Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Türkiye Kamu Hastaneleri Kurumu'na atananlar burada toplanıyoruz.

Banada yazı geldi çalıştırılamayacağı alanlar ile ilgili ivedilikle sağlık kurulumdan durum bildirri aldık gönderdik 1 hafta oldu bu yazı zaten soruşturması biten raporda eksik kısımları olanlara geliyor .. memur olupta çalışanları zimmete başlamışlar düşmeye bizi ne zaman düşecekler sabır sabır

Yani mevcut memur olanların zaten maaşı işliyor fakat bizim ki işlemiyor işi de bıraktık niye bizi bekletiyorlar

Balkan12, soruşturmanın bittiği bilgisini nereden aldınız. Birde engeliniz nedir. Tahmini ne zaman başlatırlarmış?

Soruşturması bitenlere raporla ilgili eksik bılunursa atandığı ve ilgili eksikliği gidermesi yazısı geliyor kurum başkanlığına direk ilk evrak teslim edilirken de bazı arkadaşların raporunda sorun olanlarada soruşturmanız bitince rapordaki eksikliklerinizle ilgili yazı göndeririz siz de o zaman tamamlarsınız denilmiş tahminin Aralık 15 demez başlama

15 Aralık başlarsak iyi şunun şurasında ayın onbeşine ne kaldıkı 😁😂😁😀
2018 bırakmasalar razıyız.

Top bakanlıkta şimdi zimmete düşürmesi gerek halen yapmıyor

Arkadaslar ayin dun normal kpss saglik zimmete dustu sorusturmalari bitti bizimki de yakindir ins 15 i yada yirmisi

Arkadaşlar bana sağlık bakanlığından çalıştırılamaz işlerin niteliğini belirtildiği engelli sağlık kurulu raporunuzun çıkartıp ivedilikle bakanlığımıza gönderin diye bir yazı geldi, madem o kadar ivedi istiyorsunuz bu yazı bana 1 ayda ancak ulaşmış bunun aps si var kargosu var e postası var telefon numaralarımız var ara söyle bu bir ikincisi benim raporumda çalıştırılamayacagı işler boştu ve istihdam değerlendirilmedi yazıyordu çoğu kişide olduğu gibi, gittim durum bildirir aldım tekrar heyete girdim 7 doktor ve başhekim onaylı raporu aldım çalışamayacağı işleri yazdırdım çalışmasında sakınca yoktur diye eklettim bunu evrak tesliminde verdim ve bu kabul olmamış ki yeniden engelli sağlık kurulu raporunda belirtilmesini istiyorlar anladığım kadarıyla şimdi evrak elime dün gecti raporum sürekli şimdi ne yapayım siz söyleyin arkadaşlar

Siz durum bildirir mi aldınız yoksa heyet raporumu

Arkasında isdihdam işaretli değil diyemi istiyorlar

Anlamadım

Büyük olasılıkla isdihdam işaretli olsaydı sorun olmazdı o yüzden sorun olmuş sanırım isdihdam işaretli olanlarda durum bildirir raporu kabul ediliyor

Asıl engelli raporumda istihdam değerlendirilmedi yazıyordu ve çalıştırılamayaçağı işlerin niteliği kısmı boştu buna istinaden eylül deki evrak tesliminde durum bildiriri evraklarıma ekleyerek teslim ettim. Durum bildirirde sadece tek doktor 3 doktor gezmedim heyetteki tüm doktorları gezerek hastalığımı yazdırarak çalışamayaçağı işlerin niteliğini yazdırdım ve çalışmasında sakınca yoktur memur olur diyede eklettirdim. Ve dün gelen yazıyla durum bildiriri kabul etmemişler ki yeniden rapor istiyorlar arıyorum numarayı açanda yok

İsdihdam işaretli olmadığından dolayı o halde çünkü durum bildirir işaretli olanlardan kabul ediliyor , bu size ilk defa gelen yazı değilmi

durum bildirirde bir nevi engelli raporu istihdam orada belirtilmiş çalışır demiş çalışmasında sakınca yok denilmiş benden çalışabilir raporu değil çalışamayaçagı işlerin niteliğini belirten engelli sağlık kurulu raporu istiyorlar. Dediğin gibi olsaydı çalışır raporu derdi. zaten aldığım durur bildirirde hepsi yazıyordu kabul etmemişler sen gönderdim diyorsun ama durum bildiriri zaten kabul olup olmadığını bilmiyorsun oradaki memurun umurunda değil postaya verip geri gönderiyor bunları yapın diye 1 ay sonra eline geciyor insanları magdur etmekten başka bir iş yaptıkları yok yazılaçak çok şey varda ya sabır

Bimer akim den şikayet edin bu kadar geç ve basit bir adi posta ile gönderiliyor

Akim bimer cimer yazmak gerek o zaman ben de bilmiyorum evet kabul ettilermi etmedilermi ben sağlık kurulu raporu aldım durum bildirir

Koskıcada telefon numaramı da yazdın arayım diye şimdi içime kurt düştü

Siz tekniker olarakmı atandınız

Vergi indirimi için almadım orada bir sosyal yardım evet yazıyordu diğerleri değerlendirilmedi yazıyordu dediğin gibi olsaydı ben engelli kimliğide alamazdım ekpss de giremezdim hepsi için tekrar tekrar heyete girmemiz gerekecekti devlet personel başkanlığının 18.04.2014 tarihli ve 07/02/2014 tarih ve 28906 sayılı resmi gazetede yayınlanarak yürürlüğe giren engelli adaylar yeni rapor almayacaklar yazısını okursan sağlık bakanlığının engelli adaylara yaptığı bu engel arttırıcı keyfi uygulamayı en net sekilde anlarsın

kardeşim ben teknisyen olarak atandım

teknik hizmetler teknisyen olarak atandım elektrik teknisyeni

Teknik te daha fazla inceleniyormuş sanırım yeni rapor alacaksınız

aldım durum bildirir sağlık raporunu tüm heyet doktorları imzalı çalıştırılamayacagı işler yazıyor çalışmasında sakınca yok diyor daha ne istiyorlar anlamış değilim keyfe keder oradaki işgüzar ve işini bilmeyen memurun yaptığı hatayı bizlere çektiriyorlar bizlerde dolaş dur inanki başlamadan işten soğutuyorlar

Arkadaşlar, raporda "İstihdam" karşısında "Evet" yazıyor bu yeterli oluyor değil mi, bunun dışında "çalışabilir" diye bir ibare yok.Ayrıca "Çalıştırılayamayacağı İşlerin Niteliği" kısmında hiçbir şey yazmıyor, bu sorun yaratır mı ileride?

İsdihdam işaretli ise arkada çalışabilir oluyor fakat çalıştırılamayacağı alanlar boş sa sağlık kurulundan 3 hekim onaylı bunında belirtilmesini istiyorlar durum bildirir ile memur olarak atananlarda size yazı gelmedimi üsyelik ye kurum sağlık bakanlığı kurumu isdihdam için verilen rapora çalıltırılamayacağı alanları yazmıyorsa bu hastanenin suçu cezasını memurları keyfi uygulaması ile biz çekiyoruz bize ne yazmıyorsa

Kolaylaştırıcı insanlar yok sanırım hep zorlaştırıvı insanlar var olsa gerek

Ben henüz sınava girmedim, kısmet olursa 2018 de gireceğim, raporu alalı daha 3 gün oldu fakat dediğim gibi “İstihdam: Evet” yazmasına rağmen “Çalıştırılamayacağı İşlerin Niteliği” alanı boş. Burada sizlerin atanmanıza rağmen bu şekilde uğraştığınızı görünce, bende henüz raporu yeni almışken, bu “Çalıştırılamayacağı İşlerin Niteliği” kısmı düzeltiliyorsa onu şimdiden yaptırayım diyorum.

Sağlık bakanlığı kendi kurumunun raporunu saymıyor uğraştırıyor yok çalıştırılamayacağı alan boş yok bilmem ne hep eziyet hep eziyet ya sen yazsana hastaneye adam akıllı rapor niye vermiyorsunuz diye sağlık kurulundaki memurlar bişeyden anlamıyor bakanlıktaki evrakları inceleyenler eziyet eder ne bu çile

Yani bu “Çalıştırılamayacağı İşlerin Niteliği” kısmı boş olupta diğer kurumlara atananlar sorun yaşamıyor, bu sorun sadece “Sağlık Bakanlığı ve bağlı kuruluşlara” atananların yaşadığı bir sorun mu?

Aynen sadece sağlık bakanlığı raporu veren kendi begenmeyen kendi başka kurumlarda hiç sorun olmuyor eziyet eziyet

Allah kolaylık versin, çok zor ve sancılı bir süreç tabi bu hele biz engelliler için! Peki ben her ihtimali karşı yeni aldığım bu raporda “Çalıştırılamayacağı İşlerin Niteliği” kısmını düzelttirebilir miyim veya ne yapabilirim?

Birde “istihdam yazıyor ise arkada çalışabilir oluyor.” demişsiniz ama benim raporun arkası tamamen boş?

Üst Alt