Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Trafik Sigortasından Tazminat Almak..

Karagul hanım okudum bu konuda bilgim var bebeğimi kaybettiğim için pisikolejim çok bozuldu bunun için üst kurula gitmiş heyet sonucu ne zaman gelir daha beklermiyim

Psikolojinizin etkilenmiş olmasından dolayı engel oranı alma ihtimaliniz mevcut. Adli Tıp Kurumuna gitti ise dosyanız 2-3 aya döner ancak en üst kurul olan Tıp İhtisas Dairesine gitti ise 9-10 ayı bulabilir

Arkadaslar raporu sigorta sirketine gonderdim ve bana dedilerki adli tip raporunu kabul etmiyoruz ben onlarin istedigi yonetmelige gore duzenlettirdim raporumu izmir 9 eylül uni adli tip biriminden aldim bunu nasıl kabul etmiyorki halk sigorta

bazı sigortalar adli tıp raporunu kabul etmiyor, 7 imzalı sağlık kurulu raporu istiyor, halk sigorta da bunlardan birisi, böyle yaparak insanları daha da mağdur ediyorlar aslında, yapacağınız 2 şey var, ya sağlık kurulu raporu almak ya da tahkime başvurmak

adlitıpuzmanı peki saglik kurulundan alinan rapor nasil oluyo orani düşükmü oluyor eger oyle oluyorsa adli tip raporda usulsuzluk yapmış olmuyormu veya tam tersi saglik kurulu ayni şekil

Muhammed64

usulsuzluk demek yakışı kalmamış, bilirkişi kurumları arasında görüş farklılıkları olabiliyor, bu sadece ülkemizde değil tüm dünyada olabilen durum, örneğin beyin kanaması geçiren birine özür oranı veren olabilir, vermeyen de olabilir, çünkü yönetmeliklerde her sağlık durumunun karşılığı olamayabiliyor,

adlitıpuzmanı
yanlış anlaşışmasın üsülsüzluk yapıyorlar demedm yapmış olmuyormu dedim yani ikisinin verdigi oranlar birbirine yakın olabilir örnegin bana adli tıpdan %24 cıktı saglık kurulundan %10 çıkarsa arda %14 fark var bunun için demiştim değerler 3 ila 7 arası oynar ona sözüm yokta 10 15 20 oynarsa bu şekilden kast etmiştim

Merhaba karsi taraf 100/100 kusurlu kaza yaş 36 kazadan 1 ay once isten ayrilmistim ayrilmadan önceki maas 3100 5 ay ıssiz kaldim simdiki maas 4150 tl kalici rapor oranim yüzde 9 nekadar tazminat cikar acaba ayrica sigortaya bas vurali 25 gun oldu nezaman sonuca ulasir raporumu üniversite hastanesi adli tip kurumundan aldim sürekli yuzde 9 cevap verirseniz cok sevinirim tsk ederim

Merhabalar daha önce sorumu yazmıştım ama İstanbul adli tıpa giden dosyanın oranı ne kadar sürede gelir? 2018 eylül ayımda gönderdik hala adli tıptan dosyanın gelmesini bekliyorum.. Mahkeme dosyanın her gelmeyişinde 3 ay - 3 ay davayı erteliyor.. 8-9 aya gelir diyorlardı ama hala dosyam gelmedi.. Net bilgisi olan var mı?

Yakamoz_kuk

Avukatla yaptiginiz sözleşmede yazmasi gerek. Benimde dosyam icrada, sizin gibi bende bekliyorum. Avukatla anlasmistim, sözlesmede tahsil edilen paranin %15 ini vekalet ucreti alacagi yazmakta. Faizden vs. bahsedilmiyor. Sizde illaki avukatla bir sözlesme imzalamis olmaniz gerek, oradan bakabilirsiniz. Ben sizdeki faiz hesaplama süresi nedir onu anlayamadim ?

Merhabalar arkadaslar bugun hastahaneden dondum 6 kalem doktora girdim trafik kazasindan dolayi 6 ay once 49 rapor almistim 6 aylik sure gecince sigortaya basvuru icin kurul raporu almaya gittim. Kurul raporumun basligi aynen soyle TRAFIK KAZASINA BAGLI ENGEL RAPORU halk sigorta bunu almami soyledi bacagimda tarak kemigimde 3 bikektede bir catlagim vardi. Ve alti ay boyunca acisini cektim simdi halen basamiyorum kosamiyorum bazen cok kotu sekilde agrida yapiyor fakar kurula onumizdeki hafta gidecegim gelin gorunki gorundugum yerlerin hepsi sifir yazmis yani ben anlamadim 6 aydan daha fazla suredir kosamiyorum yururken aksiyorum canim hala basinca yaniyor ve bu soylediklerimde inanin samimiyiyim artik aksak oldum yani kemiklerim iyilesmis oyle diyorlar ama benim sinir sistemi yada kaslarimda demekki bir sey varki ben bunu hala cekiyorum.devletin doktorlari magdura degil sigorta sirketine calisio galiba kuruldan onceki o raporu gordum kurulda bir oran cikarmi derdimi anlatsam cunki canim aciyor ve aksagim artik ama gelin gorunki kurul ixin tedavi oldugum yerler ustun koru bakiyor d3rdimi anlatincada biz nerden bilelim orda oldugunundiyorlar bu sacma degilmi acile giriste kirik yazmamislar ama geceyi acilde .g3cirdim sabah ortepedi heyet raporu ile 45 gun rapor verdi sonrada alciya aldi bu nasil bir mantiktir arkdslar bu nedir allabini seven bisey soylesin kurul 24 martta orda beni gormeleri sonucu degistirecekmi benim istegim tedavi olmak ayagimi kullanamiyorum ise giremiyorum ne yaocagimi bilmiyorum maddiyat bu dediklerimden sonra gliyor ama bu isi bilmeyen umursamaz insanlar yuzunden hakkimi yediriyorum ne yapmaliyim ?

Kurula 24 unde cikacagim orada beni goreceklermi yoksaa yine sallama ismi yaocaklar ?? Basina gelen lutfen anlatsin

brsklc öncelikle geçmiş olsun hocam bende 21-mart-2019 da kaza geçirdim sol bacagım kırıldı içine platin atıldı izmir dokuz eylül adli tıptan rapor aldım kabul etmedi saglık kurulundan alıcaksın raporu diyor orasıda saglık kurulu fakat kabul etmiyor devlet hastanelerindeki saglık kurulu hakkımızı yiyor sanırım o yuzden oraya gönderiyorlar yada sigorta şirketleri oraya paramı yediriyo napıyor anlamadım sigortanda en lanet bir sigorta benimde öyle halk sigorta muhattap bulunamıyor zaten insanlar magdur oluyor bu lanet sigorta dahada magdur ediyor insani

Lütfen cevap

S.a
kaza tarihi 1 mayis 2019
Maas 4100 kaza tarihinde calusmiyordum kaxadan 5 ay sonra 4100 kazadan önce 3100
Devamli özür 9
Sigortaya basvurali 1.5 ay oldu ray sgorta aktuer hesaplamada tazminatin sonucu ne olur tsk ediyorum herkeze gecmis olsun

Son düzenleme:
Merhaba Şengül Hanım çok geçmiş olsun rabbim sabırlar versin. Sağlık kurulunda bebeğiniz ile ilgili bir değerlendire yapılmaz. Sizin vücudunuzdaki hasarla ilgili oranlama yaparlar. Ama şöyle bir durum var. Eğer bu kazadan dolayı ve bebeğinizi kaybettiğiniz için psikolojik tedavi gördüyseniz. Oradan bir puan alabilirsiniz.

@iyi akşamlar, 2012 2.aydakaza geçirdim. 2012 10.ayda trafik sigortasına karşı tarafa Ticari taksi idi. dava açıldı.Ve Dün 23.03 2019 Avukatım Ödemeyi Yapacaklar dedi.Net herşey hesaplanan miktar 56.000 tl bilgisi olandan Ricam benim elime yasal faizi ile ne kadar geçecek Cevaplar için şimdiden teşekkürler..

Merhabalar ÜCRETSİZ DESTEK olarak mağdur insanlara verdiğiniz değerli cevaplar için teşekkürler. 04.03.2020 tarihinde yaya olarak kaldırımda yürürken karşıdan gelen kamyonetin ilave demiri acilarak yüzüme çarptı burnumda ve elmacık kemiğimde kırıklar oluştu ameliyat oldum burnuma ve elmacık kemiğime platin ve plak vidalar takıldı. %5 oranında sürekli işgöremezlik oranı alabileceğim söyleniyor. Polis memuruyum. Tecrubelerinize dayanarak 6 ay sonunda alacağım işgöremezlik oranı bu oranda mı olur. %5 olması halinde;
Bordro maaşım:6450 TL.
Yaşım:33
Kazada kusur oranım:%0
Ne kadar tazminat alabilirim, cevabınızı bekliyor olacagim, iyi günler dilerim.

Merhaba adli tıp anabilimden alınan rapor güvence hesabı neden kabul etmiyor devlet hastanesinden almam gerektiğini söylediler

Maalesef ki öyle, bölgenizdeki en yakın hastaneye sevk isteyerek sağlık kurulu raporu alabilirsiniz.

Selami bey
Hasip bey

merhaba https://garantikazatazminat.com/ Buradan aktüer hhesaplama yapabilirsiniz. Sonuçlar vatandaşa da açık bilgileri doğru girdiğiniz takdirde alacağınız rakama çok yakın bir sonuç elde edeceksiniz.

Şu an her yer herşey iptal.. koronadan dolayı.. şirketler adliyeler..

Bende 18 Ağustos 2018 de kaza yaptım adlı tip rapora kırıkların hayata etkisi en yüksek olan 7 den vermiş ama duyu kaybı için 18 ay beklenmesi demiş 18 ayım doldu ama rapor olayları Nisan sonuna kadar Durmuş mahkemeden sevkle gelmeniz gerekiyor dediler. Şimdi bu alacağım rapor geçerli mi olcak yoksa devlet hastanesinden heyet raporu nu almam gerekiyor tam anlamadım yardımcı olabilecek var mı

eşref maden
Öncelikle geçmiş olsun kırıkların hayata etkisi ve duyu kaybı için 18 ay beklenmesi adli süreçle ilgili olan kati raporlarda geçer, tazminat raporlarında özürlülük cetveline göre oran belirleniyor, sigortadan tazminat için çok farklı bir yol izlemeniz gerekir, mahkeme yoluna gitmeden önce önce sigorta sonra tahkim komisyonuna başvurmak daha mantıklı,

Hasib
Merhabalar,
Öncelikle büyük geçmiş olsun. İnşallah en kısa zamanda sağlığınıza kavuşursunuz.Sorunuza gelecek olursak;
Elmacık kemiği kırıkları da dahil genel yüz kırıklarında ortalama tedavi süresi 6 aydır. Yüzünüzde iz oluşması ve bu izin tüm bedeninizin %1'ine tekabül etmesi halinde ayrıca plastik cerrahi bölümünden de izin boyutlarına göre en %1 ila en fazla %5 arasında da oranın çıkabileceğini ifade etmek isteriz. Genellikle mağdurlar kemik kırığı halinde yalnızca ortopedi ve fizik tedavi bölümlerinin oran verebileceğini düşünmektedir.
Bordro maaşınızın yaklaşık 6450 TL ve yaşınızın 33 olması karşısında haklılık oranınız %100 kabul edilerek bir hesaplama yapıldığında tarafınıza yaklaşık 66.980,11 TL civarında bir tazminat hesabı çıkacaktır. Ancak bordro içerisindeki çocuğunuz olması ihtimalinde AGİ hariç hesaplama yapılacaktır.Bu yönüyle de tazminat miktarında 6-7.000 TL düşüş meydana gelebilir.Medeni durumunuzu bilmediğimiz için bu konuda net olarak bir yanıt veremiyoruz.

Anılan kaza ile ilgili olarak şikayetçi oldu iseniz muhakkak ceza dosyasının ehil bir avukat tarafından takip edilmesinde de zorunluluk vardır. Zira ceza yargısında kusur oranının değişmesi halinde sigorta şirketi, tarafınızdan fazla ödemeyi rücuen tahsil edebilir.

Size de tavsiyemiz ehil ve bu işlerden anlayan bir avukat marifeti ile ceza dosyanız ile maddi ve manevi tazminat taleplerinizin takibini yaptırmanızdan ibarettir.

Muhammed64
Haklisiniz simdide virus girdi araya ertlendi kurul haricinde birde doktorun tavri vardi belki sonradan kirildi gibisinden nasil yapacagimi anlamadim ben dogrusu madem boyle dusunecekler neden ikk anda rapor vermiyorlar kaldiki hastaneden alcili ayakla cikmisken cok sacma bir durum icler acisi hepsi birbirinden mal dolusmus bir yerlere magdursaniz yandiniz acimalari yok

adlitıpuzmanı
CevAbiniz için teşekkürler kazadan sonra şikayetçi oldum şuan mahkeme aşamasındayız mahkemede virüs sebebiyle ertelendi 15 ekime gün vermişler. Tahkime başvurmak için 2 yıl doluyor mahkemeyi bekersek. Ben bu raporu nasıl Alacam şahsi basvurula engelli raporu nu almam gerekiyor kaza tazminatı alanlar raporlarınızi nasıl aldıniz şahsi başvuruyla mi mahkemeden mi sevk aldınız. Mahkemem 15 Ekim'de nasıl sevk Alacam ben eğer mahkeme sevki gerekirse avukatım direk sigortaya dava açarız adliye açılınca diyor ama önce hastaneden almaya çalışalım dedi

Redmi Note 8 Pro cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

istinaf mahkemesinde dosyası olan var mı?

dosyamız ağustos gibi istanbul bam 40.hukuk dairesine aktarıldı hala ön inceleme için atama bekliyor. acaba şu an hangi dosyadalar

BAM 40. Hukuk Dairesi her ne kadar yeni kurulsa da diğer dairelerden dosya devirleri yapıldığından ortalama karara bağlama süresi 2 yıl. Bu süre her geçen gün de artmakta. 8. ve 9. Hukuk Daireleri'nin karar verme ortalaması 2,5 yılı bulmakta.

Özellikle 3 aylık pandemi sürecinde de neredeyse durma noktasına gelen adli süreç nedeniyle 2020 yılı için kayıp yıl diyebilirim. Size tavsiyem sigorta şirketleri ile uzlaşma yolunu deneyin. Şu aralar çoğu sigorta şirketi yeniden dosyaları sulh yolu ile kapatma yoluna girdi. Ne de olsa sürekli değişe mevzuat nedeniyle çok büyük ölçüde tazminat tutarları düştü. Bu da karlılıklarını oldukça arttırdı. Bir de trafik poliçeleri bu aralar hasar ve kaza oranlarının büyük ölçüde düşmesi ile bilançolarının büyük oranda düzeleceği de düşünüldüğünde sulh yolu ile dosya sayılarını azaltacakları aşikar. Tabi bu demek değil ki her dosyada sulh olacaklar. Genelde maluliyet oranlarından kaynaklanan farklar nedeniyle itiraz edilen dosyalarda sulh ihtimali yüksek. Saygılar sevgiler...

Analiz Hukuk

Cevabınız için teşekkür ederim.

Hatır tasimasi var denilerek karar verilmişti. Avukatimiz itiraz etmiş ve kabul görmüştü sonra sigorta firması verilen kararı istinafa götürerek hatır taşıması nedeniyle indirim istedi kaza 2016 da oldu tedavi sürecinden sonra 2017 de dava açmıştık. Istinafta ki dosyamız 1 yıl önce 40. Bam a aktarıldı. Anlaşılan Bi yıl daha beklememiz gerekecek. Bu aşamada hatır taşıması kararı da çıkabilme ihtimaline karşı sigorta firması ile ne istenerek gorusulebilinir sizce

Üst Alt