Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Brakial pleksus lezyonu olan kim var?

marto1

aynen katılıyorum sana murat. hayat denilen şey zaten kısa, keyif almaya bakmak lazım vah tüh diyerek nasıl olsa bazı şeyler halolmuyor, dolaysıyla takılı kalmamak lazım.

Arkadaşlar merhabalar. Ben okan lisans mezunuyum ekpss için rapor almayı düşünüyorum. Doğuştan gelen bir rahatsizligim var sağ tarafim sol tarafimla aynı ölçüde gelişmiyor. Doktorun yaptığı açıklamada beyine giden kılcal damarlar zedelenmiş şeklinde oldu doğum esnasında. Sağ tarafim işlev görüyor ama solla aynı oranda değil. Mesela sağ elimle yemek yiyemiyorum yazı yazamiyorum birçok şeyden kisitliyim.sizce rapor almak istesem % 40 raporunu alabilir miyim ?

Abi benim en güzel yıllarım kolumun bana verdiği hüzünle geçti. Bundan sonra tıp dünyası şahlansa nolur? Gözünde hiçbir şeyin pul kadar değeri yok

Şükürler olsun raporu aldım %20 serebral palsi sekeli + sağ ust ekstremite orta hafif bozukluk %25 sonuç itibariyle % 40.

Okan06. Raporu alabilmene sevindim, hayırlı olsun inşallah, Acaba ekpss için sadece %40 üstü rapor yeterli imdir ? Raporda bunun için bi açıklama yapılması gerekiyor mu??
marto1 abi sana mail attım umarım görürsün :)

marto1 teşekkür ederim, bu zamana kadar haklarımı bile bilmiyordum, sana mail attım abi zamanın olursa okursan cok memnun olurum, aslında küburadan yazsaymışım zaten Cevap verecekmişsin yeni üye olduğum içimin acemilik işte :)

Hanemon

maile daha kolay cevap veriyorum burayada vakit buldukça giriyorum.
bana iş için ne yapmalıyım diye soran arkadaşlar kariyer.net ve yenibiriş.com tavsiye ederim mümkün oldukça cv nizi güncel ve taze tutun :)engelinizi aşağıdaki yazdığım şekilde belirtin şöyle yazın sol veya sağ kol,el kısmi hareket kısıtlılığı diye belirtirseniz işverenler için bulunmaz hint kumaşı olursunuz :)

yabancı diliniz varsa ingilizce Türkçe ayrı ayrı cv yapın

Merhabalar Arkadaşlar ben 22 yaşındayım ve doğum sırasında başıma geldi bu meret ama hayatta her zaman olumsuzlukları elimizden geldiğince olumlu durumlara çevirmeye çalışmalıyız ben 2012 senesinde aldığım rapor ile sekötün öncü bir firmasında bilişim sektöründe işe girdim elimden geldiğincede dünyayı gezmeye çalışıyorum şu an 7 ülke 13 şehir oldu hem de tek başıma :)) belki raporum olmasa güzel bir işim olmayacak tı ve çoğu hayallerimi gerçekleştiremeyecektim. çünkü öyle ahım şahım bir üniversite felan bitirmedim :)) rapor hakkında iş hakkında diğer haklarda her zaman çekinmeden mesaj atıp soru sorabilirsiniz elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışırım her zaman pozitif olun ;)

Arkadaşlar ben şunu Öğrenmek istiyorum yıllardır çalışıyorum ancak vergi indiriminden faydalanamadım sadece çalışabilmek için rapor almıştım ben şimdi nasıl bundan faydalana bilirim nasıl rapor alabilirim Bursa'da ikamet ediyorum yardımcı olabilirseniz çok sevinirim

Sonsuzaşk rapor oranın kaç ? bahsettiğin rapor engelli raporu değil mi ?

şayet raporun %40 ve üzeri ise raporunla birlikte bağlı bulunduğun vergi daire'sine gidip 193. sayılı vergi indiriminden faydalanmak için dilekce veriyorsun, yaklaşık 2 ay sonra cevabı gelir. olumlu olması durumunda, emeklilik için gerekli şartlar yerine geldiğinde ( gün sayısı, sigortalılık yılı vs. ) emeklilik için dilekceni veriyor ve emekli oluyorsun.

Yüzde otuzdu sanırım çalışmak için almıştım o dönem daha fazla oran alabileceğimden ümidim yoktu şimdi alabilirmiyim bilmiyorum alırsam şuana kadar çalışmış Olduğum dönem hesaplanırmı ki hiç bilgim yok

Sonsuzaşk yeni rapor alır ve %40 ve üzerinde oran olursa bugüne kadar çalışmış olduğunuz günler sayılacaktır.

Çoğunuzun yorumunu okudum gözyaşlarıma hakim olamadım bunu yaşayan yalnız ben değilmişim. Ben 17 yaşındayım aynı rahatsızlık benim sol kolumda var. Babam ve annem ellerinden geleni yaptılar çocukluk yapıp umursamadım ama şimdi olayın ciddiyetini yeni yeni anlamaya başladım ve gerçekten çok üzülüyorum. Çok şükür kendi işimi kendim yapabiliyorum kimseye muhtaç olmadan tek sorun kolumu yukarı doğru kaldıramıyorum ve sol kolum diğer koluma göre biraz kısa sırf bu yüzden hiç iki elimi aynı anda sallayarak yürümedim o kadar çok üzüyor ki beni. Ve sosyal hayatta bi çok aktiviteden kendimi alıkoydum çünkü bununla yüzleşmekten çok korktum.. Ve korkuyorum..

bendede bu pulekous var saga sol bacakta saga bacak 5cm. kisa polio sekeli saga kulakta ileriderece isitme baybi toplamda yuzde 47 rapor aldim

Yahu bi whatsapp grubu oluşturulan ya da ne bileyim face de bu BP lu yetişkinler için ayrıyetten bi grup açılsa ordan fikir alışverişinde bulunulsa keşke. Şu siteye giremiyorum ben her seferinde ve çok da aktif kullanabildigim söylenemez. Marto1 arkadaşım sanırım siz daha iyi kullanıyorsunuz bu grubu bi el atsaniz da face girdiğimizde gruptaki bu üyelerin daha rahat iletişim kurabileceği bi grup oluşturabilsek.

'Nur'

Nur merhaba facebook tan bir grup kurdum "brachial pleksus farkındalık grubu" diye taratırsanız herkese yardımcı oluruz gruba ne kadar çok katılım o kadar çok bilgi

Merhaba arkadaşlar bnde 15 yaşındayım. Ebenin hatasından dolayı bnde sağ kolumu kullanamiyorum. 4 ameliyat geçirdim. Ameliyatlarda önceden kolumdaki bir işlevi yerine getirebiliosam daha snra getiremedm yanı bi yeri düzeltmeye çalışırken diğer yeri mahvettiler. Bende fizik tedavi gordum uzun sure pekte yararı olduğunu söyleyemem. Önceden kolumun kısa durmasını olduğundan fazla kafama takiyordum ama yaşım ilerledikçe kolumun diğerlerinden farklı olmasının o kadarda kötü olmayacağını düşünmeye başladım. Sonuçta bizden daha kötüleri var yinede çok sukur. Ben ilk defa kolumdaki rahatszligi arastrdm. Ve bu siteyi buldum. Benim gibi olan kişilerle konuşmanın bana iyi gelebileceğini dusundum cunku cevremde bnm gbi kimse olmadığı icn beni bitek benim gbi olanların anlayacağını dusunuyorum.

Nurcuğum hiç takma böyle şeyleri bunlar hayattan malesef hiçbir şey öğrenemeyecekler...Mesajın kimin yazdığı silinmiş evet aydınlatalım onu...Mesela evimizde ampul değişeceği zaman sandalyeye çıkıyoruz ama takamayınca inip birini çağırıyoruz o takıyor biz ona dua ediyoruz...Mesela soba falan kurarken de öyle tutamıyoruz boruyu..Hatta ben bayan olduğum için kolumu yüksek bir yere koyup öyle topluyorum saçımı...Ve biz bütün bunlara rağmen yine de bir şeyler yapmaya çalışıyoruz... Mesela biz o kadar insanız ki senin bu mesajına rağmen Allah seni de bizim gibi yapsın demiyoruz...Niye biliyor musun biz bu durumu çok iyi biliyoruz... Ve kurban olduğum Rabbim sana hastalıkların en büyüğünü vermiş zaten. Ama tavsiyem sadece biraz insan ol... Bak bizim kesin tedavimiz yok ama sen psikologlarla görüş bence geç kalmadan.

marto1

Nur merhaba facebook tan bir grup kurdum "brachial pleksus farkındalık grubu" diye taratırsanız herkese yardımcı oluruz gruba ne kadar çok katılım o kadar çok bilgi

Ben bu grubu bulamıyorum

Arkadaşlar balıkesir il sınırları içerisinde %40 ve üzeri rapor alabilen varmı?

smlrkc

Ben ilk başta edremit den aldım % 25 verdi, itiraz edince önce balıkesir Atatürk D hast den % 59 a yükseldi, sonra hakem hastane olarak Balıkesir Devlet Son raporu onayladı 2013 de

aynrkdrcnr

Bende once edremit devlet hastanesine basvurmustum %31 verdiler itiraz ettim beni burhaniyeye gonderdiler ordada ayni oranda kaldi uzerinden 1sene gecti tekrar deniycemde fikir almak istedim edremitte sorun var orani fizik tedavi verdi noroloji yerine askeri hastanede de fizik tedavici koluna yapilacak hicbirsey yok norolojinin sorunu dedi

brekıal pleksus sınır kopması

arkadaslar öncelikle selamunaleykum

ben tam 1 sene önce motor kazsı gecırdım cok şükür kurtuldum ama sol kolum felc kaldı ve sürekli amaliyat oluytorum. biri 11 saat ve yeni oldum 9 saat sürdü.
bildiniz gibi kol için ıkı hıs siniri 5 tane motor sınırı vardır bende 5 de kopmuş ve suan kolumu kullanamıyorum solu ve korkudan ölmek üzereyim bir ara intihar etmeyi bile düşündüm ve hala piskolojım bozuk düşünüyorum cünkü gelmeme ihtimali cok yuksek

ben bir elektronık ustasıyım yasım küçük olmasına ragmen cok ıyı bir usta oldum ama lakın yapıyorum genede bir sekildse yaparımda allahı n iznıyle ama agır geliyor bilirsınız ewlilik iş guc ileriki hayatımda böyle kalırsaöm naparım bilmiyorum
ama hayırlısı demek sadece dilde yasdamak istemiyorum

mesajlarınızı bekliyorum

mehmet 1996

kardeşim bende 12 yaşında sol 27 yaşında da sağ kolumu kaybettim ama hayat devam ediyor...

mehmet 1996
Kardeşim lütfen böyle düşünme evet malesef bazen hepimizin aklımıza gelir böyle şeyler...Ama yanlış düşünsene ya ayaklarında olsaydı yatağa mahkum kalsaydın sana başkaları bakmak zorunda kalsaydı ya da gözlerimize bunlar olsaydı hep başkalarının bakımına muhtaç kalacaktık...Ayrıca yapabileceğimiz işlere gireriz...Bizi böyle kabullenen insanlarla evleniriz...Elbet herşeyin bir yolu vardır ama isyan ederek kendimizie birşey yaparak sevdiğimiz insanları üzmemeliyiz...Allah büyük bize böyle bir sınav yazmış...Herşeyin arkasında elbet bir kolaylık vardır.

Arkadaşlar eçirdiğim trafik kazası sonucu sağ kol dirseğim kırıldı her ne kadar fizik tedaviye gitsemde kolum tam açılıp kapanmıyor. Kolda hareket kısıtlılıklarında neye göre engelli rapor oranı belirleniyor

Merhabalar benimde doğum felci sizler gibi ebe hatası :(
Çocukluk ortaokul lise ve üniversite zamanlarında çok zorlandım sosyal hayata karışmak yönünden onlara okadar değil de evliyim 2 çocuğum var onları koltuk altlarından tutup havaya hiç fırlatamadım ona çok üzülüyorum :(
insanların bakışları da çabası ; çocuklarını sevmiyor bakışları

herkese merhabalar. bende de mağlum doğuştan sol kolda sinir zedelenmesi mevcut. bugün 23 yaşındayım ve kendim gibi kimseyle karşılaşmadım. önceden bu mevzuya çok takılmazdım çünkü ailem diğer insanlardan farkım olmadığını söyleyerek büyüttü beni ve bende Allah tan gelene hergün şükrettim ve ediyorumda. geçtiğimiz yaz üniversiteyi bitirdim ve birden kendimi çok yanlız hissettim. okul yıllarım çok güzel geçti, çok iyi arkadaşlıklarım oldu ama sizlerde bilirsiniz kendisinde olmayan sizi asla tam olarak anlayamaz. o yüzden bende benim gibi olan insanlar var mı diye bakarken aslında çok fazla sayıda olduğumuzu gördüm. ben bu olayı tamamen kabullenmiştim, belki doğuştan geldiği için belki insanların ilk gördüğünde anlamadığı için bilmiyorum işte iyiydim yani. bazılarınızda olan çekingenlikler bende hiç olmamıştı. taki insanların aslında beni farklı olarak değerlendirdiğini anladığım zamana kadar. o zamandan beride yalnızlık korkusu sardı beni. sanki bir ömür yalnız kalacağım gibi hissediyorum. bunun böyle olmayacağı hakkında umut verebilecek birileri var mı? sanırım benim gibi olan birilerinden iyi şeyler duymaya ihtiyacım var.

Üst Alt