Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Biz, neyiz? Tanrı ve engelliler..? [Tartışma]

Cevaplarımı sildim her mantık teorisinde gerçekliğine göre, sizde bende diğerleride doğrudur demek gerekiyor.

Son düzenleme:
Meçhul Yoldaş. İslamda sorgulama vardır. Zaten kelime~i şahadet'e eşhedü diye başlamasının sebebide budur. Şahitlik ederim ki. Diye başlıyosun yani elinle tutmuş gözünle görmüş gibi inanırsan müminsindir. Allah umrelerinizi kabul etsin. Her insan sınava tabi tutulur islam inancına göre. Buna peygamberlerde dahildir. Hz.adem ve hz.havva nefsine yenik düşerek şeytana uyarak cezalandırıldı. Ama allah ademi yaratmadan öncede bunu yapıcağını biliyodu. Allah şeytana müsade etmiş olabilir yani ademin en büyük sınavı buymuş demekki. Islamı sorgulayın, eğer vicdanınıza sığmayan bi yer bulursanız sorun cevap alamazsanız inanmayabilirsiniz. MeTePe. Bilim bi yaratıcıyla bağdaştırılamaz bilim görünen ve Deney yapılan şeylere inanır gözlem yapılır vesayre. Haklısınız. Bilim ile dinin hiç bi bağı yoktur ama bilimle uğraşan insanlar pek bi ateist ya :). Düşünsenize bi kabre girdiğinizde vallah bilim yok :) ya hiç mi sormuyosunuz kendinize, biz böyle bilim falan takılıyoz dünyada kendiliğinden oluşmuş gibi ulan ya bide hakikat kuransa. Falan diye hiç demiyomusunuz :) inancınıza saygı duyarım yanlış anlamayın beni vicdan herzaman allaha dönüktür o yüzden bazen böyle örneklendirdiğim gibi düşünebilirsiniz. Risale i Nur okuyamamanızın sebebide şeytan olabilir. Önemsetmeye bilir vesvese atar sürekli. Belki imanınıza engel oluyo olabilir. Ben bi müslüman olarak görevimi yapıyımda haşa peygamber gihi tebliğ yapamayız tabide, yinede islama davet etmek zorundayım:) islam dışında diğer din kitapları bilim ile çürütüldü. İslamın çürütülememesi aksine bilimin doğrularıyla örtüşmesi hak kitapdır bence. Saygılar

ulan merdoli . bir konu açmışsın millet çığırından çıkmış. sen ne yapmışsın böyle. Allah hepinize akıl fikir versin. uçuşmasın kafalar.

Ateistim ve kafam rahat. Hiç bu gibi sorulara kafamı yormuyorum.Tabii ''yormuyorum'' derken zamanında çok yorup araştırarak son kararımı verdim. merdoli'nin sorduğu soruların hepsine tek tek cevap verirdim ama buna gerek görmüyorum çünkü cevapları, varlığı kanıtlanamamış şeylerde aramak yerine somut şeylerde, yani bilimde aramayı tercih ediyorum :)

80 90 yıla kadar, belki bu jenerasyon buna şahit olacak. arap mitelojisi olarak geçecek islam. yok olacak çünkü

Türkiye ve Ortadoğu ülkeleri dışında hiçbir ülkede DİN asla bu kadar öne sürülmez, Kur-An kitaplarını gönderenin Allah olduğunu düşünüp inanabiliriz, belki bu içimizde yer alan korkudan dolayı da olabilir.

Bir engelli yakını olarak özellikle sorgulamak tabii ki insanın ana görevidir, kendini ve yaratılan herşey sorgulanabilir kimsenin haddine de değildir ki karışsın. Ha eğer ki yukarıda Allah gerçekten varsa ve bunları görüyor izliyor biliyor ve tanıyor ise ''nereye varacağını'' düşünüyordur biliyordur diye düşünüyoruz.

Ama şöyle bir durum var Allah bu sorgulama durumuna karşı çıksaydı dünyada kimse kalmazdı, ama ''görmediğinize inanmayın'' sözü burada devreye giriyor: Eğer ki Rabbimiz var ise bizi görüyor ise diğer kullarını normal eli ayağı sağlam olarak kötülükler ile sınarken neden bazılarını doğuştan veya sonradan engeller ile sakat bırakarak sınamaktadır?

Rabbimiz eğer ki bir insanı sınamak istiyorsa en azından 1 yıl sınadıktan sonra veya 5 yıl sınadıktan sonra o kişiyi neden ayağa kaldırmamaktadır? Madem Rabbimiz insanın ne yapacağını gelecekte ne olacağını biliyor da insanı neden sınamaktadır? Soruları akıllara geliyor.

Ancak şuan için Allah ve din kavramları son derece yoldan sapmış durumda, kimse diyemez ki Allah yoktur diye. Belki Allah diye düşündüğümüz kişi-varlık bir yaratıcıdır ve insanların yönetimine karışmayan ancak insanları izleyen bir varlıktır olabilir.

Herkesin inancı farklıdır, buna kimsenin karışmaya haddi yoktur, olamayacaktır, haşa Allah var ise veya bir YARATICI var ise zaten sınadığı kullarının bunları sorgulayacağını bilir ve kendisine sorgulama yapan insan hakkında gereken kararı kendisi verecektir.

serhanas

serhan bey katıldıgım ve katılmadıgım konular var yazınızda fakat altını çizerek söylüyorum. tanrının varlıgı yada yoklugu tartışılabilir. bir yaratıcının ilahi bir gücün oldugu kesmekeştir bunu bilemiyoruz. zannediyorumki bunu insan oğlu hayatta bilemeyecek. öncelikle şu 2 olguyu çözmemiz lazım. insan yapımı tanrılar ve gerçek olabilecek tanrı. yani zeus thor veya x bir tanrı artık insan yapımı tanrı oldugunu biliniyor değil mi, bu konuda hem fikiriz. bu demek değildirki tanrı yok. fakat aynı şeyi ben islam içinde söyleyebilirim açıkca beni ikna edemiyor açıkcası net olarak mantıgıma yatmıyor. islamıda mitoloji "insan uydurması" olarak görüyorum. yani Allah yok demekle tanrı yok demek farklı birşey. ben sizin kuranı referans alarak var oldugunu iddaa ettiğiniz tanrıya inanmıyorum yani "Allaha" yoksa bir yaratıcı olabilir bunun gücünü kudredini bilemiyorum üstede yazdıgım gibi insanoğlununda bunu çözebilecek kapasitede oldugunu düşünmüyorum. altını çizerek söylüyorum ben hristiyanlığada musevilikte aynı kefeye koyuyorum onlarda zaten aynı sami gelenekten gelen birbirini güncellemiş dini inançtır

normal insan diye bir şey yoktur! normali neye göre tespit ediyoruz?

Ve belki de hakkettiğimiz yaşıyoruz (belki de :)

yok hani varsa haberim olsun diye sordum. =)

serhanas

islam hakikattir. Bence dünya dertlerine yada güzelliklerine kapılıp 60 70 senelik bi ömür için sonsuzu kaybetmeye gerek yok diye düşünüyorum. Bu yüzden din en öb planda olmalı bence

Bir engelli yakını olarak özellikle sorgulamak tabii ki insanın ana görevidir, kendini ve yaratılan herşey sorgulanabilir kimsenin haddine de değildir ki karışsın.

şüphesiz Allah herşeyi işitendir. Ve Mâlik yalnız o dur. Yani tüm alemlerin Rabbidir. Kardeşim ben bi engelliyim ve bu durumuma hamd ediyorum. Çünkü bu bedeni ben yaratmadım. Yolda bulup üstümede geçirmedim. Ve mülk Sahibi allah malından istediği gibi tasarruf edebilir. Yani kiminin kolu olmayabilir kiminin bacağı vs. Ama hak talep edemezsin çünkü bu beden için bu dünya için aldığın bi nefes için hiç bi çaba göstermedin. Evinin arabanın başına bişey gelse hak talep edersin devletten çünkü tapusu sendedir kazanıp almışsındır. Ama bana vücudunun tapusunu göstermezsin kardeşim.

"Rabbimiz eğer ki bir insanı sınamak istiyorsa en azından 1 yıl sınadıktan sonra veya 5 yıl sınadıktan sonra o kişiyi neden ayağa kaldırmamaktadır?"

( zaman ve mekanı yaratan bi zat, tabiki zamana ve mekana tabii değildir. Bediüzzaman Said Nursi hz. Hastalar Risalesinde şöyle söyler" hastalıkla geçen bir dakika, 1 saat ibadet hükmündedir. Hatta bazı kamil kişilerin 1 gün ibadet hükmünde olduğunu söyler. Yani o yüzden büyüklerimiz hasta kimselere, allahın sevgili kuluymuş derler. Ve hastalıklar günahlara kefalettir. )

"Madem Rabbimiz insanın ne yapacağını gelecekte ne olacağını biliyor da insanı neden sınamaktadır?"

(Allah bir kulunu yarattıkdan sonra direkt cehenneme gönderseydi kul bundan razı olurmuydu? Allahın adaletini sorgulamazmıydı? Nasıl olsa Allah gaybı tek bilendir diyip cehenneme razı olmazdı. Aksine Allah'a " bana hiç şans vermedin beni dünyaya gönderseydin yemez içmez sana ibadet ederdim" Derdi. Ve allahın adaletini sorgulardı. İşte bu yüzden böyle bi sınava tabii tutuluyoruz ki, mahşer günü cehenneme giden ateistler, kafirler, günahkarlar böyle diyemesin diye.)

"Soruları akıllara geliyor."

( inşAllah soruların cevap bulmuştur kardeşim. )

Benim veya başkasının bu tür konularda yanıt alabilecek bir muhatabı maalesef bu dünyada yok.

Şimdi herkes istediğine inanır, ama Allah bize öldüğümüzde eğer ki varsa ki ben inanıyorum her daim inanacağımı düşünüyorum ancak şöyle bir durum, engellinin yanında kaç kişi sorunlar yaşayabiliyor, hayat refahı kısıtlanabiliyor. Ben bu dünyada zevkimi alamadıktan sonra bu dünyada diğerleri gibi yaşayamadıktan sonra öbür dünyada iyi olsam ne olur, ayrıca burada bir haksızlık söz konusu oluyor.

Madem ki öbür dünyada daha rahat yaşayacaksak ki bu engelliler için söyleniyor genelde palavra olarak cennetin en üst kademesine giden sağlıklı insanlar ve zengin insanlar ile bir adaletsizlik söz konusu oluyor. Onlar hem bu dünyada hem orada en iyisini yaşamış olurken biz sadece orada iyi yaşamış oluyoruz.

Her ne kadar bu konuda tüm dünyada sorgulansa dahi bu tür din sorularına yanıt bulunamaz, bundan bir kaç bin yıl önce dünyada Allah ve din kavramı yokken dünyaya gelen insanlar o zaman tamamen ateist oluyor ve cehennemlik oluyor böyle bir şey denebilir mi? Belki bu Allah kavramını ve din kavramını bir veya bir kaç insan topluluğu çıkardı ve onlara inanarak bazı kötülükleri yapmamızı engelliyor bir de böyle düşünün lütfen.

Smilemisty

şuan dünya tarihinde hiç olmadıgı kadar bilim patlaması yaşanıyor. yani şöyle söyleyim 1900 yılardan 1950 yıllara kadar 2-4-6-8 şeklinde bilim üstüne koyuyordu 1950-2000 kadarda aynı şekil. fakat kat sayısı çarpılır inanılmaz boyutlara ulaştı. bilgi çağındayız 80 90 yıl çok uzun bir süre emin olabilirsin ben Türkiyede gelecek 60 70 yılda islam dinine inananların azınlık olacagını düşünüyorum bu olacaktırda. bilimle doğru orantılı olacaktır.

serhanas

"Benim veya başkasının bu tür konularda yanıt alabilecek bir muhatabı maalesef bu dünyada yok. "
neyi bilmek istiyosan sor elimden geldiğince yardımcı olurum kardeşim. Ama sen doğruları kabullenmek istemiyosan yapıcak bişey yok işte

"Şimdi herkes istediğine inanır, ama Allah bize öldüğümüzde eğer ki varsa ki ben inanıyorum her daim inanacağımı düşünüyorum ancak şöyle bir durum, engellinin yanında kaç kişi sorunlar yaşayabiliyor, hayat refahı kısıtlanabiliyor. Ben bu dünyada zevkimi alamadıktan sonra bu dünyada diğerleri gibi yaşayamadıktan sonra öbür dünyada iyi olsam ne olur, ayrıca burada bir haksızlık söz konusu oluyor"

kardeşim, şimdi her engelli cennete gidicek diye bişey yok. Her iyi insanda cennete gidicek diye bişey yok. Bak inanıyorum diyosun ama, tek hakikati ölüm olan dünya için sonsuzdan vazgeçiyosun farkında değilsin. Bu dünyada herkes nasıl yaşıyomuş ki kardeşim? Sefanın zevkin lüksün içinde yaşayan insanları şanslı mı sanıyosun? O kadar mal ve mülk insanın nefsini çok zorlar günahlara iter. Ve Allah Kuran'da insanları cahil olarak nitelendiriyo. Dağların yüklenemediği yükü onlar yüklendi. diyerekten. Ve kuranda her ruha sorulduğu söyleniyo ve insan olmayı kabul edenler bizim olduğumuz söyleniyo. Özgür iraden var iman etmekte inkar etmekte senin elinde.

"Madem ki öbür dünyada daha rahat yaşayacaksak ki bu engelliler için söyleniyor genelde palavra olarak cennetin en üst kademesine giden sağlıklı insanlar ve zengin insanlar ile bir adaletsizlik söz konusu oluyor. Onlar hem bu dünyada hem orada en iyisini yaşamış olurken biz sadece orada iyi yaşamış oluyoruz."

kardeşim nerden çıkardın bunu. Böyle bişey yok. Dediğim gibi her iyi insan her engelli cennete gidemicek. )

"Her ne kadar bu konuda tüm dünyada sorgulansa dahi bu tür din sorularına yanıt bulunamaz, bundan bir kaç bin yıl önce dünyada Allah ve din kavramı yokken dünyaya gelen insanlar o zaman tamamen ateist oluyor ve cehennemlik oluyor böyle bir şey denebilir mi? Belki bu Allah kavramını ve din kavramını bir veya bir kaç insan topluluğu çıkardı ve onlara inanarak bazı kötülükleri yapmamızı engelliyor bir de böyle düşünün."

işte bunu dediğin zaman dindsn çıkarsın tabi eğer dindeysen. Inanıyorum diyosun ama içi doldurulamaz bi inanç bu bence. Lütfen beni yanlış anlama kardeşim ben senin iyiliğin için konuşuyorum. İslam hz. Adam den beri vardı ve allah inancı islam inancı hz muhammet zamanında başlamadı. Rivayetlere göre 124 bin peygamber vardır. Sadece bilinen 27 tanesidir kuranda adı geçen 26 peygamber vardır

brkfrk66
Kuranda da bilim hakikatleri vardır ve %80 i doğru çıkmıştır. Sizce bilim kuranı destekledikçe iman eddn sayısı artat mı azalır mı? Youtubeden Dr. Zakir Naik i izleyin tıp Doktorudur ve bence alim'dir. Türkçe alt yazılı videolarını izleyin çok mantıklı açıklamaları var.

Smilemisty

hepsini biliyorum vakıfım, fakat yanlış biliyorsunuz ve inanmak istediğinize inanıyorsunuz. zakir naik denen adam saçmalmaktan başka birşey yapmıyor

brkfrk66. Saçmalık mı? Kardeşim sen gerçekten sadece bu dünya için yaratıldığını mı düşünüyosun? Kabirde bilim yoktur haberin olsun arkadaşım. Inşallah pişman olmazsın yaşadığın hayattan vesselâm.

Bu dünya için yaratılmadı ise neden hala bu dünyada? Yada neden bu dünyaya geldi? Cenab-I Rabbimiz evrende yada onu veya seni farklı bir evrende yaratma şansına da sahipti o halde?

Haddinizi aşacak yorumlar yapmak yerine kendi inandığınız dini bilmeden sadece ''Ay Allah'ım cennete gideceğim aslında bende inanmıyorum ama aman ne de olsa CENNET'e giderim doğruyu göstermiş gibi yapayım'' düşüncesinde olduğunuzu düşünüyorum.

Rabbimize inanmadığımızı söylemiyoruz, bunun kanıtlanamayacak bir durum olduğunu ifade ediyoruz ve söylüyoruz.

Allah'la her gün konuşuyorsunuz da oradan biliyorsunuz sanırsam kimin ne için yaratıldığını? O halde bu dünyaya gelen milyarlarca insan cehenneme giderken sadece Müslümanlar cennete gidiyor demek son derece yanlıştır, beyinler yıkanmış geri dönüşü olmayan bir yola girilmiştir.

"Madem ki öbür dünyada daha rahat yaşayacaksak ki bu engelliler için söyleniyor genelde palavra olarak cennetin en üst kademesine giden sağlıklı insanlar ve zengin insanlar ile bir adaletsizlik söz konusu oluyor. Onlar hem bu dünyada hem orada en iyisini yaşamış olurken biz sadece orada iyi yaşamış oluyoruz."

kardeşim nerden çıkardın bunu. Böyle bişey yok. Dediğim gibi her iyi insan her engelli cennete gidemicek. )

Bence siz bu soruyu geçiştirmişsiniz... :)

Soruyu şöyle soralım: 2 insan var. Biri engelli, fakir, zorluklar içinde yaşıyor ama inançlı, iyi bir insan. Bir diğeri ise zengin, sağlıklı, refah içinde ve o da iyi ve inançlı bir insan. Arkadaşımız diyor ki, o da cennete gidecek, ben de cennete gideceksem neden o hem burada hem orada refah içinde yaşarken ben burada iyisini yaşayamıyorum? Bu adaletsiz değil mi? Benim suçum ne?

"Her ne kadar bu konuda tüm dünyada sorgulansa dahi bu tür din sorularına yanıt bulunamaz, bundan bir kaç bin yıl önce dünyada Allah ve din kavramı yokken dünyaya gelen insanlar o zaman tamamen ateist oluyor ve cehennemlik oluyor böyle bir şey denebilir mi?"

işte bunu dediğin zaman dindsn çıkarsın tabi eğer dindeysen. Inanıyorum diyosun ama içi doldurulamaz bi inanç bu bence. Lütfen beni yanlış anlama kardeşim ben senin iyiliğin için konuşuyorum. İslam hz. Adam den beri vardı ve allah inancı islam inancı hz muhammet zamanında başlamadı. .

Bence bunu da geçiştirmişsiniz... :) Evet, din tarihinde pek çok peygamber var ama "islam" diye bir din gelmeden önce var olan dinleri yok mu sayıyorsunuz? :) Ayrıca geçmişi bir tarafa bırakalım, bugün dünyada islamın adını bile duymamış insan toplulukları var. Bu insanları müslüman olmamakla mı suçlayacağız? İyi de adam bilmiyor, haberi yok! Bilse belki müslüman olacak. Ne olacak şimdi?

Youtubeden Dr. Zakir Naik i izleyin tıp Doktorudur ve bence alim'dir.

Bence alim değildir.
Doktordur ama bilimsel çalışması falan yoktur. Kadınların dövülmesini hoş görür. Hırsızın ellerinin kesilmesini savunur. Müzikle alkolü eş tutar. Eşcinselliği akıl hastalığı olarak görür ve öldürülmelerini savunur. Fikirlerinin çoğu islami teröre taban oluşturan vahabi akımındandır. Usame Bin Ladin'i savunmaya varan sözleri mevcuttur.

Çeşitli bilimsel teorilere karşı olduğunu saymıyorum bile.

Bu haliyle, 21. yüzyılda bu derece radikal islami fikirleri savunan bir insan sadece islami terörün artmasına vesile olur.

Bu dünya için yaratılmadı ise neden hala bu dünyada? Yada neden bu dünyaya geldi?
(Kardeşim kaç defa söylemem gerekiyo bu bi sınav)

Cenab-I Rabbimiz evrende yada onu veya seni farklı bir evrende yaratma şansına da sahipti o halde?
( tabiki sahipti. Beni engelli yapmayabilirdi de. Ama buda bizim sınavımızmış.)

Haddinizi aşacak yorumlar yapmak yerine kendi inandığınız dini bilmeden sadece ''Ay Allah'ım cennete gideceğim aslında bende inanmıyorum ama aman ne de olsa CENNET'e giderim doğruyu göstermiş gibi yapayım'' düşüncesinde olduğunuzu düşünüyorum.
( bu yazdığınız inanın çok üzdü beni. Ben kendi düşüncelerimi söylemiyorum islamı konuşuyorum Kurandan ayet yazıyorum. Siz istediğinizi düşünebilirsiniz allah beni bilir herkesi bildiği gibi)

Rabbimize inanmadığımızı söylemiyoruz, bunun kanıtlanamayacak bir durum olduğunu ifade ediyoruz ve söylüyoruz.
( kelime-i şahadet. Eşhedü ile başlar ve bu kelimenin manası şahitlik demektir. Yani gözünle görmüş kulağınla duymuş gibi iman etmek gerekir başka türlüsü olmaz. Allah zaten istese kendini kullarına gösterir. Ama içinde bulunduğumuz sınavın manası kalmaz demi?)

Allah'la her gün konuşuyorsunuz da oradan biliyorsunuz sanırsam kimin ne için yaratıldığını?
(Evet kardeşim rabbimle hergün konuşurum, derdimi anlatırım şifa isterim. Ve rabbim beni işitir. İnsanoğlu ibadet etsin diye yaratılmıştır. Ilk görevi budur.)

O halde bu dünyaya gelen milyarlarca insan cehenneme giderken sadece Müslümanlar cennete gidiyor demek son derece yanlıştır, beyinler yıkanmış geri dönüşü olmayan bir yola girilmiştir.
(ben öyle bişey demedim. Tebliğ ulaşıpta inkar ederse o insan sonsuz cehemnem ehlidir. Bunu ben söylemiyorum bunu Kuran söylüyo. Hz İsa'nın ölümünden hz Muhammed'in peygamber oluşuna kadar geçen sürede ölen herkes cennet ehlidir çünkü tebliğ ulaşmamıştır. Bugun Afrika'nın bi köyünde bü kabile var ve dünyadan haberleri yok diyelim, ki var zaten böyle kabileler. . Bu insanlar ölünce cehenneme gitmicek. Çünkü tebliğ ulaşmamış. Bu insanlar cennet ehlidir ama iman eden bi Müslümanla aynı cennette bulunamazlar. Bildiğin gibi Cennet ve Cehennem kademe kademedir. Ben senin düşmanın değilim. Senin iyiliğin için konuşuyorum. Bi Müslüman olarak görevim bu benim. Sokakta cayır cayır yanan bi insan görsen yardım etmezmisin? Bende senin yanmanı istemiyorum. Yardım etmeye çalışıyorum. Bak ben %42 oranında görme engelliyim. Rabbim müsade ettikçe okumaya çalışıyorum. Ben ibret olayım sana. Okuyabiliyoken oku kardeşim. Ben inanıyo gibi yapıyorum ya senin tabirinle. Niye o zaman hiç tanımadığım bi insanın imanı ahireti için çabalıyorum gözlerimi daha çok yıpratıp yoruyorum. Dahada bişey dsmiyim allaha emanet ol.)

@MeTePe. İlk sorunuza gelince. Insan vücudunun 5 duyu organı vardır siz benden daha iyi bilirsiniz. Insan ruhunun binlerce duyu organı vardır. Latife diye manevi bi organ vardır allahla bağ kurmaya yarar. Allah bu organı burktuğu zaman insan intihar eder. Bunu niye söyledim şimdi oraya geliyorum. İki insan örneği verdiniz. Biri engelli inançlı ve fakir, diğeri zengin sağlıklı inançlı ve iyi bi insan. Ikiside cennete gidicekse adalet neresindedir dediniz. Şöyle ki, ruhun duyu algılaması çok fazladır. O zengin sağlıklı kişi cennete gittiğinde, örnek vererek konuşuyorum, mesela bi elma yediğinde onun tadını kokusunu hazzını 500 duyuyla hissederken, o engelli ceta çeken daha çok zorlukla sınandığı için 1000 duyusuyla p elmanın tadına kokusuna hazzına varıcak. Bu sonsuz böyle devam edicek. Şimdi adil oldumu? Ikinci sorunuza gelince. Islam hz. Adem den beri vardır derken şunu kastettim. Bakın kuran demiyorum islam diyorum. İnen her kutsal kitapta yada diğer peygamberlere inen ayetlerde, namaz, oruç, zekat vardır. Bütün orjinal kutsal kitapların olayı aynıdır. İsimler dil farklı olabilir lakin ibadet aynıdır olay hep aynıdır. Zaten diğer Kitaplar insanoğlu tarafından değiştirildiği için Kuran son ve hak kitap olarak hz. Muhammed son peygamber olarak bildirilmiştir.
Ve tebliğ ulaşmamış kişiler cennete gider. Ama iman edenle aynı zevki alamaz üstte yazdığım gibi. Dr. Zakir Naik' e gelince. Şeriat kanunu pratik ve kesin çözümdür. Bugun şeriat olan ülkelerde tecavüz suçundan hırsızlığa kadar çok az sayıdadır. Şeriat kanunlarına barbarlık gericilik diyen zihniyete bi sorum var. Biri annenize tecavüz etse naparsınız diye sorsam, kimse bana o tecavüzcüyü hapse atsınlar bana yeter demez. %100'ü idam der. Ee olay başkasının annesi kızı karısı olunca niye barbarlık gericilik oluyo. Empati yapmak bu kadar zor mu... şu cümlenize takıldım^ 21. Yüzyılda bu kadar radikal bi islam" en büyük sorunda bu biliyomusunuz. Bazıları devri islama uyduramadı. islamı devre uydurdu. En büyük sorun bu.. şimdi diceksiniz ki ee eskiden insanlık böyle değildi metropol çağı gelişen bilim vs. Ve üstad Bediüzzaman Said Nursi'nin bi sözü geldi aklıma
" Eyy bedbaht nefsim! Deme ki, zaman değişmiş, mekan başkalaşmış, ölüm hiç değişmiyor" yani abiler 1400 sene öncede ölüm aynıydı şimdide aynı. Dünyaları verseler insana bir lira götüremicek mezara. 1 gün içinde kaç defa öleceğin aklına geliyo metepe? Yarın ne giyeyim diye düşünürken hiç aklına kefen geliyomu? Işte şeytan bunuda yaptı, tek hakikat olan ölümüde unutturdu insana
. Metepe abi, sen en kısa zamanda Risale-i Nur oku bence abi ben senin adına güzel hissediyorum belki imanına vesile olurum inşallah:)

Son düzenleme:
Smilemisty

sen bunlara bakma kardeşim, bunlar kafir.
bilselerki, cennette her gece memesi yeni tomurcuklanmış bakire huri kızları veriliyor, hemen hak dinine geçerler. belki zenginlere bakire olmaz ama yinede şarap akan derelerden içip hurilerle her gece birlikte olurlar.
sen bunlara nebe suresini bir anlatıver kardeşim.

yelpaze

Kardeşim çok uzun bi suredir. Kısaca cenneti cehennemi ve dünyada bahşedilenleri anlatır. Ama ben erkekleri islama davet ederken, cinselliği kullanmak istemiyorum. Namaz kılarken bi kul, o sırada hurileri değilde rabbini düşünsün isterim. Huri için cennet için değilde Allah'a, Allah olduğu için iman etsin isterim. Hurilerin hepsi bakiredir, ne bir insan nede bir cin onlara dokunmamıştır onlar kocalarını bekler. Direkt cennette, nurdan yaratılan ayrı bi varlıktır. Hurileri dünyada ki en güzel kadınla bile kıyaslayamazsın bile. En güzel dediğin kadına bakmazsın bi hurinin yanında çünkü. Cennette içilen şarap sarhoş etmez bu arada. Yani bunu farklı algılamayın şarap şelaleleri vardır ama sarhoş etmezler.
Üstad Bediüzzaman Said Nursi şöyle söyler" dünyaya 1000 yıl hükmetsen cennette 1 dakikaya eş değil, cennette 1000 yıl sefa sürsen, Allahı 1 daklka görmeye eş değil. Allah cennette kullarına Kuran okuyacaktır dinlemek nasip olur inşallah.

yelpaze Kur'anda memesi yenı tomurcuklanmış bakire huri kızı diye bir ayet yok.. senin okudugun o ayette Tercüme hatası var.. bu konuda diyanet büyük bir gaflet altında bulunuyor.. youtube'den ve internetten bu konu hakkında araştırma yapın gercekleri göreceksınız.. Ayet tamamen tercüme hatası.. ve insanlar bunu gercek diye okuyorlar !

Ayet tamamen tercüme hatası.. ve insanlar bunu gercek diye okuyorlar !

Yani kelime oyunları o kadar önemli mi bilmiyorum ama 20 ayrı uluslararası kaynaktan farklı tefsir alimlerinin meallerine baktım. Hepsinde aşağı yukarı "memeleri gelişmiş genç kızlar" diye geçiyor.

Son düzenleme:
Koca koca insanlar inanmakta zorluk çekiyor doğru!, çünkü gerçek değil.

İnsanları suçlamıyorum sistem gereği öyle yetiştirildiler. fakat insanın insan olma özelliği sorgulaması araştırmasıdır. bu kadar basit olmamalı. kalıbından çıkmalı artık ülkemizdeki insanlar.

Zamanın Ötesinde. Kardeşim şuan ülkemizde ki en yaygın tefsir, Atatürk'ün, Elmalı Hamdiye yaptırdığı tefsirdir. Yani bilmiyorum elmalı hamdi Yazır çok büyük bi alimdir, yanlış tefsir edeceğini düşünmüyorum. Senin kaynağın nedir böyle bi tefsir hatası varsa bilmek isterim. brkfrk66. Kardeşim, ben sistem gereği öyle yetişmedim. Ben alevi bi ailenin çocuğuyum ve bazı alevi akrabalarımın sözlerini yazıyorum." Bizim namazımız kılınmış. Bizim orucumuz tutulmuş. Camiiye niye gitmiyosunuz diye soruyorum. Aldığım cevap, Hz.Ali camii de şehit edildiği için diyolar. Hz.Ali ölüceğini bile bile gitti diyorum, hiç oralı olmuyolar falan filan. Üşengeçliklerinden ne diceklerini şaşmış durumdalar
Bunları neden anlatıyorum, Allah inancını tetiklicek bi toplumda büyümedim.. Allah'a inanmam bu kadar basit olmadı inan bana. Şuan ki halime gelene kadar, insan sıfatında çok geldim gittim.. insanın araştırmak fıtratında var doğru diyosun, araştır kardeşim Kuranı araştır 10 kere araştırdıysan 11.kez araştır. Ama allahı somut olarak bulma görme fikrinden çıkılması lazım bu mümkün değil. O gözlerin dayanmaz öyle bi nurani zatı görmeye. Peygamber hazretleri, Cebrail'i kendi suretiyle 1 veya 2 kere görmüştür, yani güneşten daha aydınlık bi varlığa bu gözlerle bakılması imkansız. MeTePe. Abi nasılsın:) Risale-i Nur okuma fırsatı buldun mu inşallah

Üst Alt