Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Biz, neyiz? Tanrı ve engelliler..? [Tartışma]

@kazazede. Siz, İslamı nasıl anlatıyosunuz peki çevrenizdekilere. Mesela sizcede, namaz her dilde kılınabilir mi? Kuranın değiştiğiyle alakalıda şüpheli yazılarınız var. Kuranın değiştiğine mi inanıyosunuz?
Ben çevremdekilere islamı anlatmıyorum, çevredekiler insanları islam hakkında kendilerine göre yönlendirmeye çalışıyorlar.Evet bir insan hangi dilde ibadet yapabileceğine kendisi karar verir ve vermesi gerekir,Kuranın değiştiğiyle alakalı yazılarım olduğundan haberim yok, bilmediğim, emin olmadığım konularda yazmayı sevmiyorum.

ZIPIRONLINE Onur kardeşim öncelikle ALLAH CC hu şifalar ihsan eylesin. Burası imtihan dünyası herkesin imtihanı farklı. Son nefeste ALLAH izin verirse imanlı bir şekilde ona kavuşursak mükafatı da ona göre olacak. Bakara Suresi 216-217 , Hacc 46, Tevbe 91, Nur 61 ve Fetih 17 in meallerini okumanı tavsiye ederim. Zannetme ki bu dünyada derdi olmayan imtihanı olmayan var.

kazazede mübarek Gün zorla yazdırdın gene haşa dediğin gibi bir durum yeni bir inanç sistemini getirir. Böyle birşey yapan kim olursa olsun dinden çıkar. Herşeyi Allahın emrettiği Resulullah ın da aynı şekilde uyguladığı gibi anlattık. Kesin delilleri gösterdik. Sen hiçbirşeyi kabul etmiyorsun. Peki yukarıdaki tezi ni savunan kanıt ne delil ne ? Yüzyıllardır hiç kimsenin farkedemediği son yıllarda daha çok ortaya çıkan bu tezini savunan doğrulayan ne ? Söyle de bizde bilelim ! Allah tan Resullullah tan o kadar kıymetli islam alimlerinin eserlerinden daha sağlam olan kanıt mı var ?

Şu fani dünyada geçerli dil diye ingilizce öğreniyorsun ama İslam dininin dilinin arapça olmasını kabullenemiyorsun,vay senin haline
Allahın 99 tane ismi var iken sen ne hikmetse tanrıdan bahsediyorsun,sen tanrıya inan müslüman Allah'a inanır
Hak dini İslam,Hak dili arapçadır,yol gösterici Kuran'ı kerimdir,aksini idda edenlerin vay hallerine.

(Onları doğru yola çağırsan işitmezler. Sana bakarlar, ama görmezler.) [Araf 198]. Boşuna uğraşmayın.

@şeker çocuk 34
ben kuranın makamla okunmasına dair bir yazı yazmadım.
arabca bilenlerin dahi zor anlayacağı kureyş lehcesi ile yazılan kuranda noktalama, hereke den dolayı bir kelimenin nasıl değiştiğine dair herkesin bildiği bir örnek yazdım.
ilk ayetler hangi aksanla geldi bilemem.
cebrail hangi dille söylemiş olursa olsun, muhammed kureyş aksanıyla nakletti.
allahın korumaya çalıştığı kuranda budur.

kurana nokta koymak bile anlamını değiştirir, kuranı batıl eder
kimin ne haddine allahın yolladığı ayetlere nokta, virgül koyup anlamını değiştirmeye. ?
demişimki.

şimdi elimizde aynı kökten türemiş tek kelimesi, tek harfi değişmemiş 3 örnek var.

1. ''oku da adam ol baban gibi eşek olma''
2. ''okuda adam ol baban gibi, eşek olma''
3. ''oku da adam ol, baban gibi eşek olma''
virgülün nerelerde olduğuna bakarsan ne demek istediğimi daha iyi anlarsın.

@Smilemisty
ben sana şahitlik ederim. huzur içinde ol.

yelpaze Kuran 1 tane indi 2 tane inmedi ki Allah birini korusun birini bıraksın haşa. Linki okusan dediklerimi anlarsın biraz peygamber Efendimiz durulacak yerlerde durur uzatılacak yerlerde uzatılırdı diyor. Işte harekelemede bunu kolaylaştırmak için yapıldı yoksa yapılan harekelemede anlam bozulurdu. Meal lerde veya okunur ken hangi ayette bozukluk var. Onu ben koruyacağım diyor harekelemede anlam mana bozulacak olsa Allah müsade eder miydi?
https://sorularlaislamiyet.com/kuran-i-kerim-kac-kiraat-uzere-okunabilir. verdiğin örneğin yanlışlığını da burada görebilirsi.
Ayrıca ne Cebrail as için Nede Hz Muhammed SAV için normal bir şekilde isimlerini yazamazsın. as ekini ve başa Hz eklerini koyman gerekiyor. Kuran Allah tan Arapça olarak geldi peygamber Efendimiz de Arapça tebliğ etti. O linki bir oku o zaman demek istediğimi daha iyi anlarsın makam ile harekelemede birbiri ile bağlantılı zaten. tecvid kuralları var Kuran ı okurken linkleri okursan anlarsın ikisinide. Efendimiz in aynen okuduğu şekilde noktalama işaretleri kondu. Okunması kolay olsun diye anlam değişmedi. Böyle olsa orijinal de De bozukluk olurdu hiçbir bozukluk yok. hiçbir dile zaten tam çevrilemez çünkü Hurufu Mukatta harfleri var bunlar sadece Arapça da var ve anlamlarını sadece Allah biliyor. ne kadar çevrilirse çevrilsin diyanet inde belirttiği gibi ancak meal olur. hiçbir zaman için orijinali olamaz çeviri. dediğin gibi durumda meali de olamazdı. bir yerde elbetteki patlak verirdi. 6666 ayet çünkü. ayrıca Kuran a zarar vermeye çalışanların sonununda ne olduğu hep görüldü. Kuran ı yakan papaz yandı. dediğin gibi harekeleme haşa Kuran ı değiştirecek olsa Ben onu koruyacağım ayetine ters düşer. haşa Allahı sorgulamış oluruz. hemde dediğin gibi asla öyle birşey yok tabi ki de. harekeleme değiştirecek olsa Kuran ı yakan papaz yanar mıydı ? yanmazdı Allah tan belasını buldu işte! dediğin gibi bir durum olsa haşa sümme haşa Allahın kendisiyle çelişmesi olur güzel kardeşim benim. ayrıca da dediğin gibi değişme durumu olacak olsa İslam son din olarak gelmesinin de bütün insanlığa inmesininde hiçbir önemi olmayacaktı. adam diyecekti ki din değişmiş bunun kıyamete kadar baki kalacak olmasının ne önemi var bozulmuş birşeye niye inanayım derdi. bundan dolayı Allah CC onu ben koruyacağım demiştir. sümme haşa Allahı sorgulayamayacağımıza göre mesele yok herşey apaçık ortada. Allah için sana karşı içimde bir hüsnü zan var. profilden gördüğüm kadarıyla çok sevdiğim Bodrumda oturuyorsun. Allah için içimden geldi. eğer kabul edecek olursan sana hediye olarak birkaç kitap göndereceğim. orada merak ettiğin herşey mevcut. içindeki bütün dalalet gidecek Allahın izniyle hidayete ereceksin inşallah diyorum. bunun için bana özelden adresini bildir. internetten de pdf olarak Diyanet in Kuran meailini indir oku kendin zaten bunu anlayacaksın.

Bende Ismail gibi yeteri kadar tebliğ yaptığımı düşünüyorum sonuna kadar. Arkadaş gereken ayeti yazdı. Bende Yasin Suresi nin 9 uncu ayeti kerimesi nin meali:. Biz, onların önlerine bir set, arkalarına da bir set çekip gözlerini perdeledik. Artık görmezler.diyanet meali. bunu diyorum ve çekiliyorum. Çünkü soru soruyu kovalıyor. Ne yapsam inanç yok karşı tarafta ama inşallah yelpaze arkadaşım hediye kitapları kabul edecek olursa inşallah hidayete erecek bir hayli merakı var sadece emin olamıyor çünkü içindeki sorulara yanıt bulamıyor merak ettiği bütün herşey o kitaplarda mevcut olacak. İnşallah bana şahitlik edersiniz tebliğ yaptı diye.. Bundan sonra hiçbir soruya yanıtım olmayacak bundan dolayı kimse başka soru sormasın . Selametle.

Son düzenleme:
şeker çocuk 34 senin kadar inançlı biri gerçekten olmak isterdim, iyi temiz kalpli bir insan oldugundan şüpem yok :)
ama bir ateisti tekrar müslüman yapmak imkansız

brkfrk66 Furkan cım güzel düşüncelerin için çok teşekkür ederim Sağol :) bunu yapmak senin Elinde islamiyet i gerektiği gibi okuyup araştırırsan bunu anlarsın. Orasını Allah CC hu bilir ben bilemem. Ben elimden geleni yaptım Vicdanım rahat. Peygamber Efendimiz veya diğer peygamberler gibi haşa mucize gösteremeyeceğime göre daha fazla sına gerek yok. Yapılması Gerekenler yapıldı anlatılacak olanlar anlatıldı. Sağ salim ve esen kal

şuanki durumumla alakası yok isyan halinde değilim, arada depresif olabiliyorum fakat bunun inançla kesinlikle alakası yok zaten o da anlık oluyor.. ben tamamen mantık bilgiye dayanarak inanmıyorum emin olabilirsiniz. zaten o yüzden diyorum gerçekten inanmak isterdim diye. ama mantıgım kabul etmiyor malesef..

Geçmişi en az 6000 yıl geriden gelen Tengri/Tanrı köklü bir Türkçe sözcüktür. Dengeleyen, tasarlayan anlamları da vardır. İkisi arasındaki tek fark birinin Arapça diğerinin Türkçe kökenli oluşudur. Yani Allah deyince müslüman oluyor, Tanrı deyince dinden çıkmış olmuyorsun. juiceles

İnşallah bana şahitlik edersiniz tebliğ yaptı diye..
elbette şahitlik yaparım. inancına saygım sonsuzdur. sizi bir dost, bir arkadaş olarak görürüm. sadece size değil, hangi inancı olursa olsun benim için herkes saygıdeğerdir eğer şiddete başvurmuyorsa.

Şimdi ben bu konunun bir tebliğ veya misyonerlik konusu olduğunu düşünmemiştim.

Tebliğ başka bir şey, somut veriler ışığında tartışmak başka bir şey. Birinin bir başkasını dinden çıkartmaya veya başka dine döndürmeye çalışması ne kadar yanlışsa, birini mutlaka bir dine inandırma çabası da o kadar yanlış.

Ben tartışmaların veriler üstünden yapılmasından yanayım. Verilerin olmadığı yerde söylenen her şey boş laflardan ibaret kalıyor. Örneğin Hz. Muhammed'in annesi babası konusu geçti daha önce. Onların müslüman olup olmadıklarını tartışmak bana göre beyhudedir. Niye? Kuran'da bu konuda hiç bir bilgi yok!

Hadislere ve rivayetlere göre babası hanif dininden olmalıdır. Annesinin yahudi kökenli olduğu söylenir. Şimdi fetret dönemi falan deniliyor ama bunların hepsi rivayetlerden ibaret. Aslı astarını bilen kimse yok, tarihi bir delili yok. Dolayısıyla söylenecek her söz havada kalır. Delillendirmeye muhtaçtır.

Bazı arkadaşlarımız ne yazık ki tarihteki islam dinine mensup şahıslardan aktarılan sözleri bir hakikat, gerçek gibi kabul ediyorlar. Ancak her islam aliminin de tereddütsüz kabul edeceği gibi tarihte binlerce uydurma hadis mevcut. Kaldı ki, bir insanın inancını savunacak şekilde yorumlar yapması, işine geldiği şekilde hadisler aktarması vs. beklenilen normal bir durum. Yani bunlar nitelikli deliller değil.

Sırf bu yüzden hangi hadis veya rivayet sahih, hangileri değil diye başlı başına bir alimlik hasıl olmuştur.

Peki bir konuda birbiriyle çelişen hadisler, rivayetler, şunlar, bunlar varsa ne yapılması gerekir. İşimize gelen bilgiyi alıp gerisini görmezden gelmek taraflı bir yaklaşım olur. Yapılması gereken şey mantık yürütmektir. Mantık bizi tek bir yanıta götürür. İslam gelmeden önce bir insanın müslüman olması mümkün değildir. Bölgenin o dönemdeki inançlarına bakılırsa Yahudiler, hristiyanlar, tek tanrıya tapan çeşitli akımlar, putlara veya çok tanrılara tapanlar ve belki de inançsızlar diye dağılım göstermektedir. Şimdi Fetret dönemi mümini demek işin kolayına kaçmak, hatta göz önündekini inkar etmek olur. Hatta ortaya bir garabet de çıkar. Nedir o? İsa peygamberden sonra geçen yaklaşık 6 yüzyıllık dönemde herkesin kendiliğinden mümin olması sonucunu doğurur. Herhalde kiç kimse böyle bir şey kabul etmez.

Şimdi tebliği meselesi bir tarafa bırakılırsa, insanlara bir şeyi kabul ettirmenin yolu onlara yanıltıcı bilgiler vermek değil, gerçeği olduğu gibi önlerine sermektir. Daha önce de dile getirdiğim gibi hiç bir şey kendi kendinin delili olamaz. Yani "budizm doğrudur, çünkü budizm öğretisinde budizm hakkında doğru olduğu yazar" diye delil olmaz. Ya da, bir budistin "budizm doğru olduğunu söylediği için aksi mümkün olamaz, o yüzden doğrudur" demesi bir delil veya ispat olmaz. Bir şeyin doğruluğu subjektif değil, objektif delillere dayandırılır. Herkese göre değişen doğru olmaz.

Gerçi konudan çok fazla saptık ve olmadık yerlere girdik ama ben hep aklıma takılan bir soruyu da dile getirerek noktalamak istiyorum. Diyoruz ki, islam dili arapçadır. Kuran, sureler vs., hatta namaz çağrısı olan ezan bile başka dilde okunamaz. Anlamı bozulur, çeviri olan şey başka anlamlar taşır. Şimdi diyor ki Kuran'da "Biz, anlayıp düşünmeniz için onu Arapça bir Kur'an kıldık." E, biz ve dünyanın milyonlarca müslüman toplumu arapça bilmiyoruz? Anlamıyoruz! Kaldı ki, arapçayı başka dile çevinince de anlamından kaybettiğini, başkalaştığını söylüyorlar. Zaten çevirince bile anlamak çoğu kez mümkün olamıyor ki önce meallere, sonra yorumlara, sonra hadislere, rivayetlere vs. başvurmak zorunda kalınıyor.

E peki nasıl olacak bu iş? İnsanlar bunu nasıl okuyup anlayacak? Yoksa anadolumuzun çoğu insanının yaptığı gibi körü körüne sureler, ayetler ezberlenip namazda niyazda hiç anlamadan okunmasıyla sınırlı mı kalınacak? Bunun boş laf olmadığını herkes biliyordur. Annelerimiz, ninelerimiz falan şakır şakır kuran okur ama tek kelime arapça bilmezlerdi.

Açık konuşmak gerekirse ben bunun bahanesinin bazı din alimlerinin ellerindeki iktidarı kaybetmemek olduğunu düşünüyorum. Toplumda en fazla saygı gören insanlardandır onlar. Ama neden? Çünkü sizin bilmediğinizi onlar biliyordur. Siz bilemezsiniz! Öyle bir imkanınız yok! Onlara muhtaçsınız! Okuyup anlayamazsınız, yorumlayamazsınız, açıklayamazsınız!

En açık ve seçik örneğini bu mesaja verilen yanıtlarda göreceğimizden eminim. Anlamadığım, veya yanlış yorumladığım söylenecek. Ben okur yazar, eğitim almış, araştırmayı seven bir insanım. Benim anlayıp öğrenemediğimi daha az eğitimli insanlar nasıl anlayıp öğrenecek düşünmeden edemiyorum.

Bir şeyi açığa kavuşturmak istiyorsak bilimsel konuşmalıyız. fakat öncelikle şunu belirtiyim bilim ve sözdebilim ikisi farklı olgudur,
bilim bir olayın açıklamasını bulmak için sorular sorar, bu soruları yanıtlamak için kanıtlar arar ve ortaya sonuçlar çıkarır, sözdebilim ise ortaya bir iddaa atar, konumuzda oldugu gibi, daha sonra bu iddaayı destekleyecek cevaplar arayıp diğer kanıtları görmezden gelir, yani sözdebilim yanlışlanabilirliği kabul etmez, bilim ise yanlışlanabilir güncellenebilir. öncelikle bu ikisini ayırt edelim. çünkü bilyorum bu tartışmalara girdiğimiz zaman bilim adamları şunu bunu kanıtladı muhabbeti genelde hep döner. aslında öyle birşey yok bu konulara girmeden belirtiyimi burda inancınızı sarsmak istemem fakat bilime çok ters düşen argümanlar var. çok merak ediyorum ben öğrenmek istiyorum diyen varsa ben gerek sesli olarak gerekte yazılı olarak anlatabilirm. ama söyleyeceklerimi kaldırabilecekse bu riski göze almalı...ama yinede burda bi kaç birşey söylemek istiyorum sümer mitelojisi türk mitelojisi lidya yahudi eski inançlarında bire bir benzer ayetler var. onları bir kısaca araştırmanızı tavsiye ediyorum. islamın çıkış yılları olan 5. ve 6. yülyılın islamı olarak değilde tarihi biyografisinide öne çıkan isimlerinin hayatını din temelli değilde tarih temelli araştırmanızıda tavsiye ediyorum, bir çok din farklı inançlar var fakat semavi dinleri ele alalım özelliklede 3 ünün hepsinin çıkış noktası aynı fakat dünya ortadoğudan büyük. bunun avusturalyası amerikası güney amerikası avrupası asyası var bunlarıda göz önünde bulundurmak lazım. biraz açık konuşuyorum adminimiz kızabilir fakat eğer böyle tartışmaya gireceksek bunlarında tartışma kültüründe olması lazım. bugün insan olarak dünyanın yaşını insanların olgunlaşmasını evrimleşmesini nerden nereye geldiğini biliyoruz. bunların bilinmesi lazım bunlar bazı yaradılış anlatılarına açıklama getirebilecek bilimsel gelişmeler çünkü..

Brkfrk66. Arkadaşım, bilim ile Allahı bulamazsın. Bulamağın gibi yokta sayamazsın. Bi şeyin varlığını ispatlamak, yokluğunu ispatlamaktan daha kolaydır.. Örn: dünyada elma ağacı vardır derim, aramaya başlarım bulduğumdada benim için olay bitmiştir
Ama sen dünyada elma ağacı yoktur diyosan, ve 20 yıl dünyayı dolaşsanda dip köşe heryere bakman lazım, her taşı kaldırman lazım ki yokluğunu ispat edesin. Bişey sormak istiyorum. Sizin düşüncenize göre, tövbe haşa Allah yok diyosunuz. Buda doğal olarak kuranı, haşa hz
Muhammet yazdı demek oluyo. Okuma yazma bilemez di peygamber, el emin diye bilinirdi, ( hiç yalan söylemeyen, dürüst manasına gelir), bunları söylemicem, sadece Hz.Muhammedin hayatını düzgün araştır. Peygamber olması onu zenginleştirmiş mi? Ben Peygamberim dedikten sonra cefa çekmemiş mi? Nedir seni bu düşünceye sevk eden bilim mi? Kaç yabancı dil biyosun mesela? Çünkü peygamberimizle uğraşan kafirin birisi 4 dil bilirdi, tüm servetini bütün kölelerini, onun kuranı yazdığını düşünerek seferber edip, Hz.Muhammedin açığını aramış bütün ömrü boyunca. Hz. Muhammet evde namaz kılarken , her secdeye gittiğinde eşinin ayağına çarparmış çünkü kaldığı oda iki kişi sığacak kadar büyük değildi. 4 eş ehliyetimi yoksa? Islamiyet eş alma durumunu 4 e çıkarmamış aksine indirgemiştir. Cahileye döneminde 6,7 eşi olanlar vardı. Ve peygamber ilk evlendiğinde 25 yaşındaydı, eşi ondan iki katı fazlaydı nerdeyse. Peygamber hiç bi zaman 4 eşle aynı anda evli kalmadı, hatta diğer eşlerini aldığında 50 yaşındaydı. Bazı açık konulara girmek istemedim o yüzden yaş aralığına bakarak, libidoları açıklarsın bilimle... Açıkçası ben bi kitap yazsam ondan bi kazancım olmalı, zararım değil... Bilimci kardeş, bana cansız atomların farklı kombinasyonlarla bi araya gelerek, canlı bi varlık oluşturmasını bi açıklıyıver sana zahmet.

Son düzenleme:
@MeTePe sevgili hocam tekrar günaha giriyorum. Çünkü yazmak zorunda kaldım. Dediğiniz gibi bir durum olsa ne Peygamber Efendimiz nede onun vefatından sonra sahabe ler v.s insanları islam a çağırmazlardı. Onun için bu dediğiniz yanlış hocam. Madem ki onlar öyle yaptı bizde müslümanlar olarak tebliğ i yaptık çekildik siz tekrar yazmak zorunda bıraktırıp beni de tekrar günaha sokturdunuz. Onları olduğu dönemde peygamber olmadığı için mevcut olan Semavi din Hıristiyanlık da bozulduğu için onlar da bozulmamış tek din olarak islam a uygun olan Hanif yani Hz İbrahim as mın dinine göre ibadet ediyorlardı. Hiçbir şekilde puta vs tapmadılar. Hadis konusuna gelince yukarıda açıklamayı yaptığım halde hala tekrar yazmış sınız. Ben size diyorum ki Kütüb i Sitte , Riyazus Salihin ve Taberani gibi en güvenilir ravilerin rivayet ettikleri çünkü tamamı sahabe ve ondan sonra ki dönemden gelen en güvenilir ravilerdir. Hadislerinin hepsinin senetleri mevcuttur. Şüpheli olan hadisler de ravi ye seneti ne ve Kuran a uygunluğuna bakılır. Resulullah Kuran a aykırı hadis söylemez. Öyle bir hadis varsa da o zayıftır yanlış tır. Doğru olarak kabul edilemez. Dikkat ederseniz sadece namaz kılarken şart diyor. Başka Yerde şart demiyor Kuran ı Arapça okumak için. Yani Namazdayken Kuran ı Arapça okuyacak kadar öğrenen geriye kalan durumlarda meal ve tefsir e başvurur açıklamasını anlar. Ancak ne olursa olsun tabi ki orijinali değildir olamaz. İmkanı olan Arapça yı öğrenir imkanı olmayan dan benim gibi meal ve tefsir lerle anlayabildiğini anlar. Islam kimsenin üstüne gereğinden fazla yük yüklememiştir. Ben de işitme cihazı kullandığım için ne yazık ki Arapça yı vakıf olacak durumda öğrenemedim . Ama en azından Namazda okuyacak kadarının fazlasını Arapça okuyabiliyorum ezbere. Ayrıca islam alimlerinin kitapları içinde küçük görür gibi yazı yazmanız hiç doğru değil hocam. Siz de doktorsunuz elbetteki takıldığınız yerde kitaplara bakıyorsunuz. Biz onlar için bu şekilde konuşsak yukarıdaki bir mesajdaki gibi gülen yüz koysak hoş olur mu hocam. İnanmıyor olabilirsiniz ama böyle yapmazsanız çokmakbule geçer hocam. TarihTe rivayet kaynak her zaman var islam alimlerinin kine gelince neden bu kadar güvensizlik var. Furkan cım iyi güzel de Kuran da ki zaten pek çok bilimsel gerçeği bilim adamları daha yeni buluyor aç bak internette çok örnek var. Ayrıca islam dini peygamber Efendimiz e diğer peygamberlere geldiği gibi vahiy yolu ile geldi. Farklı bir açıdan gelmedi ki

Ayrıca da ne ben ne Ismail hiçbir yanıltıcı bilgi vermedik gerçeği olduğu gibi anlattık. Bu böyle nu şöyle dir Islam a göre dedik hiçbir zaman Kuran sa ve Resulullah a aykırı bir şekilde anlatmadık. Ha siz zaten anladığım kadarıyla Deist siniz inanmıyor olabilirsiniz ama doğru olarak anlatılmış birşey için yanıltıcı demeye hakkınız yok hocam

@yelpaze kardeşim teşekkür ederim. Sağolasın bizim dinimizde zorlama yok. Gönül ile olacak . Yazın tekrar Bodrum a geleceğim müsait olacak olursan da bir tanışıp görüşmek isterim seninle
. Bazı gezeceğim yerler olacak. Selam ve sevgilerimle kendine iyi bak. Kafana takılan herşeyde de bana özelden yaz. Esenlik le kal.

@brkfrk66 3 ünde çıkış noktası aynı. Ama ikisi belli kavimlere islam ise tüm insanlığa gönderildi. Benzer ayetler var diyorsun :) onlar kutsal kitap Kuran mı içindeki olan şeye âyet diyelim ? Aynısının olduğu hiçbir yer yok. Olamaz çünkü Kuran tek. Evrim teorisi ni savunuyor sun anladığım kadarıyla. Peki şu mantıkla bakalım. Maymun dan insan nasıl gelebilir ? Bunu da izah et bakalım. Eğer hayvan dan insan geliyorsa insan dan da bir şekilde hayvan gelmesi lazım. Tersi niye olmuyor ? ben admin falan değilim beni kastettiysen. Normal sizin gibi üyeyim.evrim dediğin olay nesilden nesile değişiklik oluyor diyor. Peki kendi ailene sor bakalım geçmişte hiç başka bir canlıdan insana dönmüş olan var mı bulamazsın çünkü hepsi senin gibi insan

MeTePe

Ağzına, kalemine sağlık dostum, bu kadar net anlatılır, tabi anlayana ve anlamak isteyenlere,
sözde müslüman olan adama soruyorlar, askerlerimizin yakılmasıyla ilgili olarak, müslümanlıkta insan yakmak caizmidir diye soruluyor,
sözde lider konumundaki müslüman cevap veriyor: arkadan gelenlere ibret olması için caizdir diyor
gerisini siz düşünün artık ....

Onu sözde müslüman olana sorarsın o zaman bizim dinimizde değil insan yakmak haksız yere birşey söyleyip kalp kırmak bile çok büyük bir günah. Doğru olarak araştırıp bilgilere ulaşmak mühim olan onların yüzünden zaten islamiyet bu hale geldi.

Son düzenleme:
şeker çocuk 34

işte sorun burada zaten, yanıltıcı bilgi vermedik diyorsun, sana okulda ne verildiyse onu savunuyorsun, sana bunları öğretenleri sorgulayabildinmi hiç, bana bunu öğrettilerse doğrudur diye herkesi doğru şeyler yazdığını iddia ediyorsun,
islam dini kolaylık dinidir diyorsun, eyvallah
ama savunduğun tezler kendi söylemini yalanlıyor
arapça bilmezsen ibadet edemezsin, etsende kabul olmaz diyorsun, nerede kaldı bu kolaylık dini
o zaman bu din araplara inmiş
bu din indiğinde arapçadan başka dil yokmuydu dünyada
Tanrı bu dini neden başka dillerde indirmemişki, başka dilmi bilmiyordu
Şimdi tanrı yazdım ya bundanda kıllanırsınız siz, neden Allah yazmıyorsun diye
bakın arkadaşımız ne güzel yazmış

mete han
[FONT=sans-serif]Geçmişi en az 6000 yıl geriden gelen Tengri/Tanrı köklü bir Türkçe sözcüktür. Dengeleyen, tasarlayan anlamları da vardır. İkisi arasındaki tek fark birinin Arapça diğerinin Türkçe kökenli oluşudur. Yani Allah deyince müslüman oluyor, Tanrı deyince dinden çıkmış olmuyorsun.

Ayrıca sizin gibi düşümüyenlerede DEİST yaftasını yapıştırıp gidersiniz, böylece işin içinden kolayca sıyrılırsınız[/FONT]

@kazazede elbette ki araştırdık sorguladık baktık. Bahsettiğin konuyla ilgilide herşeyi açık açık yazdık nedenlerini söyledik. Allah, Fatiha suresi ile birlikte iki zammı sureyi Arapça okuyamayacak derecede yaratmamıştır. Öyle olmuş olsa bu kadar dışardan gelen müslümanlar var olanlar var birinden biri elbette ki okuyamazdı. Ama böyle birşey olmadığına göre mesele yok. Sen yukardaki yorumları dikkatli ce okuduktan sonra araştırmalarını bu şekilde yönlendirme yap. Bütün Kuran ı Arapça bileceksiniz her yerde her zaman Arapça okuyacak sınız dese bu durumda dediğin zorluk olur. Sadece Fatiha ve iki zammı sureyi okuman yeterli.

Onun için de leküm diniküm veliye din. Istediğiniz gibi yaşayın yapın. Ben herşeyi en uygun şekilde anlattım. Allahın üzerine yemin ediyorum ki başka hiçbir şey yazmayacağım. Siz varın istediğiniz gibi konuşun tartışın. Benden bu kadar

Son düzenleme:
))))
sen hep bunu yazıyon , bir daha yazmıyacagım diyosun ama dinleyecek, senin yazdıklarını sorgulamayacak, seni alkışlıyacak birilerini bulduğunda yazmaya devam ediyorsun
sana tavsiyem sende sorgula,
sana her anlatılana inanma, sana anlatanı, anlattığı şeyi sorgula
sorgulayınca dinden çıkmazsın
her sorgulayana ATEİST deme
dostum ...

kazazede sende besbelli bir algılama sorunu var :) ben bundan öncekiler de yemin mi etmiştim Hayır. Bunda da senin yüzünden yemini bozdum Allahın izniyle ben bunun keffaretini vereceğim dinin emrettiği şekilde . Senin gibi okuduğunu anlamayan insanlara yazmak dahi boşuna. Benim yazdığım kaynaklar Allah ve Resulullah bunları sorgulamak beni dinden çıkarır. Allahın yarattığı aciz bir kulum bir Faninin beni ve yazdıklarımı beğenmesinin bir önemi olamaz. Allah beğensin. Onun için sen kendi düşüncelerini sorgulama yap oku araştır. Suya atılan her taş onu kirletmez. Bundan öncekiler de yazdıklarıma tekrar yazdığım için sözüm de durmamış oldum sadece Allah affetsin. Bunda da yemini bozduğum için keffaretini vereceğim. Şimdi de tekrar Allahın üzerine yemin ediyorum ki ne sana nede bir başkası için buraya birşey yazmayacağım. Allah'ın izniyle bu sefer yemini mi tutacağım. Bana da dostum kelimesini kullanma kendin gibiler le dost ol senin gibisi bana lazım değil. Hadi şimdi selametle oku araştır bol bol. Algılama sorunu nu da gider.

Peki şu mantıkla bakalım. Maymun dan insan nasıl gelebilir ? Bunu da izah et bakalım. Eğer hayvan dan insan geliyorsa insan dan da bir şekilde hayvan gelmesi lazım. Tersi niye olmuyor ?

...evrim dediğin olay nesilden nesile değişiklik oluyor diyor. Peki kendi ailene sor bakalım geçmişte hiç başka bir canlıdan insana dönmüş olan var mı bulamazsın çünkü hepsi senin gibi insan

:)

Hep söylüyorum. İnsanın iyi bilmediği konularda yorum yapmaması lazım. :)
Ne yazık ki evrim teorisi hakkında yazdıkların külliyen yanlış.
- Evrim teorisi insan maymundan gelmiş der mi? Yanlış, demez!
- İnsandan hayvan gelebilir mi? Yani ters evrim olur mu? Olabilir ama şart değil! Olması için gereklilikler var.
- Nesilden nesile değişiklik olur mu? Yanlış! olmaz! Değişiklikler çok uzun zaman aralıklarında, zorlayıcı koşullarda ve çevresel yalıtılmışta olur.
- Ailende geçmişte başka canlıdan dönüşmüş biri olabilir mi? Yanlış!

Yani evrim teorisi bunların hiç birini ama hiç birini söylemez!
E, söylemediği şeyleri söylermiş gibi yaparak evrim teorisinin yanlış olduğu da söylenemez o zaman!

şeker çocuk; sen eski alimlerin fikirlerine önem veriyorsun. Erzurumlu İbrahim Hakkı Efendinin bu konuda yazdıklarını da okuman lazım o zaman.

Ayrıca islam alimlerinin kitapları içinde küçük görür gibi yazı yazmanız hiç doğru değil hocam. Siz de doktorsunuz elbetteki takıldığınız yerde kitaplara bakıyorsunuz

Kitaplar çok kıymetlidir. Ancak bir din aliminin görüşlerini, düşüncelerini veya rivayetleri yazdığı kitaplarla, bilimsel içerikli kitaplar bir tutulamaz.

Neden?

Çünkü biri subjektif görüşleri içerir, diğeri ise bilimsel verileri içerir. Öncekini doğrulamak çok zordur. Ama bilimsel bir kaynak her zaman doğrulanabilir vasfa sahiptir. Rivayet değil, somut veridir.

Tarihteki islam alimlerine olan güvensizliğe gelince... nedeni çok basit aslında. Çünkü binlerce uydurulmuş hadis olduğu biliniyor. Bunların bir kısmını din alimi olarak bilinen kişiler akıllarınca dine hizmet olsun diye uydurmuş. İçlerinde çelişen hadisler veya rivayetler var. Hatta çok güvenilir kabul edilenler içinde bile uydurma olanlar var.
Hepsi bir yana, bunlar taraf olan kişilerce yazılmış. Şimdi Beşiktaş takımını tutan biri Beşiktaşla ilgili kitap yazsa Beşiktaş'ı kötüleyecek bir şey yazar mı?

Bunlar güvenilirliği azaltan şeylerdir.

Bakın şimdi siz tarihte somut olan şeyler için bile bir delile gerek duymaksızın başkalarının rivayetlerini doğru kabul etme eğilimindesiniz. Nasıl mı? Hz. Muhammed'in ana-babasının mümin olmayabileceği söylemi size dinsizlik gibi geliyor. İyi de o zaman Kuran'da neden bu konuda bir satır geçmiyor? Neden "[FONT=arial]Anneme mağfiret dilemem hususunda Rabbimden izin istedim, izin vermedi." rivayet edilir? Neden babası için "cehennemdedir" dediği rivayet edilir?

Şimdi bunlar var mı? Var! O doğru, bu doğru değil demek ne hadar doğru?
[/FONT]

Bütün Kuran ı Arapça bileceksiniz her yerde her zaman Arapça okuyacak sınız dese bu durumda dediğin zorluk olur.

Bu benim sorduğum soruya yanıt değil. İnsanın anlamadığı, tercümesinin de kabul edilmediği, yoruma muhtaç bir şeyi anlaması zordur dedim. Sen ise bu zorunluluk değil diyorsun. Ben zorunluluktan bahsetmedim ki... zorluktan bahsettim.

Çok saçma buluyorum bu konuyu İnanan böyle sorular sormaz Hak din islamdır Allah Tektir peygamberler Allahın elcileridir kuran yolumuz bizleri engelli yarattiki buda bir sınav Ölümsüz insan varmı yok tabiki her irktan her milletten insan var onları niye yarattı bizleri niye yarattı gereksiz sorular ölüm var ölüm istesenizde istemesenizde Allah haddi aşanlari sevmez

MeTePe sevgili hocam 32 yıldır bir gün de 2 yemin bozmak gibi birşeyi hiç yapmamıştım :( ama verdiğiniz örnek Resulullah Efendimiz in anne ve babası ile ilgili olarak olunca mecburen onlar için bozmak zorundayım. Allahım affet beni bu Günahım dan ötürü onlar için Bozuyorum bunu sende biliyorsun hem tövbe mi hemde keffaretlerimi kabul et. Sevgili hocam İsra suresindeki ayette onların cehennemlik olmadıkları kesin. Çünkü peygamber gelen döneme yetişmediler ve bir önceki peygamber Hz İsa as mın getirmiş olduğu ancak sonradan bozulan Hristiyanlığa saparak da yanlış yola saparak kirlenmediler. Çünkü Hanif dinine mensup lardı. Evet dediğiniz rivayet var ama güvenilir değil buna mukabil olarak da veda haccında kendisine iman ettiklerine dair bir rivayet daha var ancak her iki rivayette kesin diyebileceğimiz bir kaynak da yazılı değil. Onların durumu ile ilgili benim bildiğim cehenneme girmeyecekleri çünkü ayette sabit.bundan ötesi için hocama sorduktan sonra inşallah bir yanıt veririm en temiz soydan geldim Hadisi Şerif i kütüb i Sitte de mevcut. Kaldı ki Peygamber Efendimiz e peygamberlik görevinin gelmesine vesile olan anne babanın cehenneme gitmesi ni düşünmek ayrı bir saçmalık. Ayrıca islam alimi güvenilir kaynaklardan Kuran a ve Resulullah ın Sünnetine uygun bir şekilde en sağlam hadisler le kitabı yazıyorsa o kaynak güvenilirdir. Kaldı ki inandığı şeyi yazma durumu sadece islam alimlerine değil herkese özgü bir durumdur. Herkes kendisine uygun olanı yazar ters düşen birşeyi yazmaz. Ayrıca zorluktan bahsediyorum diyorsunuz iyi güzel de hocam Kuran, Arapça yerine diyelim ki Ingilizce inmiş olsaydı Ingilizce de bugün Arapça nın durumunda yani iki dili yer değiştiriyorum. Gene sizin için aynı şekilde zor gelecekti. Sizde doktor sunuz hiç şüphesiz ki bu mesleğe bu göreve gelene kadar bin türlü zorlu aştığınız belli bu kadar zorluğu aşan ibadet için topu topu hepsi 20 satır ancak gelecek 3 sureyi mi ezberleyemeyecek hocam bu bütün insanlar için geçerli. Ayrıca başka bir dilde de inecek olsa gene tam çevirisi olmayacak tı. Adı üstünde orijinal hocam. Başka dil den çevrilecek olsa gene okuduğun anlamı olacaktı. Bu bütün kitaplar için geçerli. Hiçbirisi için net bir şekilde orijinali tutar diyemeyiz. Örneğin ingilizce yazılan bir kitabın Türkçe si için bu orijinal dersek saçma olur çünkü yazılan ingilizce çevrilen Türkçe sen kendi diline göre karşılığını okuyorsun. Islam alimlerinin eserleri olarak da benim dediğim gibi yapılırsa güvenilir aksi durumda sizin dediğiniz olur hocam.

@şeker çocuk 34
iyi hoş bir insansın.
önce şu yeminlerini geri çek.
kimse seni cevap veresin diye zorlamıyor.
istediğine cvp verirsin, istediğine vermezsin.
sen üstüne düşeni yap. kimseye de kızma senin gibi düşünmedikleri için

burada kimse boş değil, bir çoğu senin kadar olaya vakıftır.
ben ve diğer arkadaşlar yazdıkca senin yaralandığını hissettim. benim yazılarımdan kendini sorumlu tuttun, beni hak dinine davet ettin. senin görevin burada biter. daha sonrasından sorumlu değilsindir. üzme kendini.
ama yok ben tartışırım bu konuları diyorsan herşeye hazır olman, dik durman gerekir.

@şeker çocuk 34;

Şimdi ben insanlar 20 satır 3 sureyi ezberleyemez mi dedim? Veya ezberlemesinler mi dedim? İnsanlar tüm Kuran'ı ezberliyorlar.
Benim zorluk dediğim bu değil ki! Çok basit bir şeyi söylüyorum. İnsanların okuması, anlaması için gönderilmiş bir kutsal kitap arapça! Hadi arapça olması tamam diyelim ama arapça olanı anlamak için de ulema gerekiyor. Niye ben okuduğumu anlayamıyorum da meallere, yorumlara vs. bakmak zorunda kalıyorum? Niye sıradan bir insan arapça bilse dahi bunu anlayamıyor? Niye bu kadar zor?

Bu arada hiç birimiz sana yeminini bozdurmak veya zor durumda bırakmak istemeyiz. Ama ne yemin etmek zorundasın, ne yeminden geri atmak zorundasın. Niye böyle yaptığını da anlayamıyorum. Yazdıklarından rahatsızlık duyacak bir durumumuz yok. Gayet güzel yazıyorsun, belki de aklında bu soruları olan insanlara yol gösteriyorsun. Böyle bir şeyden imtina etmene gerek yok ki.

Belki biz yazıyoruz ama bir sürü kişi okuyor. Herkes kendi aklı, fikri, imanı, inancıyla bunları yorumlayıp beğendiğini alıyor.

Herkesin inandığı şeyleri doğru diye yazması elbette çok doğal. Bende onu diyorum zaten. Bir kaynak bu vasıfta olunca tek başına güvenilir kaynak değildir. Başka kaynaklardan, karşı görüşlerden, tarafsız görüşlerden vs. desteklenmesi gerekir.

Bunun bir örneği Türklerin müslümanlığı kabulüdür. Bize öğretilen, Türklerin güle oynaya, kendiliğinden müslümanlığa geçtiği... öyle değil mi? E, islam tarihini, Türklerin tarihini bir aç bak bakalım öyle olmuş mu? :) Yoksa binlerce kelle kesilerek, ırmakları kırmızıya boyayacak kadar kan akıtılarak mı olmuş?

Not: Erzurumlu İbrahim Hakkı efendiye baktın mı? Önemli din alimlerindendir.

baştan aşagı bir çok güzel yorumlarınızı okudum.ben inançlı bir insanım ama hepp merak etmişimdir kendini müslüman kabul edenler veya inanlar neden kitap.a göre yaşamıyorlar? bakıyorum çevremdeki insanlara namaz var oruç var inanç var ama zalimliklerdende geri kalmıyorlar.çalışmayı sevmiyorlar bir iş yaparken kısa yoldan para kazanmaya çalışıyorlar.zayıf insanlara her türlü zülümü yapıyorlar,ticarette.siyasette,her alanda dini kullanıyorlar.
halbuki peygamber efendimiz s.a.v hz muhammet,bize yaşadıgı zamanlarda ahlaklı olmayı.yetim hakkı yememeyi.haksız kazanc elde etmemiyi ve daha bir çok şeyi bize ögütlemiş ve kendiside bu cizgide yaşamıştır.onun vefatından sonra gelen halifelerde hz ömer başta olmak üzere müslmanın nasıl bir insan olması gerektigini yaşayarak göstermişlerdir.ben kimseyi suçlamak istemem.ama benim çevremde kendini iyi bir müslüman olarak gören ne kadar insan varsa onlardan ben bir fayda göremedim. biraz fikir ayrılıgın olsa hemen hakarete varan sözler sarfediyorlar.belki size anlamsız gelebilir ama ben her zaman bunu yaşamışımdır.
allah beni affetsin ama ben müslümanların kitapa göre.peygambere göre yaşadıgını düşünmüyorum,belki yanlış düşünebilirim ama ben kuran.ı kerimin mealini çok okudugum için böyle bir hisse kapılıyorum. aslında bu jonuda o kadar çok verilecek örnek varki anlatamam.bu örnekleride vermeye gerek yok bence,hepiniz eminim bunları biliyorsunuz ve yaşıyorsunuz.sonuç olarakta toplum zaten kabullenmiş ama ben genelde kabullenmedigim içinde çok sıkıntı yaşadım.bazen kral çıplak diyorum işte;)

Üst Alt