K
kazazede
Smilemisty
vay be, arkadaşımız cennetten rezervasyon yaptırmış baksanıza, birde misafir kabul ediyor,
vay be, arkadaşımız cennetten rezervasyon yaptırmış baksanıza, birde misafir kabul ediyor,
Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.
Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.
Halk-ı şer, şer değildir. Yani Rabbimizin kötülüğü yaratması kötü bir iş değildir. Başka bir ifadeyle sınavda dört şıkkın üçünü yanlış koymak, sınava girip de kaybeden için yapılan bir kötülük değildir. ha desen ben niye sınava tabi tutulmak zorunda bırakılıyorum diyeceğim ki insanlar sınava tabidirler. yine zorlayıp da sorsan , diyeceğim o ki mülkün Sahibi mülkünde istediği gibi tasarruf eder. yine de zorlamak isteyen olursa zorlasın görüşürüz o zmn**********
Bu çelişkili bir mantık önermesi.
Ne olup biteceğini zaten bilen bir irade bir insanın kötülük edip cehenneme gideceğini de zaten biliyordur. Ama o zaman cehenneme gidecek birini niye yaratır? sorularının sorulmasına neden olur.
Şimdi sen cennete, Furkan cehenneme gidecek şekilde yaratıldıysa, Furkan'ın kabahati neydi de böyle bir sınava girmek zorunda kalıyor. Onun cehenneme gideceği zaten en başından belli! Öyle yaratılmış!
Sözüm meclisten dışarı Furkan
caner taslaman belkide din tüccarı bile olabilir ülkemizin %90 dan fazlasının müslüman oldugunu düşünürsek bana gayet mantıklı geliyor. ben caner taslamanın herşeyin farkında olabileceği ihtimalinide düşünüyorum. yanılıyorda olabilirim tabi. fakat kendisi "Kur'an" da bahsedilen müslüman olmadıgına kesinlikle eminim söyledikleriyle çelişiyor.
ha desen ben niye sınava tabi tutulmak zorunda bırakılıyorum diyeceğim ki insanlar sınava tabidirler. yine zorlayıp da sorsan , diyeceğim o ki mülkün Sahibi mülkünde istediği gibi tasarruf eder.
Yani misalimizdeki kulun, sadaka verip vermeyeceği, kalp ameliyatı olup olmayacağı, akraba ziyareti yapıp yapmayacağı gibi hususlar, Allahâââ¬ââ¢ın ezeli ilmi ile bilindiğinden dolayı, Allah değişmeyecek en son neticeyi bu levhaya yazmıştır. Bu levha Allahâââ¬ââ¢ın nihayetsiz ilminin bir tecelligâhıdır. Bu defterde yazılı kadere âââ¬Åâmutlak kaderââ⬠denmektedir.
bu sorulara cevap yeri burasi degil kisisel cabalarinizdir.
Kişi nin doğum ve ölüm arasındaki zamana müdahelesi yoktur fakat bilmektedir.
Valla çok güzel yazıyorsunuz, keyifle okuyorum ama bunlar masal gibi, işin özünden uzak ve "cıs, aman sorma, elleme, karıştırma" (valla? olucak olucak bedeniniz müslüman ruhunuz ateist veya deist kuranı okuduktan sonra neyi kabullenemediniz çok merak ediyorum. Istediğiniz gibi kuranı kendinizce test edin, asla açığını bulamıcaksınız. ) mealinde sözler...
Şeytan vesvese vermiş, aklını çelmiş vs. demekle iş çözüme kavuşmuyor ki. Eh, tamam şeytan vermiş olsun vesveseyi... Onu suçlamak işin kolay tarafı. Ben bir mantık silsilesindeki hatayı söylemeye çalışıyorum.
İnsan olmayı sen seçtin, sonra bunu unuttun demekle iş bitmiyor ki. Bu asla doğruluğu veya yanlışlığı test edilemeyecek bir önerme(ahirette bunun cevabını alıcaksınız dedim ya yazımda.) Ben desem ki aslında şu anda sen aslında yaşamıyorsun, bu bir matrikstir, gördüğün, dokunduğun herşey aslında hayalinin ürünü, beyninde yarattığın şeylerdir... bunun yanlış olduğunu gösterebilir misiniz? Bu da öyle bir şey.( mermileride durdurabilirim istesem (matrix). (Peygamberimizin sahih hadisidir, " insanlar uykudadır, ölünce uyanır! " Biz zaten bu dünyada ki tek hakikatin ölüm olduğunun farkındayız.)
Kaldı ki, ben insan olmayı seçerken niye enayilik edip böyle bir teste girmeyi kabul edeyim. Melek olup hep rahat etmek varken? Beni insan yap ama günah işleme becerisinden mahrum bırak diyemez miydim?( tabiki diyebilirdiniz ama demediniz! Çünkü iman eden insan, meleklerden çok çok daha üstündür allah katında, bizi bu cezbettide insan olmayı seçtik).
Biraz zorladığımın farkındayım ama biz aciz varlıklar olarak bu soruları düşünme ve sorma vasfıyla yaratılmışız. Bu becerileri kullanmayacaksak bize niye bahşedildi?( inanın hiç zorlamıyosunuz, acziyeti kabullenmek imanın yarısıdır', olucak olucak Elhamdülillah doktor bey bizde imkansız diye bişey yoktur. Doktor bey! Bizde, kuşlar, filleri yener!
bunu izleyebilir misiniz sonuna kadar lutfen...
(valla? olucak olucak bedeniniz müslüman ruhunuz ateist veya deist kuranı okuduktan sonra neyi kabullenemediniz çok merak ediyorum. Istediğiniz gibi kuranı kendinizce test edin, asla açığını bulamıcaksınız. )