Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Biz, neyiz? Tanrı ve engelliler..? [Tartışma]

şeker çocuk 34 kusura bakma ama dinini tam bilmiyorsun, müslüman olmayan herkes cehenneme gidecek, iyide olsa kötüde olsa. örnek verirsek afrikaya 50 milyar dolardan fazla yardım yapan servetinin yarısını bağışlayan bill gates cehenneme gidecek. sırf inanmadıgı için, ayrıca sen çok turkuaz medyası izliyorsun sanırım. bir çok kaynaktan suriye ajansları ırak ajansları rusya ajansları bir çok farklı kaynaktan araştırmanı öneririm. her birini haplamı kandırıyorlar? gerçekten bu kadar basit olduguna inanıyormusun sen. 70den fazla ülkeden destek geliyor işide. bir çok ülkeden fazla toprakları var düzenli ordu gibi savaşıyorlar seve seve ölüme gidiyorlar. bu kadar basit düşünmeyin lütfen. hapla kandırıldıkları yok DİN ile kandırılıyorlar siz buna inanmak istemesenizde gerçek bu hapla savaşan düzenli bir örgüt olmaz mantıga ters

@brfkfrk66 :) kardeş ben imam hatip ve ilahiyat okudum. Bana dinimi tam bilmiyorsun demen için benden daha çok bu dini bilmen lazım. Kaldı ki sen ateist sin dinden haberin yok gelip burda mantıkla yorum yapma din bilgisi ile yorum Yap. Bizim dinimiz de sırf iyilik yapan cennete gitmiyor kurallar şartlar belli. Islam ın ve iman ın şartları mı kabul edip kelime i şehadet getirmesi lazım. Islam dinin de inancı olmadan yardım yapanın mükafatı dünyada verilir ahirette değil. O zaman her iyilik cennete gidecek olsa dinin bir önemi kalmaz o zaman senin dediğin şekilde. Ben turkuaz falan izlemem bildiğimi derim elbet kandırılanda vardır bunu onun inanç zayıflığını gösterir imanı kuvvetli müslüman zaten canlı bomba patlatarak cennete gidemeyeceğini bilir

tam aksine çok iyi biliyorum.. nikola teslanın bir sözü vardır
- dini kitapları okuyup anlayan ateist, anlamayan dindar olur. siz yanlış biliyorsunuz birdaha araştırmanızı öneririm

Çok bildiğin belli oluyor. Onun için zaten ateist olmuş sun ya. O kadar okuduysan dini kitapları inancı nıda düzeltmek için uğraş. O sözü tersinden iade ediyorum ben sen kendin araştır. Belki hak yoluna erersin.

Konuyu biraz dağıtalım... Nikolai Tesla demişken, aslında o da bir papazın oğludur. :) Babası da hep papaz olmasını istemiş.

MeTePe hocam burda ne olduğu önemli değil. Arkadaş diyor o kadar iyilik yapan cehenneme niye gidecek inancı yok diye. Allah kuran da şartları belli etmiş dini belli etmiş . O zaman her iyilik yapan direkt cennete gidecek olsa inancın dinin bir önemi kalmaz sevgili hocam anlatmak istediğim bu

. O zaman her iyilik yapan direkt cennete gidecek olsa inancın dinin bir önemi kalmaz sevgili hocam anlatmak istediğim bu

Ben ne demek istediğini gayet iyi anladım. Dini açıdan da söylediğin doğrudur.

Furkan da aslında farklı bir şey demedi. Sadece ortaya bir çelişkiyi koyuyor. Bill Gates gibi bir hayırsever cennete gitmez ama din adına şehit olan cennete gider gibi...

Ha, bu şehitlik olayı da sadece İslam da yok... Vaktiyle hristiyanlara da cennetten tapu verenler olmuş.

MeTePe hocam Allah şartları Kuran da söylemiş bize düşen uymak. Islam inancı olmadan yapılan iyiliklerin mükafatı dünyada iken verilir ahirete birşey kalmaz çünkü İslamın temeli olan inanç yok. Şehitlik olayına gelince de gerçek Allah yolunda şehit olmuş sa onun mükafatının cennet olacağını Allah söylemiş tabi ki buda islam inancına bağlı. Öğlen de mezhep lerle ilgili yorum yapmışsınız. Sevgili hocam mezhepler derken Hanefi, Şafii, Maliki ve Hanbelidir. Bunlar islam ehli Sünnetine uygu hak mezheplerdir. Kuran ın tasvir ettiği tek müslüman tipi ni uygulama ile yaparlar. Bunlarda İslâm dışı dinî temelden sarsan hiçbirşey yoktur. Hepsi islam ve kuran a uygun bir şekilde sadece bazı İslamın temelinde Müslümanlığı sarsamayacak ameli davranışlar da Peygamber Efendimiz in davranışları nı Ayrı ayrı uyguluyorlar. Mesela Hanefi de abdestli iken kadının elini tutarsan abdest bozulmaz Şafii de ise bozulur. Bu şekilde ameli bazı davranışlar da farklılık vardır yoksa dördünde de ne islam a nede Kuran a aykırı birşey yok.

Öğlen de mezhep lerle ilgili yorum yapmışsınız. .

Yanlışın var sanıyorum. Ben mezheplerle ilgili yorum yapmadım. İyi bilmediğim konuda yorum yapmam. Sadece Işidlilerin vahhabi olduğunu söyledim. Bir de aleviler ile sünniler arasındaki çelişkiden söz ettim.

Şimdi kimin müslüman sayılıp sayılmayacağı, hangi mezheplerin kabul edilip edilmeyeceği akademik bir tartışma konusu olabilir. Ben bu tartışmayı yapabilecek donanımda değilim. Ama yanılmıyorsam Sünnilik'den sonra en büyük müslüman kitlesini şii'ler oluşturur. Keza ülkemizde de Aleviler 2. büyük müslüman topluluğunu oluşturur.

Ben burada bunların "yollarının" mübah olup olmadığını tartışamam. Sadece bir şii'nin de, alevi'nin de kendini müslüman kabul edip öyle gördüğünü, inançlı olduğunu söyleyebilirim. Dediğim gibi bunların doğruluğu, yanlışlığını tartışmak akademik bir konudur.

Ayrıca dikkat edersen yazdığım konularda tek bir din veya mezhebi değil, genel olarak dinleri referans gösteriyorum. Çünkü aşağı yukarı hepsinin yaklaşımları (özelllikle semavi dinlerde) benzerdir. İmam Hatip'de okunuyor mu bilmiyorum ama gerek Tevrat'da gerek se İncil'de pek çok ortak öğe vardır. Hatta Kur'an da üstü kapalı referans verilen bazı olayları anlamak için bu kitapları açıp bakmak gerekir. O yüzden ilahiyatçılar genellikle bu kitapları da okurlar.

Benim açımdan kimin hangi dine veya hangi mezhepe üye olduğu, hangi inanca bağlı olduğunun önemi yok. İnsanlığının önemi var. İman edip dini ritüelleri yerine getirmek belli bir şey ama bir de insanın nefsinin nerede durduğu var.

tam aksine çok iyi biliyorum.. nikola teslanın bir sözü vardır
- dini kitapları okuyup anlayan ateist, anlamayan dindar olur. siz yanlış biliyorsunuz birdaha araştırmanızı öneririm

Furkan kardeşim, Bizim atalarımız şöyle demişlerdir: "Anlayana sivrisinek saz, anlamayana
davul zurna az." Mübarek sen gerçekten bu söylenenlere inanıyor musun? İnsanoğlu çok acayiptir. İş iman etmeye gelince nasıl da sağda solda laf yapmak için kelime toplayabiliyor... Oysa hakikat güneş gibi görünmüştür de görmek istemeyene vay... Yapmayın etmeyin kendinize...

MeTePe hocam evet imam hatip Te gördük diğer Semavi dinleri de yalnız şunu söyleyeyim. Diğer kutsal kitapların hepsi bozuldu. Biz müslümanlar olarak bozulmamış hallerine inanıyoruz. Yani şimdi ki kutsal kitapların bir geçerliliği yok hocam. Kuran ı Kerim gelince hepsinin hükmünü kaldırdı. Hocam islam inancına göre islam ın ve iman ın şartlarını yerine getiren ve kelime i şehadet getiren kişi Müslümandır. Insanın nefsi inancının olduğu yerde olur hocam. msait19 Sait kardeşim boşver bunlara Peygamber Efendimiz Ebû Cehil e yaptığı gibi ayı ortadan ikiye yarsa bunlar gene inanmaz benim anladığım bu.

MeTePe veya ishal olup şehit olmak gibi

İshal olan şehit olmaz yanlış biliyorsun böyle birşey yok bizim dinimizde.

Çok uzun şeyler yazmışsınız ilk başta heves ettim yazdıklarınızı okumaya hepsini okuyamadim . Ben de içimden geleni bu konunun başlığı için söyleyeyim isyan etmemeli insan yarın bi gün daha kötü duruma düşebilir o yüzden sukretmeli diye düşünüyorum. Gerçekten okumak isterdim yazdıklarınızı. Aklıma şu geldi onu da söylemek isterim hani bu Haber Türk kanalında falan öteki gündem programı var orda her hafta bilinmeyen şeyleri tartışıyorlar aynı oraya dönmüş. :D

@şeker çocuk 34
Teşekkür ederim :)

@MeTePe veya ishal olup şehit olmak gibi

İshal olup şehit olmak demek istediğin de ne demek isteğini anlamadım Şehitlik ile bu konuların anlamı ne nerde bir bağlantı kuruldu anlamadım bi de ishal olup şehit olmak demek ne demek .

@MeTePe hocam burda ne olduğu önemli değil. Arkadaş diyor o kadar iyilik yapan cehenneme niye gidecek inancı yok diye. Allah kuran da şartları belli etmiş dini belli etmiş . O zaman her iyilik yapan direkt cennete gidecek olsa inancın dinin bir önemi kalmaz sevgili hocam anlatmak istediğim bu

bende şöyle bir soru sorayım ilahiyat mezunu dindar arkadaşıma; dünya nüfusu 7 milyar civarında insan var, bunların yaklaşık 1.5 milyarı müslüman, geriye kalan 5.5 milyarı müslüman değil ve başka dinlere mensup veya inanmıyorlar, şimdi bu 5.5 milyar insan senin inancına göre müslüman olmadığı için cennete gidemiyecekler doğrumu şeker çocuk 34. peki bu 5.5 milyar insanın hiçmi aklı yok, cennete gidemiyeceklerini bile bile neden iyilik yapıyorlar veya dürüst davranıyorlar,
peki bu insanları yaratan Allah'ın bu insanları yola getirmek için gücümü yetmiyorda bu insanlar başka dinlere mensuplar, Allah neden cezalandırmıyor bu 5.5 milyar gavuru
ayrıca senin şu anda bu konuya yazmak için kulladığın bilgisayarı, cep telefonunu, interneti, hep bu cehenneme gidecek olan gavurlar icat etmişler ve bu gavurlar kötüde sizin hırsızlık yapan, adam kesen, müslümanlarmı iyi
lütfen cevap verirmisin şeker çocuk 34

@kazazede tabi ki de cevap veririm. Senden mi korkacağım. Ben demiyorum Kuran a göre Allah diyor bu bir ikinci olay sana kim söyledi müslümanlar direkt cennete girecek diye. Bu dünya sınav herkes inanmış olsa bu imtihanın bir anlamı yok okula niye gidip sınav oluyorsun o zaman hocanın gücü mü yok herkese 5 vermeye. Onların iyiliklerinin mükafatı zaten dünyada iken veriliyor peki biz 1,5 milyar insan senin dediğin durumda mıyız ? Madem akıl diyorsan aç Kuran ı bak doğruyu orda aklın varsa zaten görürsün. Inanç bozukluğu başka birşey iyilik yapmak başka birşey. Ateist lerin kurduğu derneğin bile başkanı varken bu kainatın başkanı nasil olmaz ? Sen neye dayanarak inanç sızsın söyler misin peki ?

@kazazede sen bu adamlar hep iyiliklerinden bahsediyor sun. Ya günahları herşey den önce şirk koşup inançsız olmaları bunları ne yapacağız ? Tek taraflı olarak bakma. O zaman iyi kötü herkesin bu dünyada bir iyiliği var işlediğimiz günahların hepsi komple silinsin onların hesabı olmasın sırf iyilikle direkt cennete girsin herkes bu mantıklı mı peki ? Sen diyelim bir iş yerinin patronu sun yanında çalışıp istediklerini yapan işçi ye maaş verirsin yapmayanı işten çıkarırsın. Allah ta kendisine inanan , ibadet edenlere cenneti verir istedikleri ni yapanlara yapmayana niye versin.

[FONT=sans-serif]işte bakın üslup çok önemli, ben lütfen cevap verirmisin demişim
lütfen cevap verirmisin @[/FONT]
şeker çocuk 34
[FONT=sans-serif]o inançlı arkadaşımız sendenmi korkacagım demiş, cevap verip vermemek için neden korkacaksınki

@[/FONT]
kazazede[FONT=sans-serif] tabi ki de cevap veririm. Senden mi korkacağım.

sadeleştirerek sorayım o zaman sorumu [/FONT]
[FONT=sans-serif]@[/FONT]şeker çocuk 34
müslüman olmayıpta başka dine mensup inançlı olan insanlar cennete girebilecekmi , giremiyeceklermi?
lütfen bu konuda bizleri aydınlatırmısın [FONT=sans-serif]@[/FONT]şeker çocuk 34

kazazede yanıt şu: Hz Adem as dan Peygamber Efendimiz SAV e kadar 124 bin ikinci rivayete görede 224 bin peygamber gelmiştir.bu peygamberlerin dönemlerinde yaşayanların hepsi yani o peygamberlere inananlar da günümüzdeki Müslümanların haricinde cennete gireceklerdir. Ancak Hatimül Enbiya olan Resulullah Efendimiz son dinin yani islam dininin peygamberi dir. Ve tümdiğer dinlerin hükmü ortadan kalktı kıyamete kadar islamiyet i inanç olarak belirledi Allahu Teâlâ hazretleri günümüz de inançlı denmesi için müslüman olunması gerektiği için geriye kalan taife cennete giremez. Çünkü Kuran da açık bir şekilde Ey iman edenler denmiştir.

... tümdiğer dinlerin hükmü ortadan kalktı ... [FONT=sans-serif] inançlı denmesi için müslüman olunması gerektiği için geriye kalan taife cennete giremez. Çünkü Kuran da açık bir şekilde Ey iman edenler denmiştir...[/FONT]
niye müslümanlar dememişte, iman edenler demiş ?
bak arkadaşım.
böyle birşey olsaydı bizzat kuranı kerimde yazan imanın şartları ve islamın şartları diye bir madde olmazdı. doğrudan islamın şartları yazardı.
neymiş İMANIN ŞARTLARI bir bakalım.

1. ALLAHA İNANMAK.
2. MELEKLERE İNANMAK.
3. KİTAPLARA İNANMAK.
4. PEYGAMBERLERE İNANMAK.
5. AHİRETE İNANMAK.
6. KADERE İNANMAK.

diğer semavi dinlerin hepside bu şartlara inanır. bunlara gavur deme hakkını sana kim veriyor ?
yukarıdaki kurallara uyanlar inançlı kişilerdir. NEYMİŞ, İMAN SAHİBİ OLMAK İÇİN MÜSLÜMAN OLMAYA GEREK YOKMUŞ.
İNCİL yazıldığı tarihten itibaren olduğu gibi duruyordu.
neresi değişmiş incilin ? bir açıklaman vardır elbette, bizide aydınlat.

sadece müslüman olmak için İSLAMIN ŞARTLARI gerekiyor

1. KELİMEYİ ŞAHADET GETİRMEK.
2. NAMAZ KILMAK.
3. ZEKAT VERMEK.
4. ORUÇ TUTMAK.
5. HACCA GİTMEK.

1. madde hariç diğer şartların hepsinide yapıyor bu kafirler.
namazda kılıyorlar, zekatta veriyorlar, oruçda tutuyorlar, haccada gidiyorlar.

neyse.
hz. muhammet, imanın ve islamın şartları diye niye ayırım yapmış. ?
hırıstiyanlar, yahudiler cehenneme gidecek diye hangi ayette yazıyor ? yeminle diyorumki, bilmediğimden soruyorum.

yelpaze. Kardeşim bi olay anlatmak istiyorum. Kuran hariç diğer tüm kutsal kitaplarda, sizden sonra gelecek peygambere iman edin, tarzında ibareler vardır. her peygamberde kendinden sonra gelicek peygamberi müjdelemiştir taki son Nebi olan Hz.Muhammede kadar. Olayı anlatıyorum. Peygamber Efendimize namaz kılmayı, Cebrail öğretmiştir. Daha kıblenin yönü kabe olmadan önce, yahudiler, Hz.Muhammedin arkasında namaz kılmıştır. Kıblenin yönü kabe olunca, bazı yahudiler yönelmek istemedi ve inkar etti. Çünkü artık müslüman olmaları gerekiyodu. Müslüman olmayan yahudiler, Allahın emrini inkar ettiği için kafir oldu. Kuranda bir ayeti inkar eden bütün âyetleri inkar etmiş sayılır. Demek istediğim şu bakın, son kitap Kuran ve son peygamber Hz.Muhammettir. ve Kurana , Muhammede iman etmeyen Müslüman olmadığı gibi otomatikman inkar ettiği için kafir olur ve Allahın kelamı olan Kuranı inkar etmek, muhammedi inkar etmek Allahı inkar etmektir. Ve şirkin sonucu, sonsuz cehennemdir. Umarım yardımcı oldum.

diğer tüm kutsal kitaplarda, sizden sonra gelecek peygambere iman edin, tarzında ibareler vardır. her peygamberde kendinden sonra gelicek peygamberi müjdelemiştir

Böyle bir şey yok benim bildiğim...

Bu kitaplarda genel olarak peygamberlerden bahseder. Ki, aslında o dönem tarihi dikkate alınırsa yer gök peygamberle dolu. Örneğin vaftiz geleneği İsa ile aynı dönemde peygamber kabul edilen bir başka kişinin yaptığı uygulama.. Biz onu Yahya peygamber olarak biliyoruz, hristiyanlar Vaftizci John olarak...

Diğer taraftan şöyle bir çelişki de ortaya çıkar; Kendilerine bir sonraki peygamberin geleceği açık açık vaadedilen milyarlarca hristiyan neden kendi kitaplarına uymaz ve müslüman olmazlar? :)

MeTePe, öğrenmenin yaşı yoktur:) "Rab Sina dağından geldi, halkına Seirden doğdu ve Faran dağından parladı,on binlerce kutsalıyla birlikte geldi sağ elinde halkı için alev alev yanan ateş vardı." (Tesniye,bab:33,ayet:2)
Seir, İsa Peygamberin ortaya çıktığı Filistin, Faran Mekkedir... Çünkü aynı Tevrat'in başka bir yerinde, Hz.İbrahim'in oğlu İsmail'i Faran'da bıraktığı anlatılmaktadir... (Yaratılış:21)
HZ İSMAİL SOYUNDAN
Tevrat'in bu ayetinde Hz. Musa'ya hitaben şöyle buyrulur:
"Onlar için(İsrailoğullari) kardeşleri arasından senin gibi bir peygamber çıkaracağım ve sözlerimi onun ağzına koyacağım ve ona emrettiğim her şeyi onlara söyleyecek. Benim ismim, ayetimle söylediği sözlere itaat etmeyenlerden bizzat ben intikam alacağım"
(sifr.tesniye,bab:18,ayet:18,19)

"Onların arasından" ya da "İsrailoğulları'ndan" denilmeyip, bu ayette "Kardeşleri arasından" tabirinin yer alması, Hz.İsmail soyundan gelecek bir peygambere işarettir. Bilindiği gibi İsrailoğulları Hz. İshak soyundan gelmektedir. Hz. İbrahim'in diğer oğlu Hz İsmail soyundan geldiği net olarak bilinen peygamber Hz. Muhammed(S.A.V) dir.
Tevratta anılan bu peygamberin Hz. İsa, Hz Yahya ve Hz. Yuşa olma ihtimalleri ise mümkün değildir... Zira bu peygamberler İsrailoğullarındandır.
MeTePe. İncil'den;
"Mesih şöyle dedi: Artık ben sizinle çok söyleşmem. Çünkü bu alemin reisi geliyor...Bende asla onun nesnesi yoktur..." Yuhanna İncili bab:14 ayet 30

FARAKLİT
"Eğer beni seviyorsaniz emirlerimi tutarsınız. Ben Rabbe yalvaracağım ve o size başka bir tesellici, hakikat ruhunu verecektir; ta ki daima sizinle beraber olsun..." Yuhanna bab:14 ayet:15-16:

"Ben size hakkı söylüyorum. Benim gitmem sizin için hayırlıdır. Çünkü ben gitmezsem Faraklit size gelmez..." yuhanna bab:16 ayet:7:

"Faraklit geldiğinde bütün alemi hataları sebebiyle kınar ve onları terbiye eder..." yuhanna bab:16 ayet:8

"Faraklit geldiğinde benim için şahitlik edecektir ve siz de bana şahitlik edersiniz..." yuhanna bab:15 ayet:26-27
(Hz Muhammed Hz İsa'nın Allah'ın bir peygamberi olduğuna şahitlik etmiştir.)

Faraklit veya Paraklit.(Yunanca Parakletos) kelimesi en basit anlamıyla "Yardımcı" demektir. Yine Yunanca bir kelime olan Periklutos ise "övülmüş" (İngilizce: praised one) anlamına gelmektedir. İslam Peygamberi Muhammed (asv)'in isimlerinden biri olan Ahmed de "övülmüş" anlamına gelmektedir.

@yelpaze ali imran suresi 19 uncu ayette Allah katındaki tek din islamdır diyor. demek ki Allah katındaki tek din islamdır. İslamı kim getirdi Peygamber efendimiz SAV. Kelimei şehadet in anlamı ne: Allah tan başka Allah yoktur Muhammed onun kulu ve elçisidir. demek ki müslümanlık için peygamber efendimizin peygamberliğini kabul etmek şart ! işte hristiyan ve yahudiler bunu kabul etmedikleri için iman etmiş olmuyorlar. iznik konsilinde incil ler 4 e ayrıldı. markos,matta,luka ve yuhanna bunları 4 rahip yazdı. Hz İsa as a inen incille alakası yok. çünkü şimdiki hristiyanlar 3 Allah a inanıyorlar. yani teslis inancına. Allah,İsa ve Meryem diyorlar. böyle birşey hem ihlas suresine hemde Allah ın muhalefetün lil havadis sıfatına terstir. İhlas suresinde o doğmamış ve doğurulmamıştır diyor. Muhalefetün Lil havadis sıfatında ise sonradan yaratılmış varlıklara benzemez diyor. Hz İsa ya inen incil tekti 4 tane değildi. o incili Barnabas yazdı ve hristiyanlar o incili yok etti. ayrıca Allah katındaki tek din islam olmasa peygamberimiz insanları islama müslümanlığa çağırmaz istediğinize inanın derdi. biz müslümanlar diğer kutsal kitapların bozulmamış hallerine inanıyoruz. kuran ı kerim de pek çok mucize vardır. bunlardan bir tanesi ile bir papaz müslüman olmuştur. papaza sormuşlar bu mucize nedir ? oda demiş tebbet suresi: bu sure indikten sonra Ebu lehep 6 sene daha yaşadı. eğer yalandan bile iman etse Kuran ı Kerim i geçersiz kılacaktı. ama yalandan bile iman etmedi. buda Kuran ın mucizelerinden biridir.

MeTePe
MeTePe hocam İsa as kendisi benden sonr gelecek Ahmed ismindeki peygamberi müjdeliyorum dedi Yani peygamber efendimizi :) çünkü Hz İsa yı Allah ın oğlu olarak görüyorlar bundan dolayıda inanmıyorlar.

öğrenmenin yaşı yoktur:)

Değerli arkadaşım, bu yazdıklarını daha önce okumadığımı mı düşünüyorsun. :) :)

Şöyle bir hatan var... bu yazılanların hepsi islam düşünürlerinin iddiaları. Hristiyan veya yahudi din adamları bunları hiç de sizin yazdığınız gibi yorumlamıyorlar. Onlar için faraklit=kutsal ruh'tur. Yani tanrının 3 vasfından biridir.

Yabancı kaynakların hiç birinde böyle yorumlandığını göremezsiniz. E, bizde olduğu gibi onlarda da tefsir diye bir şey var. :)

Diğer taraftan şöyle bir durum da ortaya çıkıyor... Hem İncil ve Tevrat'ın orijinal olmadığını iddia ediyoruz. Hem de onu kaynak gösteriyoruz. :) Bu da bir çelişki değil mi? :)

MeTePe hocam Faraklit, Paraklit veya Pıraklit bu Hz Isa nın havarisi Barnabas ın yazdığı yani Hristiyanların yok ettiği incilde peygamber Efendimiz in geçen ismi dir. Yani orijinal İncil de söylenen rivayet bu hangisinin geçtiği tam bilinmiyor. Teslis inancı ise olmayan İncil den yani rahiplerin yazdığı İncil de ki inançtır bunu orijinal olarak kaynak gösteremeyiz. Orijinal İncil den tek bildiğimiz peygamber Efendimiz in isminin İncil De o 3 isimden birinin geçtiği dir. Hz Isa as ayrıca benden sonra Ahmet isminde peygamber gelecek demiştir ve Teslis inancı tamamen islam a terstir. Bunu zaten yukarda belirttim. Hristiyanların Hz İsa as a Allahın oğlu diyorlar gerekçe olarak da ölüleri diriltme mucizesi ni gösteriyorlar. Oysa ki Hz Musa as asadan ejderha yaptı Firavun un sihirbazlarına karşı. Ölü yü diriltme birbiri ile bağlantılı ama asa ile ejderha nın hiçbir bağlantısı yok daha büyük bir mucize. O mucizeler de Allahın izni ile oluyor. Hz Musa as mın bu mucizesi Hz İsa as mınkinden daha büyük o zaman Hz Musa nın da Allahın oğlu olması gerekir haşa iş mucize ile ise :) kaldı ki o mucize yi veren Allah

MeTePe hocam İsa as kendisi benden sonr gelecek Ahmed ismindeki peygamberi müjdeliyorum dedi Yani peygamber efendimizi :) çünkü Hz İsa yı Allah ın oğlu olarak görüyorlar bundan dolayıda inanmıyorlar.

Sevgili arkadaşım, hiç bir kaynak kendi kendisinin kaynağı olamaz.
Örneklersek, siz şimdi "ben başbakanım" diyorsunuz. Ben de kim söylemiş, şahidin var mı diyorum. Siz "işte ben şahidim, ben söyledim ya" diyorsunuz.

Ben incilde böyle bir iddia olmadığını söyledim. Bu da benim kişisel fikrim değil, o dinin mensuplarının, din adamlarının düşüncesi... Vaktiyle tanıştığım, yobaz denecek kadar katı bir hristiyan amerikalı açık açık hristiyanlıktan başka gerçek din olmadığını, başka da olamayacağını söylemişti.

Şimdi kişisel olarak İncil'le ilgili düşüncemi de belirtmek isterim. İlcil'e şöyle bir göz gezdirmiş olanlar bilir ki, İncil yapı ve anlatım olarak Kuran'dan çok farklıdır. Daha çok bir öykü kitabı gibidir. Çünkü isa'nın yazdığı/yazdırdığı bir kitap değil, yanındaki insanların onun sözlerini ve hayatını yazdığı bir kitaptır. Dolayısıyla "aslı değişmiştir" iddiası bana hiç mantıklı delmiyor. Ortada bir aslı yok ki değişmiş olsun. Diğer taraftan, İncil içerik olarak neredeyse sadece İsa'nın hayatını içerdiği için kaynak olarak genelde Tevrat'ı alır. Çünkü İsa esasen Yahudi'dir. Yahudilik inancının yozlaştığı iddiasıyla ortaya çıkan peygamberdir.

Uzun lafın kısası İsa'ya inen bir kitap yok. İsa'nın sözleri ve hayatı var. Kaldı ki incil öğretisinde İsa'nın kendisi baba, oğul ve kutsal ruh üçlemesi içinde aynı zamanda tanrının özüdür. Yani İsa'ya bir kitap verilmesine gerek yok...

Faraklit, Paraklit veya Pıraklit bu Hz Isa nın havarisi Barnabas ın yazdığı yani Hristiyanların yok ettiği incilde peygamber Efendimiz in geçen ismi dir. Yani orijinal İncil de söylenen rivayet bu hangisinin geçtiği tam bilinmiyor.

İşte ben de onu diyorum. Bunlar islam düşünürlerinin rivayetleri... Hristiyanlarda böyle bir düşüncenin zerresi yok. :) Şimdi havada bir tartışma yapıyoruz. Geçmişe gidip, şu asıldır, bu sahtedir, bu değişmiştir falan deme şansımız var mı? Yok! Hristiyanlıkla İslam arasında 600 seneden fazla zaman var. Neyin doğru neyin eğri olduğunu olmayan, varsayılan şeyler üstüne inşa edebilir miyiz?

Ha, sen diyorsun ki, İslam'a göre böyledir. Eyvallah, buna bir şey demem. Ama evrensel mantıkla bunun altı boş kalır.

MeTePe hocam :) Hz Isa ya inen İncil var ama değiştirildi yok edildi havarisi barnabas yazdı sonradan aynısını Hristiyanlar yok etti. Zaten inancınız anladığım kadarıyla islam değil peygamber e inen kitabı inkar etmek zaten mensup olmadığınız dinden sizi çıkarmıyor :) 4 peygambere kitap indi buda tüm kaynakları ile mevcuttur. Şimdiki İncil rahiplerin yazdığı İncil dir Hz Isa ya inen le hiçbir alakası yok. Kaldı ki burdaki saçmalık ta şurda hiçbir peygamber kendi söz ve öğretilerinin olduğu kitap ile din yayamaz. Bu düşünür lük olur Hz İsa ise peygamber di :)

Hz Isa ya inen İncil var ama değiştirildi yok edildi havarisi barnabas yazdı sonradan aynısını Hristiyanlar yok etti.

Dostum, ben anlatamadım sanırım... :) Bu iddianın kaynağı nerede diyorum. :)
Barnabas'ın yazdığının gerçek İncil, kitap olduğunu nereden biliyoruz? Ayrıca kitap dediğimiz Allah'ın sözleri olması gerekmez mi? Peki İsa'nın hayatını anlatan bir kitapcık nasıl böyle bir kaynak olabilir? Söylemeye çalıştığım bu!

4 kitap indiğini biliyoruz diyorsunuz ama ben size sorayım o zaman: Zebur nerede? :) Aslından vazgeçtik, bozulmuş olanı nerede? Niye böyle bir dine mensup kimse yok?

Diyeceksiniz ki o aslında Mezmurlar kitabı ve zaman içinde kayboldu, bozuldu. İyi de Mezmurlar fasikülünün Tevratın içinde ne işi var? Nasıl olmuş oraya girmiş?

Sen şimdi bunlara hep islam dininin sözleriyle yorum getiriyorsun. De ki uzaylılar geldi adamlara tebliğ edeceksin. İslam'ın kendini referans vermen yeter mi? İkna edebilir misin?

Bu iddia nın kaynağı islam âlimlerinin kitaplarında hocam. Kaldı ki bozulmamış olsalar yukardaki ayette ki Allah katındaki tek din islam dır ayeti fesih olmuş olur. Hak din islam olduğuna göre Kuran da bunun kitabıdır. Dediğiniz gibi bozulmamış olsalar bu Kuran a ve ayetine ters düşer. Kutsal kitaplar içinde bozulmayan tek kitap kuran dır. Onu ben koruyacağım ayeti mevcut tur. Diğer Semavi dinlere ait olan kitapların bozuk halleri mevcuttur bulamıyor sanız özelden görüşelim hediye olarak gondereyim okuyun.

Evet ikna ederim çünkü Kuran ayetinde biz onu eksiksiz yaptık diyor kuran için herşey apaçık ortada

Üst Alt