Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.
Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.
dörtte biri müslüman olan bi dünyada bu pek mümkün değil kardeşim. Aksine islam hak dindir gün geçtikçe yayılmaktadır.80 90 yıla kadar, belki bu jenerasyon buna şahit olacak. arap mitelojisi olarak geçecek islam. yok olacak çünkü
"Madem ki öbür dünyada daha rahat yaşayacaksak ki bu engelliler için söyleniyor genelde palavra olarak cennetin en üst kademesine giden sağlıklı insanlar ve zengin insanlar ile bir adaletsizlik söz konusu oluyor. Onlar hem bu dünyada hem orada en iyisini yaşamış olurken biz sadece orada iyi yaşamış oluyoruz."
kardeşim nerden çıkardın bunu. Böyle bişey yok. Dediğim gibi her iyi insan her engelli cennete gidemicek. )
"Her ne kadar bu konuda tüm dünyada sorgulansa dahi bu tür din sorularına yanıt bulunamaz, bundan bir kaç bin yıl önce dünyada Allah ve din kavramı yokken dünyaya gelen insanlar o zaman tamamen ateist oluyor ve cehennemlik oluyor böyle bir şey denebilir mi?"
işte bunu dediğin zaman dindsn çıkarsın tabi eğer dindeysen. Inanıyorum diyosun ama içi doldurulamaz bi inanç bu bence. Lütfen beni yanlış anlama kardeşim ben senin iyiliğin için konuşuyorum. İslam hz. Adam den beri vardı ve allah inancı islam inancı hz muhammet zamanında başlamadı. .
Youtubeden Dr. Zakir Naik i izleyin tıp Doktorudur ve bence alim'dir.
Bu dünya için yaratılmadı ise neden hala bu dünyada? Yada neden bu dünyaya geldi?
(Kardeşim kaç defa söylemem gerekiyo bu bi sınav)
Cenab-I Rabbimiz evrende yada onu veya seni farklı bir evrende yaratma şansına da sahipti o halde?
( tabiki sahipti. Beni engelli yapmayabilirdi de. Ama buda bizim sınavımızmış.)
Haddinizi aşacak yorumlar yapmak yerine kendi inandığınız dini bilmeden sadece ''Ay Allah'ım cennete gideceğim aslında bende inanmıyorum ama aman ne de olsa CENNET'e giderim doğruyu göstermiş gibi yapayım'' düşüncesinde olduğunuzu düşünüyorum.
( bu yazdığınız inanın çok üzdü beni. Ben kendi düşüncelerimi söylemiyorum islamı konuşuyorum Kurandan ayet yazıyorum. Siz istediğinizi düşünebilirsiniz allah beni bilir herkesi bildiği gibi)
Rabbimize inanmadığımızı söylemiyoruz, bunun kanıtlanamayacak bir durum olduğunu ifade ediyoruz ve söylüyoruz.
( kelime-i şahadet. Eşhedü ile başlar ve bu kelimenin manası şahitlik demektir. Yani gözünle görmüş kulağınla duymuş gibi iman etmek gerekir başka türlüsü olmaz. Allah zaten istese kendini kullarına gösterir. Ama içinde bulunduğumuz sınavın manası kalmaz demi?)
Allah'la her gün konuşuyorsunuz da oradan biliyorsunuz sanırsam kimin ne için yaratıldığını?
(Evet kardeşim rabbimle hergün konuşurum, derdimi anlatırım şifa isterim. Ve rabbim beni işitir. İnsanoğlu ibadet etsin diye yaratılmıştır. Ilk görevi budur.)
O halde bu dünyaya gelen milyarlarca insan cehenneme giderken sadece Müslümanlar cennete gidiyor demek son derece yanlıştır, beyinler yıkanmış geri dönüşü olmayan bir yola girilmiştir.
(ben öyle bişey demedim. Tebliğ ulaşıpta inkar ederse o insan sonsuz cehemnem ehlidir. Bunu ben söylemiyorum bunu Kuran söylüyo. Hz İsa'nın ölümünden hz Muhammed'in peygamber oluşuna kadar geçen sürede ölen herkes cennet ehlidir çünkü tebliğ ulaşmamıştır. Bugun Afrika'nın bi köyünde bü kabile var ve dünyadan haberleri yok diyelim, ki var zaten böyle kabileler. . Bu insanlar ölünce cehenneme gitmicek. Çünkü tebliğ ulaşmamış. Bu insanlar cennet ehlidir ama iman eden bi Müslümanla aynı cennette bulunamazlar. Bildiğin gibi Cennet ve Cehennem kademe kademedir. Ben senin düşmanın değilim. Senin iyiliğin için konuşuyorum. Bi Müslüman olarak görevim bu benim. Sokakta cayır cayır yanan bi insan görsen yardım etmezmisin? Bende senin yanmanı istemiyorum. Yardım etmeye çalışıyorum. Bak ben %42 oranında görme engelliyim. Rabbim müsade ettikçe okumaya çalışıyorum. Ben ibret olayım sana. Okuyabiliyoken oku kardeşim. Ben inanıyo gibi yapıyorum ya senin tabirinle. Niye o zaman hiç tanımadığım bi insanın imanı ahireti için çabalıyorum gözlerimi daha çok yıpratıp yoruyorum. Dahada bişey dsmiyim allaha emanet ol.)
@MeTePe. İlk sorunuza gelince. Insan vücudunun 5 duyu organı vardır siz benden daha iyi bilirsiniz. Insan ruhunun binlerce duyu organı vardır. Latife diye manevi bi organ vardır allahla bağ kurmaya yarar. Allah bu organı burktuğu zaman insan intihar eder. Bunu niye söyledim şimdi oraya geliyorum. İki insan örneği verdiniz. Biri engelli inançlı ve fakir, diğeri zengin sağlıklı inançlı ve iyi bi insan. Ikiside cennete gidicekse adalet neresindedir dediniz. Şöyle ki, ruhun duyu algılaması çok fazladır. O zengin sağlıklı kişi cennete gittiğinde, örnek vererek konuşuyorum, mesela bi elma yediğinde onun tadını kokusunu hazzını 500 duyuyla hissederken, o engelli ceta çeken daha çok zorlukla sınandığı için 1000 duyusuyla p elmanın tadına kokusuna hazzına varıcak. Bu sonsuz böyle devam edicek. Şimdi adil oldumu? Ikinci sorunuza gelince. Islam hz. Adem den beri vardır derken şunu kastettim. Bakın kuran demiyorum islam diyorum. İnen her kutsal kitapta yada diğer peygamberlere inen ayetlerde, namaz, oruç, zekat vardır. Bütün orjinal kutsal kitapların olayı aynıdır. İsimler dil farklı olabilir lakin ibadet aynıdır olay hep aynıdır. Zaten diğer Kitaplar insanoğlu tarafından değiştirildiği için Kuran son ve hak kitap olarak hz. Muhammed son peygamber olarak bildirilmiştir.
Ve tebliğ ulaşmamış kişiler cennete gider. Ama iman edenle aynı zevki alamaz üstte yazdığım gibi. Dr. Zakir Naik' e gelince. Şeriat kanunu pratik ve kesin çözümdür. Bugun şeriat olan ülkelerde tecavüz suçundan hırsızlığa kadar çok az sayıdadır. Şeriat kanunlarına barbarlık gericilik diyen zihniyete bi sorum var. Biri annenize tecavüz etse naparsınız diye sorsam, kimse bana o tecavüzcüyü hapse atsınlar bana yeter demez. %100'ü idam der. Ee olay başkasının annesi kızı karısı olunca niye barbarlık gericilik oluyo. Empati yapmak bu kadar zor mu... şu cümlenize takıldım^ 21. Yüzyılda bu kadar radikal bi islam" en büyük sorunda bu biliyomusunuz. Bazıları devri islama uyduramadı. islamı devre uydurdu. En büyük sorun bu.. şimdi diceksiniz ki ee eskiden insanlık böyle değildi metropol çağı gelişen bilim vs. Ve üstad Bediüzzaman Said Nursi'nin bi sözü geldi aklıma
" Eyy bedbaht nefsim! Deme ki, zaman değişmiş, mekan başkalaşmış, ölüm hiç değişmiyor" yani abiler 1400 sene öncede ölüm aynıydı şimdide aynı. Dünyaları verseler insana bir lira götüremicek mezara. 1 gün içinde kaç defa öleceğin aklına geliyo metepe? Yarın ne giyeyim diye düşünürken hiç aklına kefen geliyomu? Işte şeytan bunuda yaptı, tek hakikat olan ölümüde unutturdu insana
. Metepe abi, sen en kısa zamanda Risale-i Nur oku bence abi ben senin adına güzel hissediyorum belki imanına vesile olurum inşallah
Ayet tamamen tercüme hatası.. ve insanlar bunu gercek diye okuyorlar !