Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

2018 EKPSS Lisans puanınız kaç ve bölümünüz nedir?

AYAZ1

2016 yılında ortalama 20,000 engelli kadrosu açıktı, şuan itibariyle 11,000 engelli kadrosu var, buradan şu anlaşılıyor: "2 yıl içinde yaklaşık 10,000 engelli kamuya alındı." Durum böyle olunca 10,000 kadronun verilmesi pek mümkün görülmüyor ki 2016 yılındaki gibi şuan ihtiyaç olan 11,000 engelli kadrosu da 2 yıl içinde doldurulursa tüm kadrolar dolmuş olacak. Bunun çözümü %3 olan engelli istihdam oranının artırılması olacaktır. Not: 10,000 kadro istemenin mantığını biliyorum: "Biz yüksek talepte bulunalım da ne kadar alabilirsek kardır." mantığı güdülüyor, fakat ortada olan durumda tam olarak yazdığım gibi, umarım oran artırılır...

Arkadaşlar 70 puan aldim lisans isletme atama durumum ne olur ? daha once girmedim bu sinava

raptap

Evet kardeşim % 3 olan oranının artırılmasıda gayet güzel olur ama seçimin erkene alınması ve seçime yaklaşık bir aylık sürenin kalması umutlarımı iyice azaltıyor.Tren kaçacak gibi geliyor bana.Hadi ben özel sektörde iyi kötü çalışıyorum ama durumu daha kötü olan ve tek şansı kamu olan düşük puanlı kardeşlerimize yazık olacak.

Arkadaşlar 70 puan aldim lisans isletme atama durumum ne olur ? daha once girmedim bu sinava
Şewket

Canım kardeşim umutlarını kırmak istemem ama atanman HAYAL.Çünkü işletmeden düz memurluk tercihi yapıcaksın.ilk atama 85 üstünde ikinci atama 80 ve üstü olur en az.Formasyonun varsa bilemem tabi belki finans öğretmenliği falan bişeyler çıkardı.Kadro artırımı için çalışmalara destek olursan 2016 daki kardeşlerimiz gibi 3 .atama olur ve 65 bile atanılır.

AYAZ1

Orası öyle tabiki fakat engelliler kendi aralarında tartışmaktan, birbirlerini karalamaktan önlerini göremez olmuşlar, o sebeple atama sayısının artırılması yönünden benim hiç umudum kalmadı desem yeridir.

raptap

Bu sefer de geçen seferki gibi lisansa 1000 civarı atama yaparlar mı acaba? Her şey biraz şans, kısmet işi gibi görünüyor şu noktada.
Acaba ilk atamayı kasım-aralık gibi yaparlarsa 2. atamayı ne zaman yaparlar?

Ortaöğretim düzeyinde sınava girdim puanım 87.93 sıralamam 1098 sizde ilk atamada istanbulda memur olarak atanma şansım nedir? Damdan düşer gibi bir anda girdim sınava atamalae hakkındada pek bir fikrim yok şimdiden teşekkür ederimmmm.

Ben son atama puanlarına bakarak olabilir diye umutlanmıştım. çünkü 66 ile istanbula atanan bile olmuştu

Forumda 68, 67 puanlarla atandiklarini soyleyenler dogru söylemiyor mu?

bir
İki atama arasında en az 6 ay olur deniliyor ki bu sene bildiğiniz gibi 6 ayı bayağı bir geçecek gibi duruyor. Lisans için kaç kadro açılacağını tabiki bilemiyoruz, mesela 2016 atamasında İktisat mezunu birinin yazabileceği toplam 400 küsür memurluk kadrosu vardı, V.H.K.İ ve Bil. işt. dahil.

Skolyoz23
Siz lisanstan mı girmiştiniz, kaç puan aldınız acaba?

AYAZ1 destek vermemek için demiyorum ama bu düşünceniz afaki bir düşünce... göreceğiz atamalar olduğunda...

müjde neymiş peki izlediniz mi

arkadaş bana televizyonun fotosunu çekmiş göndermş ordan gördüm, ümitlendirdiysem özür dilerim.

erginl

Daha önce bunların izahı defalarca yapıldı forumda. O atamalar 2016'nın üçüncü ataması. Bahsettiğin puanlarla atananlar üçüncü alımda atananlar. Puanların düşük olması normal, çünkü yüksek puanlılar ilk iki atamada atandılar zaten. Kalanlar bahsettiklerin.

Eylül-Ekim gibi yapılacak atamada Lisans'tan (artırım yapılmazsa) yine maksimum 1.100 kişi atanacak. 85 puanla altında atanmak çok zor ilk atamada. Hele senin puanınla imkansız. Benim puanım 75 küsür, benimki de ilk atamada imkansız.

Öğrenim durumundaki başarı sıralamasına göre çıkarım yapmak en mantıklısı şu an.
O da sadece branşından (öğretmenler/sağlıkçılar vs) tercih yapan adaylar (düz memurluk düşünmeyen), şehir/kurum beğenmeyen seçici adaylar hasebiyle ne kadar sağlıklı, tartışılır.

Velhasıl-ı kelam bu puanla mümkün değil ilk atamada atanman.

potkabac

Ağabey ben dünkü olayın şokunu halen atlatabilmiş değilim. :D Maşallah ama iyi yapmışsın. Buradan da yazayım istedim.

raptap

400 küsur azmış : (( O alıma baktığımda en düşük 4001 puanı 82-83 küsur civarındaydı. Alımlar aynı oranda olursa, belki bu sene bir-iki puan üstünde kapatabilir diye düşündüm. Gerçi bu işlerden pek anlamıyorum ama bir arkadaş 2016 ve 2018'in bazı puan ve sıralamalarını paylaşmış,
2016'da 83,46 puan alan birinin sıralaması 1094,
2018'de 83,46 alan birinin sıralaması ise 1293

Yani 2016'da sıralaması 1000'li olan 83 küsur puanlı biri 4001'den atanmış. Bu sene de alım oranları bu şekilde olursa belki bir ihtimal atanabilirim diyorum (sıralamada 785. sıradayım) ama tamamen düz mantık işlemiyor sanırım :) Yazılan şehirler vs her şey önemli.

@bir

2016-2018 arasında bir İktisat mezununun başvuru yapabileceği kadro sayıları bunlar:

2016'da 437
2017'de 1138
2018'de 739.

Aralarındaki tutarsızlığın nedeni: farklı yıllarda kurumların lisans mezunlarına ihtiyaç durumlarından kaynaklanıyor.

Evet bu tabloda düz mantık işlemiyor, onlarca olasılığın olduğu bir durum var karşımızda. Fakat iyi yandan bakmak gerekirse önümüzdeki 500 öğretmen ataması çok önemli tabi atanacak öğretmenlerin puanlarının yüksek olması şartıyla... Yine normal memurluk yazmayacak olan mühendis, veteriner, biyolog, sosyolog vb. branşlarıda düşünmek lazım ama hangi branş olursa olsun yüksek puanlıların atanması önem taşıyor yoksa hiçbir önemi yok...

Öğretmen atamalarında atanan öğretmenlerin belirteceği puan ve sıralama bilgisi ile olasılık miktarı azaltılabilir ama yine kesin bir sonuç vermez.

2016 ile 2018 i karşılaştırdığımızda evet dediğiniz gibi aynı puan alınan iki yılda araya onlarca kişi girmiş buradan şöyle bir anlam çıkarılabilir: "2016'da 82 ile kapatan memurluk bu atamada daha yüksek kapatacak." Ama işte ne kadar yüksek kapatır veya öğretmen atamalarının etkisiyle daha düşük kapatabilir mi? Bunları tam olarak bilemiyoruz, yapılması gereken yüksek puanlı öğretmenlerin çoğunun ilk 500 içinde olmaları için dua etmek sanırım. :)

raptap

Aynen, umarım o öğretmen arkadaşlar bizden yüksek puan almışlardır :)

Bir de tercihler anında mezun olmamış olan arkadaşlar da vardır. Sınav geçerliliği 4 yıla çıktığı için umarım bu arkadaşların sayısı da fazladır ve umarım onlar da bizden yukarıki sıralardadır :)

raptap

Benim anlamadıüım olay şu, 2016'da vatandaş 74 puanla halk sağlığı merkezine yerleşiyor, siz öyle yüksek puanlarla yerleşeiblir miyim diyorsunuz? birinci atama olmazsa ikinci atamada kesin yerleirsiniz ama birinci atama diye görüyorum ben yine de tabi... en son atamada 1100 lisans mezunu alımı yapıldı, öğretmenler haric diye biliyorum, 200 küsür kontenjan boş kalmış, buna ne diyelim?

bilgilerinizden faydalanmak istediğim için yazyorum, kolaylıklar.

Sonunda işletme mezunu olup formasyon alan biri arkadaş buldum. Hocam acılan kontenjanlar bizim bölüme az 1 tane veriliyor.

Suret

2016'da yapılan sınavda Lisans düzeyinde en düşük puanlı memur 82.17 puan ile Konya-Kara Kuvvetleri Komutanlığı'na V.H.K.İ olarak atandı. Siz ya farklı bir eğitim düzeyinden bahsediyorsunuz ya da farklı bir yılda yapılan alımdan.

2018 yerleştirmelerinde açık kalan kontenjanlar: Psikolog, Sosyolog, Şehir Planlamacısı, Hemşire, Çocuk Gelişimcisi, Müezzin-Kayyım vb. nitelikli branşlar oldu, memur kadroları doldu.

Biz ilk atamalar için yorum yapıyoruz, kaldı ki ikinci atama olabilir fakat üçüncü atamanın yapılıp yapılmayacağı halen muamma...

Yüksek puan almamıza rağmen bizleri düşündüren ise: Henüz kadroların açıklanmamış olması, haliyle Lisans'a kaç kadro verileceği ve verilen bu kadrolardan kaçının memur kadrosu olacağı.

İİBF mezunu olduğumuz için açılan kadrolardan memuriyet dışında kalan hiçbiri işimize yaramıyor malesef...

raptap ben o yerleşen örneği bulunca sizinle paylaşıcam burdan ama yine de açıklamalar için teşekkürler. Sonuçta doğru tercih de çok önemli, herkes her şehri de yazmayabiliyor. Kolaylıklar dilerim.

raptap ben önlisanstan girdim 93,60 aldım sıralamam 52 ama lisans da sıralamalar çok uçmuş 2016 ya göre yanlışmıyım hocam
yani 2018 de sınava giren lisans arkadaşlar baya sıkı çalışmış herhalde helal olsun

Skolyoz23

Aynen öyle olmuş, 50D-7Y ile 90,86 aldım, 90,20 küsür puan alan birisi 2016'da 200'lü sıralarda iken ben 337. sıradayım... GK kısmında 26D-4Y yaptım, o 4 yanlış doğru olsa ilk 100'e girerdim diye düşünüyorum ama işte iş işten geçti. Genelde sınavda Matematik ve Türkçe belirleyici olurken bu sefer GK belirleyici oldu, biz lisans mezunları olarak standart sapmayı Türkçe belirleyecek diye beklerken ters köşe olduk...

Skolyoz23

Teşekkürler senin puanında güzel fakat ben yinede kadrolar açıklanmadan tam olarak sevinemeyeceğim. :)

raptap nedenki hocam sıralaman gayet güzel ve lisansa her zaman yüksek kontenjan ayırılıyor
mantıken de öyle olması lazım, 4 yıl okuyan ile 2 yıl okuyan arasında fark olmalı

ben her zaman bunu savunmuşumdur

keşke herkes için çok büyük alımlar olsa ama işte malesef bu sene çok şanssızız :))

sevin hocam sevin gün senin günündür :)))

Skolyoz23

:) 2016 yılında İktisat mezununun tercih edebileceği kadro sayısı 437 idi, beni düşündüren aslında bu. Sonuçta o da ilk alımdı bu da ilk alım olacak ayrıyeten o zaman daha fazla kişi alınmasına rağmen bu kadar kadro ayrılmıştı şimdi 2500'den ne kadarı ayrılır onu kestiremiyorum, benden önce sen sevinmelisin bence. :)

Üst Alt