Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Trafik Sigortasından Tazminat Almak..

Bugün heyetten raporum çıktı yüzde 73 devamlı kısmı bağımlı işaretli kaza tarihi 17 Ağustos 2018 kaza yaşı 31 kaza günü gelir 2.950 şimdiki gelir 3.750 kusur irani yüzde 75 karşı taraf suçlu bekarım ne kadar tazminat alırım bilgisi olan varmı birde sadece sigortadan mi alıyoruz yoksa teminat limitinin üstü nu karşı taraftan isteye biliyormuyuz. Kazadan sonra bir geçmiş olsun bile demedi hiç ilgilenmedi

Bu halk sigorta benden 3.ye dosyaları istiyor bunu bilerek oyalamak için mi yapıyorlar ? Dava yoluna gitmeyi düşünüyorum bu surec dava sonrası netice bulması en fazla ne kadar sürer ?
27 yas
bekar
unı.öğrencisi
heyet raporu %10 , sağ diz kapağı
0 kusur , yolcu statüsündeyim
ve takribi ne kadar tazmınat alabilirim ?
Hadise,2019 mayıs
Heyet raporu, ocak 2020

Valla bende dava yoluna gidecem galiba raporum 73 bekar memurum arabuliucu dayiz şu an cuma gene görüşme var ama arabulucu bile sgorta şirketleri 3 de 2 sini keser öyle teklifte bulunur diyor zaman aşımı dolmadan dava ya gidecez inşallah uzun surmez

Redmi Note 8 Pro cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Geçmiş olsun , hiç geç kalma derim hemen dava aç bu ay sonuna kadar bizde açmış olucaz.
Acaba halk sigortadan tazminat alan kımse var mı ?
Bunlar tazmınat verıyormu cidden supheliyim.Zaten mağdur olunan bir durumda dahada uğraştırarak mağdur etmek nasıl bır ahlaktır ?
Yıldırma politikası son sürat.
Hakkımızda hayırlısı dostum Allah cc tekrarını yasatmasın bugunumuze şükür..

Aynen öyle yapacaz 2 sene bekledik bir 3 sene belki 4 belki 5 sene bekleyecek sanki zaten belli teminat limitini odeyecegin ne diye bekletirsin mağdur olanı bir 3 5 senedaha anlamıyorum sigorta niye var o zaman

Redmi Note 8 Pro cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Merhaba eşim 2016 yılında araba çarptı adli tıp %16.1 rapor verdi
12 ay çalışamaz raporu 4 ay bağımlı ve devamlı 16.1 işden yoksun kalma verdi.kaza döneminde
40 yaşındaydı ve o zaman gelir 3000 tl kusur %0 tazminat tahmini ne kadar çıkar.

Merhaba benimde heyet sonucum çıktı kaza zamanı 2019 haziran kazada yaşım 41 yolcu konumundaydım heyet raporum %21 merak ediyorum yardımcı olabilirmisiniz şimdiden teşekkür ederim

Askeri ücret üzerinden hesaplanak

tahkim kurulu iki raporumuda kabul etmedi. Adli tıptan almıştım. Şimdi yine git sağlık kurulundan al dedi. tahkim de pek işi yaramıyor kısaca. 2 yıl oldu nerdeyse

Adli tıptaki raporu kabul ederler neden kabul etmediler yazılmıştır....

Bir ay oldu istinaf karara çıktı diye bekliyor.yargitaya gidecekmi? Ne kadar sürecek.? Sigorta şirketi Yargıtay a baş vurdumu? Hiç tık yok.bir ayı geçti karara çıktı yazıyor o kadar??? Süreç hakkında bilgisi olan varmı???

İstinaf taki dosyam 17 ayın sonunda İstanbul bölge adliye mahkemesi de karara çıktı.karar kaç günde yazılır ve meblağ büyük olduğu için Yargıtay'a gidermi sizce.bakima muhtaclik davasida sonuçlandı ve 400 bin TL üstü tutar 300 Bin üstü de maluliyet tutarı toplamda 770 bin üstü yasal faiz hala işliyor.yargıtay incelemek üzere ilgili mahkemesine gonderilmesi demisler.ve uyapta da karara çıkma diye yazmışlar.degisik iş dosyası diye.karar kaç günde yazılır ve Yargıtay'a gidermi? Giderse ne kadar sürer sizce???

erci

Şu anda adliyeler adli tatilde 1 eylül tarihine kadar. muhtemelen 1 eylül'den sonra dosyanıza cevap alırsınız.

Bilirkisi000

Sence Yargıtay'a gidip uzatacaklarmi yoksa arabulucu,yada sulh yolu falan yokmu? Bekle bekle hep mağduriyet...?

erci

Yargıtay incelemek üzere ilgili mahkemesine gönderilmesi yazıyor demişsiniz. muhtemelen bölge adliye mahkemesi ilgili yargıtay dairesine göndermiştir dosyanızı.

Ben geçen sene yaralamalı trafik kazası geçirdim ayak tarak kemiği çatlağı ve ödem ve ezikten yumuşak doku zedelenmesi var ayağım ayak tabanım ve üstü ayak da durunca şişiyor o yüzden çalışamıyorum bu tazminat için illaki kalıcı bir şeymi olması lazım yoksa geçici maluliyet lerdede para alınabiliyor mu sanırım benimki geçici bir maluliyet

Arkadaşlar hepinize geçmiş olsun öncelikle yazmış olduğum kaza ile ilgili bir yönlendirmeniz olursa çok sevinirim lütfen destek bekliyorum

avukap resmen düdüklemiş desem sanırım ağır olmaz kaza tarihinde poliçe 330 bin olmalı onu ödemiş artı avukapa sigorta şirketi 300 000 nin vekalet ücreti olarak 31550 tl ödemiştir birde senden kesmiş ayretten yüzdelik almış kısaca almışta almış sigorta şirketini yazarsan sana iletişim yada dosya sorumlusunun bilgilerini paylaşır işin aslını ordan öğrenirsinde sana bir faydası yoktur

Tam olarak bilgilerimizi girip tazminatı hesaplayan bir program var mı acaba

10 yıldır buradan uyarıyorum, piyasada dolaşan çantalı sigorta takipçilerine vekalet vermeyin diye, 2 gündür ATV'de Müge Anlı'nın proğramında konu tüm çıplaklığıyla gözler önüne seriliyor, mağdurların nasıl dolandırıldığı anlatılıyor, sigortadan alınan tazminat nedeniyle öldürüldüğü iddia edilen bir kayıp kişi aranıyor ve olayın baş aktörü sigorta takipçisi çıkıyor, seyretmenizi istiyorum
Hukuktan şaşmayın, kısa yoldan paranızı alırım diyenlerden uzak durun

Hukuk yoluyla da sonuç alınmıyor ki.

Haftaya tam 2 sene olacak hakem ataması bekleniyor. Yazıktır günahtır. Mağdurları iyice mağdur eden sistem

Arkadaşlar , ben bu işin hukuki koşullarını ,adlı koşullarını herşeyi tecrübe ettim yakinen ilgilendim konu ile ... Size söyleyeceğim şunlar : hiç bir sigorta şirketine kesinlikle güvenmeyin , size 4 ay 6 ay gibi süreler veriyorlar fakat hukuki olarak onların yürütebileceği bir süreç değil bu kaza dosyaları . Eğer yapabiliyorsanız kendiniz bir avukat ile direk anlaşın araya bir de sigorta şirketi sokmayın . Eğer araştırma hastanesinden rapor alıyorsanız karşı tarafın sigorta şirketi buna itiraz edecek ve sizden adlı kurumdan bir rapor talep edecek , adlı kurum da raporunuzu büyük ihtimalle daha düşük bir oran verecek , eğer adlı kurumdan direk alabilirsiniz raporunuzu sigorta şirketi buna da itiraz edecek fakat adlı kurumdan alınan raporlar kati rapor olduğu için bu itirazları sadece süreyi uzatacak . Durum şöyle ki sizin kaza dosyanızın hukuki sürecinde karşı tarafın sürekli itirazlarına maruz kalacaksınız , maalesef bu yasal hakları , itiraz etmelerinin sebebi süreci olabildiğince uzatıp size yapmaları gereken ödeme parasını olabildiğince ellerinde tutup bu paradan banka hesaplarında faiz işletmek . Benim kaza dosyamda tamamen benim haklı olmama rağmen süreç sürekli itirazlar ve yasal boşluklar sebebiyle uzadı , 2 yıl sonunda artık icra dosyası olarak bir süreç devam etmekte ve icra müdürlüğünün en son koyduğu 90 günlük yani 3 aylık sürecinde sonuna gelmek üzereyim , bundan sonrasında nasıl bir itiraz olacak yada hangi hukuki boşluğun içine dusecegim ve tazminatı alma sürem uzayacak bilmiyorum .

Tazminatı Özürlülük ölçütü sınıflandırması ve özürlülere verilecek sağlık kurulu raporuna göre mi alıyoruz. Yoksa meslekte kazanma gücü kaybı rapor oranına göre mi alıyoruz. Arkadaşlar biri bu konuda yardımcı olur mu.?

Gökhannnn

Güzel bir konuya temas etmişsiniz,başımdan geçen olaya göre cevap vereyim,ben engellilere verilecek sağlık kurulu raporuna göre engelli raporu aldım ve sigorta şirketine onu gönderdim, anlaşma yoluna gittik ve tazminatımı aldım, devamında aracın ruhsat sahibi ve şoförüne dava açtım, mahkeme İstanbul Adli Tıp kurumuna gönderdi dosyayı ve oradanda [FONT=Calibri]ÇALIŞMA GÜCÜ VE MESLEKTE KAZANMA GÜCÜ KAYBI ORANI TESPİT İŞLEMLERİ YÖNETMELİGİ'[/FONT][FONT=Calibri]ne göre rapor verdiler ve mahkemedende bu rapor yoluyla geri kalan tazminatımı aldım, yani her 2 rapor ilede tazminat alınabiliyor, anlaşma yoluna gidilirse engelli raporuyla, mahkeme yoluna gidilirse adli tıp vasıtasıyla çalışma gücü raporuyla sonuca gidiliyor.[/FONT]

Sigortayla 160.000 karşılığında anlaştık bilgi almak isteyen soru sormak isteyen olursa yardımcı olabilirim sürekli girme şansım yok yazan arkadaşlara cevap veririm

Oran 7 doğa sigorta mahkemeliktim 300.000 olmuştu yasal faizle ben beklemedim anlaştık iki haftada sonuçlandı

TAhkim ile devam ediyor. bir yandan da İstanbul Anadolu 5. Asliye Ticaret Mahkemesi devam ediyor. sofor ile olan davamda asliye ceza mahkemesinde devam ediyor

meslekte kazanma gücüne gore aldık ilk basta psikaytri dahil %40 kabul etmediler. sonra dedikki psikiyatri sonra açarız dava bir daha aldık %15.. onuda kabul etmediler. simdide eğitimve arastırmadan almamızı istiyorlar. ben adli tıptan aldım hepsini.

Meslek ne sizin şu an şaşkınım yani oran baya Yüksek ortopedik mi engel adli raporuna genel de itiraz olmaz üst kurul yok çünkü ne diyeceğimi bilemedim orana mı itiraz ediyorlar hiç anlaşma için bir teklifte bulunmadılar mı

Üst Alt