Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Biz, neyiz? Tanrı ve engelliler..? [Tartışma]

OturanBoğa Bülent abi siz bize 500 diyorsunuz sadece 12 tane yazıyorsunuz. Geriye kalan 488 tanesi nerde ? Hadi 12 tane diyelim hangisi nereyi yarattı sistem nasıl nereyi idare ediyorlar ? Nasıl tartışma vs birşey çıkmıyor ?

OturanBoğa. Siz konuşmaya devam etmeyebilirsiniz, ama bişeye açıklık getiricem. Biz allaha sonsuz güç sahibi diyoruz. Sonsuz artı 7 milyar yine sonsuzdur. Sonsuz eksi yüzde 10 milyar yine sonsuzdur. Yani Allahın gücünü düşünmek bile imkansız. Yaratılan acizdir, yaratıcı değil. Bi resme bakarak, ressamı bulmak gibi veya bi şiirin içindeki harflere bakarak şairi o harflerle bi alakası varmış gibi sizin yaklaşımınız.

şeker çocuk 34
Eyvah! :)
Emrahcım, 500 taneyi misal olsun diye söyledim. Felsefik olarak "bir tanenin varlığına inanıyorsak neden bin tanenin varlığına inanmayalım" diyorum. Ama illa isim dersen, bulurum en az 500 tane :)

Smilemisty
Tamaam işte, bunun adı imandır. Saygı duyarım.

OturanBoğa. Bu çok basit bi fizik kanunudur, imanla alakalı değil. Bi cisme kuvvet uygularsanız hareket eder ama ikinci bi kuvvet aynı cisme uygulandığında cismin yönü, hızı vs değişir. Bende sizin görüşünüze saygı duyarım.

OturanBoğa :) Sevgili abicim hangisi nereyi nasıl bir güçle yarattı ? 2 tane bile olsa haşa aralarında bir tartışma muhakkak ki olur :) onun için daha fazla uzatmaya gerek yok. Siz saygı duyuyorsunuz bizde saygı duyuyoruz sevgiler abim :)

kazazede. Ben sizi hiç ciddiye alamıyorum ya, savunduğunuz düşünce islam desek, değil. Ateistte değilsiniz, .islamı devre uydurmaya çalışan tayfadansınız sizde sanırım.

Başının ağrısını geçiremicek kadar acizdir. .

Niye aciz olalım? 2 aspirin içince geçiyor başağrısı... :)

bana, türler arasında değişimi gözlemlenebilir bi kanıt gösterebilir misiniz.

Valla çok kanıt var da bunları görmek istemezseniz benim göstermem neye yarar. Boşa zahmet etmiş olurum. Ama emin olun var! :) :)

Siz bu soruları evrim düşmanlarının sitelerinden apartıp getiriyorsunuz buraya ama bunların hepsi yanıtlanmış sorulardır.

Sizin evrim teorisine inanmanızla, allaha inanmanız aynı şey. Sizin için ikiside kanıtlanamamış.

Ben evrim teorisine "inanmam". İnanmak dogmatik, yani hiç bir şekilde sorgulanmayan, sorgulamaya gerek duymayan bir eylemdir. Dinlere inanılır, bilimsel bulgulara inanılmaz.

Bilimsel bulguların kanıtlanamaz olması onların yanlış olduğu anlamına gelmez. Çünkü bunları güncel hayatımızda kullanıyoruz! Varsayım üzerine hareket etmiyoruz. Neden kan grubunuzun A+ veya B- olduğunu açıklayabiliyoruz. Neden atla eşek çiftleşince ortaya katır çıktığını açıklayabiliyoruz. Yani işimize yarıyor. Alet, edevat bunlar. İnanıp inanmamak değil, işe yarayıp yaramaması önemli.

Bakın benimle zayıf olduğunuz bir konuda tartışmaya çalışıyorsunuz. Örneğin akıllı tasarımdan bahsediyorsunuz. Akıllı tasarım bir müslümanın kesinlikle kafasına yatmayacak, kabul etmeyeceği bir şeydir. Yani bana karşı ileri sürdüğünüz tez bile aslında kendi düşüncenize aykırı.

Kaldı ki, Richard Dawkins örneğinde de söylediğim gibi, insanların hakkında bilgi sahibi olmadıkları kişiler adına fikir beyan etmeleri doğru değildir. Siz bu bilgiyi Harun Yahya (adnan oktar) fikirlerinin propagandasını yapan sitelerden almışsınız. Sizi suçlamıyorum ama bu düpedüz SAHTEKARLIK'tır. Eğer insan dinini savunmak için sahtekarlık yapmayı göze alıyorsa daha ne söyleyeyim ben. Dawkins'e 100 kere sorsanız, 100 kere ateist olduğunu söyler. Hem yaratılışa, hem akıllı tasarıma tereddütsüz bir şekilde, şüpheye yer bırakmayacak ölçüde karşıdır.

Sizin linkini verdiğiniz örnek ise ünlü Miller deneyini yapan kimyager Stanley Miller'ın tezidir. Bu tez de evrime karşı değildir. Sadece hayatın dünyada başlamadığını, dünya dışından tohumlama şeklinde geldiğini ileri sürer. Yani yaratılışla falan ilgisi yoktur.

@kazazede. Ben sizi hiç ciddiye alamıyorum ya, savunduğunuz düşünce islam desek, değil. Ateistte değilsiniz, .islamı devre uydurmaya çalışan tayfadansınız sizde sanırım.

oooo
bir inançlı alim bir arkadaşımız daha varmış,
beni bir kalıba sokamamış, beni hiç bir yere layık görememiş inançlı arkadaşımız

[SIZE=4]islamı devre uydurmaya çalışan tayfadansınız sizde sanırım
[/SIZE]lütfen bu cümleden bir şey anlayan varsa uygun bir lisanla anlatabilirmi @MeTePe hocam lütfen siz yorumlayabilirmisiniz bu inancı yüksek arkadaşımızın bu cümlesini

2 tane bile olsa haşa aralarında bir tartışma muhakkak ki olur

Ha 2, ha 500... ne fark ederki? Desem ki 500 ayrı evren var, 500'ünün de ayrı kendi tanrıları var, biri diğerine karışmıyor... bunu ne doğrulayabiliriz, ne yanlış olduğunu gösterebiliriz.

Ayrıca aralarında tartışma olmadığını da iddia edemeyiz. Evrende çok sayıda düzensizlik, karmaşa var. Hatta Kaos teorisi diye bir teori bile var.

sizin bilginiz varmı böyle bir tayfadan, yoksa ben tekmiyim

Demeye çalıştığı şu bence;

Günümüz gerçekleriyle dini iddiaların çeliştiği yerde sen günümüz gerçeklerini kabul ediyorsun, bu şekilde geleneksel dini inancı yozlaştırıyorsun. Bu tayfadan çok insan var günümüzde. Hem inananlardan, hem inanmayanlardan...

Bu aslında basit bir şekilde sorgulayıcı olmaktan ibarettir. Sorgulamayan insan zaten körü körüne inanıyor demektir.

MeTePe sevgili hocam hadi bu teziniz doğru diyelim. Hangi güçle nasıl bir şekilde yarattılar ? Sistem ne ?

Hocam yozlaşma gibi durum söz konusu değil biz dini inanca en uygun şekilde kanıtlar la anlattık ancak Mustafa abi bunu kabul etmiyorsa bizim yapacak birşeyimiz yok !

sevgili hocam hadi bu teziniz doğru diyelim. Hangi güçle nasıl bir şekilde yarattılar ? Sistem ne ?

E bu benim tezim değil ki... :) :)

Ben bunu sadece felsefi anlamda dile getirdim. :) Doğru olduğunu da iddia etmiyorum.

Modern astrofizik ve kuantum teorisi evrenin oluşması için bir yaratıcıya gerek olmadığını söylüyor. Tersden bakarsak bu bir yaratıcı olmamasını da gerektirmiyor. Sadece tanrı(lar) olsa da, olmasa da evrenin yinede var olabileceğini söylüyor. Bu konuda yapabileceğim yegane yorum bu. :) :)

Sistem ne dersen, burada 3-5 cümleye sığmayacak kadar karmaşık bir konu bu. Basitçe açıklarsak, evrendeki tüm madde ve güçleri sıkıştırıp bir noktaya toplarsak SIFIR çıkıyor. Yani karşımıza hiçlikten oluşmuş bir evren çıkıyor.

Peki bu kendi kendine mi olmuş? Bilim adamları kendi kendine olabileceğini iddia ediyorlar. Şu anda bu tezleri deneysel olarak desteklemek kolay değil, çok büyük parçacık hızlandırıcılarda akılalmaz deneyler yapmak gerekiyor. Teknoloji ise henüz bunu gerçekleştirebilecek düzeyde değil.

Tanrı parçacığı adı verilen Higgs bozonunu göstermek için bilim dünyası neredeyse 1 yüzyıl beklemek zorunda kaldı. Çünkü ileri sürüldüğü dönemde bunu yapabilecek teknoloji yoktu.

O zaman tartışmaya gerek yok hocam. Ayrıca diğer konuyla ilgili de islam ın şartı 5 se biz 7 demiyoruz. Araştırdık sorguladık iman ettik delilleri kanıtları islam a en uygun şekilde gösterdik. Ancak Mustafa abi bunu kabul etmiyorsa bizim yapacak birşeyimiz yok hocam.

MeTePe. Insanım acizliğinden bahsederken, aspirin içmeainden bahsetmiyorum. Kendi kendine baş ağrısını geçiremicek kadar aciz diyorum. Benim yabancı dilim yok, o yüzden alt yazıylada konuşmayı bağdaştıramadım videoda. Evrim teorisine hakim değilim zayıf olduğum bi konu fakat, gözlemlenebilir türler arası bi değişim olduğunu söyleyebilirsiniz ama gösteremezsiniz.. bakın gözlemlenebilir diyorum, kalkıp bana 6 milyon yıl önce diye lafa başlamayın çünkü 6 milyon yılı gözlemleyemezsiniz. İslam evrim teorisinin her söylediğine karşı çıkmaz. Sadece tesadüf ve Maymun ve insan atalarının ortak olmasına karşı çıkar. Genele bakıldığında islama aykırı bi durum yoktur. Ben güvenilir olmayan bi kaynaktan dawkins örneğini vermişim, bu benim bu konudaki cahilliğimdendir benm yanlışımı düzelttiğiniz için teşekkür ederim. kazazede. Islamı yaşadığımız devre uyduran bi tayfa vsr. Namazı türkçe falan kılınır diyolar ve daha islama uygun olmayan bi çpk şey. Keşke alim olabilsem ama malesef değilim.

Insanım acizliğinden bahsederken, aspirin içmeainden bahsetmiyorum. Kendi kendine baş ağrısını geçiremicek kadar aciz diyorum..

Öncelikle bazı öğretilerde (meditasyon gibi) kendi kendinin baş ağrısını giderme teknikleri vardır. Bazı kişilerde işe de yarar. Bunu bir yana bırakırsak insanın başının ağrıması kusursuz bir bedene yakışır mı? Niye ağrıyor? Bunun ağrımayanı yok mu?

gözlemlenebilir türler arası bi değişim olduğunu söyleyebilirsiniz ama gösteremezsiniz.

Siz neyi görmek istiyorsunuz? Aha şu kedi birden değişip tavşana döndü dememi mi? Öyle birşey yok ki evrim teorisinde?
Ama ben size yine bir örnek vereyim. Doğada köpek diye bir tür yoktur! Nasıl olmuş da şimdi var?

Ayrıca, binlerce yıl önce yazılmış kitaplara, rivayetlere, sözlere itimat edebiliyorsanız, elimizle elleyip, koklayabildiğimiz, dokunabildiğimiz, inceleyebildiğimiz fosillerin nesine itibar etmiyorsunuz? Yani dünya yaratılırken yaratıcı bu fosilleri bize bilmece olsun diye yaratıp toprağa mı gömdü? Aslında bu türler hiç var olmadı, hiç yaşamadı mı diyeceğiz?

Maymun kısmına gelince, aşağıdaki kısmı iyi okuyun. Saygın din alimlerinden Erzurumlu İbrahim Hakkı Efendi'nin Mağrifetname eserinden alıntıdır:

Madenlerle bitkiler arasında ara varlık mercandır, bitkilerle hayvanlar arasında ara varlık hurmadır, hayvanlarla insanlar arasında ara varlık maymundur. Zira cümle azası, kıl ve kuyruktan başka içi dışı insana benzer. Aracıların varlığının hikmeti şudur ki, her biri kendi mertebesinin aşağısından en yükseğine vasıl olup varlıklar mertebesi bir düzenle sıralanıp insan mertebesinde son bulur. Gaye, devr-ü zemanın tetimmesi (yaratıkları dolaşan nefsin, olgunluğun doruğu olan başlangıç noktasına varması), cihanın özü olan insanın meydana gelmesidir. İşte bu mertebede ahlaken yükselip Tanrı huylarıyla vasıflanan kişi, marifet kemaline erip küllî (bütünsel) akla kavuşmuş ve bu mertebede varlık dairesi birleşip tamamlanmıştır.

Tüm bu değerlendirmeye katıldığımdan değil ama 300-400 yıl önce islam düşünürleri bile kendilerine aynı soruları sormuş.

kazazede Yahu Mustafa abi sorgulamadan bahsediyorsun iyi güzel De biz sana burda delilsiz kanıtsız birşey yazmadık ki herşeyi açık delilleri ile anlattık. Ha kendi kafamıza göre delil falan ortaya koymadan anlatsam sende desen ki Emrah kanıt ne bende sana birşey gösteremesem veya gösterdiğim kanıt saçma olsa o zaman eyvallah. Ama Kuran a ve Resulullah a göre anlattık şu an için İslamın en yüksek Kurulu olan Diyanet işlerinin yazdığını koyduk gene de kabul etmiyorsun araştırın sorgulama yapın diyorsun haşa Allahı ve Resulullah ı sorgulama mı istiyorsun yüzde yüz doğru olan birşey de. Çok zayıf rivayetlerin olduğu bir konu olsa islam tabiriyle müteşabih bir konu olsa dediğine gene kabul. Ama dediğin şekilde ki bu konuda ki bir sorgulama haşa dinden çıkarır. Lütfen rica ediyorum. Yeteri kadar açıkladık yani

MeTePe. Bak güzel abicim, kuranda ademin yaradılışı, toprak evresinden balçık , turap evresi vs vardır. En son allah ruhundan üflemiştir ve ilk insan artık canlıdır. Şimdi kuranda bu söylenirken, maymunla insanın atası ortaktır demek Hz.ademin topraktan değilde başka bi canlıdan gelmesi demektir. Hz adem başka bi canlıdan türedi derse bi müslüman ayet inkar etmiş olur. Buda adamı dinden çıkarır... ağrımayan baş yokmu sorusuma gelince, bu çok ufak bi örnekti insan vücudunun aciz olmasıyla ilgili, uzuvları olmadan doğan insanlar var yani baş ağrısı bunun yanında önemsiz kalır. Ama âyetlede sabittir, allahın bizi sınayacağı vücudumuzdan mallarımızdan eksiltip arttıracağı. Bi elinde 6 parmakla doğanda var, hiç kolu olmayanda var. Ya işte gözlemlenemediği için teori değilmi zaten. Vallahi köpek ırkı nasıl oldu bilemem, Allah bilir. Kullarına bildirmek isterse bilimde araştırarak bulabilir. Fosillerin varlığına inanıyorum islam açısından normal bişey bu. Onlarda zamanında yaşamış canlılar neticede.

Son düzenleme:
@OturanBoğa Bülent abi Son bir soru sormak istiyorum müsade edersen. Size göre 500 tane yaratıcı var peki bunların isimleri ne ? Dünyanın ve dünya dışındaki gezegenlerin nereleri yarattılar ? Hangisi nereyi idare ediyor; hiçbir tartışma birşey çıkmadan !? Hangisi nereyi yarattı bunu söyleyebilir misiniz ?
daha önce islama göre 124.000 peygamber geldiğini söylemiştiniz.
4.000 tanesinin ismini yazabilirmisin ? sayabildiğin kaç tane peygamber var ?

mesela, budizmin kurucusu SİDDHARTHA allahın sevgili peygamberlerindenmidir ?
brahmanizm. hinduzim hak dinlerimidir ? bu inançları hiç araştırdınmı ?

günümüzde okunan ezanın 5.000 yıl önce kafir bir FİRAVUN tarafından kaleme alındığını nasıl yorumlarsın. ?

yelpaze Kuran da bize bildirilen 25 tane peygamber ismi var. Haricen 3 kişinin de peygamber olup olmadığı İtilaflıdır. Eğer Kuran da tüm peygamberler geçmiş olsa Kuran sadece peygamberleri anlatan bir kitap olurdu. Bundan dolayı sadece bazılarını anlatmış ve örnek olarak göstermiştir. Belirttiğiniz kişi peygamber değildir. Semavi din sayısı da 3 tür ancak ikisi bozulmuş son din olarak islam gelmiş diğer dinlerin hükmü ortadan kalkmıştır. Bunu önceki yorumlarda belirttim. 3 dinin dışında geriye kalan inançların hepsi insanlar tarafından ortaya konmuştur. Insanlar tarafından ortaya konan düşünceler de dine değil düşünürlüğe girer düşünceye girer. Çünkü Allah tarafından gelmemiştir. Dolayısıyla Semavi din değillerdir. Islam ın tarihi ise 1400 küsur yıldır. Kaldı ki Bülent abi nin kastettiği 500 tane Tanrı olması durumu ile peygamberlik durumu çok farklıdır. Bir tarafta bütün evreni yaratan sayısı diğer tarafta ise Allah tan gelen dini tebliğ eden peygamber sayısı dır. Peygamberler Allahın kulu ve Resuludürler. Haşa yaratma gibi bir vasfa sahip değildirler bizim gibi normal insanlardır sadece ttebliğ görevi verilmiştir. Bahsettiğiniz Firavun olayını ise şu anda ilk defa sizden duyuyorum. Bir bilgim yok. Vereceğim bilgi yanıltıcı ve yanlış olur. Hocam a sorup gereken araştırmayı da yaptıktan sonra size inşallah bir yanıt vereceğim. Bilmediğim bir konu hakkında yanıt vermem doğru değil.

arkadaşım, ben diyorum ki tüm mevcudatı yaratan bi zat vardır. Düzen varsa bi düzenleyici vardır. Bi sanat varsa bi sanatkar vardır. Senin, tüm mevcudat muazzam bi şekilde tesadüfen oluştu demenle, bi bilgisayar kendiğinden tesadüfen oluştu demen aynı şey. Ispatlarım allahın yarattığını. Şimdi herşey atomlardan oluşuyo hem fikiriz. Bi göz kaç megapiksel biliyo musun? Bu atomların hangisinde bi insan gözündeki özellik var? O özelliğin atomda olması lazım ki, aynı özelliği insanda görebilesin. Yani benden bin lira borç istesen, sana vermem için en az bin lira olması lazım doğru mu? Ee bu vucüdü bu gözleri bu muazzam beyni taşıyorum ben, hangi atomda böyle bi özellik ve ilim var? Bunu anlamak bu kadar zor olmamalı. Sanat varsa, sanatkar vardır. . Bi mimari varsa bi mimar vardır.[/QUOTE]

öncelikle "yaratıcı" "tanrı" "din" bu 3 kavramı ayırmak lazım şimdi sen bir yaratıcının yarattıgını söylüyorsan bu dünyayı evreni maddeyi kısaca herşeyi, bu doğru değil yalandır, çünkü bu bir bilimsel kanıt değildir. böyle bir bilimsel kanıt çeşiti yoktur, göğe ulaşamayan bir adamın şimşek çakmasını bir tanrı yapıyor demesi bir kanıt değildir yada bir insanın düz yolda yürüyüp bu dünya düzdür sonu yoktur demeside bir kanıt değildir veya 400 500 yıl önce hastalıktan ölenlerin tanrı tarafından cezalandırılıyor demeside bir kanıt değildir, bizim evrenin nasıl oluştugunu ve ondan önce ne oldugunu bilmememiz bir yaratıcının bilimsel kanıtı DEĞİLDİR. uzaktaki bir dağın arkasını görmeyen iki kişiden birinin diğerine dağın arkasında ne oldugunu bildiğini söylemesi ve ondan kesin emin olarak bildiğini söylemeside bilimsel bir kanıt değildir, dağın arkasında ne oldugunu bilmesi iddaa sahibini haklı çıkarmaz, deist olsan haklı olma ihtimalin her zaman var fakat müslümanın elimizdeki verilerle bunlara cevap verecek argümanları yok. şimdi diğer soruya gelelim. şimdi senin bahsettiğin tanrı herşeye gücü yeten küdretli sonsuz güçlü mukemmel bir özelliğe sıfata sahip oldugunu düşürsek, mantık hataları ortaya çıkar. hemen bi kaçtanesini yazayım 1-böyle mukemmel bir yaratıcı kendine tapması için neden varlıklar yaratır? geleceği ve geçmişi ne yapacaklarını bilmesine rağmen neden test eder (imtahan) eder.. çünkü zaten ne yapacaklarını kimin ne oldugunu nasıl yaşayacakları zaten farkında ve biliyor.. ayrıca kendine inanmayanları yakıp cezalandırmasıda onun kusursuz değil,kusurlu oldugunun göstergesidir bununda altını çizeyim. kusursuz bir yaratıcının kusursuz bir evren yaratması lazım. fakat dini kitaplarda bahsedildiği gibi evren ve dünya kusursuz değildir tam aksine kaotiktir, kaos içindedir..örnek verirsek doğa olayları her yerde oluyor. sırf müslüman çografyası değil her yerde inançlı inançsız insanlar ölüyor yada etkileniyor. yani dini kitaplarda yazıldıgı gibi mükemmel bir düzen yoktur. evren sürekli kendini yeniliyor super çarpışmalar süper patlamalarla doludur. sanıldıgı gibi düzen içinde değildir, burda açık açık yazamacağım kadar kuranın içinde birbiri ile çelişen ayetler vardır süper bir yaratıcının oldugunu ele alırsak. sizinle tek farkımız şu siz 130.000 tanrının içinden 1 tanesine inanıyorsunuz biz hiç birine inanmıyoruz aramızda sadece 1 sayı fark var. dünyanın her yerinde her inanç sahibi kendi inandıgı dinin doğru oldugunu düşünür, bu doğaldır çünkü bir insan bir şeye yeterince uzun bir süre inanmışsa. gerçeği reddetmeye yatkınlaşır. doğruları görmek istemez. fakat bu her insan için geçerli değil tabi

Şimdi kuranda bu söylenirken, maymunla insanın atası ortaktır demek Hz.ademin topraktan değilde başka bi canlıdan gelmesi demektir. Hz adem başka bi canlıdan türedi derse bi müslüman ayet inkar etmiş olur. Buda adamı dinden çıkarır...

Bak yine okumamışsın.... Yukarıda alıntı yaptığım yazı çok saygın bir din alimine ait. Bunu aktaran ise eski Diyanet İşleri Başkanı Prof. Süleyman Ateş... Bu insanlar dinden mi çıktı şimdi?

Ya işte gözlemlenemediği için teori değilmi zaten

Bilimde gözlemlemek gözünle bakıp görmek değildir. Atomları da görmüyoruz ama atom teorisinin doğruluğundan şüphe duymuyoruz. Evrim teorisi gözlemleniyor mu dersen gayet de gözlemleniyor.

Nereden çıkartıyorsun gözlemlenemediğini? Yok öyle bir şey!

Vallahi köpek ırkı nasıl oldu bilemem, Allah bilir. Kullarına bildirmek isterse bilimde araştırarak bulabilir.

İnsanlarda biliyor zaten. Köpeklerin gri kurtlardan evrimleştiğini senin kabul etmediğin evrim teorisi ve genetik bilimi söylüyor bize. Köpek, sadece ve sadece insanlarla birlikte bulunan bir canlıdır. Doğada kendi başına yaşayan, yani dünya yaratıldığından beri var olduğu söylenebilecek bir canlı değildir.

Fosillerin varlığına inanıyorum islam açısından normal bişey bu. Onlarda zamanında yaşamış canlılar neticede.

E peki gözünün önündeki fosillerin geçiş türlerini gösterdiğini niye kabul etmiyorsun?

brkfrk66. Benim sorduğum sorunun cevabına gerçekten çok bilimsel yaklaştın ve ^ tesadüf" dedin. Ben dünya için kusursuzdur demedim. Mükemmeldir dedim. Cansız varlıkfan canlı bi oluşum, hayat sahibi olan varlıklar. Geçmişi ve geleceği bilen allah neden imtihan yapar? Seni yaratıp direkt cehennsme atsaydı, adaletini sorgulayıp, bana hiç şans vermedin ben sana ibadet edecektim. deme diye. Kusursuz bi allah neden cehennemi yaratır. Neden yaratmasın? Bi tecavüzcü veye katil cenneti ve güzellikleri mi hakediyo? Aramızda 1 fark var dedin ya, o 1 fark yüzünden sen cehennsme ben cennete gidicem allah benden razı olursa. Ama bu senin umrunda değil ssnin için cehennem yok zaten. Haşlanmış yumurtaya tutmaktan aciz olan ellerin, o ateşe nasıl dayanıcak be kardeşim.

Smilemisty

ya asyalı budistler haklı çıkarsa ne yapacaksın? belki onun inandıgı tanrı yaradılış sistemine göre sen cezalandırılacaksın. ya yahudiler haklı çıkarsa ne yapacağız :)

Geçmişi ve geleceği bilen allah neden imtihan yapar? Seni yaratıp direkt cehennsme atsaydı, adaletini sorgulayıp, bana hiç şans vermedin ben sana ibadet edecektim. deme diye.

Bu çelişkili bir mantık önermesi.

Ne olup biteceğini zaten bilen bir irade bir insanın kötülük edip cehenneme gideceğini de zaten biliyordur. Ama o zaman cehenneme gidecek birini niye yaratır? sorularının sorulmasına neden olur.

Şimdi sen cennete, Furkan cehenneme gidecek şekilde yaratıldıysa, Furkan'ın kabahati neydi de böyle bir sınava girmek zorunda kalıyor. Onun cehenneme gideceği zaten en başından belli! Öyle yaratılmış!

Sözüm meclisten dışarı Furkan :) :)

MeTePe

ayrıca ömrü iyilik yapmakla geçmiş bir insan örnek microsoft sahibi varlıgını hep yoksul insanlara dağıtmış bir insan sırf inanmadıgı için cehenneme gitmesi haksızlık değilmidir? :)

MeTePe

(Hocam dedim ki, islamiyet, evrim teorisine iki konuda karşı çıkar, diğerleri olasıdır. Bakın bende köpeklerin kurtardan evrileceğine inanırım. Çünkü islamda bişeyin evrimleşmiceğini söylemez! Maymun ve insan ilişki, ve tesadüf olayında çalışıyo islama evrim teorisi. Islam da dünyanın canlıların bi anda oluştuğunu söylemiyoki, çok uzun zaman dilimlerini göz önünde bulunduruyo.

ya yahudiler haklı çıkarsa ne yapacağız :)

O zaman bütün dünya külliyen ayvayı yediğimizin resmidir işte... :) :)
Ama şöyle bir şey var: Yahudi olunmuyor, yahudi doğuluyor. Yani yahudi olayım bari desen bile olamıyorsun. :) Kaçış yok yani.

Smilemisty yalnız şöyle bir durum var çok komiktir, evrime göre islamı savunanlarda kendini güncelliyor. 10 yıl önce evrimi reddedenler şimdi Allah yaptı diyor. kılıfına uyduruyor. fakat gerçekte tamamen çelişkidir.

Islam dini hak dindir bunu hepimiz kabirde görücez. MeTePe. Hocam allah iradeye KARIŞMAZ! Gaybı bildiği için, sonucu bilir. Furkan şuan camdan atlamak istese kim tutacak? Namaz kılmak istese kim engel olacak? Iradenle yaptığın bişeyden yalnız sen sorumlusun ve Allah gaybı bildiği için, kiminle evleneceğini hayatın boyunca saçını kaç kere kestireceğini, denizde ayağına kaç gram su deyeceğini bilen allah ahiretteki halinide bilir. Zamanı ve mekanı yaratmış bi zat, zamana ve mekana tabii olmaz.. bill Gates örneğine gelince, vallahi bi çok zengin müslümanın yapmadığını yapıyo helal olsun, insanlık bakımından çok güzel hareket. Ama Ya Malik( mülk yalnız allahındır). Allahın malını insanlara dağıtıyo. Allah rızası için yaparsa çok sevap ama allahı inkar edipte yapması bişeyi değiştirmez. O yine kafirdir.. Vallahi allah sonsuz merhamet sahibidir. Tövbe kapısı açık, allah sonsuz sabırla bekler son nefesinizi verene kadar bekler. Inşallah bigün iman edersinizde cennete komşu oluruz :) şöyle güneşin altında kahvaltı yaparız ama yanmayız:)

Çünkü islamda bişeyin evrimleşmiceğini söylemez! Maymun ve insan ilişki, ve tesadüf olayında çalışıyo islama evrim teorisi. Islam da dünyanın canlıların bi anda oluştuğunu söylemiyoki, çok uzun zaman dilimlerini göz önünde bulunduruyo.

Arkadaşım ne yazık ki islam dünyası olayı senin dediğin gibi görmüyor. Görenler yok değil ama büyük çoğunluğun evrim teorisi denilince tüyleri diken diken oluyor.

Genellikle 2 konuyu karıştırıyorsunuz. Birisi yaşamın başlangıcı, diğeri canlıların evrimi. Bu ikisi ilişkili olsa da yaşamın başlangıcı "evrim teorisinin" bir parçası değildir. Yaşam dediğimiz de mikroskopik bir bakteriden insana kadar hiç bir canlıyı hariç tutmaz.

Diğer konuya gelince, bir teori şunlar için geçerlidir, bunlar için geçersizdir denemez. O zaman teori olmaz. Evrim teorisi, denizlerde oluşan ilk mikroskopik canlıdan bugünün en karmaşık canlısına kadar her canlının evrimleşmesine genel bir model oluşturur. Sizin dediğiniz 2 kere 2 bizim evde 4 eder, komşuya gidince 5 eder demek gibi..

Nedense maymun kısmına çok takılıyorsunuz. Öncelikle söyleyeyim, insanlarla maymunlar çok uzak akraba sayılır. Yani insanın maymundan geldiği falan yoktur. Bir benzerlik yakıştırılacaksa bunlar primatlar dediğimiz şempanzeler, orangutanlar falandır. Ama onlarla da sadece kuzen olduğumuz söylenebilir. Yani şempanzeden falan da evrimleşmedik.

Peki neyi söylüyor evrim teorisi? Diyor ki, insanlar ve primatlar aynı atadan evrimleşti.

Ha, siz diyorsunuz ki bu bana ters, kabul edemem. Eyvallah, kimse etmeniz için zorlamıyor. Saygı duyarız. Ama bilimsel bulgular bunu destekliyor.

Yorumlamak haddime değil ama Kuran'da yıldızlar için de "gökyüzündeki kandiller" ifadesi kullanılıyor. Ben şimdi size yahu onlar yıldız, gezegen ve galaksiler desem, haşa onlar kandil, aksini söylemek insanı dinden çıkartır mı diyeceksiniz?

Üst Alt