Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

An itibariyle EKPSS'ye başvuran aday sayısı!

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
FaCia;

o yönde çalışma var ne kadar doğru bilinmez diğer sınavda hemen açıkladılar giren sayısını grupları v.s.simdi açıklanmama sebebi budur. zaten rapor alan kişinin tc sini yazsan hastane kayıtlarında seçeresi çıkar :D çıkmayanın raporunu kıvırıp müsasip biyerine monda edecekler öyle umuyorum bu sınavda..

muhendis3232;

öyle diyorsunda benim şöyle bir sıkıntım var ben 2 yaşından beri işitme engelliyim. ozamanlar tc kimlik no yoktu. ve şuan çok sıkıntı çektim evraklar yüzünden.sonunda 2 yaşındanberi gittiğim hastane raporu verebildi. eski saman kağıdında olan raporlarımda var onlarda tc kimlik no yazmıyor. bu yüzden yazdığım dilekçede sıkıntı olacak gibime geliyor. hastane kayıtlarında çıkmazsa nolacak bedduan bana ayıp olmayacakmı benim suçum ne zamanın şartlarından dolayı.

alijchan;

dostum işitme kaybın var istesen hastanede 1 haftada yeni rapor çıkarabilirsin neden şimdiye kadar çıkarmadın ki? bu yıllar boyu hiçmi işitme testi yaptırmadın mutlaka yaptırmışsındır yakın zamanda o zaman korkulacak birsey yok ayrıca işitme kaybınız doğustansa ilk okul önceşi işitmeden girin mutlaka soruları çok kolay ve eksüre 20 dk var. 14 marta kadar kanıtlarsan ilk okul önceşi işitme kaybı olduğunu ondan girersin

alijchan;

Bakın bizim laf ettiklerimiz SAHTE RAPOR çıkartıp bizim önümüze geçmeleri. Siz eskiden engelli iseniz Şİmdide engellisinizdir. İstediğiniz Bir Hastaneye gidip ENGELLİ RAPORU alabilirdiniz zaten. Bizde 2010 da aldık son mevzuata göre raporu.

Facia ile mühendis,
eksik bilgilendirme yaptım olayı şöyle açıklayayım.
Ben ömss sınavı için istanbuldaydım üniversite nedeniyle. ben normalde ilkokul öncesi işitme engelli olarak girmek istedim sınava. fakat istenilen raporlar ilkokul öncesi tarihli raporlar istendi gerek aile sosyal gerek ösym. bu yüzden ankaraya gidecek vakitim olmadı. bu sene ankaradayım fakat sağdan soldan bulduğumuz raporlar var ama kimi 1. ve 2.ci sınıfa gittiğim raporlar var yırtık pörsük saman kağıdında olan. ben tc kimlik no yoktu demek istediğim olay bu. hastaneye gittim cocukluk dosyan kayıp dediler. sadece 8-10 sene önceki tc kimlik dosyam var. ilk doktorum beni bildiğinden dolayı hastamız işitme engelli olarak doğuştan ileri gelmektedir raporu yazdı. aile sosyal zorluk çıkardı. ilkolda okuduğum okulda raporum vardı fakat o okul 15 sene önce yıkıldı il meb'e gittim hiçbişey bulamadılar. tesadüfen çok eski bir rapor yırtık pörsük raporda çok ileri derece işitme engelli olduğundan dolayı işitme engellier özel eğitimi almak zorundadır raporuyla kabul ettiler. fakat ösym ömss zamanında bu raporları vermediğim için normal engelli olarak girdiğim için düzeltme yapamadılar. düzeltme işlemi için dilekçe yazdım geçen hafta. yani işin özeti çocukluk raporlarımda tc kimlik numara yok hastane kayıtları yoksa yada bulunamıyorsa bu benim sahte rapor hazırladığımmı olacak? hani sarf ettiğiniz sözler için direk yargısız infaz yapmayalım demek istiyorum. haliye gerçekten sahte rapor düzenleyen varsa allahından bulsunlar lanet olsun iki yakası bir araya gelmesin diliyorum.

bu durumun sizinle alakası yok hocam yani diyelim sahte rapor alan birinin tc sini yazınca sistemde kullandığı ilaçlar testler raporlar çıkıyor. siizn kanıtlamak istediğiniz sadece ilkokul öncesi durum..şuan siz yakın zamanda hiç işitme testi yaptırdınızmı hastanede?

evet ilkokul öncesi durumda tc kimlik olayı olmayınca üstüme alındım :) 1 sene önce raporumu güncelledim %52 oranıyla çok ileri derecede biletönoral işitme engelliyim. raporum süresiz olduğu için sorun olmuyor hiçbir zaman fakat bu ilkokul öncesi rapor evrak dayatması canımı çok sıktı. bu yüzden tc kimlik olmayınca ve hastane kayıdı bulunamazsa bildiğin sahte evrak olayı muamelesi göreceğim için sizin söyleminize bozuldum kendime alındığım için. ama genelinde benim durumda değilde sahte bir heyet raporuyla işe kalkışanlar için yolda görürsem fena hırpalayasım var. özellikle ömss olayında türkiye birincisi çorumdan zihinsel engellinin bütün soruları full yaparak 1.ci olması ve aynı çorumda sahte raporların çok düzenlendiği il olması çok manidardı.

sonradan olmakla doğuştan olmanın arasında dunyalar hatta galaksıler kadar fark var anlatamıyoz kımsıye ,
soyluyoruz o zamanda sen engellısın bız degılmıyıs dıyolar . sonradan 1parmagı kesık adam gelsın veya hafıf bı sakatlık veya hastalık neyse %40la benım işime gırsın sonra devlet engellıye iş verdım be dıye rahat uyusun yok oyle..once gercekten ıhtıyıca olana iş vereceksın herkese degıl kendıne guvenen egıtımıne guvenıyosan gırsene kpss ye.
sankı bu hak yemek degıl başkasının gırecegıyere adam ocakta engelı oluyo nısanda sınava gırıyo mantıga bak bız bekleyelım daha iş verecekler dıye ...
emeklıler zaten şoyle bı otede dursun hakkı varmışta soylense gırmezmışde sosyal hayatı varmışta yerım sosyal hayatını bız neyız ozaman yaşayan ölümü:mad: ..

engelli hakları için;

Memurlar net ten kovuldun buraya dadandın

Konu başlığıyla içeriği çok farklı bir boyut kazanmış..Ne çok seviyorsunuz kısır tartışmaları..Sınava başvuranların sayısını merak edip konuya bakıyoruz bu sidik yarışını izlemek için değil..Geçen sınavda başvuru süresi bittikten sonra sayılar belli olmuştu sanırım bu yıl daha farklı bir yöntem izleniyor olsa gerek..

ewet bu sene daha kapsamlı olacak incelemeler mesala gecen sınavda pisikiyatri hastaları zihinselden girdi işitme engelli olup okul öncesi işitme engelli olduğunu ispatlamayanlar işitme katogorisinden girip kolay sorular çözdüler ve atandılar bu sene bu tür yanlışlar olmasın die raporlar ile katogoriler inceleniyor kıyasalanıyor sağlıklı ve hakkaniyetli bir sınav olması için burda dert yanacağınına ders çalışsalar bizim insanımız böyle işte utanmazsalar ver raporu hemen kadroya gec olmazki çalışın arkadaşlar çalışın sağa sola bulaşmayın işinize bakın

boş verin bu tartışmaları birbirinizi kırmayın bimere yazında istatistikleri osym yayınlasın

Bir çok insanın hatta lisans mezunlarının dahi asgari ücretle 850 TL lik maaşla çalışmak için kuyruğa girdiği bir ülkede 2000 TL ile milyonlarca kişiyle yarışmadan nispi olarak daha basit şekilde çalışma koşulları sunmaya çalışan bir ülkede yaşıyoruz aslında bir çok ülkede engelliler için böyle bir imkan dahi yok tabiki şartlar ağır fakat genede bu imkanın sunulmuş olmasıda güzel özel sektörde lise mezunu engelliye 2000 TL ile iş veren nerde var acaba? Bence biraz oturup düşünmekte lazım galiba!

Ayrıca yaşa göre alım yaparsan yaşı küçük olana öncelik verirsen yaşı büyük olanın hakkını yemiş olursun, yaşı büyük olana öncelik verdin diyelim o zamanda küçük olanın gençliğini yemiş olursun kısacası her sistemde ezilen her zaman maalesef olur.

Arkadaşlar Günaydın birşey sormak istiyorum bu kurayı hangi bakanlık çekiyor bileniniz varmı acaba ?

Gunaydın arkadaşlar

Buğünde açıklama yapılmadı ya bir bilginiz var mı ?

2012 de girdiğim ÖMSS sınav salonunda bitane engelli görmedim ben..

bugünde belli olmadı sınava kaç kişi girdiği sizce ne zaman belli olur

17 nisanda sınav giriş belgeleri çıkacak yani 16 nisana kadar belli olur :D

bırakya 2 haftadır oylasıyosun bizi, açıklansada tadı kalmadı artık :D

orda çalışan biri vardı. son durum nedir diye tekrar sormadın mı?

sınava girenlerin sayısı neden bu kadar önem arzediyo anlamış değilim.:confused:

335582_s.jpg

an itibariyle kesin bilgi:

Engelli Kamu Personeli Seçme Sınavı (2014-EKPSS) başvurularına Manisa'nın Salihli Aile Sosyal Hizmet Merkezine Salihli’de dahil olmak üzere toplam 6 ilçe’den 92 başvuru yapıldı. Salihli’de ise 37 kişi başvurdu.

Allah Allah bu kadar az kişi ise ilginç :) sanmıyorum yine yükselir bu 60 bini bulur millet unuttumu yoksa :D

arkdaşalr ösymyi arayan oldumu hiç bena radım sitede yayınlanır dedilerrr hala ayınlancak sanki milyolnalrı n giridigi bir sınav açıklmak bukadar zormu

2012 deki gibi kayıt az mı yoksa :D bunlar yine tekrar kayıt almasın sonra :D

burak_br;

aradık siz ne biliyorsanuz bizde onu biliyoruz dedi bilen birinin numarasını verin bari dedim yok yetkimiz yok diyor fln filannn bizi takan yok

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Üst Alt