Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Vee EKPSS bitti... Nasıl geçti?

benim sıvanımın sonucu iyide olabilir iyi olmayadabilir. 2012'de sınava giren bir arkadaşla konuştum 2012'de 74 puan almış atanamamış. İnşallah atanırız hayırlısı ile.

ortaöğretimde Türkçenin son iki sorusunu ne yaptınız hatırlıyormusunuz ben ilkine karşılaştırma sormuştu son 2 cümleyi işaretledim ikincisinde ise yaşam mücadelesi ile ilgili olan şıkkı işaretledim

son 2 cümlesinde karşılastırma vardı ..

V VI

arkadaşlar şeyh sait isyanı olacaktı o
emredici hukuk olmayacakmıydı o sonuçta değiştirilemez diyor
birde coğrafyada doğal faktörler diye bişey vardı ya o madencilikmi
bide o dem sorusu zaman olmayacakmıydı
bide türkçedeki son soru 5ve 6 cümlelerde karşılaştırma var
bide o cümlede bağlaç yok

coğrafya da doğal faktör : Turizm işaretlerim ve doğru diye tahmin ediyorum.

ben milletvekili seçinlerine 5 yılda bir dedim. Meğersem 4 yılda bir miş. Birde 2-3 soruyu boş bıraktım. Keşke yanlış da olsa işaretleseydim.

Arkadaşım kendi yaptığınız cevapları doğru şıktır diye paylaşıp insanları mutsuz etmeyin.Bir arkadaş tamamlayıcı hukuk ve adı üstünde EFE isyanı demiş. 1925 de çıkan Şeyh Sait isyanı 1923 te biten milli mücadeleye nasıl karşı olabilir ? Değiştirilmesi tekli edilemeyen hukuk'un neresi tamamlayıcı ?
Matematik sorularını full yaptığımı düşünüyorum , Türkçeden 11 den kesin emin olmakla beraber 4 soruda muallaktayım biri bağlaç sorusu cevabı Bağlaç olarak verdim ama hayırlısı. En zoru tarihti bana göre ergenekon sorusunu yanlış yaptım.

Koordinat sorusunu güzel sallamışsın tebrikler doğru ama Demirci Efe Çerkez Ethemin kışkırtmalarıyla ayaklandı milli mücadeleye :) İlk zamanlar yunanlılara karşı başarılar göstermesine rağmen hemde. Cevap 1925 Şeyh Sait isyanı.

Doğadan dolaylı yada direk olarak elde edilen maden gibi geldi..
Cevap Maden.

Hukuk sorusu emredici hukuk gap : urfa pisa kulesi : italya kabul edilmeyen antlaşma : sevr oscar alan film: 12 yıllık esaret Tbmm sorusuna ben 5 yıl dedim neden derseniz böyle birşey karşıma 2-3 gün önce gelmişti.Eskiden 4 yılmış ama 5 yıla çıkarıldığını duymuştum.Doğru da olabilir yanlışta olabilir çelişkili bir durum.

[FONT=Times New Roman]''Kanun hükmünde kararname (KHK), Bakanlar Kurulunun anayasadan doğrudan doğruya aldığı veya yasama organından yetki devri yoluyla aldığı sınırlı bir yetkiye dayanarak yaptığı, daha sonra yasama organının denetimine tâbi olan ve normlar hiyerarşisinde kanun düzeyinde yer alan bir düzenleyici işlemdir.'[/FONT]

Son düzenleme:
arkadaşlar hepimize geçmiş olsun öncelikle. Ben sınava ortaöğretim düzeyinde girdim üni 1.sınıfta olduğum için... Matematikle ilgili soruları cevaplayabilirim isteyen arkadaşlar için.
Ebob-ekoklu soru (a+b=16) olacaktı bu arada... ındirimli fiyat sorusu 72, kesirli soru (4(1/6+1/3)=2, adını hatırlayamadığım bir problem sorusu, yaş ortalaması ile ilgili idi, 188 olacak, diğer bir soruda bir kişi 15 ceviz aldı gibi bir şey diyordu diğeri kaç aldı diye soruyordu onun cevabı 12, başka varsa hatırladığınız yazalım arkadaşlar

karışık iş

Son düzenleme:
[FONT=Times New Roman]''Kanun hükmünde kararname (KHK), Bakanlar Kurulunun anayasadan doğrudan doğruya aldığı veya yasama organından yetki devri yoluyla aldığı sınırlı bir yetkiye dayanarak yaptığı, daha sonra yasama organının denetimine tâbi olan ve normlar hiyerarşisinde kanun düzeyinde yer alan bir düzenleyici işlemdir.' yani KHK yı TBMM denetler.[/FONT]

kardeş o soruda iki tane tbmm vardı o hangisiydi anayasa komisyonluğumu yoksa tbmm başlanlığımı ?

arkadaşlar Türkçe sorusunda benim bildiğim kadarıyla sıfat tamlaması yoktu o soruda bide emredici hukuk sorusunda çoğunluk karar kılamadı :)

Soruları tam olarak yayınlamayın bence arkadaşlar kitapçığın arka yüzünde bir yazı vardı soruların yayınlanması ile ilgili sıkıntı olabilir belli olmaz !

Sınav durumum;

Matematik 5 6 tane boş bıraktım.
Milli basket ile ilgili soruya "dev adamlar" işaretledim
TBMM Seçim ile ilgili soruyada "5" işaretledim son dakikalarınız deyince panik'e geldik
Bir soru daha vardı uyuz bir soruydu tam aklıma gelmiyor Kıvı böcek vs bişeydi (I-II) Şıklarını işaretledim
Diğerleri aklımdan uçtu gitti

ÖMSS Sınavına nazaran biraz daha iyidi sorular çok uzun değildi

Herkese geçmiş olsun, hayırlısı olsun...

Not: Süre bence az sınav süresinde bir iyileştirme yapılmalı bence.

[/QUOTE] Soru tam olarak , hangisi milli mücadeleye karşı başlatılan ayaklanma değildir , ayırt edici olan milli mücadeleden çok sonra cumhuriyet rejimine karşı başlatılan Şeyh Said ayaklanmasıdır , Çoğu İnsan Demirci Efenin Yunanlılarla mücadelesini hatırladığından karıştırmış sanırım :) Çok insan bu hataya düştüyse bana 4 5 puan kazandırır mı bu soru bilmem , Ama ergenekonu bilemedim oysa gündemimizde son 4 5 yıldır vardı :D Matematikte Obeb Okek'i doğru yaptıysanız geri herşey doğrudur

kanun hükmünde kararnaleri tbmm denetleri diye hatırlıyorum yanlış olabalir ben o denetleme sorusunu tbmm anayasa denetmeliği diye bi şık vardı galiba onu işaretledim

bana işaretleyici ve okuyucu verdiler ve 100 dakika verdiler
ama bana 65 dakika yetti sözeller fena değildi matematikde sıkıntı var o kadar

oo ergenekon sorusuna ben alp er tunga dedim ya helal olsun bana :(

türkçe soruları çok uzun ve yoruma dayalıydı.biraz vakit kaybettim.allahtan dil anlatım çıkmadı.sonuç ne olur hiç bilmiyorum.kaktüsle ilgili bir soru vardı cevap neydi acaba.ben çölde ve bozkırda yetişir dedim :)

arkadaşlar Allahın izniyle Türkçe ve Matemetikten yanlış yapmadım galiba sıfat tamlaması sorusu doğruysa doğrudur ama genel kültür nerden baksanız yarısı doğru yarısı yanlış :(

oo ergenekon sorusuna ben alp er tunga dedim ya helal olsun bana :(
İmdi ürek irtilur :) Sağlık olsun sıkmayın canınızı , sınavda ayırt edici Şeyh Sait , Obeb Okek , Hangisi cümlenin akışını bozuyor yosun vs tarzı sorular vardı , Onlardan 1 2 tanesini doğru cevaplayabildiysek puan katsayıları hayli yüksek olacaktır

Arkadaşım kendi yaptığınız cevapları doğru şıktır diye paylaşıp insanları mutsuz etmeyin.Bir arkadaş tamamlayıcı hukuk ve adı üstünde EFE isyanı demiş. 1925 de çıkan Şeyh Sait isyanı 1923 te biten milli mücadeleye nasıl karşı olabilir ? Değiştirilmesi tekli edilemeyen hukuk'un neresi tamamlayıcı ?
Matematik sorularını full yaptığımı düşünüyorum , Türkçeden 11 den kesin emin olmakla beraber 4 soruda muallaktayım biri bağlaç sorusu cevabı Bağlaç olarak verdim ama hayırlısı. En zoru tarihti bana göre ergenekon sorusunu yanlış yaptım.

Arkadaşım araştır istersen doğru cevap nedir ona göre yorum yap... Sen mutsuz olma diye senin verdiğin cevaplar doğru olamz.. Adı üstünde EFE evet.. cevap yanlış mı sence?

arkadaşlar Allahın izniyle Türkçe ve Matemetikten yanlış yapmadım galiba sıfat tamlaması sorusu doğruysa doğrudur ama genel kültür nerden baksanız yarısı doğru yarısı yanlış :(
Ben Bağlaç yaptım , Bağlaç hangisiydi , Genellikle kelimesinde ki le ekiyse o bağlaç değilmiş düşündüğüm gibi , diğer dilbilgisi terimlerine çok aşina değilim Bağlaç üzerinden gittim :)

ben soru sıfatı bulamadım soruda kendi kendine sorup cevap verse ona bile tav olacaktım ama bulamadım o yüzden soru sıfatı dedim soru sıfatı hangisiydi?

Soruları tam olarak yayınlamayın bence arkadaşlar kitapçığın arka yüzünde bir yazı vardı soruların yayınlanması ile ilgili sıkıntı olabilir belli olmaz !

Sınav durumum;

Matematik 5 6 tane boş bıraktım.
Milli basket ile ilgili soruya "dev adamlar" işaretledim "12 dev adam"
TBMM Seçim ile ilgili soruyada "5" işaretledim son dakikalarınız deyince panik'e geldik "4"
Bir soru daha vardı uyuz bir soruydu tam aklıma gelmiyor Kıvı böcek vs bişeydi (I-II) Şıklarını işaretledim (V-VI)
Diğerleri aklımdan uçtu gitti

ÖMSS Sınavına nazaran biraz daha iyidi sorular çok uzun değildi

Herkese geçmiş olsun, hayırlısı olsun...

Not: Süre bence az sınav süresinde bir iyileştirme yapılmalı bence.

kırmızılar benim cevaplar iyiydi genel olarak. bende matematikte 4-5 boş bıraktım :)

Arkadaşım araştır istersen doğru cevap nedir ona göre yorum yap... Sen mutsuz olma diye senin verdiğin cevaplar doğru olamz.. Adı üstünde EFE evet.. cevap yanlış mı sence?
ŞEYH SAİT İSYANI (13 ŞUBAT–31 MAYIS 1925) yeterli cevaptır.

o soruda verilen cümlede bağlaç göremedim ya

hangi kellimesi orada soru sıfatı olarak kullanılmış

Üst Alt