Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Biz, neyiz? Tanrı ve engelliler..? [Tartışma]

Diğer Semavi dinlere ait olan kitapların bozuk halleri mevcuttur bulamıyor sanız özelden görüşelim hediye olarak gondereyim okuyun.

Yok ben hepsini okudum zaten... :) Bozulmuş veya değil. Zebur hariç. :)

İkna edemezsin bence... çünkü dediğim gibi hiç bir kaynak kendi kendinin kaynağı olamaz. Bu durumda herkes kendi kitabının asıl, diğerlerinin sahte olduğunu iddia eder. Tarafsız bir kişi için böyle bir durumda tercih yapma şansı kalmaz.

Sakın yanlış anlama... Ben Kuran yanlıştır, diğerleri doğrudur falan gibi bir şey söylemiyorum. Sadece iddia ettiğin konuların İslam için doğru, diğerleri için yanlış olduğunu söylüyorum. Bunu da doğal karşılıyorum. Ancak bir İmam Hatip'li olarak Kuran'ın da birden fazla nüsha olarak yazıldığını, sonra bir araya getirilip farklı ifadeler içerenlerin imha edildiğini sanırım biliyorsundur. Aynı şekilde, pek çok İslam kaynağında bazı ayetlerin kaybolduğu da rivayet edilir.

MeTePe hocam Estağfurullah tamamen saygı çerçevesinde tartışıyoruz. Şimdi teker teker yanıt vereyim. Şimdi Zebur u da okuyun öncelikle eksi 1 iniz artı olsun :) Zebur Hz Davud as a inen emir ve yasakların dışında dualar ve ilahiler olan bir kitaptır. Tabi şu an elimizde ki bozulmuş halidir . Hocam benim en kötü huyum inat tır.Bakın büyük konuşmuyorum Allahın izniyle yenerim :) şimdi Kuran la ilgili çok güzel sorular sordunuz yanıt şu: Kuran hiçbir zaman için birden fazla yazılmadı sadece günün koşullarında kağıt vs her zaman yoktu o zamanın koşullarında kağıt, deri, taş ve yapraklara yazıldı ayetler. Peygamber Efendimiz SAV döneminde vahiy devam ettiği için kitap haline getirilmesi mümkün değildi. Hz Ebubekir ra ın halifeliğinde Yemame savaşında 70 hafız şehit olduğu için Hz Ömer ra endişelendiği için kitap haline getirilmesi ne karar verildi ve Zeyd bin Sabit Başkanlığındaki kurra heyeti dağınık halde olan âyetleri Peygamber Efendimiz e inen sıralama şeklinde her âyet 2 sahabe nin şahitliğinde toplandı ve kitap haline getirildi bu Kuran Hz Ebubekir in vefatından sonra Hz Ömer ra a geçti ondan Hz Osman ra geçti o eliyle 7 tane yazdı(eldeki tek nüshadan ) çeşitli islam ülkelerine gönderdi günümüzde ki Kuran da bunun harekeli halidir. Yani aynısıdır. Sadece okunması kolay amaçlı harekeler konmuştur. Hiçbir ayet kaybolmadı çünkü o kitapta hiçbirşeyi eksik bırakmadık ayetine ters düşer. Tahrif etme olayına gelince Hz Ayşe annemizin böyle birşey yaptığına dair bir söylenti var. Ancak kabul edeceğimiz hiçbir islami kaynakta yer almıyor güya Kuran dan olmayan nüshaları yaktı diyorlar Kuran toplanması dışında nüsha(yani kitap gibi toplu halde ) olmadı ki yaksın :) veyahut ta kendisi de zaten hafızdı Kuran toplanırken neden olan ayeti söylemesin ki :) zaten her ayette iki şahit vardı. ayrıca yine biz o kitapta hiçbir şeyi eksik bırakmadık ayetine ters düşer bu :) böyle bir durum olmuş olsa zaten ikilemede yol açar. günümüzde baktığımızda islamdan başka inanca geçen çok düşük. ama diğer inançlardan İslam a geçenler çok sebebi bu eksiksizliği ,kusursuzluğu ve yukardaki yorumlardan birinde yazdığım gibi mucizelerle dolu bir kitap olmasından kaynaklı :)

Son düzenleme:
Peygamber Efendimizin (sav) döneminde İslamiyet'e giren Yahudi din adamlarından daha çok bilmişlere bir sözüm var: "İslamiyet güneş gibidir, üflemekle sönmez; gündüz gibidir, göz yummakla gece olmaz. Gözünü kapayan, yalnız kendine gece yapar."

:)
şeker çocuk 34

Yazdıklarımın benim fikrim olmadığını biliyorsundur sanırım. Yanlış hatırlamıyorsam Buhari'den başlayarak bu iddialar islam düşünürleri tarafından dile getirilmiş. Yani bunları ben uydurmadım. :)

Ancak yine bir şeyi söylemeden edemeyeceğim. Senin söylediklerin yine kaynağın kendisi... :) Kendi kendini doğrulayan bir şey kaynak kabul edilemez. İşin doğasına aykırı.

Bu şekilde tartışma biraz çıkmaza giriyor. :)

Ancak esas konudan biraz fazla saptık diye düşünüyorum. Konu dinler tartışmasına döndü. Yeniden konu içeriğine dönsek iyi olacak.

Son olarak, edepli, aklı başında, sakin tartışma üslubun için özellikle teşekkür ederim. Bu pek görmeye alışık olduğumuz bir tablo değil.

MeTePe sevgili hocam Buhari hazretleri hadis alimidir. Alanında bir numaradır. Islam tarihi ile ilgili böyle bir açıklamasını ben hiçbir yerde okumadım. Hocam bir kaynağın kendisini doğrulaması için iddiaların komple orda geçmesi gerekir Hz Ebubekir ra döneminde Vahiy inmediğine göre sizin söylediğiniz çıkmaza giriyor :) kaynak sadece olanları doğruluyor ve sağlamlığı ispat ediyor eğer kuran da Hz Ebubekir böyle böyle yaptı dese o zaman kendini doğrulamış olur bu dediğinizi kabul ederim. Bu islam tarihinin en sağlam kaynaklarında bu şekilde geçiyor kaynak ta doğruluyor ters düşmüş olsa dediğiniz olur :) son olarak güzel düşünceleriniz için ben teşekkür ediyorum. 27 yılın birikimi bu. Tam olarak hakim olmasam konuya girmezdim. Madem böyle diyorsunuz burada kesiyor güzel uslubunuz ve olgunluğunuz için ben teşekkür ediyorum saygılarımla :)

Bu konular açık objektif bilim ve mantık çerçevesinde konuşulmazsa bir arpa boyu ilerlenmez varsayımlarda kalır.
tabi insanlar özgür istediği dine yada kutsal gördükleri obje inanışa inanabilir fakat tartışma kültürü yaratmaksa amaç merak ve sorgulamaksa biraz araştırmalarında yarar olduguna inanıyorum sonuçta burdaki insanlar durduk yere ateist olmadı yada deist yada hristiyan yada teist dindar olmadılar.

brkfrk66 Islam hakkında merak ettiğin birşey varsa sor. Benim yazdığım hiçbir şey varsayım değil. Hepsi islam a göre kanıtı olan şeyler açık objektif şekilde konuşuyoruz zaten.

yelpaze veda haccından sonra inen ayetten bahsediyorsun. Maide suresi 67 inci ayeti o Kuran da mevcut. Kuran eksik değildir her âyet girdi. Eksik olmuş olsa Biz o kitapta hiçbir şeyi bırakmadık ayetine ters düşer Bakara suresinde bu ayet. şiilere göre maide 67 Hz Ali ra için inmiştir. ancak böyle birşey yok. ayette de hz Ali ra ın peygamberimizden sonra halife olacağına dair birşey yok. bunlar tamamen şii müelliflerin görüşleri. https://sorularlaislamiyet.com/siil...-alinin-hilafetinin-bildirildigi-yer-oldugunu bu linki okursan gereken bilgiler var. Hz Ali ra hiçbir zaman Resullulah tan sonra halifelik benim hakkım dememiştir. Diyanet İşleri: Ey Peygamber! Rabbinden sana indirileni tebliğ et. Eğer bunu yapmazsan, Onun verdiği peygamberlik görevini yerine getirmemiş olursun. Allah, seni insanlardan korur. Şüphesiz Allah, kâfirler topluluğunu hidayete erdirmeyecektir.Maide 67. Kaldı ki haksızlığın önünde eğilmeyiniz. zira hakkınızla birlikte şerefinizide kaybederseniz sözünün sahibi olan yüce sahabi Esedullah Allahın aslanı olan Hz Ali (kerremallahu vechehu ) nin bütün gazalarda aslanlar gibi dövüşen teke tek de önünde 3 dakika dan fazla adamın duramadığı koca yiğitin eğer halifelik peygamberimiz den sonra kendi hakkı olmuş olsa hakkını alana dek sonuna dek çarpışacağı şüphesizdi.hatta ilk halife ben olayım düşüncesine sahip olsa Hendek savaşında zaten istediği fırsat eline geçmişti. hendek savaşındaki savaştan önceki mübarezelerde kafirlerin en azılı pehlivanı olan amr bin abdud: Ey Ali babanla çok iyi arkadaştım ben sana kıyamam. Ebubekir,Ömer in ve Osman ın başlarını kesip gideyim siz savaşın dedi. ancak Allahın aslanı her zaman bunu okuduğumda gözlerim yaşarır: Sen benim başımı kes de fırsat bulursan onlarında başını kesersin dedi. eğer onları sevmemiş olsa derdi ilk halife olmak olmuş olsa orada Amr ı bırakırdı onları öldürmesi için. gerçi Amr zaten en az HZ Ali kadar güçlü olan cesaretli olan Hz Ömer ra ı öldüremezdi o ayrı mevzu ama ne olursa olsun burada yaptığı fedakarlık onları ne kadar çok sevdiğinin göstergesi. o Amr ki 1000 kişinin başa çıkamadığı bir adamdır. ayağını yere vurduğunda toprağa batardı. böylesine Allahın belası olan bir adamı her ne kadar kendisine teke tek te tek kılıç darbesi vuran adam olsada onu 3 dakika içinde aslanlar gibi gebertmesi zaten ne kadar büyük bir güce ve cesarete sahip olduğunun kanıtı. böyle yüce bir sahabi de hakkı olan birşey olmuş olsa sonuna dek bunun için çarpışacağına göre mesele yok. herşey apaçık ortada. kendiside zaten hiçbir yerde hiçbir kaynakta şiilerin dışında halifelik benim hakkımdır demedi. ehli sünnete uygun hiçbir kaynakta ve kuran da onun ilk halife olacağına dair birşey yok. bu ayetin ve olayında açıklaması budur. o Allahın aslanıdır. bizim de her zaman başımızın tacı yenilmez cengaverimizdir. ama bahsettiğin konunun açıklaması budur.

Son düzenleme:
Kuran değişti, ayet eksik, Kuranı her eline alan ayet eklemiş v.b şeyler mümkün değil çünkü, kuranın inişi bir anda olmadığı için kitap haline getirilmesi çok uzun zaman sonra oldu. İnen her ayet herkesin ezberindeydi. Şu zamanda bile 5, 6 yaşında hafız olan çocuklar var. Çoğu insanın hafız olduğu bi dönemde, kuran değiştirildi, işine göre insanlar ayet ekledi demek çok komik... şuan bile dünyada ki tüm kuran kitaplarını yok etseler, hafız olanların ezberinde ki kuran da yok olur mu ? Virgül şaşmadan yine kitap halinde yazılır.

İnen her ayet herkesin ezberindeydi.

Bazı hadislere göre bu pek böyle değil.. Kuran'ın tamamını 4 veya 7 kişinin ezbere bildiği, onun dışındaherkesin bazı kısımlarını bildiği rivayet ediliyor. Hatta 2 şahit getirenin ezberindeki ayeti yazdırdığı da söylenir.

Ancak tekrar etmekte fayda görüyorum. Konu amacından oldukça uzaklaştı. Kuran öyledir, böyledir diye bir tartışma yapılmasının bu konunun içeriğine uygun olmadığını düşünüyorum. Hatırlamak gerekirse konu başlığı engellilik ve inançlar üstüne bir sorgulama. Hangi din nedir, nasıldır tartışması değil.

Bu tartışmanın gerekirse başka bir başlıkta yapılmasında fayda var. Bu hem konu içeriğine, hem de hangi inanca mensup olursa olsun inançlı kişilere haksızlık oluyor.

Hadislere bakılmalı, fakat her hadise itibar edilmemeli. Araştırmak gerekir. Konunun buraya nasıl geldiğiyle alakalı hiç bi fikrim yok fakat durduk yere yazmadı kimse yazdıklarını, sorulara göre cevap verildi. Ben bi kaç mesajımdada inancıma göre engelli olma durumunu izah ettim. Kuran hakkında olumsuz bişeyler yazılınca, kurana göre yaşayan insanlara cevap hakkı doğuyo. Dediğiniz gibi, kuran hakkında olumsuz konuşulmazsa bizde başlıktan sapmayız çünkü kuranı kötüleme başlığı değil. Saygılarımla sayın metepe

Konunun buraya nasıl geldiğiyle alakalı hiç bi fikrim yok fakat durduk yere yazmadı kimse yazdıklarını, sorulara göre cevap verildi.

Konu inançlarla ilgili olunca ister istemez dini tartışmalara da giriliyor. Bu bir miktar mazur görülebilir. Ancak, elbette bir saygısızlık seviyesine veya konudan çok alakasız yerlere taşımamamız lazım. Hepimiz ister istemez bu tür hatalar yapabiliyoruz. O yüzden konuyu yeniden hatırlatmak istedim sadece.

Ancak saygısızlıkla eleştiri arasında ince bir çizgi var. Her ifadeyi saygısızlık olarak addetmemek gerekir. Örneğin bu konunun içinde mesajların hatırı sayılır kısmı tanrı sözcüğünün kullanılıp kullanılamayacağı üstüne. Eh, bu da bir tartışma konusu ama ağaca bakarken ormanı gözden kaçırmamak lazım.

MeTePe sevgili hocam tatlı belanız olarak son yazdığınız mesaja ithafen son bir mesaj yazıp leküm diniküm veliye din diyeceğim :) şimdi sevgili hocam islam dinine vakıf değilsiniz dolayısıyla nerden okuduğunuzu bilmediğim kaynaklardan okuduklarınızı yazıyorsunuz biz dinimize göre doğrusunu yazıyoruz siz hala aynı şeyi yazıyorsunuz :) sevgili hocam yukarıdaki yorumlarda da belirttiğim gibi sırf Yemame savaşında 70 hafız şehit oldu bu sağlam olan bütün islam kaynaklarında var. Dediğiniz gibi 4 veya 7 kişi bilmiyordu çok daha fazla kişi hafız dı. Sizin dediğiniz 4 veya 7 kişi Kuran ı 2 rekat Namazda Hatim eden sahibi sayısıdır. 4 olma ihtimali daha kuvvetli dir. Hocam Kütub i Sitte hariç riyazüs Salihin ve Taberani gibi sağlam hadis kaynaklarının dışında kalan hadisler de ravilere senetlere ve Kuran a uygunluğuna bakılır. Resulullah Efendimiz Kuran a aykırı bir hadis söylemez çünkü. Evet her âyet 2 şahit le yazıldı ama Kuran toplandığında hiçbir sahabe şu âyet eksik veya şu ayet konmadı diye birşey söylemedi. Yani Kuran eksiksiz tam ve değiştirilmemiştir. Onu ben koruyacağım ayetine ters düşer. Kaynağın kendi kendisini doğrulama olayında Kuran dışındaki kitaplarda çelişki doğurabilir. Ama Kuran Allahın kitabıdır. Haşa onu yargılamak çelişkili demek bizim inancımız da bizi dinden çıkarır sevgili hocam. Ayrıca Ismail kardeşimin dediği gibi İslâm a veya Kuran a laf söylenmediği sürece biz laf etmedik etmeyiz ama edildiğinde de bize söz hakkı doğar hocam. Allaha Tanrı denir mi sorusunun yanıtı : Denmez. Kelime i Şehadet ve Kelime i Tevhid de ve Kuran da Tanrı ismi yok. Allah var. Esmaül Hüsna da da tanrı ismi yok. Araf suresinde de

Diğer surelerde De açıkça Allahın kendisine Allah ismini seçtiği ve ona en güzel isimlerle dua edin ayeti vardır buda esmaül Hüsna dur ve Tanrı ismi yoktur son olarak özelden yazdığınız gerçekten de şeker çocuksun mesajı için çok teşekkür ediyor saygılar ımı sunuyorum sevgiler hocam :)

Allaha Tanrı denir mi sorusunun yanıtı : Denmez. Kelime i Şehadet ve Kelime i Tevhid de ve Kuran da Tanrı ismi yok. Allah var. Esmaül Hüsna da da tanrı ismi yok. Araf suresinde de

Konuyu çok uzatmayacağım, çünkü bu konunun taşında çok fazla denir, denmez yorumu yapıldı. Ama "yaratan" sözcüğü de Kuran'da yok. :) Onu kullanıyorsun değil mi?

MeTePe sevgili hocam ister istemez çok güldüm çünkü zaten ilk inen Kuran ayetin de Alak suresinde zaten Yaratan Rabbinin adıyla oku diyor :) hocam daha fazla konuşmaya bence de gerek yok kapatalım Tanrı, Allah diye tapılan put vs şeylerin adıdır. Sevgiler

Mevla = Farsca
Rab = İbranice
Allah = Arapca
Tanrı = Türkçe

ama tanrı dersen günaha girersin öylemi?

Evet Furkan yukarıda açıklaması var öyle. Hem sonra Türkçe de Tanrı nerde geçiyor ? Kelime şehadet in türkçe çevirisi Tanrı mı Allah mı arkadaşım ? Allah tan başka ilah yoktur diyor. Tanrı mı diyor ?

çünkü zaten ilk inen Kuran ayetin de Alak suresinde zaten Yaratan Rabbinin adıyla oku diyor

Gülmek sağlığa yararlıdır. :)

"Ikra' bismi rabbikelleziy halak"

Ben burada "yaratan" sözcüğünü göremedim???? :)

türkçe çevirisi Tanrı mı Allah mı arkadaşım ? Allah tan başka ilah yoktur diyor. Tanrı mı diyor ?

Hem ilah, hem Allah sözcükleri İbrani kökenlidir bu arada... Arap değil!

peki süreleri arapça okumak şartmı? mesela namaz kılarken süreleri arapça değilde türkçe okumak istesem caizmidir

Yakında konunuz yılbaşı kutlanmalı mı kutlanmamalı mı olursa şaşırmam :D

MeTePe sevgili hocam inanın gülmem daha çok arttı :) yüzde yüz emin olduğum halde yemin ediyorum ki çok kıymetli Ömer Nasuhi Bilmen hocamın Allahım mekanını cennet etsin Kuran tefsiri ve anlamında kitabın da da orda da Yaratan Rabbinin adıyla oku diyor ki kendisi son devirde çok büyük bir islam alimi dir :) onun için siz adresinizi verin size hediyem olsun :) burda anlama bakılıyor Türkçe anlamında Tanrı geçmedi ne göre mesele yok.

Burcu8797 ben müslümanların yılbaşına neden karşı geldiklerini hala mantık çerçevesinde anlamış değilim

brkfrk66 Furkan kardeşim namaz kılarken şart. Ancak anlamı nı ve ne söylediğini Allahın emir ve yasaklarını bilmek açısından Arapça ya tam vakıf degilsen bildiğin dille okuyabilir sin. Emir ve yasakları uygulamak açısından ama namaz kılarken şart kardeşim

Kuran tefsiri ve anlamında kitabın da da orda da Yaratan Rabbinin adıyla oku diyor

Bak şimdi, ben anlatamadım... :)

Diyorum ki yaratan sözcüğü kuranda yok! Nerede var? Türkçe'de var. Sen çeviri yapıp Türkçe yaratan diyorsun.
Aynı şekide Hüda, Çalap, Sultan gibi sözcükleri de kullanmış zamanında insanlar. Tanrı sözcüğü de öztürkçe... Anlamı belli! İlah dediğinde de anlamı belli. İlah sözcüğünün karşılığı dilimizde tanrı.

Peki ilah demekte sakınca yokken, tanrı demekte ne sakınca var? Ben sana Allah yerine tanrı de demiyorum ki. Ama benim tanrım Allah'tır demekte bir sakınca var mı?

Kimsenin Kuran'daki sözcükleri değiştirelim, bunların yerine tanrı sözcüğünü koyalım diye bir iddiası yok ki. Allah sözcüğü özel isimdir, tanrı sözcüğü genel isimdir.

ben müslümanların yılbaşına neden karşı geldiklerini hala mantık çerçevesinde anlamış değilim

Ben bunun mantığını anlatayım.

Çünkü yılbaşı aslında çok eski bir gelenek iken, hristiyanların İsanın doğum günü olarak kutladıkları 24 Aralık'ı müslümanlar Yılbaşı zannettikleri için karşı gelirler. Bu arada İsa'nın doğum günü de değildir. Sonradan uydurulmuştur. :)

Yılbaşı geleneği çok eskidir, neredeyse tüm dinlerden eskidir. Babillilere, hatta daha eskiye gider. Şimdi onu nevruz diye kutluyoruz. :)

@brkfrk66 Furkan kardeşim namaz kılarken şart. Ancak anlamı nı ve ne söylediğini Allahın emir ve yasaklarını bilmek açısından Arapça ya tam vakıf degilsen bildiğin dille okuyabilir sin. Emir ve yasakları uygulamak açısından ama namaz kılarken şart kardeşim

işte insanları istediğin bir şekilde yönlendirmek böyle bir şey, emrah bey sorulara öyle net keskin vevaplar veriyorki dışarıdan bakan birisi diyecekki bu arkadaşın söyledikleri % 100 doğru diyecek ve bu arkdaşın her söylediğine inanacak, bu arkadaşı fetva makamı olarak görecek, işte maalesef ülkemizde cemaatlerin ve tarikatların çok olması ve rağbet görmesi bu nedenledir, karşındaki din hakkında 2 kelam ettimi onu kutsallaştırıyor ve onun peşinden gitmeye başlıyor.
bakıyorumda emrah bu konuyu çok sevdi, beğenenleride var, coştukça coşuyor, kesin fetvalar vermeye başlıyor artık, yakında isterse cemaatını oluşturacak ve müritleri olmaya başlayacaktır, ülkemizin özeti bu işte

namaz kılarken şartmış
hangi bilgiye göre bu kadar kesin konuşabiliyorsun
farzetki arapça dua ezberleyemeyen birisi sana göre namaz kılamıyacakmı, kıldığı namaz kabul olmayacakmı,
namaz kılarken şartmış ....

MeTePe hocam siz anlamıyorsunuz yada anlamak istemiyorsunuz :) Kullanılan Kelime nin anlamı Yaratan yani Kuran da geçiyor :) Eğer geçmemiş olsa oradan Yaratan yerine Allah kullanılırdı Kelime i Şehadet de Allah diyor Tanrı demiyor ki :) Tanrı, cahiliyye döneminde taptıkları putlara diyorlardı. Kuran da veya ehli sünnete uygun yerde Nerede Allah yerine Tanrı geçiyor ? Hadi dediğiniz gibi Arapça üzerinden gidelim Nerede var Tanrı geçen yer ? Madem çeviri yi kabul etmiyorsunuz Arapça olarak Nerede hangi kaynak ta Tanrı geçiyor ?
kazazede ben fetva makamı da değilim mürit veya tarikat mensubu da değilim. Kuran da zaten Arapça indi. Eğer peygamber Efendimiz namaz kılarken Arapça yerine başka dil De okusa bu dediğin olurdu. Veya okuyamayan okusun dese gene olurdu. Bu iki şeyde olmadığına göre Kuran da Arapça indiğine göre mesele yok. Ben sadece Allah rızası için Kuran ın ışığında ehli sünnete uygun bir şekilde sorulara yanıt veriyorum kafam dan değil . Çamur atmadan önce bunları bil. Allahın aciz bir kuluyum sadece derdim mürit lik değil.

Hadi dediğiniz gibi Arapça üzerinden gidelim Nerede var Tanrı geçen yer ? Madem çeviri yi kabul etmiyorsunuz Arapça olarak Nerede hangi kaynak ta Tanrı geçiyor ?

Sen benim sorduğum soruyu bana soruyorsun. :)
Tanrı sözcüğü arapça değil ki, Türkçe! Nasıl geçsin arapça kaynakta? İyi de yaratan sözcüğü de geçmiyor. Ama kullanıyorsun. Aslı "Halik" değil mi bunun? Türkçe'ye çevirmişsin, kullanmakta sakınca görmüyorsun.
Peki ilah sözcüğü yok mu Kuran'da? Türkçesi ne? Tanrı değil mi?

Dilin sözcükleri cahiliye dönemi, aydınlanma dönemi falan diye değişmez ki. Anlamı neyse odur. Tanrı sözcüğünün anlam İlah'tır.

Ha dersen ki, tanrı sözcüğü başka tanrılar için de kullanılıyor. İyi güzel de tek tanrıya inanan insanlar için tanrı sözcüğünün gösterdiği başka tanrı olabilir mi?

peygamber efendimiz arapçadan başka dilmi biliyorduda arapça okumuyacaktı, ingilizce bilseydi herkes duaları ingilizcemi okuyacaktı, size bunları empoze ederlerken sizin mantıgınızıda alıp götürüyorlar herhalde, dua neden arapça okunmak zorundadır , insan Tanrıya istediği dilde ,istediği biçimde istediği zaman ibadetini sunabilir,
mantığa bak peygamber efendimiz arapça okumuş duayı
başka dil biliyormuyduki o zaman
bu konuda ne söyleyeceksin bakalım emrah bey,

Üst Alt