Peki şu mantıkla bakalım. Maymun dan insan nasıl gelebilir ? Bunu da izah et bakalım. Eğer hayvan dan insan geliyorsa insan dan da bir şekilde hayvan gelmesi lazım. Tersi niye olmuyor ?
...evrim dediğin olay nesilden nesile değişiklik oluyor diyor. Peki kendi ailene sor bakalım geçmişte hiç başka bir canlıdan insana dönmüş olan var mı bulamazsın çünkü hepsi senin gibi insan
Hep söylüyorum. İnsanın iyi bilmediği konularda yorum yapmaması lazım.
Ne yazık ki evrim teorisi hakkında yazdıkların külliyen yanlış.
- Evrim teorisi insan maymundan gelmiş der mi? Yanlış, demez!
- İnsandan hayvan gelebilir mi? Yani ters evrim olur mu? Olabilir ama şart değil! Olması için gereklilikler var.
- Nesilden nesile değişiklik olur mu? Yanlış! olmaz! Değişiklikler çok uzun zaman aralıklarında, zorlayıcı koşullarda ve çevresel yalıtılmışta olur.
- Ailende geçmişte başka canlıdan dönüşmüş biri olabilir mi? Yanlış!
Yani evrim teorisi bunların hiç birini ama hiç birini söylemez!
E, söylemediği şeyleri söylermiş gibi yaparak evrim teorisinin yanlış olduğu da söylenemez o zaman!
şeker çocuk; sen eski alimlerin fikirlerine önem veriyorsun. Erzurumlu İbrahim Hakkı Efendinin bu konuda yazdıklarını da okuman lazım o zaman.
Ayrıca islam alimlerinin kitapları içinde küçük görür gibi yazı yazmanız hiç doğru değil hocam. Siz de doktorsunuz elbetteki takıldığınız yerde kitaplara bakıyorsunuz
Kitaplar çok kıymetlidir. Ancak bir din aliminin görüşlerini, düşüncelerini veya rivayetleri yazdığı kitaplarla, bilimsel içerikli kitaplar bir tutulamaz.
Neden?
Çünkü biri subjektif görüşleri içerir, diğeri ise bilimsel verileri içerir. Öncekini doğrulamak çok zordur. Ama bilimsel bir kaynak her zaman doğrulanabilir vasfa sahiptir. Rivayet değil, somut veridir.
Tarihteki islam alimlerine olan güvensizliğe gelince... nedeni çok basit aslında. Çünkü binlerce uydurulmuş hadis olduğu biliniyor. Bunların bir kısmını din alimi olarak bilinen kişiler akıllarınca dine hizmet olsun diye uydurmuş. İçlerinde çelişen hadisler veya rivayetler var. Hatta çok güvenilir kabul edilenler içinde bile uydurma olanlar var.
Hepsi bir yana, bunlar taraf olan kişilerce yazılmış. Şimdi Beşiktaş takımını tutan biri Beşiktaşla ilgili kitap yazsa Beşiktaş'ı kötüleyecek bir şey yazar mı?
Bunlar güvenilirliği azaltan şeylerdir.
Bakın şimdi siz tarihte somut olan şeyler için bile bir delile gerek duymaksızın başkalarının rivayetlerini doğru kabul etme eğilimindesiniz. Nasıl mı? Hz. Muhammed'in ana-babasının mümin olmayabileceği söylemi size dinsizlik gibi geliyor. İyi de o zaman Kuran'da neden bu konuda bir satır geçmiyor? Neden "[FONT=arial]Anneme mağfiret dilemem hususunda Rabbimden izin istedim, izin vermedi." rivayet edilir? Neden babası için "cehennemdedir" dediği rivayet edilir?
Şimdi bunlar var mı? Var! O doğru, bu doğru değil demek ne hadar doğru?
[/FONT]
Bütün Kuran ı Arapça bileceksiniz her yerde her zaman Arapça okuyacak sınız dese bu durumda dediğin zorluk olur.
Bu benim sorduğum soruya yanıt değil. İnsanın anlamadığı, tercümesinin de kabul edilmediği, yoruma muhtaç bir şeyi anlaması zordur dedim. Sen ise bu zorunluluk değil diyorsun. Ben zorunluluktan bahsetmedim ki... zorluktan bahsettim.