Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Brakial pleksus lezyonu olan kim var?

yağmur1903 insan kendi şansını kendi yaratır bence. Benimde rahatsızlığım sol kolumda ve bende aynın senin gibi hiç kendimi farklı görmedim. Farklı görüneceğimi düşündüğüm zamanlarda ise hep " pff " dedim geçtim umursamadım. Lise zamanlarımda 3-4 ayda bir kız arkadaşım değişirdi taki 3 yıl bir kız ile uzun soluklu bir ilişki yaşayana kadar. ondan sonra pek kız arkadaşım olmadı, oldu tabi ama sayı ile zaman oranlaması farklılaştı daha yavaş yaşamaya başladım. En güzeli neydi biliyormusun ! uzaktan bir akrabam bizim sınıftaki kızları tanıyor ve zaman zaman bir araya gelip malum öğrencilik dedikoduları yapıyorlar, bizim uyanık kız akraba olduğumuzu söylemiyor başlarda ve benim hakkımda konuşulanları vs. duyuyor hep. Neyse uzatmadan, yılar yılar geçiyor 28 yaşında biz bu uyanık akrabam ile evleniyoruz ve bir gün bana o dönem konuşulanları mevzu bahsin genelde ben olduğumu anlatıyor vs. Yani inan yanlız değilsin farklı değilsin sadece birileri bir yerlerde gizli. Bu söylediklerim kendini yanlız veya soyutlanmış hissetmeminiz için bir örnek sadece, bu söylediklerin sadece insan ilişkilerimizin bile aslında çok normal olduğu olabileceği, korkuları kendi kendimize yarattığımız için var olduklarını bilmeni isterim. Sen kimseyi aramaz sormaz isen kimse seni arayıp sormaz ve ardından " yanlız kalmışlık " hissine kapılabilirsin/kapılabilirsiniz. Bunu yapmayın, arkadaşlarınızla çevrenizle her daim görüşün arayıp sorun ki yanlızlığa itmeyin kendinizi.

o kadar güzel yazmışsınız ki bütün bu dediklerinizi bende kendime söylüyorum bir süre hayata öyle güzel bakıyorum. ama sonra beklentiler gelmeyince hep bir çaresizlik sarıyor. filmlerde mutlu sonlar geliyor ama gerçek hayatta hiç görmüyorum. siz böyle kendinizi anlatınca demek ki benim yaptığım yanlış birşeyler var. hayata karşı nasıl davranmalıyım bilmiyorum. neyse umarım birgün geçer. yazdıklarınızla güzel şeylerin sadece filmlerde olmadığını anlamış oldum :) inşAllah birgün benim başımada gelir.

Güzel şeyler gelecektir merak etmeyin, sadece zamanını bekliyor onlar. Zamanı gelene kadar da içinizi karartmayın, hassastır güzel şeyler utanır çekinir göstermezler kendilerini hemencicik :)

Merhaba arkadaşlar,
Dokuz Eylül Üniversitesi bünyesinde fizyoterapistim. Üniversitede yapılacak olan bir çalışmada,
Doğumsal Brakial Pleksus Yaralanması olan 5-18 yaş arası çocukların kolları değerlendirip, bilgisayar yardımlı bir sistem ile denge ve reflekslerine bakılacaktır. Herhangi bir maliyeti yoktur. Şu an için sadece çocuk katılımcılar (5-18 yaş arası) alınacaktır.
Detaylı bilgi almak isteyenler özelden mesaj yolu ile ulaşabilir.

Ben 13 yaşındayım ve benim de Brakial Pleksus lezyonum var.
Her yıl 1 ay (genellikle yaz ayları) hastaneye gider ve tedavimi olurum.
Her geçen gün biraz daha gelişme görülüyor.Ne olursa olsun ben hayatıma devam ediyorum.

Merhaba benimde sağ kolum çoğunuzun da bahsettiği gibi hemen hemen ayni tam açamiyorum tam kaldiramiyorum bileğimi hareket ettirmekte güçlük çekiyorum vs bazı arkadaş ortamlarında tokalaşmadan kaçiyorum resmen ee mâlum sağ kol karşimdakinin elini tam kavrayamiyorum ve insanların dikkatini çekiyorum halı saha maçlarında da aynı şekilde . Yani bilmiyorum biraz alıştık bu duruma Allah böyle şeyleri sevdiği kullarina verirmiş. Bi arkadaş bilek bandından bahsetmiş nasıl oluyor yani bileğimi düz hale getirir mi takınca

Omerbey7 aynı durum benim sol kolunda var. Kaleye geçtiğim zaman soldan gelen toplar genelde gol oluyor bende kalenin biraz daha soluna duruyorum yani solu kapatıyorum mecbur sağa atıyorlar topu. Ve o an bende manyak gibi atıyorum kendimi yerden yere :) çok zevkli oluyor. Başkasını degil o anın tadını keyfini düşünün sadece. Ben herşeyde öyle yapıyorum. Kulaç atarak yüzerken biraz da kilomdan dolayı çırpınan balina gibi gorunsemde canı cehenneme, ben zevk alıyorum ya ona bakarım ben :)

Denizşahbaz alıştık böyle yaşamaya artık. kader kısmet bundan sonra ki hayatımızda ne olur bilemeyiz. Ehliyet falan onlardan korkuyorum sadece milletin ne düşündüğü umrumda değil

En büyük hayalim de benim gibi biriyle oturup uzun uzun konuşmak gerçekten çok istiyorum bunu önceden sadece benim başıma geldi sanıyordum oysaki yanılmışım

Benim ehliyetim var sıkıntı yapma. Otomatik vites araçla sınava girersin alırsın ehliyetini. Hatta düzen bi otursa ötvsiz aracda alırsın kardeşim.

Ya arkadaşlar bi arkadaşımız bilek sabitleyici bant aldım yazmış nasıl bişey tam ismi var mı ? Bilginiz var mı el bilek ateli aldım hiç bir fark olmadı bilek duz değil ne yapabilirim

Bi ben mi durumuma bu kadar üzülüyorum? Beni psikolojik olarak çok etkiledi kolum. İçinizde benim kadar etkilenen yok herhalde okuyorum yorumları da sanirim herkes mutlu... Ya da bi köşesinden tutunmaya çalışıyo çoğu şeye. Ben başaramamışken siz nasıl başardınız bunun üstesinden gelmeyi?

'Nur'

Öyle veya böyle yaşamak zorundayız. Moralinizi bozup hayatı kendinize zehir etmeyin..

XT1254 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Öncelikla merhabalar herkese, bu benim bu forumdaki ilk yazım...
Ben de doğuştan sol kolum sakat olarak doğdum.Ve maalesef çalıştırmamaktan hâlâ sakat kolum.Gitmediğimiz doktor kalmadı.Türkiyenin en ünlü Plastik Cerrahi doktoru (yanlış hatırlamıyorsam) oraya bile gittik.Ancak ameliyat durumu kötüleştirirmiş, spor yapmamı istedi.Ben zaten reflekslerim ve boyumdan dolayı Kaleci olmayı çok istemiştim.Ancak bundan vazgeçmek zorundayım.Kolum %100 düzelemezmiş.

S.a ben 1 yiıl önce motosikler kazası sonucu sol kolda bp hasarı oluştu kol tamamen felç hiç ümidim kalmadı herşeye alıştımda bu hiç geçmeyen şiddetli ağrılara alısamadım varmı benim durumda olan 😢😢😢herkese çok geçmiş olsun Allah acil sifalar versinn

Beyler ve bayanlar merhaba ,
Konu başlığına daha önce yazdığım mesaj aşağıdadır.

http://www.engelliler.biz/forum/ayn...ksus-lezyonu-olan-kim-var-14.html#post1538487

Ankara' da yaşıyorum . ve Brekial Pleksus lezyonu rahatsızlığı olan arkadaşlarla bir buluşma tertip etmek istiyorum.
Görüş ve önerilerinize açığım.

Saygılarımla.

oflu_musa
Merhabalar ,
majezik kullanıyorsum fakat artık vücut alıştı kar etmiyor . Arveles aldım 2 seferdir. Fena değil.Doktoruna ya da eczacına danışıp kullanabilirsin.
Geçmiş olsun.

Ankarada olanlar hafta sonu biyerde toplanıp birbirimize yardımcı olabiliriz bizi bizden başkası anlayamaz. Ankara aydınlıkevler de oturuyorum devamlı buraya giriş yapamıyorum. 0535_377_11_90

Aynen,bende sizlerle tanışmaktan mutluluk duyarım.

Ankara 'dan Musa bey ve İstanbul 'dan Bahadır Bey ile telefonda görüştük.çok memnun oldum.Bugun Musa bey ile Kızılay 'da ogleden sonra gorusecegiz.Ankaradan katılmak isteyenler yukarıdaki telefon lardan bana veya Musa beye ulaşabilirsiniz.
Saygılarımla..

Merhaba
Ben 16 yaşındayım benim de sağ kolumda aynı problem var omuz ve dirsek yönünden sıkıntılı. İlk başlarda kolumu hiç kaldıramıyormuşum annem kolumu yavaş yavaş çalıştırmış. Biraz büyüyünce fizik tedaviye başlamışım. 14 yaşındayken hem fizyoterapistimin hem de bizim araştırmalarımız sonucunda bir doktor bulduk. Sağ kolumdan iki defa ameliyat oldum. İlki kolumdan oldu ikincisi omzumdan. Doktora ilk gittiğimde dirsek için olumlu konuştu ama omzum için yaşım eğer küçük olsaydı (4-5 falan) daha olumlu sonuç alınabileceğini söyledi. Kolumun durumu şu anda iyi dirseğim tam açılmıyor ama kapalı da değil mesela uzaktan farkedilmiyor dirsek ameliyatından olumlu sonuç aldı.. Omzum da eskisine göre çok çok daha iyi mesela artık kaldırabiliyorum. Evde kendi kendime (şu fizik tedavide olan çark ve parmak merdiveni ile) çalışıyorum.
Eskiden parka gittiğimizde babam beni hep şu üste tutunup da ilerlenen oyuncaklarda kolumu çalıştırdı. Ben yaz tatillerinde fizik tedaviye gittim ailem okul zamanı beni alır fizik tedaviye götürürlerdi. Hatta 8.sınıftayken arkadaşlarım deneme sınavı olurken ben boş ders diye fizik tedaviye giderdim. Benim annem benim ilk fizyoterapistim.
Eğer annem ve babam ilk başta benim kolumu çalıştırmış olmasalardı beni boşlasalardı benim durumum çok daha kötü olurdu. Bazen umutsuzluk geliyor ama bazen de sen yaparsın kolun iyileşecek diyorum kendi kendime. Kolumun diğer kolumdan hiçbir farkı yok ama sizlerde bilirsiniz ki kafamıza takarız. Bir bluz giydiğimizde bluzun bir kolu hep uzun olur. Ben mesela bunu çok kafama takmıştım. Okulda spor kulüpleri seçildiği zaman voleybolda ben çoğu zaman otururdum. Okulumda arkadaş yönünden bir sıkıntım yok çok şükür hepsi anlayışlı insanlar. Eskiden bana "senin kolun sakat" diyenlere "benim kolum sakat değil" diye bağırırdım. (hala da diyen olunca bağırırım çünkü bizlerin kolu sakat değil sadece öbürüne göre hareket kısıtlılığı var)Eğer sizin bu durumunuza laf söyleyenler olursa cevap bile vermeyin.
Evet yaş ilerledikçe kolun iyileşmesi geç zaman alıyor ama bir şekilde daha iyi oluyor. O yüzden benim yaşım zaten ilerledi kolum artık hiç iyileşmez demeyin elbet daha iyi olur.
Hayırlı sabahlar

Merhaba, 19 yaşındayım bende de doğumdan kaynaklı brakial pleksus lezyonu var. Siteden iletişim çok ağır ve geç oluyor. Herhangi bir facebook yahut whatsapp grubu varsa beni almanızı rica edeceğim. İletişim için; facebook.com/sait.aslan.9279

Arkadaşlar herkese merhaba bende malesef doğum sırasında sol kolumda bp'liyim. Sizin gibi bende aynı durumları yaşadım yaşım küçükken çok isyanım oldu ama yapacak bişey yok belli bir yaştan sonra önüne bakmaktan başka çare kalmıyor bunada şükürler olsun bizimde kaderimiz böyle kabul etsekte etmezsekte. benim bi kaç sorum vardı özellikle erkek arkadaşlaa ben 24 yaşındayım bu yaşıma kadar daha önce hiç şekilde rapor felan almadım hiç rapor almaya da uğraşmadım ama üniv. bitirdikten sonra askerlik çıktı karşıma kafamda hep o var acaba askere alma durumları nedir önceden rapor olmadığı için herhangi bi problem olur mu askeriye kendi muayanesi yapıyo zaten süreç nasıl işler nasıl olur hiç fikrim yok bu durumu yaşayan arkadaşım yardımcı olursa çok sevinirim herkese teşekkür ederim.

bms

askere seni almazlar muaf olursun bu konuda kafanda soru işaret olmasın bulunduğun ildeki askeri kolluk kuvvetine git seni askeri hastaneye sevk etsinler muaf raporu alırsın tabi bu süreç işi biraz uzun sürecektir ama muaf olacaksın

saygılar

Arkadaşlar Merhaba benimle aynı engeli yaşıyan arkadaşlara Seslenmek istiyorum tedavisi yok ama duyduğuma göre Görünümünü değiştirebılıyormuşuz elin ameliyatla bilgisi olan varsa bir yardımcı olabılırmi

Bende de aynısı var 12 yaşıma kadar sağ kolum kemer hizasından yukarı kalmıyor ve parmaklarımda ve kolumda his kaybı vardı. 1996 yılında yani 12 yaşımda Ankara da Opr. Dr. Ömer ERÇETİN isminde bir doktora yönlendirildik. Şuan 33 yaşındayım ve allahıma çok şükür bütün ihtiyaçlarımı kendim karşılıyorum. Yaptığım Araştırmada Doktorum şuan Ankara da Özel Akay Hastanesinde görev yapıyor. Yüce mevlam şifalar versin.

merhaba arkadaşlar ben 4 ay önce sag omuz çıkıgı rotator cuff yırtıgı ameliyatı oldum kol kemigime vida atıldı döndürücü kılıf takıldı içe 15 gün sonra dikişlerim alındı fizik tedaviye başladım fizikde kolum germe hareketlerinde şişdi kısıtlandı fizikge ara verildi sonra anestezi monübilizasyon yapıldı omuza kola olmadı tekrar anestezi blok yapıldı aradan 1 hafda geçti tekrar fizige başladım seansda germede kolum yine aynı şişip hareketim kısıtlandı kolum ve omuzumdaki sorun damar sinir olabilirmi sag elim şiş baş parmak işaret yüzük parmagı orta parmak sürekli agrıyor omuz pazu ve boyun kulak arkasında yanmalı agrı var çalışan işçiyim işim agır bu durumda ne yapabilirim noroloji doktorunamı tedavi olmalıyım birde heyet yada güç kaybı oranı için nasıl bir yol izlemeliyim yardımcı olan arkadaşlara tşk ederim

Merhaba arkadaşlar benim de zor doğumdan kaynaklı sağ kolumda boyundan çekilmesi sebebiyle brakiyal pleksus zedelenmesi var. 19 yaşında üniversite öğrencisiyim. Bu yaşıma kadar hep geri plana attım kolumun böyle olmasını. Ama bu yıl hemşirelik 1.sınıfa başladım ve kan alırken pamuk bastırırken falan bu sorunla yüzleşmek zorunda kaldım. Arkadaşlar gerçekten çok zor bir durum bende hep etrafımdaki insanların kollarına bakıyorum ve hevesleniyorum. 7 yaşında ameliyat oldum eskiden omuzda hiç açılmıyormuş bu ameliyattan sonra omuzun azda olsa açılmış dirseğimi açamamışlar. Günlük hayattada eşarp yaparken herkes hızlı yaparken benim yapmam kaç saat sürüyor. İleride evleneceğim zaman karşımdaki insan beni böyle kabul edermi etmezmi çocuğumu taşıyabilirmiyim düşündükçe çözüm yolu bulamıyorum sadece ağlıyorum. Benim kolumun böyle olması doğumdaki hemşire hatasından kaynaklandı. Dirseğimi açamıyorum kolum dirsekten yukarı kalkmıyor kimse fark etmiyor ben söyleyene kadar. bugün fizyoterapistle görüştüm ve tedaviye başladı koluma küçük bir cihazdan gelen 2 kablo bağlanıyor üzeri tedavi bandıyla bantlanıyor ve koluma akım veriliyor bu akım geldikçe ben kolumu yukarı kaldırmaya çalışıyorum ama dirsek açılmıyor bilemiyorum arkadaşlar daha ilk günüm ama umudum hiç kalmadı artık o kadar üzülüyorumki hep sabrettim hani etrafımda kimsede yok belkide bu Allahın lütfudur buda imtihandır diyorum ama bu yıl uygulamalı derslere girdikçe neden sadece bende var neden herkes sağlam ben böyleyim diye isyan boyutuna geldim arkadaşlar. Ben üzüldükçe ailem kahroluyor. Üniversiteye geçene kadar hiç sorun yaşamadım ama artık dayanamıyorum içimi buraya dökmek istedim. Bu derdi çekipte düzelen varmıdır acaba eğer fizyoterapi ile açamazsam tendon transferi ameliyatını düşünüyorum çalışan bir tendon çalışmayan yere ekleniyor onu yaz tatilinde olmayı düşünüyorum ama ameliyat hakkında bilgim yok.

Bende ömer erçetin hocaya 2 defa ameliyat oldum ayrıca benimle aynı durumda olan kişilerle sohbet etmrk isterim ulaşmak isteyene telefon numaramı verebilirim iyi günler

Merhaba, aynı sorun bende de var yaşım şuan 17. 1-2 yaşlarında hiç kullanamıyormuşum ama fizik tedaviyle düzelmiş ve kullanabiliyorum ancak tam düz olmuyor. Misal Barbell Curl hareketini yapamıyorum çeşitli ağırlıklar ile. Bunlara Concentration Curls ve Dumbell Curls (Bu terimler spor aletleriyle yapılan hareketlerin isimleridir temsilen olarak yazdım internete yazarak bulabilirsiniz) hareketleri yani kısaca avuc içim bana bakacak şekilde kolumu 90 derece açıyla boş indirip kaldırırken bile zorluk çekıyorum ( sol kolum ). Onun dışında pek zorluk yaşamıyorum.

Edit: Askerden muaf olacağıma dair söylentiler de var.

Arkadaşlar slm.Sag kolda brakial pleksus lezyonuna bagli diger kolumdan daha ince bir görünüme sahipti.Ankarada bulunan plastik cerrahi Doç.Dr.Serdar Nazif Nasir hocanin ameliyati sonrasi kas nakli yapildi ve basarili bir ameliyat sonrasi kolum diger kolumla ayni seviyeye getirildi.Bu mutlu haberi sizlerle paylaşmak istedim.Ameliyat Hacettepe Hastanesinde yapildi.Yaşim 32.Bu durumda olan tüm arkadaşlara tavsiyem bir muayene olmalari ve hocadan bilgi almalari.Sevgi ve umutla kalin...

Üst Alt