Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Biz, neyiz? Tanrı ve engelliler..? [Tartışma]

Dr. Zakir Naik' e gelince. Şeriat kanunu pratik ve kesin çözümdür. Bugun şeriat olan ülkelerde tecavüz suçundan hırsızlığa kadar çok az sayıdadır.

Üzülerek, kesinlikle katılmıyorum size...
Öncelikle istatistiksel veri elde etmek şeriat uygulayan ülkelerde son derece güçtür ama göstergeler bu tür "ahlaki" suçların şeriat uygulayan ülkelerde oldukça yaygın olduğunu söylüyor. Hatta zina, ensest, pedofili gibi suçlar da çok yaygın. Diğer taraftan, gayri müslim, hatta inanç düzeyinin dünyada en düşük olduğu ülkelerden Finlandiyada suç oranları inanılmaz düşüktür.

Toplumun suç eğilimlerinin ceza sistemleriyle, şeriat veya modern hukuk uygulanmasıyla hiç ilgisi yoktur. Bu, toplumsal kültürle, eğitimle ilgili bir konu. Dindar insanlar da dindar olmayanlar kadar suç işler.

"21. yüzyılda bu kadar radikal bir islam" derken kasdettiğim şey inancın uyarlanması, islamın değiştirilmesi falan değil. Bugün radilkal islam denilen şeyin "gerçek islam" olduğunu kimse söyleyemez. Hepimizin bildiği gibi, islamın gelişinden sonra pek çok "yorum" ortaya çıkmış, hatta sıklıkla bunlar birbirleriyle çelişmiştir. Burada radikal sözcüğü, hiç bir şekilde eğilip bükülmez, aklın mantığın yoluna başvurmaz islamcılar için kullanılan bir tabirdir. En iyi örnekleri ise IŞİD, El-kaide gibi örgütlerdir.

Yarın ne giyeceğimiz meçhul elbette... Kefen de giyebiliriz, pantolonda... Ama ben hiç ölmeyecekmiş gibi planlar yapıp her an ölecekmiş gibi yaşamayı severim. :)

@MeTePe. Abi nasılsın
smile.png
Risale-i Nur okuma fırsatı buldun mu inşallah

Teşekkürler iyi dileğin için.... Şu sıralar fırsat bulmam çok zor. :( Oldukça yoğun çalışma temposu olan biriyim. Bu mesajları bile bir taraftan çalışırken yazıyorum.

MeTePe. Allah kolaylık versin dicem ama nasıl olsa inanmıyosun ahaha :) eğlendim:) ışid tam bi terördür. Bi Müslüman bunları yapmaz islam bunları emretmez. Kafirleri öldürmek ssevaptır diyerekten %99 müslüman bi üyerde bomba patlatıyo bu şerefsizler. Vallahi islam bu değildir. Ensest tecavüz ve diğer suçların verilirini karşılaştırmak lazım ama ben insanların çoğunlukla şu hataya düşerek dinsiz olduğunu düşünüyorum. " bunlar Müslümanız diye geçiniyo ülkeyi soydu soğana çevirdi. Işıd müslümansa ben müslüman değilim " diyerekten. Yani ialamı maske olarak kullanan bi takım dünyaya yön veren haydutların oyunudur bu ışid gibi örgütler. Ben hep söylerim, birine bakılarak din sorgulanmaz veya yorumlanmaz. Insan kusurludur, İslam kusursuzdur.
Radikal islam derken şuan şeriat ülkelerinin bi şeriatla alakaları var ama tam bi şeriat yok. Bu şeriat öyle bi uygulanmalı ki hz. Ömer adaletiyle yapılmalı. Mesela arap ülkelerinde yada ülkemizin doğusunda evlilik yaşı küçük olduğu gibi zorla işliyo. Görücü usulu evlenmek haktır çünkü islamda flört yoktur.
Yani evlenmeden önce aile veya arkadaş gözetiminde görüşüp konuşmaları haktır ama başbaşa gezmek diye bişey söz konusu değil. Şüphesiz gönülleri birbirine ısındıran yalnız Allah'tır. Ama iki taraftan birinin rızası yoksa olmaz bu iş. Işte zorla iki insanı evlendirmek büyük günahtır. Ee şimdi bu islama uygun mu oldu? Tabiki hayır. Bu çok küçük bi örnekti bi çok olay böyle. şeriat gerçek anlamıyla uygulansa o ülkenin sırtı yere gelmez.

@yelpaze Kur'anda memesi yenı tomurcuklanmış bakire huri kızı diye bir ayet yok.. senin okudugun o ayette Tercüme hatası var.. bu konuda diyanet büyük bir gaflet altında bulunuyor.. youtube'den ve internetten bu konu hakkında araştırma yapın gercekleri göreceksınız.. Ayet tamamen tercüme hatası.. ve insanlar bunu gercek diye okuyorlar !
allah senide, benide bağışlasın.
ben kutsal kitabımız kur-an da, nebe suresi 32-33-34 ayetlerindeokuduklarımın bir kısmını yazdım. günahlarım affola.

benim referansım kur-an olurken, sen bana youtube, internet diye referans gösteriyorsun.
günaha girme kardeşim.

MeTePe
hocam.radikal islam sorgulanamaz.
kuralları 1400 sene önce koyulmuştur.
asıl sorgulanması gereken ılımlı islamdır.
böyle bir saçmalık olabilirmi ?
islam sadece bir inanç meselesi değil. aynı zamanda yönetim şeklidir.
seriatla yönetilen geçmişte de, günümüzde de devletler vardır.
bizler kuranı tam tercüme edemiyoruz. daha doğrusu ne anlattığını bilemiyoruz.
eğer bilseydik, yüzlerce kuran tefsircisi olmaz ilk elden olduğu gibi okurduk.
bizler tek bir ayeti bile 99 kişiye tercüme ettiriyorsak.
ana dili olan araplar elbette daha iyi anlıyorlardır. asıl islam İŞİD tarzı düşünce olamazmı ?
buna kim itiraz edebilirki ?

yelpaze. Kardeşim ışidin yaptıkları sence doğru mu? Işıd tarzı düşünce asıl islam olamaz, buna ben itiraz ederim.. nedeninide açıklıyım, Islam kardeşlik, Iyilik hoşgörü dinidir. Işidin yaptıkları, İslamın temeline ana fikrine, verdiği emirlere aykırı... bu şerefsizler, bizim ülkemizin başkentinde bomba patlattı kaç defa. Kaç müslüman öldürdüler. Kafir öldürmek büyük günahtır haramdır. Allahın verdiği bi canı bi kulun alması şirktir. Kafir öldürmek bi şekilde mübahtır kardeşim, senin dinine, allaha ibadetine karışırsa, dinini yaşamana engel olursa. Senin veya yakınlarının ırzında gözü varsa, o zaman savaşmak kendini inancını korumak haktır. Işid bunu yapmıyo. Işid bi rerör örgütüdür ve çok müslüman katletmiştir, müslüman öldüren biri müslüman olamaz o ancak kafirdir.

Meçhul Yoldaş

ben bu konunun forum anasayfasında olmasını sürekli karşıma çıkmasını istemiyorum nasıl bir zihniyet bu sakat yaratıldık haydi taksimde buluşuyoruz Allaha isyan ediyoruzz deyin olsun bitsin. Olmuşa bir çaremiz yok ama bu forumda olmuşa değil olana ve olacaklara birlikte çözüm üretmeye kalkıyoruz. Ne örgüt propagandası ne parti propagandası nede bu şekil ateizim propagandası bu forumda olmamalı. Ben rahatsızım ve konuyu şikayet ediyorum benim gibi rahatsız olanlarda edebilir.

Arkadaşım ben de sokakta tinerci görünce hoşlanmıyorum ama hoşlanmadım diye asalım,yok edelim demiyorum.

Bu konu 49 sayfa olmuş, neredeyse 50.000 kez görüntülenmiş. Demek ki insanların ilgisini çekiyor. Biraz hoşgörülü olun. Okumayıverin olsun bitsin.

Bir konunun forum konseptine uygun olup olmadığına forum yönetimi karar verir. Uygun olmadığını düşünürlerse kaldırırlar zaten.

Bu tür konular islam düşmanlarının irin saçması, kendilerini tatmin etmesi için fırsat oluyor.

chakra

ama fark ettiysen abi çok zekice konuşanlar var. Sanal harici ne iş yaptıklarını merak etmiyorum da değil hani :)

Yakışıksız yorumlar dindar olduğunu iddia eden kişilere yakışmıyor.

Boş verin hocam,kedi uzanamadığı ciğere murdar der.

Smilemisty

değerli kardeşim.
ben işid in yaptıklarına elbette doğru diyemem. lakin ne yazıkki yanlışta diyemiyorum.
şöyle anlatayım.
tevrat binlerce yıl hak dini olarak kullanıldıktan sonra, değiştirdikleri gerekcesiyle rabbim yeni bir peygamber yolladı ve incili hediye etti bu kullarına. ama bunun ömrüde 700 yıl kadar sürdü. insanlar onun ayetleriylede oynadı, incil incil olmaktan çıktı. sonunda sevgili peygamberimizi elçi olarak tayin edip ayetler, kanunlar yolladı. bu güne baktığımızda ILIMLI İSLAM diye bir oluşum çıktı. sizce bu normalmi ? allahımızın yolladığı kanunları görmezden gelip, yumuşatmak kimin haddine ? şeriatta esneme olmaz, olamaz. olursa da allaha sirk koşarsın.
işid cani diyorsun,
muminleri öldürüyor diyorsun. bunu niye yapıyor ?
kendi iddialarına göre İSLAM DEVLETİ kurmak için. bunun içinde her yol mübahtır. allah yolunda cihat ediyorlar.
müslüman müslümanı vururmu dersen. elbette vurur.
hucurat suresi 9. ayette derki ;
Eğer müminlerden iki grup birbirleriyle vuruşurlarsa aralarını düzeltin. Şayet biri ötekine saldırırsa, Allah’ın buyruğuna dönünceye kadar saldıran tarafla savaşın. Eğer dönerse aralarını adaletle düzeltin ve (her işte) adaletli davranın. Şüphesiz ki Allah, adil davrananları sever”

aleviliğe gelince.
islamın olmazsa olmaz şartlarında bir taneside namaz kılmaktır.
iran daki aleviler namaz kılarken, türkiyedekiler namaz kılmıyor ?
bu nasıl müslümanlık ? bunların müslümanlığı geçerlimidir ?

yelpaze, seni tanımasam yazdıklarını ciddi inanarak yazdığını düşüneceğim. :)

Bu arada bildiğim kadarıyla aleviler namaz kılar. Ama farklı kılar.

Bir de değinmeden edemeyeceğim ama gerek tevrat, gerek İncil için sonradan değişti sözü de pek doğru değildir. Öncelikle bunlar Kuran gibi bir dilden ziyade 3. şahıs ağzıyla yazılmış metinlerdir. Bugün 4 farklı incil vardır ama anlatımları farklı olsa da içerikleri aynıdır. Hepsi kabul görür. Kuran'da bilindiği kadarıyla tarihte 3 kez tamamen kaybolmuş ve yeniden yazılmıştır. Ayetlerin bir kısmının kaybolduğu bilinen bir gerçektir.

Yani o kitap değişti, bu değişmedi denilecek dayanak yok ortada... Bir gayrimüslime sorarsanız aynı şeyi diğer kitaplar için söyler. Dindar bir yahudi ne incili, ne kuranı kabul eder. Aynı şey koyu bir hristiyan için de geçerlidir ki bunu bizzat bir yabancıda gördüm. Adam yahudiliğin yozlaştığı için geçerli olmadığını, müslümanlığın da sonradan uydurulduğunu, tek gerçek dinin hristiyanlık olduğunu iddia ediyordu.

Radikalizm hiç bir inanç için iyi değildir. Çünkü radikal inanç "düşünmemeyi, olduğu gibi kabul etmeyi" gerektirir. Eğer bir inanç tartışılmaktan, sorgulanmaktan, eleştirilmekten, düşünülmekten kaçıyorsa sakladığı, korkacağı şeyler var demektir.

onu iddaa ediyordu.. bunu iddaa ediyordu.. şunu iddaa ediyordu.. bla bla bla.. ee sonuç nedir ? elinde net kanıt var mı kardeşim ? bir yahudi müslümanlığın sonradan uydurulduğunu iddaa ediyormuş.. gercekten çok net bir kanıt ortaya koydun şuanda kardeşim :) tebrik ederim..

Şimdi Bu başlığı açmanda ki amaç nedir senin ? herşeyin kendiliğinden varoldugunu ispatlamak mı ? Ateizmi savunmak mı ? yoksa İslam uydurulmuş bir dindir bla bla bla diyerek çaktırmadan İslama saldırmak mı ?

amacın eğer evrenın yaratıcısı olmadıgını ispatlamak ise buyur ispatla.. ama Müslümanlık sonradan uyduruldu falan gibi laflar edersen cevabınıda alırsın.. kimse İnsanların inancına hakaret etme hakkına sahip değil..

Eğer saygı görmek istiyorsan önce saygı göstereceksin

Neden mesela; kaza, bela, musibet, ölüm, savaşlar, geri kalmışlık, dini siyasetin ve günlük hayatın parçasıymış gibi davranan ülkelerde?

Zamanın Ötesinde,

Bu kadar seviyesiz ve cahilce bir üslup kullanmanı yaşına veriyorum. Yalan yanlış şeyler söylemeni anlıyorum da, önce konuyu ben mi açmışım, başkası mı açmış zahmet edip bir bak. Bilgi gerektirmiyor, farenin bir tıklamasıyla SEN BİLE öğrenebilirsin.

MeTePe evet konuyu başkası açmış olabilir, bu yinede senin İnsanların inancına hakaret edeceğin anlamına gelmiyor kardeşim önce bunu öğren.. ayrıca o fare değil Mouse..

Hee insanlara seviyesiz cahil diyerek kendi cahilliğini ortaya koymuş oluyorsun.. ancak cahil bir insan karşısındakini cahil görebilir.. çünkü o karşısındaki insanı kendisi gibi görür :) anladın sen Ateist!

Şurada bana 1 tane ara form göster desem gösteremezsin ama ölümüne ateistliği savunuyorsun.. yoksa bu ateistlik bir inanç mı ? düşündürücü gerçekten :) İnsanların İnançlarına saygı göstermeyi öğrenmeniz dileğiyle.. Ayrıca akıl yaşta değil baştadır :))) iyi geceler

@Zamanın Ötesinde,

Öncelikle ben senin kardeşin olamayacak kadar büyüğüm.

Mouse dediğin fare'nin ingilizcesidir. Türkçesi faredir.
TDK: Fare: 2. bilişim Düz bir yüzey üzerinde yuvarlanan bir top aracılığıyla imlecin hareketini sağlayan elektronik araç

Araformun konuyla ne alakası var anlamadım ama çok sayıda gösterebilirim. Göstersem tanıyacak mısın, orası soru işareti!

Ateistliği savunduğumu, başkasının inancına saygısızlık ettiğimi nereden çıkarttın? Hangi cümlemse söyle bir zahmet silivereyim. Bulabilirsen tabii. Konu başlağını bulamadığına göre orası da şüpheli...

Akıl yaşta değil, baştadır doğru da şurada 3 kelam ettin, çoğu yanlış çıktı. Ayrıca akıl'la bilgi farklı şeylerdir. Biri Allah vergisi, diğeri sonradan emekle elde edilir.

MeTePe Cevap vereceğim diye kendını rezil etmişsin :))) Cahilliğini senin yaşına veriyorum diyen sendin ateist :))) bak bu cümlede yaş kelimesi geçiyor.. yani sen aklı yaşta zannediyorsun ama malesef başta oluyor.. bu nedenle kendi kendini yalanlamış oluyorsun..

neyse konumuza dönersek

''Radikalizm hiç bir inanç için iyi değildir. Çünkü radikal inanç "düşünmemeyi, olduğu gibi kabul etmeyi" gerektirir. Eğer bir inanç tartışılmaktan, sorgulanmaktan, eleştirilmekten, düşünülmekten kaçıyorsa sakladığı, korkacağı şeyler var demektir.''

Bak bu senin yazdıgın paragraflar.. İslama güçlü bir saldırma seziyorum cümlelerden :))) Çünkü Kur'anın ilk ayeti ''Oku!'' diye başlar.. düşünmez misiniz? diyede sorar.. sen ne dersin öyle değil mi sencede ? silmeni rica edeceğim hani gösterirsem silecektin ya.. hadi sil.. :)))

Kusura bakma, seninle tartışmayacağım. Başkaları aradaki farkı anlayamayabilir. Yazdıklarında yanıt vermeye değer bir şey yok.

Sen sezgilerini falan bir kenara bırak da biraz kitap falan oku.... inan akla iyi gelir.

Neymiş? Fare=mouse (ing.) :)

yelpaze. Güzel kardeşim, Hucurat 10. Mü'minler ancak kardeştirler. Öyleyse kardeşlerinizin arasını düzeltin. Allah'a karşı gelmekten sakının ki size merhamet edilsin. Senin paylaştığın hucurat 9.ayette savaşmak kelimesi belki dövüşmek olabilir. Çünkü arapçada 60 bin kelimenin tam anlamıyla türkçe manası yok. Ve bu dünyanın yaradılış sebebi olan Resûlullah' dan iki hadis paylaşmak istiyorum, sahihdir. " iki müslüman birbirine kılıç çektiği zaman, ölende cehennemliktir öldürende" "kim bir mü'mini kasten öldürürse, cezası, içinde ebediyyen kalacağı cehennemdir". Anlıyosun demi kardeşim bu ışid müslüman falan değildir! İslam dinimizi maske yapmış, islamiyeti dünyaya yanlış tanıtan ve arkasında avrupa ülkelerinin olduğu bi terör örgütüdür. Bu hadaizler cehennem ehlidir haberleri yok. HADİSTEN ÖĞRENDİKLERİMİZ 1. Günah işlemeye niyet edilerek kesin karar verilir, bu kararı kalb de onaylarsa, artık o günah işlenmiş sayılır.

2. Allah'ın verdiği canı haksız yere alma yetkisi kimseye verilmemiştir. Bu sebeple birini öldürmeye kalkmak, Allah'a ait yetkiye müdahale etmek olduğundan şirktir ve cezası cehennemdir.

3. İyiliklerde olduğu gibi kötülüklerde de niyete bakılır.

MeTePe ne oldu kaldın mı öylece ? Hadi cevap ver yazdıklarıma :)) Radikalizm düşünmemeyi şeyapıyormuş :)))))) Kur'anın ilk ayeti ''Oku!'' diye geçer.. Düşünmez misiniz ? diyede sorar :)

kusura bakma cevap veremeyeceğim miş miş miş :)))) zaten yazdıklarıma cevap verebilecek kapasite yok.. kendi kendini yalanlayan bir aciz insansın sadece kibrin kime ateist ? :)))

Zamanın Ötesinde

Yazmayayım diyorum ama çocukça mesajlar yazıp baban yaşındaki adama saygısızlık ediyorsun. Canını sıkıyorsa başlık, uzak dur. Bu sitede nasıl ki dindar insanlar inandıkları bağlamda mesajlar yazıyorsa, ateistler de diğerleri de kendi görüşlerini mesajlarına açıkça yansıtırlar. Eğer fikirlerine güveniyor ve onları savunabilecek kapasitede olduğunu düşünüyorsan, saygılı ve içi dolu şekilde ifade etmelisin. 15 yaşındaki ergen gibi değil.
Metepe'nin ya da başkasının bu başlıkta herhangi bir dine saygısızlık ettiği bir ifadesi yok. Olduğunu iddia eden varsa, yazsın. Ama senin alıntıladığın satırlarda bu kesinlikle yok.

Not: Bu mesajı sana saldırı gibi algılama. Bunu sana tartışma adabını hatırlatmak için, gençliğine kıymet verdiğim için yazıyorum. Aksi olsa başlıktan yasaklar geçerdim.

Ve, bu başlık aslında Tanrı var mı yok mu tartışmasından ziyade, bunun sakatlığımızla bağı üzerine olsun diye açıldı. Bu bağlamdan çok da uzaklaşmamak lazım. Konuyu tartışırken başlığın ilk mesajını bir daha okuyun derim.

OturanBoğa hayatımda bu kadar taraflı bir yorum görmedım birde forum yöneticisi olacaksınız.. Oldu olacak metepe arkadaşımızın alnından öpüverin olmaz mı ? :) bana cahil ve seviyesiz diyen ilk kendısı çünkü.. ama onu görmezsınız siz dimi ? :))) kendınız söylüyorsunuz bu başlık engellıler ve tanrı ( Allah ) için açıldı ama Metepe'nın yorumlarını okuyun benı uyarmadan önce.. Kimse kimsenın inancına uydurulmuş diyerek hakaret edemez..

Hadi bu yazdıklarınızın aynısını onada yazın.. ama yazamazsınız biliyorum :) neyse çok şey yazardımda değmez.. takılın kafanıza göre.. forum forumluktan çıkmış zaten.. benden bu kadar... bu kadar torpilli bir forumdan ancak bu kadar olur engelleyin beni.. ya da hesabımı silin

Metepe'nın yorumlarını okuyun benı uyarmadan önce.. Kimse kimsenın inancına uydurulmuş diyerek hakaret edemez..

Forum yöneticisi oturanboğa amcaoğlu kuzenim olur. O yüzden bana torpil geçiyor. Nasıl da bilmişsin. Aferin sana.. :)

Arkadaşım senin bilgi problemin olduğu kadar okuduğunu anlama problemin de var.

Ben kimin dinine nerede uydurma diyerek hakaret etmişim? İstersen tekrar edeyim: Yobaz bir hristiyan böyle düşünür diyorum. Ben hristiyan falan da değilim bu arada... Ama böyle düşünen bir hristiyanla tanıştım.

Şimdi o hristiyanla senin ne farkın var? İkiniz de aynı şekilde düşünüyorsunuz! Kaldı ki bahsettiğim kişi eğitimli biriydi. Sen daha iddia ettiğin ayetin doğrusunu bilmiyorsun!

Yapamaz kiii, yapamaz kiii diye bir tartışma üslubu olmaz. Söylediğin lafı bileceksin ki bir kıymeti olsun. Hem o öyle değil böyle diye ahkam kesiyorsun, hem de söylediğin şeyler yanlış. Böyle devam edersen hayatta çok utandırırlar seni.

Smilemisty

kardeşim.SIFFIN SAVAŞInı bilirmisin. hz. ali ile hz. muaviye arasında geçmiştir.şimdi bunların ikisinede cehennemliktir diyormusun ?
bu savaşta 160 bin müslüman birbirini kesmiştir.

ılımlı islamın tarifini yaprmısın bana ?

MeTePe
hidayete erdim :)

Birbirimizi üzmeyelim. Biz insanoğlu yaratılıştan kardeşiz... Sıkınti Tınne...

Mesele şu;
istersen ateist olabilirsin veya başka bir şeye de inanabilirsin, o senin tercihin, hiç kimse de sorgulayamaz ama neden inanan kişiye, değerlerine saldırıp aklınca kendini tatmin ediyorsun ? İnanmazsan inanma, derdin ne ? Her koyun kendi bacağından asılır.

Tabi bunların ardında da bir gerçek var. İkna olmak istiyorlar, ya varsa diye ! İçlerinde hep bir huzursuzluk.

Kim, sizi neden ikna etsin yahu ! İnanın inanmayın çok da umrumdaydı !

Smilemisty

kardeşim.SIFFIN SAVAŞInı bilirmisin. hz. ali ile hz. muaviye arasında geçmiştir.şimdi bunların ikisinede cehennemliktir diyormusun ?
bu savaşta 160 bin müslüman birbirini kesmiştir.

ılımlı islamın tarifini yaprmısın bana ?
Kardeşim ben sana kendi yorumlarımı söylemiyorum, ayet ve hadis yazıyorum. Ilımlı islam diye bişey söz konusu değildir. Ben böyle bişeyi kabul etmem. Islamı devre uydurmak değil, devri islama uydurmak gerekir. Sıffin savaşını bilirim kardeşim, Hz.Ali nin halifeliğini kabul etmeyen, Hz.muaviye arasında olmuştur. Muaviye haddini aşmıştır. Ordusu mızrakların üzerine kuran sayfaları takmıştır. Savaşa hile karıştırmıştır
Kuran'a böyle muamele yapan İnsanlar müslüman mı şimdi? Peygamberin damadı aynı zamanda amcaoğluna, savaş açan bi insan müslüman mıdır? Vallahi allah tektir. Taktir onundur. Allah adildir kimin ne olacağını bilemem, Allah bizden razı olsun

Ilımlı islam siyasi bir tanımdır. Dini bir tanım değildir. Başkalarının inançlarına da saygılı olan ve şiddeti, radikalciliği savunmayan islam demektir. Ama daha çok siyasi bir model olarak batılı ülkelerin ortadoğuya getirmeye çalıştığı düzendir. Ben dışarıdan getirilen zorlama modellere hiç bir zaman hoşgörü ile bakmam. Her ne kadar bu modelin amacı köktencilerin yani radikal islamcıların gücünü azaltmak olsada...

Bana göre islamın ılımlısı, ılımsızı olmaz. İnsanın ılımlısı, ılımsızı olur. Dini siyasi düzene entegre etmeye çalışmak da yanlıştır.

Üst Alt