Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Biz, neyiz? Tanrı ve engelliler..? [Tartışma]

@MeTePe hocam eski dönemde Allah yerine tapılan şeylerin adı Allahın isminin yerine kullanılamaz bu bizim dinimizde şirke girer. Siz kullanmakta mahsur görmüyorsanız ben buna birşey diyemem

@kazazede bilmiyordu Resulullah Efendimiz in Arapça dan başka dil bildiğine dair kabul edeceğimiz hiçbir kaynak yok. Çünkü bilmiyordu. Efendimiz aynı zamanda ümmi idi okuma yazmada bilmiyordu. Çünkü okuma yazma bilmiş olsa insanların içine acaba kendi mi yazdı Kuran ı diye şüphe olurdu. Evet zorunda çünkü apaçık bir şekilde Kuran da belirtilmiş o kadar dil kurslarına gidenler var. Yabancı ülkelerden müslüman olanlar var neden Arapça öğrenip namaz kılarken Kuran okuyorlar şart olduğu için. Kaldı ki günümüzde ki imkanlarda pek çok yabancı dili gidip Kurslar da öğrenen Arapça yı da pek ala öğrenir. Biz Türkçe konuştuğumuz halde Arapça öğrenip okuyorsak başka dil konuşan da Arapça öğrenip okuyabilir.

şeker çocuk 34
evet şimdi çok iyi bir noktadan net bir soru soruyorum sana
sana göre arapça bilmeyen birisi müslüman olamaz, müslüman olsa bile namaz kılamaz, kıldığı namazlarda arapça dua okuyamadığı için namazı kabul olmaz
doğrumu şeker çocuk 34

eski dönemde Allah yerine tapılan şeylerin adı Allahın isminin yerine kullanılamaz bu bizim dinimizde şirke girer.

Daha öncede yazdım ama görmedin sanırım. İlah sözcüğünün de, Allah sözcüğünün de kökeni Kuran'dan eskidir. Sümerceye kadar gider. Bu senin söylediğin gerekçenin doğru olmadığını gösteriyor. Çünkü o zamanlar çok tanrılı dinler hakimdi. Yanılmıyorsam İslam öncesinde, yani senin cahiliye dediğin dönemde de araplarca Allah sözcüğü kullanılıyordu. Bununla ilgili kaynak bulursam eklerim.

Ek:
Kaynak önümüzde duruyormuş. Peygamberin babasının ismi Abd-ullah... Yani Allah'ın hizmetinde olan kişi... Demek ki, islam öncesinde de kullanıldığı ayan beyan belli.

kazazede Mustafa abicim yaşça da benden büyük sün benden gördüğüm kadarıyla. Abicim dikkatli okur musun ben Arapça bilmeyen müslüman olamaz dedim mi ? Hayır. Sadece müslüman olan Arapça öğreniyor namaz kılarken veya Namaz dışında sevap kazanmak amacıyla okumak için gözünü severim dikkatli oku. Kuran ı namaz kılarken Arapça okumak şart. Buda Kuran da belirtilmiş. Çünkü inen dil Arapça başka dil olsa başka dil okurduk. Ben bana göre yorum yapamam bu beni de dinden çıkarır. Kuran a ve ehli sünnete uygun neyse onu derim
MeTePe hocam söylediğiniz durum bizim dinimiz de şirke girer. Şirk olan bir durum içinde gerekçe gösteremezsin diyemez siniz bizim dinimizce. Siz varın Tanrı deyin ben Allah derim

Başlık, amacından sapmasın diye yazmıyım diyorum fakat görüldüğü gibi soruları olan arkadaşlar var@metepe. Namazın arapça kılınması zorunludur! Namaz Allahın emri ve peygamberin sünneti olduğu için arapça kılınır bu bir. Ikincisi, "Namazı dosdoğru kılın" denilerek asırlardır nasılsa öyle kılınması gerekir demektir. Üçüncüsü, islam evrensel bi dindir ve bu kadar milleti bi aeada tutup toplamak için tek bi dil ibadet şekli gerekir. Tarihsel olunması istenilmeyip süreklilik kazanılması istenilen her şey, değişmeyen sabit ölçüler ve mikyaslara sahip olmasının gerekliliği çok açıktır. Miktar ve ağırlıkların belirtilmesi için konulan ölçülerin sabit oluşu gibi.

@şeker çocuk 34
sevgili arkadaşım
maalesef yazdıkça batıyorsun, kendini yalanlıyorsun,
[FONT=sans-serif](Abicim dikkatli okur musun ben Arapça bilmeyen müslüman olamaz dedim mi ? Hayır. )
arapça bilmeyen müslüman olmaz demedin amma, müşlümanlığın şartı nedir, nasıl ibadet edeceksin, arapça bilmiyorsun ve namaz kılamıyorsun, çünkü arapça dua okuyamıyorsun, arapça dua okuyamadığın için kıldığın namaz kabul olmuyor, kabul olmadığı içinde müslümanlığın şartını yerine getiremiyorsun,
peki arapça öğrenme imkanı olmayan cahil birisi veya imkanı olmayan birisi nasıl müslüman olacak emrah bey
lütfen insanları yanlış yönlendirmeyelim,bildiğimiz konularda bildiğimiz kadarıyla cevap verelim, kesin konuşmayalım, müslümanlığı kolaylaştıralım, zorlaştırmıyalım, senin bize dayattığın müslümanlıkla işidin 2 tane askerimizi diri diri yakarak öldürdüğü müslümanlık arasında ne fark var,
lütfen ilahiyat okudum diyerek insanları bu gibi forumlarda yanlış bilgilendirmeyelim, sana ilahiyat fakültesinde bunları öğretende bir insan, yanılabilir, veya onuda yanlış bilgilendirmiş olabilirler,
sorgulayıcı ol
bana böyle öğrettilerse doğrusu budur deme

[/FONT]

Burcu8797 ben müslümanların yılbaşına neden karşı geldiklerini hala mantık çerçevesinde anlamış değilim

Benim bu konu da dini bir bilgim yok ama suan burdaki insanların böyle şeyler konuşmasını komik buldum . Dini bir bilgim yok bu konuştuğunuz şey ler hakkında ama şu bana göre bir gerçek bu ülke de bilimsel bir şey üretilmediği . zaten bir şey üretilmiyor ama benim için sağlık konusu çok önemli en önemlisi bu . Batı bir şey mi yaptı kopyala yapıştır hemen . Başka ülkeler de bi gelisme olduğu zaman o gelişmenin bu ülkeye yansıması yılları buluyor maalesef.

kazazede Mustafa abi bu şartı ve kuralı koyan ben değilim Allah kaynak ta apaçık ortada Kuran demek ki bu konuda en sağlam kaynak bunu diyorsa bizim yapacak birşeyimiz yok. Allah sanki bugünlerin olacağını ve cahil insanların geleceğini bilmiyor muydu da Arapça indir di ? Dediğin sorunun yanıtını ahirette Allah a sorarsın . O kadar dil bilen Sahabeler de niye sadece Arapça okudular dil bildikleri halde şart kural bu olduğu için. Merak Etme ben Allah a çok şükür dini para karşılığı satanlar dan değil gayet güzel hocalardan öğrendim . Batan sensin ben değil. Geçen kaynak Kuran diyorum peygamber Efendimiz de sahabe de böyle yapmış diyorum. Sen hala olur diyorsun kaynak apaçık ortadayken bence sen kendini batırma. Ahirete gittiğinde de Allah a sorarsın niye Arapça yı şart koştun diye

MeTePe. Siz yorum yaptınız demedim abi, bu başlık altında konu saptırılmasını bi kaç mesajla bizi uyardınız ya, bizde hakikatlerimizi, durduk yere yazmıyoruz bilin istedim.

söylediğiniz durum bizim dinimiz de şirke girer.

Girer veya girmez diyemem ama herkes senin gibi düşünmüyor. Bence, kitabi bilgiler dışında biraz daha geniş açılı ve düşünsel bakmayı denemelisin. Az önce Abdullah isminden örnek verdim. Söylediğine göre şirke girer diye ya bu ismi hiç kabul etmemen lazım, ya da bu isimlerin islamiyet öncesinde de kullanıldığını kabul etmen lazım.

Aksi mümkün değil.

Siz yorum yaptınız demedim abi, bu başlık altında konu saptırılmasını bi kaç mesajla bizi uyardınız ya,

Aynen öyle, çok haklısın. :)
Ama laf lafı açınca ister istemez böyle oluyor işte ne yapalım..

Ben burada kesiyorum o yüzden. Zaten dediğim gibi bu tanrı sözcüğü konunun başında çok tartışıldı. Biraz tekrara girdik gibi oluyor.

MeTePe hocam giriyor. Daha fazla da yazmak istemiyorum çünkü Kuran'ı kabul etmeyen insanlarla daha fazla tartışmaya gerek yok. Leküm diniküm veliye din deyip çekiliyorum. Siz varın tartışın selametle

Tanrı sözcüğünü müslümanlar şu yüzden kullanmaz, Tanrı kelimesi kirlenmiş bi kelimedir, tanrı denince akla, inanışlara göre yunan tanrısı gelebilir gök tanrıları gelebilir. ama Allah diyicince akla tek bir yaratıcı geliyor oda müslümanların taptığı Allahtır. O yüzden biz putlara verilen tanrı ismi bizim Rabbimize laik olmadığı için, o kelimeyi kullanmaktan kaçınırız

Yemame savaşında 70 hafız şehit oldu bu sağlam olan bütün islam kaynaklarında var....
her âyet 2 şahit le yazıldı ama Kuran toplandığında hiçbir sahabe şu âyet eksik veya şu ayet konmadı diye birşey söylemedi.
Yani Kuran eksiksiz tam ve değiştirilmemiştir.
Kaynağın kendi kendisini doğrulama olayında Kuran dışındaki kitaplarda çelişki doğurabilir. Ama Kuran Allahın kitabıdır. Haşa onu yargılamak çelişkili demek bizim inancımız da bizi dinden çıkarır sevgili hocam.
. Allaha Tanrı denir mi sorusunun yanıtı : Denmez.
70 şehit verilmesi belki problem olmayabilir. ama bu işin kaynağının hafızlar olması problem yaratır. bilindiği üzere ayetler geldiğinde noktalama işaretleri yoktu.
çok bilinen bir örnek vereyim.
''oku da adam ol baban gibi eşek olma'' bu noktalama işareti olmadan bir yazı.
şimdi. bunu duyan hafız ezberledi diyelim.
ezberini aktarırken kelimenin ortasında nefes aralığı verse (yani virgül)
diyecekki
''okuda adam ol baban gibi, eşek olma''

diğer bir hafız başka bir yerde nefes alacak.
''oku da adam ol, baban gibi eşek olma''

şimdi elimizde aynı kökten türemiş 3 örnek var.
1. ''oku da adam ol baban gibi eşek olma''
2. ''okuda adam ol baban gibi, eşek olma''
3. ''oku da adam ol, baban gibi eşek olma''
üstüne, aradan 10 yıllarca zaman geçtikten sonra ''baba'' ile ''eşeğe'' yer değiştiren bile olur. ve bu hafızlar insandır, hata yapmaları da çok mümkün.
farzedelimki sen jüri ol. hangisi doğru yukarıdakilerin ?

evet kuranı koruyacak allahtır, böyle bir ayet var.
ama ne zaman gelmiş bu ayet ? niye gelmiş ?
koruması nasıl olacakki ?
kuranı kitap haline getirenlere ayetmi indirecekti ?
aslı.
peygamberin akraba ve komşularına ''necm suresi''ni anlatırken. 19 ve 20. ayetlerde içine şeytan girip kabedeki putlardan ''lat'' ''uzza'' ve ''menat''a övgüler düzmesi üzerine ''hacc suresi 52. ayeti '' düzeltme olarak yollamıştır.

cebrail ''[FONT=sans-serif]Senden önce hiçbir resül ve nebi göndermedik ki, bir şey temenni ettiği zaman, şeytan onun bu temennisine dair vesvese vermiş olmasın. Ama Allah şeytanın vesvesesini giderir. Sonra Allah âyetlerini sağlamlaştırır. Allah hakkıyla bilendir, hüküm ve hikmet sahibidir."
[/FONT]

diyerekten korumaya almıştır.

işte sıkışınca hepinizin yaptığı şey aynı, insanları cehennemle korkutmak,
[FONT=sans-serif] (Dediğin sorunun yanıtını ahirette Allah a sorarsın )
verdiğin cevaba bak
Allaha sorarsın
işte tıkandın ve topu Allaha attın
tüm cahillerin yaptığı şeyi yapıyorsun, benim dediğime inanmazsan Allaha anlatırsın derdini
din manevi bir olgudur, keşke burada din değilde ilim, bilim konuşabilseydik, gelecek din de değil bilimdedir, ilimdedir, neden müslüman olmayanların icat ettiği aletleri kullanıyorsun, peygamber efendimiz bunlarımı kullandıda sen kullanıyorsun, gavur icadı bunlar diyebiliyormusun,
maalesef senin gibi doldurulup insanları kandırma görevi verilen milyonlarca insan var piyasada
ama suç sende değil, sistem böyle, suç senin gibi dini kendi çıkarları , emelleri doğrultusunda kullananlara değer verenlerde,

[/FONT]

şeker çocuk 34
@MeTePe hocam giriyor. Daha fazla da yazmak istemiyorum çünkü Kuran'ı kabul etmeyen insanlarla daha fazla tartışmaya gerek yok. Leküm diniküm veliye din deyip çekiliyorum. Siz varın tartışın selametle

evet kaçınılmaz son budur...
şimdi başka yerlerde insanları yönlendirmeye devam edersin artık

kazazede son mesajım bundan sonrasında istediğin kadar çamur at umurumda değil. Kuran ın şart koyduğu yani Allahın şart koyduğu birşeyi kabul etmiyorsun kolaya kaçıyor sun. Sen Kuran ı kabul etmiyorsun bende sana başka bir kaynak gösteremem daha fazla. Kimseyi De kandırdığım yok. Kuran da ve ehli sünnette ne varsa olduğu gibi aktardım. Eğer kendi kafam dan tek bir harf bile buraya yazdıysam mahşer de senin iki elin benim yakamda kalsın. Bu kadar netim. Korumak derken zarar gelmeyeceğini beyan etti Allah ve gelmedi de. Şimdi istediğin kadar çamur at etiketle mesaj yaz tek bir cevabım olmayacak sana da burdaki kimseye de siz varın bildiğiniz gibi tartışın konuşun ben elimden geleni yaptım Vicdanım gayet rahat. Sadece son mesajda şunu da belirteyim geçen gün istemeden sana karşı bir edepsizlik oldu istemeden bunun için özür dilerim. Şimdi de var istediğin kadar yaz. Umurumda bile değil. Cehennem le de korkutan Allah biz kim oluyoruz ki haşa korkutalım hadi selametle

Tanrı kelimesi kirlenmiş bi kelimedir, tanrı denince akla, inanışlara göre yunan tanrısı gelebilir gök tanrıları gelebilir. ama Allah diyicince akla tek bir yaratıcı geliyor oda müslümanların taptığı Allahtır.

Konuyu uzatmayacağım demiştim ama yazdığınız doğru değil.

Öncelikle Allah sözcüğünü sadece müslümanlar kullanmaz. Bazı museviler ve hristiyanlar da kullanır. Az önce de belirttiğim gibi islamiyet öncesi, hatta çok tanrılı dönemde de kullanılan bir sözcük...

Ha, onu kullanmam, bunu kullanırım demenize bir itirazım mı var? Yok!

Ayrıca tanrı sözcüğü öztürkçe tengri'den gelir. Aslında göktanrısına verilen isimdir. Bütün dillerde olduğu gibi zamanla genel isim haline gelmiş. Niye kirlenmiş olsun. Öz dilimizde kullanılan bir sözcük. Açıkcası ben birisi "tanrım" dediğinde hiç de göktanrısı, yunan tanrısı falan kasdettiğini düşünmüyorum. Siz düşünüyor musunuz?

Yazmayı unutmuşum. Tanrı sözcüğü put ismi değildir. Türkler'de put yoktur. Arap, İbranı, Sümer vs. kültürlerinde vardır. Türklerde tanrı tinsel-ruhani bir varlıktır ve tek tanrıdır.

kazazede. Siz, İslamı nasıl anlatıyosunuz peki çevrenizdekilere. Mesela sizcede, namaz her dilde kılınabilir mi? Kuranın değiştiğiyle alakalıda şüpheli yazılarınız var. Kuranın değiştiğine mi inanıyosunuz?

Tanrı, cahiliyye döneminde taptıkları putlara diyorlardı.
çok yanlış biliyorsun.
''allah'' kelimesi cahiliye döneminden kalmadır.
peygamberin babasının ismi ''abdullah''tır. daha islam yokken nesıl abdullah olabilirki _

abdullahın anlamı da ''uzza''nın kulu anlamına gelir.
uzza ise kabedeki önemli putlardan birisidir.
kabedeki putlara ''allah'' derlerdi.

MeTePe. Tanrı kelimesi öztürkçedir, dediğiniz doğrudur ama Allah dininin dilini arapça seçmişken, ben niye tanrı diyim ki. Ve yaratanın en güzel adıdır "Allah". Biri tanrım dediği zaman, direkt Allahı kast ettiği gelmiyo aklıma çünkü ben ona öyle hitap etmiyorum o yüzen algı farkı olabilir.

yelpaze Abdullah ın anlamı Allah ın kulu demek uzza nın değil. Abduluzza uzza nın kulu demek olur. Yanlış bilen sensin. Aç bak. Bundan sonra soru soracak olan bana özelden sorsun. Buraya birşey yazmak istemiyorum artık. Tüm arkadaşlarımdan ricam bana soru soracak veya eleştirecek olan Allah rızası için özel den yazsın. Buraya yazmak istemiyorum Allah rızası için dedim inancı olmayan da insanlık için.

Abdullah ın anlamı Allah ın kulu demek uzza nın değil. Abduluzza uzza nın kulu demek olur. Yanlış bilen sensin.

Tamam, kızma! Sakin ol. :) Genele yönelik bir konu bu. Özel mesajlar sadece kişiler arasında olur.

Yelpaze'nin kasdettiği başka bir konu. Uzza cahiliye döneminin Allah'a ulaşmak için aracı olarak kullanılan putlarından biri. Ama bu islam öncesi Abdullah isminin (yani Allah'ın kulu, hizmetkarı) kullanıldığı gerçeğini değiştirmiyor.

Seni kırmamak adına konuyu uzatmayacağım. Ama dediğim gibi, kızacak, gerilecek bir durum yok. Zaman zaman tartışmalar biraz gerginleşebiliyor.

Bi müslüman olarak yeterince görevini yaptığımı düşünüyorum. Tebliğ yaptım dönen olmadı. Son bişey yazıcam çoğunuz nasıl olsa itibar etmez, ama ahirette ben şahitlik edicem tebliğime gelmediklerine, ve onlarda bana şahit olucak tebliğ ettiğime. Bakara suresi 18.ayet. Summun bukmun umyun fe hum lâ yerciûn.( onlar, dilsiz, sağır ve kördürler. Artık dönemezler.) Sadakallahülazim..

MeTePe sevgili hocam la havle vela guvvete illa billahil aliyyil azim diyorum. Benim ve Ismail in anlatmak istedikleri ile sizinki ler çok farklı. Ismail de yeteri kadar islam a uygun bir şekilde anlattık. Ben özelden konuşmak istiyorum. Inancı olanlar Allah için olmayan da inancı neyse onun hatırı için hiçbir inancı olmayan da insanlık için benimle özelden konuş sun.

@yelpaze Abdullah ın anlamı Allah ın kulu demek uzza nın değil. Abduluzza uzza nın kulu demek olur. Yanlış bilen sensin.

dediğin gibi. abdullah ismi allahın kulu anlamına geliyorsa, hangi allahın ?
malumki, daha peygamber doğmadan önce, islamiyet yokken. adamın ismini abdullah koymuşlar.
hangi allahın kuluydu ?

yelpaze tövbe Estağfurullah tövbe Allah sonradan mı oldu ? Onun varlığı ezeli sıfatı var zaten. Peygamber efendimizden önceki peygamberler kime imana çağırıyor Lardı. Allah a tabi ki. Tövbe Estağfurullah . Allah aşkına yeter.

şeker çocuk 34

tmm arkadaşım bende yazmayacağım artık.
bilmiyordum hz abdullahın hırıstiyan veya yahudi olduğunu.

hadi peygamber arapçadan başka dil bilmiyor diyelim. Allah da mı bilmiyor niye öyle? ben arapça bilmiyorum Türkçe okumak istiyorum neresi yanlış bunun.. bence ibadetlerin Türkçe yapılması çok doğru ve mantıklı insanlar ne okuduklarını bilsinler anlasınlar. kendi etrafımdan biliyorum, okudugun ayetlerin surelerin anlamını biliyormusun Türkçesini. hayır bilmiyorlar ama ezbere okuyorlar. bence ne okuduklarını bilmeli insanlar. Türkçe yada Arapca yada İngilizce veya herhangi bir dil. önemli olan niyet ibadet etmek değil midir?

yelpaze soruyu soruş tarzın yanlış oldu sadece. Peygamber Efendimiz ben en temiz soydan geldim buyuruyor. Yani anne babası Hanif dinine mensup idi.Yani Hz İbrahim as ın dinine göre ibadet ediyorlardı. bozuk olan hristiyan veya yahudiliğe göre değil. onlar ehli fetret oluyor. yani peygamberlik gelmeden önce cahiliyye adetlerine uymayanlarına denir.isra suresi 15 : "Biz bir peygamber göndermedikçe hiçbir kimseye azap etmiş değiliz". onlar cehenneme girmeyeceklerdir. ayetle sabit çünkü onlar peygamberimize yetişmediler bununla birlikte Hiçbir şekilde puta veya başka birşeye tapmadılar. brkfrk66 Furkan kardeşim Diyanet İşleri Başkanlığı başta olmak üzere bütün büyükler alimleri nin Kuran ı Kerim meallerinin başında hiçbir dile tam olarak çevrilemez diye yazılıyor çünkü orijinali Arapça sen Kuran ın Türkçe mealini okuduğun zaman Kuran ı Kerim okumuş olmuyorsun mealini okuyorsun. Meal de de orijinalin yerini tutmaz çünkü sen anlamını söylemiş oluyorsun aslını değil. Yabancı bir yazarın Türkçe ye çevrilmiş kitabında orijinali okumuyorsun. Çeviri yi okuyorsun. Kuran ı Kerim in Türkçe meali kitap olarak satıldığında Kuran ı Kerim in Türkçe anlamı(meali) diyor. Kuran ı Kerim demiyor çünkü orijinali Arapça adam mealini satıyor işte bundan dolayı namaz kılarken başka dil olmaz. Umarım artık açıklayıcı olmuştur. ben sana yukarda da ne dedim namazda şart dedim dikkat et. tabi ki de anlamını bilmeli. bende okuyorum Türkçe anlamını Arapça ya vakıf değilim namaz dışında diyanet in mealini okuyorum. ama yukarda da dediğim gibi güzel kardeşim okuduğumuz Kuran ı Kerim olmuş olmuyor Türkçe anlamı(meali) oluyor. ! bismillahirrahmanirrahim: Elhamdülillahi rabbil alemin dediğinde Kuran ı Kerim okumuş oluyorsun. ama diyanet meali: Hamd (övme ve övülme), âlemlerin Rabbi Allah'a mahsustur bunu okuduğunda Kuran ı Kerim okumuş olmuyorsun. kendi diline göre mealini söylüyorsun okumuş olmuyorsun. bu bütün diller için geçerli. Zaten Elmalılı Hamdi Yazır,Ömer Nasuhi Bilmen ve Diyanet işleri de meallerinde açıkça başında belirtmişler. Örnek diyanet inki:
İbadet lisanı Arapçadır.
Diyanetin hazırladığı Kur'an-ı kerim mealinin önsözünde diyor ki:
(Kur'an-ı kerim, yalnız Türkçeye değil, hiçbir dile hakkıyla çevrilemez. Eski tefsirlerin ışığı altında verilen manalara da tercüme değil, meal demek uygundur. Kur'anın yalnız manasını ifade eden sözleri, Kur'an hükmünde tutmak, namazda okumak caiz olmaz. Hiçbir tercüme, aslının yerini tutamaz.) Kuran ı Kerim tercüme etmek yani meali başka birşey tercüme ye yani meale Kuran demek başka birşey. tercümeye (meale )Kuran dedin mi dinden çıkarsın. o Kuran olmuyor meali oluyor. Allah tabi ki her dili biliyordu. ama namazda orijinal okunmasını emretmiş.

Son düzenleme:
inancım olmasına rağmen daha çok agnostik bir kafa yapısına sahip biri olarak aklıma gelmiş bir mevzudur. ben durumum ve ailem dolayısıyla yine şanslı biri olduğumu söyleyebilirim. herkesin bir yaradılış amacı varsa şahsen benimkinin engellilere farkındalığı kendi çapımda sporla sosyal ve iş yaşantımla elimden geldiğince artırmaya çalışmak olduğunu düşünmüşümdür hep. yalnız daha ağır ve zor şartlarda yaşayan engelli dostlarımızın çektiği çilenin ve bu şekilde yaratılmış olmalarındaki amaç eğer ailedeki diğer fertlerin imtihanı olmaksa engelli bireyin bir başkasının sınanması için o denli ağır şartlarda yaşamaya çalışıp zaten hiçbir günah işleyemeyecek durumdayken yapamadığı ve belkide hayatı boyunca yapamayacağı herşey için kıskanma içerleme duygusuyla yaşaması bana ağır gelmiştir hep

Üst Alt