Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Türkiye Kamu Hastaneleri Kurumu'na atananlar burada toplanıyoruz.

Rapor tek sayfadan oluşuyor. Önlü arkalı değil, ilgili kısmı gönderiyorum.

:) ben bunu yukarıda da demiştim, siz "arkada çalışabilir diye yazı yazmıyor mu?" diye sorunca resmi gönderdim. Peki ben bu "Çalıştırılamayacağı İşlerin Niteliği" kısmını düzeltirebilir miyim veya ne yapabilirim, bilginiz var mı ya da bilgisi olan var mı?

Eziyeti sadece sağlık bakanlığı yapıyor benim bildiğim tekrar rapor almayınca o kısmı doldıramazlar ancak sağlık kurulu ek rapor ile halledrsin durum bildirir şeklinde ve mümkünse sağlık bakanlığını seçme

Geçen yıl durum bildirir raporu verenler belgelerle beraber ilk teslim de 15 gün erken başlamış işe

balkan12

Hmm demekki evvelden almanın bayağı faydası var, pazartesi gideceğim kısmet olursa, Sağlık Bakanlığının maaşları yüksek diye biliyorum o yüzden ilk sıralara yazıldı sanırım. :) Bakalım seneye Sağlık’tan kadro açılacak mı, orasıda ayrı. :)

Orasını sen biliyon al bir durum bildirir ver yanında

Dediğim gibi 2018 de sınava gireceğim kısmet olursa ama ileride istenirse elimde dursun diye alayım diyorum.

KPSS YÖNETMELİĞİNDE GEÇEN “ÇALIŞABİLİR” İBARESİNE İLİŞKİN AÇIKLAMA
Bilindiği üzere “Engelli Kamu Personel Seçme Sınavı Ve Engellilerin Devlet Memurluğuna Alınmaları Hakkında Yönetmelik” 07/02/2014 tarihli ve 28906 sayılı Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe girmiş bulunmaktadır.
Yönetmeliğin 4 üncü maddesinde “engelli” ibaresi “doğuştan veya sonradan; bedensel, zihinsel, ruhsal, duyusal ve sosyal yetenekleri bakımından engel oranının yüzde kırk veya üzerinde ve çalışabilir durumda olduğunu mevzuat hükümlerine göre alınacak sağlık kurulu raporu ile belgeleyenler” şeklinde tanımlanmıştır.
Bu tanımda geçen “çalışabilir” ibaresinin kamuoyunda engelli adayların yeniden sağlık kurulu raporu almalarının gerekip gerekmediği yönünde tartışmalara sebep olduğu görülmüştür.
Bu çerçevede aşağıdaki hususların açıklanmasında fayda görülmüştür;
1- Engelli adayların yeni bir sağlık kurulu raporu almalarına gerek bulunmamaktadır.
2- Bahse konu ibare, kamu kurum ve kuruluşlarından geçtiğimiz atama döneminde Devlet Personel Başkanlığı’na iletilen ve “kamu kurumlarına merkezi yerleştirme ile yerleştirildiği halde çalışamayacak veya kendi ihtiyaçlarını göremeyecek durumda olan adaylar hakkında nasıl bir işlem tesis edileceği” şeklindeki başvurulara bir karşılık olmak ve uygulama birliğini sağlamak üzere konulmuştur.
3- Bahse konu düzenleme yeni bir durum olmayıp, bir kadroda istihdam edilecek adaylar için aranacak asgari şart niteliğindedir.
4- İstihdam amaçlı sosyal politika uygulamalarında asgari düzeyde de olsa adayın “çalışabilir” durumda olması temel şarttır. Aday için düzenlenen veya yerleştirme işlemi sonrası kurumca ihtiyaç duyulması halinde düzenlenecek olan sağlık kurulu raporunda kişinin “çalışamaz” durumda olduğunun belirtilmesinin “atanmaya engel olduğu”nun bilinmesi gerekmektedir.
Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

http://www.dpb.gov.tr/tr-tr/haber/engelli-adaylari-yeni-rapor-almayacak

Bimer den yazalım şikayet edelim ben yazdım siz de yazın

OSYM 2017 Tercih Kılavuzu, “Komisyon Teşkili İstenilecek Belgeler ve Atanma” başlığı altında yazan yazı aynen şöyle:

Burada yazanlara göre kurumların yaptığı yasal oluyor ama DPB’ye göre ise farklı bir yorum çıkıyor...

Adam isdihdam için almış halen yok orası öyle yok burası böyle raporu veren kim sana bağlı senin kurumun bir derdin varsa git kuruma söyle engelliyle uğraşma

Senin kurumun adam gibi iş yapmıyor sa bize ne

BAŞKA HİÇ BİR KURUM BU KONUDA ZORLUK YARATMIYOR

Tek yaratan sağlık bakanlığı raporu veren neresi sağlık bakanlığı kuruluşu eeee

Yılmaz sen teknikermisin durum bildiri tek hekim mi aldın bir de telefonlamı aradılar durum bildiriri kabul etmiyoruz diye

Yılmaz teknikermisin raporu ne zaman gönderdin durum bildirir tek hekimmi bermişti telden arayıp mı dediler kabul etmiyoruz diye

Sağlık teknikeriyim atanınca göndermiştim durum bildirir raporu kesinlikle mükemmel hazırlanmıştı hiç bir sorun yok 7 doktor ve bas hekim onaylı ama geçen hafta bana zarf geldi rapor değiştirin denildi bana

Sağlık teknikeriyim atanınca göndermiştim durum bildirir raporu kesinlikle mükemmel hazırlanmıştı hiç bir sorun yok 7 doktor ve bas hekim onaylı ama geçen hafta bana zarf geldi rapor değiştirin denildi bana

ylmzcr30 balkan12

Sizlerin kabul edilmeyen rapor tarihiniz ve -özel değilse- engeliniz olduğu grup nedir? Yani bazı engelli kişilerden veya rapor süresi belli bir süreyi geçmiş olanlardan yeni rapor istiyor olabilirler.

Arkadaş bizim sesimiz çıkmıyorki nedir bu eziyet diyen yok ben yazdım bimerden şimdi hanginiz yazdınız hiç

Bende yazdım ama iki uç kişiyle olacak is değil

Sizin rapor tarihiniz ve -özel değilse- engel grubunuz nedir?

Biz uzaydan geldik rapor tarihimiz neydi meydi biz den isterler sizden istemezler hiç ya boş boş iş 2017 anladınızmı 2017 adamlar keyfi iş yapıyor herkes yazsın diyoruz siz halen tarih neydi diyorsunız

balkan12

Bu konu sizinle ilgili bende size yardımcı olmaya çalışıyorum benimle ilgili bir husus yok! Ben daha sınava girip tercih yapmadım ki benden bir şey istenilsin! Post'un tamamını okursanız, bazıları kendilerinden böyle bir talepte bulunulmadığından bahsetmiş, bende neden bazılarından bu talepte bulunulurken diğerlerinden bulunulmadığı konusunu sorguluyordum. Size soru soranda kabahat!..

Yazı geldiğine göre soruşturmalar bitmiş oluyor yazı soruşturması bitenlere geliyor rapor ile alakalı

Yok mu gelişme khk başlayan çağrılan bilgi alan

balkan12

Hocam istihdam kısmı boş olanların tekrar rapor istemeleri güvenlik soruşturması bitmiş anlamına gelmiyor bas ettiginiz sağlık raporu, emniyete evrakların bi kısmı gidiyor veya ad soyad dan soruşturma yapılıyor o yüzden rapor kurumda kalıyor ve durum bildirir olanlardan tekrar çıkartılması istenilmiyor ve isteyenlerden olmuşsa bile kurumuylan görüşmesi lazım

Yanlış biliyorsunuz evrakları ankaraya teslim edenler de oldu rapor da sorun olanlara biz soruşturmanız bitince size yazı yazarız ve yeniden rapor isteriz denildi soruşturma bitince anladın

Durum bildirirr olanlardan istememiş olabilirler

Yani kafamızdan sallamıyoruz
Soruşturma bitmeden olsa ekim de herkese gelirdi yazı ve mevcut memurları da zimmete düşürüp muvvafakat istemezlerdi kurumlarından

balkan12

Tamam da gönderilen yazının raporunuzu yenileyin demesi soruşturmayla bi alakası yok diyorum bende soruşturması bitenin de olmuştur devam edeninde... bende kafamdan sallamıyorum ankara atama birimiylen görüştüm ordan verilen bilgi bu şekilde ve muvvakafat dediginiz ayrı bi konu onlar güvenlik soruşturmasına tabi değiller zaten memur onlar 2 si ayrı bişey he bide soruşturması biten olursada digerlerini beklemek zorunda toplu bi şekilde açıklancak ismimiz düşecek şuan yeni rapor istenilenleride bekliyor olucaz

Üst Alt