Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Brakial pleksus lezyonu olan kim var?

Merhabalar benim adim osman 16 yasindayim sağ kolun doğumsal brekial bleksus bu zamana kadar hic ameliyat olmadim fizik de almadim ama kendi kendime geliştirdim kolumu bu sıkıntida olanlarla konuşmak isterim arkadaş ariyorum kendime bana ulaşabilmeniz için facebook linkini vericem birde telefon numara mi isteyen ulaşabilir https://m.facebook.com/osmanataseve
05530501505
Bu arada amasya da yasiyorum

Selamün aleyküm kardeşim bu konuda senle konuşabilirmiyiz detaylı olarak

ben de kardeşim için üye oldum.1 yıl önce geçirdiği motosiklet kazası sonucu sağ kolunda brekial pleksus hasarı oluşmuş, omzunda sadece bir siniri sağlam diğer 4 sinir kopmuş. bu şekilde kaza sonucu kolunu kullanamayan arkadaşlar nasıl bir süreçten geçtiniz neler yaptınız şimdi nasılsınız ne yapmaktasınız. belki yardımınız dokunur

17 yaşımdayım ve sağ kolumda brakial pleksus lezyonu mevcut. İsmini 1,5 yıl önce öğrendim ve ilk tepkim isminin ne kadar havalı olduğuydu

Doğumumdan sonra 2 kez ameliyat geçirdim boyun ve sırtımdan parçalar sağ koluma yerleştirildi. Uzunca bir süre de rehabilitasyon gördüm. Faydası da az çok oldu. 2 yıl önce %30 ihtimalle düzelir dediler. Oyun hamurlarıyla oynamamı tavsiye ettiler hareketsiz kalmamasıkalmaması için. Ben de 2 yıl önce kick boksa başladım :) Sorunsuz şekilde yapıyorum. Tabi hocamın ve ailemin çok desteği oldu. Maçlara da çıktım. Zaferi de mağlubiyeti de tattım.

Anlatmaya çalıştığım şey asla Allaha bu probleminiz yüzünden isyan etmemeniz. Her insanın bir imtihanı olur ve kişinin bu imtihana verdiği tepki ahiretini belirler. Her şükrettiğinizde mutlu sona daha yakınsınızdır. Lanet ettiğinizde ise kötü sürprizle karşılaşma ihtimaliniz yüksektir. Elbette ki en doğru kararı Allah verecektir. Pes etmeyin, sürekli savaşın.

Etrafınızda ne darda olup da şükreden insanları hatırlayın. Kendinize ve kolunuza iyi bakın :) Tanışmak sohbet etmek isteyenler için facebook hesabım; facebook.com/alperen.erfidan

Son düzenleme:
Bu rahatsızlık gibi elinin durumu olup ama kolunu hareket ettirebilenler var mi?ve dirsekten itibaren incelik yaşayanlar diğer koluna gore

Alpaslan_emir

Benim kol hareket etmediği için tabii kaslarda sönme var. Hareket yok omuzdan itibaren :( 12 sene oldu kaza olalı :(

Herkese merhabalar.

Bende 2 yaşımdayken geçirdiğim trafik kazası sonucu sol kolumdan brekial pleksus hasarı ile karşı karşıya kaldım. 1996 yılında geçirdiğim bu kazadan sonra yaklaşık 7-8 ameliyat olmama rağmen bir sonuç elde edemedim.

Kaza'da zaten omzumda 5 sinirden 3ü kopmuş 2si de zedelenmiş. Son olduğum ameliyatlardan birinde doktor hatası sonucu daha kötü bir durumla karşı karşıya kaldım.

Şuanki tıbbi şartlarda kaza sonucu bu hasarla karşılaşan arkadaşlara ameliyattan uzak durmalarını öneririm. Kaza sonucu sinir kopması ile ne derece bi düzelme sağlanabilir açıkcası pek umutlu değilim.

Doğuştan bu durumla karşılaşan arkadaşlar için birşey diyemeyeceğim.
Arkadaş olmak veya bilgi almak isteyen arkadaşlar için numaram :

0534 221 86 54
https://www.facebook.com/alpyaprakci

Merhaba arkadaşlar malesef bende de aynı rahatsızlık var .Uzun süre fizik tedavi gördüm daha sonrasında çapada Atakan Aydın hocadan ameliyat oldum çok zor süreçlerden geçtim hepiniz gibi.

Malesef bende çok bir ilerleme olmadı kolum kısa ve tam kullanamıyorum. İlerleyen yaşlarda bu durum daha çok etkiliyor insanı.Umarım başka kimse yaşamaz bu hastalığı:(

Arkadaşlar bende de dogumsal brak. Plek. Var su an 18 yaşındayım bende fazla bir etkisi yok ama size sunu sormak isterim.

Bazi hareketleri yapamiyorum mesela sağ kolumla yemek yiyemiyorum namaz kilacagim zaman sol elimle sagı tutup sag elim yuzumu kavrayana kadar birakmiyorum ve odan parmaklarimla elimi yüzumde yurüterek tekbir aliykrum mesela asker selamı veremiyorum. Ama iki kol arasinda fazla bi kalinlik farki yok birde dirsek tam olarak acilmiyor.

Yakinda fitnesse baslamayi dusunuyorum vücut oranlarim çok iyi sokra zamanla MMA ya kadar ilerlemek istiyorum ama bir türlü cesaret edemiyorum. Hep engel akkima geliyor ve vazgeciyorum ne olucak jereye kadar boyle gidecek hicbir fikrim yok

Kardeşim bende 25 yaşındayım allah bir kapıyı kapatırsa bir kapıyı açar hayatta neysen onun gibi yaşa ben öyle yapmaya çalışıyorum bizler diğer insanlardan sosyal aktivitelerden veya başka şeylerden bi tık geriyiz napalım bizimde sınavımız bu çok dert etsekte yapacağımız bişey yok spor yap neden korkuyorsun millet tek bacağıyla ulaşılmıcak vücutlara ulaşıyor korkma düşünme kız arkadaşı mı istiyorsun yap o engel değil kavgaya mı girmeye çekiniyosun gir en kötü iki yumruk atarsın iki yumruk yersin mücadeleden korkma hayatına engel koyma güçlü ol ben öyleyim çünkü böylede yaşadım

Bazen denize girmek bile istemiyorum veya düğünlere gitmek hadi gel oyna dediklerinde vericek bi cevap bulamıyorum veya kız arkadaşın sana iki elini kaldırıp çak dediğinde veya tokalaşmak istediklerinde eğer oturuyorsam gerçekten sinirlerim bozuluyor yani bunun gibi birçok örnek verebilirim ama bizim sınavımız bu yiğidim yaşın genç spor yap gelişir ve kullanım alanın artar benim kolum belden yukarı kalkmıyordu şimdi ise kafa hizama kadar kalkıyo tabi tokalaşmak yine otururken eziyet oluyor:) takmamayı öğren takıp yaşarsan o zaman engelli olursun güçlü ol yıl 2017 bpliler selam hepinize :)

Arkadaşlar benimde sağ kolumda var 27yasindayim askerliktende muah oldum çürük almam raporunda 39.5diye vermişler yuzde40rapor falan alırsak hayatımızda ne gibi değişiklikler olur

Konuyla ilgili bana mail atarsanız çok sevinirim arkadaşlar ramazankiraz096@hotmail.com

Herkese merhabalar arkadaşlar. 2 eylül 2016 da geçirdiğim motosiklet kazası sonucu ben de sağ kol bp liyim. 21 kasım 2016 da Prof. Aydın Yücetürk'e ameliyat oldum. Almış olduğum raporla haftada 2 saat ücretsiz fizyoterapi alıyorum herkesin bilgisine. Ankaradaki arkadaşlara yardımcı olmaya çalışırım elimden geldiğince. Numaram 0533 218 28 01.

Arkadaşlar merhaba ;

Motor kazası sonrası Brakial Pleksus ameliyatı için Prof Dr Aydın YÜCETÜRK'e gittim kendisi ameliyat etti beni çokta yardımcı oldu allah razı olsun ondan gözle görülür ilerlemeler var kendisi çok motive edici iyi niyetli müthiş biri kendisine facebookta sayfasından ulaştım allah razı olsun ondan ömür boyu bu hastalık ile yaşamak zorunda değilsiniz sizde kesinlikle muayane olmanızı isterim kendisine

Birçok doktor fiziktedavi ile geçirebilceni sandı ama en yanlış yöntemlerden biri bilgisi olmadan tedavi uygulamak lütfen sizde dikkatli olun daha kötüye gidebilir

facebook sayfası ;

www.facebook.com/Dr.aydinyuceturk

Sitesi ;

Prof. Dr. Aydın Yücetürk

arkadaşlar

Prof Dr Aydın YÜCETÜRK'e ulaşın yardımcı olacaktır size

Facebook Sayfası
www.facebook.com/Dr.aydinyuceturk

Sitesi
www.aydinyuceturk.com

marto1

benımde sol kolum aynısı sızınkı gıbı ebe hatası yüzünden sol kolum sakat kaldı kullanamıyorum

Benimde sol kolum EBE HATASI YÜZÜNDEN aynı durum bendede var

Serkan Plt
hayırlı olsun %40 vermek zorundalar yönetmelikte %40 olarak belirlenmiş.Motor gücü kayıp durumuna göre oran artmakta EMG yapılmışsa

Çocuğuna brakial pleksus ameliyatı yaptıran yada ameliyatsız tedavi olan var mı acaba? Bilgi ve tecrübelerimizi paylaşır mısınız?

Benimde sol kolumda Brakial pleksus var doğarken olan birsey yasim 17 evdekiler bebekken hic kullanamiyordun diyorlar ama suan parmak hareketlerimin tamamini kullaniyor kolumu kafamin bi 20 cm ustune kadarda kaldirabiliyorum bunlar nasil oldu derseniz 2 amaliyat gecirdim 1 yasinda ve 10 yasimda ve evde kendim 5 kglik dambılla aklima geldikce egzersiz yaptim boylece oldu ama ben yinede kafama halen çok takıyorum

cevrem sağolsun arkadaslarımın çoğu laf arasında falan dalga geciyorlar tabi bende gulumseyip geciyorum aslinda arkadas denmezde iste yapacak bisey yok o yuzden psikolojim bozulmus durumda a1 ehliyet falanda aldim motorsiklet aldim en azindan onun sayesinde bir muddet unutuyorum ama ilerde ne yaparim bilemem bir kere 14 yaslarinda intihara kalkıstım dalga gectikleri icin ama korktum vazgectim bundan aileminde haberi yok ama ilerde ne olur bilmiyorum

Konya’da ikamet eden Brakial Pleksus’lu var mı?

Evet arkadaşlar başlıktada belirttiğim gibi Konya’da ikamet eden Brakial Pleksus’lular olarak tanışmak güzel olur diye düşünüyorum. Sosyalleşme dertleşme yönünden güzel olacaktır.

Selamun aleyküm benim de sağ kolumda brekial pleksus lezyonu var. Ben de herkes gibi bir tek kendim bu problemi yaşadığımı düşünüyordum ve herkesin ilk koluna bakarım imrenirim..

Doğumda ebe hatası yüzünden bu engelle doğdum ama ailem sayesinde hiçbir zaman eksik hissetmedim doğduğum günden belli bir yaşa kadar doktor doktor gezdik. 6 yaşıma kadar fizik tedavi ve yüzme ile biraz kolum gelişti ama çok bariz kısalık ve zayıflık vardı.

Ayrıca kasık duruyor ve tam açamıyordum 6 yaşımdan 16 yaşıma kadar üç ameliyat geçirdim sonrasında yine ara ara fizik tedavi oldum hamdolsun ilk duruma nazaran çok iyi ama yine de o kısalık kaldı ve kullanım kısıtlaması var. Yüzmek çok iyi geliyor herkese tavsiye ederim.

evlendim ve eşimin hiç bu konuda brni incitmedi ama insan kendisini yine de baksa dahi kötü hissediyor imtihan işte. Bu yılın başında indirimli araba aldım biraz problem çıkardılar ama galeridekiler epey uğraştılar sonunda oldu. Arabada tertibat yok ama direksiyon topuzu var ilk gün çıkardım.

marto1 sizden ricam benim durumum hakkında sonucun ne olacağını tahmini söyleyebilirmisiniz. 98 yılı yaralanma sonucu sol kolumda brakial pleksus teşhisi olduğu söylendi. O dönem askerliğim geldiği için gata ve dışkapı askeri hastanelerde gerekli kontroller yapıldı. Sonuç askere elverişli değil raporu verildi. Bu arada benim ameliyat olmuş halime göre bunu da bilerek halen total ve totale yakın olarak güç kaybı teşhisi ile bunu öngördüler. Şimdi 21 sene sonra sol kolumubelirli oranda kullanıyorum şükürler olsun fakat serçe ve yüzük parmağım dışında diğer 3 parmak ciddi güç kaybı ve hareket kısırlığı var. Sol kol zayıf kaldı. Kolumu boyun hizasına kadar kaldırabiliyorum. Daha sonrası açılma yok yani zorlaamıyorum acı oluyor. Günlük yaşantımda birşey taşıma olsun düğme ilikleme ayakkabı balığı bağlama malesef olmuyor. Yani kısacası sağlam bir kolun bana göre %25 30 civarı bir kullanıma sahibim. Şimdi sağlık kurulundan kontrole gittim ve 1 hafta sonra emg çekilecek ve sonuca göre doktor oran belirleyecek. Çıkınca onuda paylaşacağım fakat sizce ve deneyimli diğer tecrübe edinmiş arkadaşlarım yorumlarını bilmek isterim. Teşekkürler. Benim durumumda ve farklı sağlık rahatsızlıkları olan her arkadaşıma Allahım acil şifalar versin.

Selamlar,

Nedense bu başlığı görmemişim. Aynı problem. Doğuştan sağ kol, kısalık, his kaybı, ağırlık taşıyamama ve kullanım kısıtlığı var.

%40 ile aranızdayım.
Safuze

Benzer problemler var. EMG sonucunuza göre %40 veya daha fazla oran verileceğini düşünüyorum.

Hepimize Allah kolaylık versin.

StratoS
Öncelikle dönüşünüz için çok teşekkür ederim. Benim durumum 19 yaşımda bir kaza sonucu oluştu. Bende kol boy farkı yok fakat kol zayıflığı özellikle dirsek sonrası kolun iç yüzü kas yok yani ve elimde parmaklarında bariz görünen zayıflık söz konusu bununla beraber kullanım kısıtlılığı haliyle normal olarak kullanamıyorum hatta baş işaret ve orta parmak çok daha zayıf ve yandığını bile elim yanınca anlıyorum anlayacağınız. His de yok güç zaten çok az hiç kullanamıyo değilim ama bu kolum ile en fazla 2 kilo kaldırıyorum ama 2 dkk sonra karışıyor ve yine mecburen sağa alıyorum. Bu arada sağ kolum 21 senedir yükleme yükleme badici kolu gibi oldu. İnşallah söylediğiniz gibi olur %40 verirler bu oran balzart denilen formülde düşer mi yoksa o şekilde mi bu oran çıkabilir diyorsunuz. Tekrar teşekkürler.
StratoS
Birde ben sene ve prim olarak fazlasıyla doldurduğum için emeklilik için bu raporu almak istiyorum.

Safuze

Tek engel durumunda Balthazard olmaz. Birden fazla engel durumunda uygulanır.

Bizim rahatsızlığımızda bahsettiğiniz his ve kullanım kısıtlıklarına önce bakılmıyor. (Doktorun bana söylediği,Zamanla gelişebilir düşüncesi ile)

EMG önemli. EMG değerlerde bir şeyler çıktıktan sonra, belirttiğiniz kontroller yapılıp, oran veriliyor. Ve yukarıda ve önceki sayfalarda arkadaşların belirttiği gibi, EMG de çıkarsa 40'ın altında alacağınızı düşünmüyorum. Yüksek oranlar çıkarsa daha bile yüksek oran alabilirsiniz.

StratoS
Kulak için sanırım 12 oran verildi formda bir arkadaşımızın test sonucunda bana verdiği değer bu tabiki kolumdan da olunca o zaman balthazar formülü mü devreye giriyor doğru anladım sanırım. Lütfen kusura bakmayın gerçekten konuya hakim olmadığım için sürekli sormak zorunda kalıyorum. Hakkınızı hela edin lütfen. Tekrar teşekkürler

Safuze

Rica ederim. Forumda bu konuda sayısız bilgi var. Biz göz atmanızı öneririm.

[FONT=sans-serif]@[/FONT]Safuze

öncelikle geçmiş olsun

sizin şartlarınızda sonradan pleksus lezyonu olmuş biri için bu durum çok zor olmalı

ben %40 alabileceğinizi düşünmüyorum açıkcası eskiden olsa belki ama şuan da durumlar çok çok zor gibi bu çünkü ekonomik bir olay vergi indirimi almak.

sağ olsa kesin alırsınız diyebilirdim ama sol -sağ arasında ayrım olmakta sağ da daha fazla oran verilebiliyorken max %60 sol max 50 de kalmakta.

ben de ise normal iş için başvuru 2006 %50 2007 %60(vergi dairesi %14düşürdü ama %60 hastane raporu kullabiliyorum indirimden faydalanamdım) tekrardan vergi için başvurumda 2014 te %45 alabildim velhasıl hastane size %40ta verse o oran düşecektir.

o arada hukuki bir süreç başlatıp kazanma ihtimaliniz çok çok yüksek olur.

primleriniz ve 4500 prim ve 20 yıllık hizmetiniz var ise hiç durmayınız vergi indirimine başvurunuz.

olurda iyi niyetli bir doktora denk gelirseniz belki aradan yırtarsınız oran kısmında sizin işiniz %50 ihtimal var bence uğraşmaya değer

aksi bir durum hukuki süreç başlatırsınız

Üst Alt