Dr. Zakir Naik' e gelince. Şeriat kanunu pratik ve kesin çözümdür. Bugun şeriat olan ülkelerde tecavüz suçundan hırsızlığa kadar çok az sayıdadır.
Üzülerek, kesinlikle katılmıyorum size...
Öncelikle istatistiksel veri elde etmek şeriat uygulayan ülkelerde son derece güçtür ama göstergeler bu tür "ahlaki" suçların şeriat uygulayan ülkelerde oldukça yaygın olduğunu söylüyor. Hatta zina, ensest, pedofili gibi suçlar da çok yaygın. Diğer taraftan, gayri müslim, hatta inanç düzeyinin dünyada en düşük olduğu ülkelerden Finlandiyada suç oranları inanılmaz düşüktür.
Toplumun suç eğilimlerinin ceza sistemleriyle, şeriat veya modern hukuk uygulanmasıyla hiç ilgisi yoktur. Bu, toplumsal kültürle, eğitimle ilgili bir konu. Dindar insanlar da dindar olmayanlar kadar suç işler.
"21. yüzyılda bu kadar radikal bir islam" derken kasdettiğim şey inancın uyarlanması, islamın değiştirilmesi falan değil. Bugün radilkal islam denilen şeyin "gerçek islam" olduğunu kimse söyleyemez. Hepimizin bildiği gibi, islamın gelişinden sonra pek çok "yorum" ortaya çıkmış, hatta sıklıkla bunlar birbirleriyle çelişmiştir. Burada radikal sözcüğü, hiç bir şekilde eğilip bükülmez, aklın mantığın yoluna başvurmaz islamcılar için kullanılan bir tabirdir. En iyi örnekleri ise IŞİD, El-kaide gibi örgütlerdir.
Yarın ne giyeceğimiz meçhul elbette... Kefen de giyebiliriz, pantolonda... Ama ben hiç ölmeyecekmiş gibi planlar yapıp her an ölecekmiş gibi yaşamayı severim.
@MeTePe. Abi nasılsınRisale-i Nur okuma fırsatı buldun mu inşallah
Teşekkürler iyi dileğin için.... Şu sıralar fırsat bulmam çok zor. Oldukça yoğun çalışma temposu olan biriyim. Bu mesajları bile bir taraftan çalışırken yazıyorum.