dosya masraflarını da yatırıyor sigorta) yaklaşık %10 la anlaştıysanız size yatanın da %10 unu almıştır, hukuk dışı bir durum yok ancak totalde baktığınızda çok iyi bir rakam alıyorlar

adlitıpuzmanı

Biz geçen gün aradık bize tahkime gittiğini dosya masraflarını alacağını söyledi ilk başta konuştuğumuzda yatan paradan sadece %10 alacağını söylemişti dosya masraflarını aldıysa peki tekrar tahkime neden gitmiş oluyor ki yani herkeste bu işler böyle mi oluyor acaba

16 03 2019 da motosiklet ile u ceken arabaya vurdum omurga t8 kırıldı platin var adli tıptan yüzde 18 sürekli raporum var karsı taraf 100 100 hatalı yaş 27 maas asgari ücret üzerinden yatıyordu sigortadan ne kadar alabilirim iyi günler tüm kaza geciren arkadaşlara gecmiş olsun

Trafik kazası tazminat davası dosya masrafları ne kadar oluyor bilen var mı acaba

Muayne kayit ucreti 300 tl basvurdugun polikinlikler 100-150 tl arasi degisiyor rapor cikincada 1200 tl ila 1500 tl arasi degisiyor minimum 3 imza max 7 mi ne oluyor gali ba imza ne kdr cok olursa o kadar fiyat yükseliyor

@adlitıpuzman

Slm, avukat hakettiği parayı almış. Size bir sorum var sayın atk uzmanı atk genel kurul yani en üst kurulun verdiği rapor oranına itiraz etme hakkımız var mi? Ysk %40 verdi diyelim atk üst kurulu %20 verdi diyelim. Aradaki oran farkı için adlı tıp genel kurul şimdiki adı ile üst kurula itiraz edebilirmiyiz?

SM-A207F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Kuala Lumpur

Anladığım kadarıyla dosyanız önce ihtisas kuruluna oradan da üst kurula gitmiş daha önceden de yüksek sağlık kurulundan rapor almışsınız mevcut durumda üst kurula itiraz hakkınız yok ( deliller değişmedi ve dosya içeriği aynıysa, dosyada yeni bir değişiklik olursa yeni veriler ışığında yeni bir rapor istenebilir) ancak raporlar arasında çelişkinin giderilmesi amacıyla alacağınız raporla ilgili ehil olan bir üniversite adli tıp anabilim dalından rapor talebinde bulunabilirsiniz iyi günler

öncelikle herkese geçmiş olsun. ben de bir kazazede olarak bilgiye ihtiyacı olan arkadaşlara her türlü yardımcı olabilirim. her türlü sorunuz için özelden mesaj atabilir veya telefon numarası bırakabilirsiniz. (aracı şirket avukat vs. değilim amacım sadece yardımcı olmak.) kesinlikle hiç kimseye vekalet vs. vermeyin arkadaşlar herkes kendi tazminatını sigorta şirketinden çok basit bir şekilde alabilir. dolandırıcılara süslü laflara kanmayın. piyasada mantar gibi türemiş aracı şirketler avukatlar vs. var hepsinin amacı sizlerin üzerinden basit yolla para kazanmak. saygılarımla.

Üst Alt