yahu bunların hepsi din tüccarı.
allah için, hak dini, müslümanlık için kuranı tercüme ediyorlar ve bunu para ile satıyorlar.
kimisi ucuz, kimisi pahalı. hangisini almalıyım ?
ucuz olanı alırsam bazı ayetler eksik olabilirmi ?
pahalıyı alırsam israf etmiş olurmuyum ?
nihayetinde ikiside aynı kitabı tercüme ediyorlar.
bu tercümeleri para ile satıyorlarki kimse alıp okumasın
bu gün bir kiliseye tlf. açıp incil isteyin, emin olunki kargoyada vermezler. bizzat evinize kadar getirirler.
şimdi masum, özel bir yazı yazacağım.
hatırlıyorumda. evimizin duvarında bir kuranı kerim asılıydı. dokunamazdık. o çocukların elini süremeteceği bir şeydi.
biraz büyüdük, abdest almadan dokunamazsın dediler.
nerede arapca bir yazı bulsak hemen öper, başımıza götürüp duvarda bir kovuğu koyardık.
okul çıkışında kar yağdıysa çantamızın üstüne oturup kaydığımız zaman, günah derlerdi. niye günah ? efendim çantanın içindeki kitap, defterlerdeki harfler üst üste gelir, allah kelimesini oluşturur diye
bunlar eminimki bilinçli şekilde aktarıldı bize.
okumayın, dokunmayın. olduğu gibi kabul edin diye.
bir tarihte sömestre tatilinde istanbuldan şehrime giderken çantamda kuranı kerimin türkcesi vardı.
rahmetli, kuranı 7 defa hatmesisyle öğünen anneciğim okumuş bu kitabı. eve geldiğimde sordu bu ne diye. kuran dedim. olamaz dedi. ben hayatım boyunca bununla yattım, bununla kalktım, geceden sabaha, sabahtan akşama hünkür hünkür ağlayarak okuduğum bu olamaz. bu HİKAYE KİTABI gibi birşey dedi. yinede namazını hiç eksik etmedi