Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Vee EKPSS bitti... Nasıl geçti?

ben soru sıfatı bulamadım soruda kendi kendine sorup cevap verse ona bile tav olacaktım ama bulamadım o yüzden soru sıfatı dedim soru sıfatı hangisiydi?
Hangi Yoldan diye devam eden cümle vardı ya , ben Hangi Yoldan kelimesindeki Hangi yi soru sıfatı olarak düşündüm. Çok ta emin değilim bu konuda :)

hmmm ben cümleye soru anlamı katmadığı için hangiyi soru sıfatı olarak düşünmemiştim

genel kültürde çok kötüydüm yaw italya, 12 dev adam, ş.urfa, nil, 4 yılda bir ,18 yaş ,eşit oy ilkesi, 12 yıllık esaret, madencilik, Atatürkün gelenekçi olması, sevr, damat ferit,hıfzıssıhha,medeni kanun,bağımlı nüfus bunlar bence doğru gibi 3-4 tanede emin olmadıklarım var

arkadaşlar soruları paylaşıyorsunuz iyi güzel de, ösym üniversite sınav sorularını nette payalşana dava açtı diye biliyorum. bu paylaşımları özelden yapın derim. hepimize geçmiş olsun

Hangi Yoldan diye devam eden cümle vardı ya , ben Hangi Yoldan kelimesindeki Hangi yi soru sıfatı olarak düşündüm. Çok ta emin değilim bu konuda :)
Kesinlikle ben de sizin gibi düşündüm, bağlaç neredeydi ki? :)

Emin olamadığım bir soru var. Cevabı 12 yıllık esaret olan soru neydi? Oyuncudan bahsediyorlar mıydı? Soruyu okuyunca "Django unchained" filmi aklıma geldi. "Eee bunun Türkçesi neydi" diye düşünürken başka bir film olan 12 yıllık esaret aklıma geldi. Oyuncudan bahsediyorlar mıydı?

Çıkması muhtemel ; Cumhurbaşkanlığı - Atatürk İnkikapları - Futbol - Grafikli Coğrafya Soruları ve Uzun Türkçe paragraf soruları çıkmadı.. ÖMSS ye göre daha kolaydı, ÖMSS de 74 almıştım. bu sınavda TBMM 5 yıl - Kanuni s. süyeman - gibi en az 4 soruya yanlış cevap verdim matematikden ise emin olamadığım için 4 boşum var.. çok basit soruları yanlış cevaplama başarısını gösteren nadir bir tür'üm

arkadaşlar soruları paylaşıyorsunuz iyi güzel de, ösym üniversite sınav sorularını nette payalşana dava açtı diye biliyorum. bu paylaşımları özelden yapın derim. hepimize geçmiş olsun

Eyvallah kardes doğru diyon hepimize geçmiş olsun neyse :)

Zenci bir kölenin gerçek yaşam hikayesini anlatan 2014 en iyi oscar alan film hangisi diye sorulmuştu...

12 yıllık esaret..

türkçe soruları çok uzun ve yoruma dayalıydı.biraz vakit kaybettim.allahtan dil anlatım çıkmadı.sonuç ne olur hiç bilmiyorum.kaktüsle ilgili bir soru vardı cevap neydi acaba.ben çölde ve bozkırda yetişir dedim :)
aynen bende öyleyim :) türkçe mat 1 2 yanlış en fazla ama genel kültür 15 net anca 5 6 soru daha yapsak genel kültürden atanma şansımız çok yüksekti

arkadaşlar sizce bu sefer atamalar nasıl olur gecen atamalarda orta öğretim 3. atamada 77 ile memur aldığı olmuş bu sınavdan sonra sizce ne olur?

Matematik hariç geri kalanlardan emindim. Hatta öyle kolay geldi ki sorular, şaşırdım. Cevapları şaşırdım! :D

Türkçeden yanlışın yok çıkarsa çok az ihtimal 1 soru yanlış. Matematik 11 soru doğru 2 yanlış.Genel kültür. Tarihten : kanuni- ayaklanma- atatürkün yaşadığı yer- mudanya yanlış 4 adetVatandaşlık : emredici hukuk yanlış Coğrafya : fullGüncel : fullToplam: 8 yanlış 2 bos 50 doğru 48 net...

coğrafyanın cevplarını hatırlıyorsanız yazar mısınız
Coğrafyada bence kafa karıştıran nadir sorulardan biri olan Karadeniz de ki dağların kuzey ve güney yönlerindeki bitki örtüsü farklılıklarının cevabını dağların uzanış yönleri ve buhar şıkkını işaretlemiştim , buharlılığı bilmem ama iklim dolayısıyla bitkiörtüsü farklılıgı dagların denize paralel diziliminden kaynaklandığını düşünüyorum.

Bir not daha eklemek isterim hiç çalışmadım iki gün önce çalıştım sitede paylaşılan notlara,testlere hiç bir tane yoktu sorulardan yoktu :)

sınav ne zaman açıklanır ve tercihler ne zaman başlar? ömss tecrübesi olanlar yardımcı olurlarsa sevinirim

SEÇME SEÇİLME 18 DİYORSUNUZ EYVALLAH DA SORU O DEĞİLDİ SEÇİLME VE HALK OYLAMASINA KATILMA İDİ CEVABI DA 25 milletvekili seçilme yaşı yani 25 e çekti başbakanımız bu soru da da baya elenmiş millet iyi ben 25 yaptım

Soru da bi hata var gibi geldi halk oylamasına katılma 25 olamamlı tam hatırlayan varmı soruyu

mesafe4272;

:) Oy verme yaşı yani Seçme yaşı soruldu : cevabı da 18 - Sizin dediğiniz Seçilme yaşı...

bekir0675;

ÖSYM son yıllarda yaptığı tüm sınavları bir haftada açıklıyor. 2 milyon kişinin girdiği Üniversite sınavını da bir haftada açıkladı bizim sonuçları da 5 Mayıs da açıklamasını bekliyorum.. Umarım uzatmazlar merak içinde kalmayız

[FONT=Times New Roman]Onsekiz yaşını dolduran her Türk vatandaşı, seçme ve halkoylamasına katılma hakkına sahiptir.[/FONT]

Siz lisans sınız heralde bizde seçilme soruldu adım gibi eminim lise düzeyine

lise sorusu ardışık 4 tek sayının en küçüğü diye soru vardı cvp ?

ösym son yıllarda yaptığı tüm sınavları bir haftada açıklıyor. 2 milyon kişinin girdiği üniversite sınavını da bir haftada açıkladı bizim sonuçları da 5 mayıs da açıklamasını bekliyorum.. Umarım uzatmazlar merak içinde kalmayız
umarım ama bakıyorum sınava gırdık cıktık osymnın tek bır acıklaması bıle yok kac kısı gırdı kac kısı gırmedı dıye onemsenmedıgı ıcın belkı daha uzun sure hesaplamalar surebılır gıbıme gelıyor gecen kı sınavda da gırmedıgım ıcın pek bısey aklımda yok da uzun surmustu yanlıs hatırlamıyorsam bu sureç

Seçilme ve halk oylamasına katılma yaşı soruldu bilader 18 yaşında seçileni görmedim sen gördüysen selam söyle

Seçilme hakkına gelince 1876'da Kanûn-ı Esâsî 30 yaşını bitirenlere seçilme hakkı tanımış, bu hak 13 Ekim 2006 tarihine kadar bu şekilde devam etmiş. Bu tarihte yapılan değişiklik ile seçilme yaşı 25’e indirilmiştir.[1]Yerel yönetimlerde ise (belediye başkanlığı, belediye meclis üyeliği, il genel meclisi üyeliği, muhtarlık ve ihtiyar heyeti üyeliği) seçilme yaşı 1993 yılında 25 olarak tespit edilmiştir.

demirci mehmet efe milli mücadele esnasında isyan çıkardı şeyh sait isyanı cumhuriyetin ilanından sonra yani doğru cevap şeyh sait...

moral sıfır süre yetmedei 35 37 nete kaç gelir lisansda moral sıfır

SEÇME SEÇİLME 18 DİYORSUNUZ EYVALLAH DA SORU O DEĞİLDİ SEÇİLME VE HALK OYLAMASINA KATILMA İDİ CEVABI DA 25 milletvekili seçilme yaşı yani 25 e çekti başbakanımız bu soru da da baya elenmiş millet iyi ben 25 yaptım

Soru da bi hata var gibi geldi halk oylamasına katılma 25 olamamlı tam hatırlayan varmı soruyu

Karışıklık olmasın diye belirtiyorum.......
SEÇİLME VE HALK OYLAMASINA KATILMA İKİSİ BİRDEN 25 değil,olamazda

Son düzenleme:
Üst Alt