Arkadaşlar , ben bu işin hukuki koşullarını ,adlı koşullarını herşeyi tecrübe ettim yakinen ilgilendim konu ile ... Size söyleyeceğim şunlar : hiç bir sigorta şirketine kesinlikle güvenmeyin , size 4 ay 6 ay gibi süreler veriyorlar fakat hukuki olarak onların yürütebileceği bir süreç değil bu kaza dosyaları . Eğer yapabiliyorsanız kendiniz bir avukat ile direk anlaşın araya bir de sigorta şirketi sokmayın . Eğer araştırma hastanesinden rapor alıyorsanız karşı tarafın sigorta şirketi buna itiraz edecek ve sizden adlı kurumdan bir rapor talep edecek , adlı kurum da raporunuzu büyük ihtimalle daha düşük bir oran verecek , eğer adlı kurumdan direk alabilirsiniz raporunuzu sigorta şirketi buna da itiraz edecek fakat adlı kurumdan alınan raporlar kati rapor olduğu için bu itirazları sadece süreyi uzatacak . Durum şöyle ki sizin kaza dosyanızın hukuki sürecinde karşı tarafın sürekli itirazlarına maruz kalacaksınız , maalesef bu yasal hakları , itiraz etmelerinin sebebi süreci olabildiğince uzatıp size yapmaları gereken ödeme parasını olabildiğince ellerinde tutup bu paradan banka hesaplarında faiz işletmek . Benim kaza dosyamda tamamen benim haklı olmama rağmen süreç sürekli itirazlar ve yasal boşluklar sebebiyle uzadı , 2 yıl sonunda artık icra dosyası olarak bir süreç devam etmekte ve icra müdürlüğünün en son koyduğu 90 günlük yani 3 aylık sürecinde sonuna gelmek üzereyim , bundan sonrasında nasıl bir itiraz olacak yada hangi hukuki boşluğun içine dusecegim ve tazminatı alma sürem uzayacak bilmiyorum .