Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Brakial pleksus lezyonu olan kim var?

Bu rahatsizligin tedavisi (ust ektremite icin ) henuz bebekken rahatsizligin bulundugu kolu cengelli igne ile omuz ile 90 derece aci yapacak sekilde yastiga tutturmakmis. Babamin bir arkadasinin oglu ayni rahatsizliga yakalanmisken cocukken yaptiklari bu metod ile suan iki kolunu da ayni sekilde kullanabiliyor. Biz maalesef zamaninda ogrenememisiz. Allah dusmanimin basina vermesin ama olur da cevrenizde yeni dogumda bu rahatsizliga sahip birilerini gorurseniz denemeleri icin tavsiyede bulunabilirsiniz.

Meraba ismim halil tuna zonguldaktan yazıyorum yaşım 18 bundan tam 2 sene önce kaza gecirdim zonguldağı bilirsin kömür madeni vardır her yerde baba zoruyla babamın maden oçagına sokuldum ve vagonları çeken makinenin halatına sağ kolum sıkıştı brakial pleksus daki sinirlerin çoğu koptu ve dirsekle omuz arasının tam ortasındaki kemikte kırıldı,sağ göğüs kemikleri felan ezildi gözler burun agız felan kan geldi her neyse emin olun ölecegini hissetmek korkusunu yaşamayan kimse bilemez istambulda hastaneye ambulansla kaldırıldım sinirlerde sorun yok dediler izmit romatem de 1 ay fizik tedavi gördüm elektirik tedavisi felan kaslar canlansın die düzelme olmadı çünki sinerler kopuktu yerine dikilmesi lazımdı ben çok yer gezdim arkadaşlar çok para vermemek için gezdikçe iyileşmek imkansızlaşıyo bu sinir ameliyatlarını yapan tr de 5,6 doktor var onun için pahalı arkadaşlar aile durumuda okadar iyide degil kötüde degildi babamın bankada 100 milyarı felan vardı istambul,izmit,ankara da doktorları gezdim pek gezmekte denmez aslında eziyet cektim daha doğru sonunda gürsel leblebiçioğlu na gitdik geç kalınmış felan dedi ama yaşı genç die deneriz dedi sinirler koptuktan 6 ay sonra 12 saat ameliyat oldum 2 ayaktanda sinir alındı takıldı felan sonra zonguldakta tedavi görmeye başladım okuldan ayrıldım 2 yıldır düzelme yok hayatda bana zorluklarıda şunlar tşört giyemiyorum yazın evden çıkmıyorum onun için hiç bir spor yapamıyorum koşunca omuzum 2 gün agrıyor kız arkadaş yok tabi kız arkadaşını tek kolla koruyamassınki neden kız arkadaşı olsunki rüzgarlı havalarda kapşonumun önünü örtemiyorum banyo yaparken sol kolumu yıkayamıyorum. bir cafeye gitdgimde şekeri açamıyorum aynı yerde kagıt oyunları felanda yok tabi . içimdeki enerjiyi atamıyorum yani rahat hareket edemiyorum sag kolum çebimde geziyorum aslında ama sürekli sag kolum cebimdemi die çıktımı die tedirginim bilgisayar oyunları tek kolla oynanmıyor. daha bir çok şey... bunların hepsini geçtimde elimin içinde sürekli bir agrı var ve hiç geçmiyor en zoruda bu arkadaşlar 1 dk olsun geçmiyor bazen agrı artıyo bazen normale dönüyor yani kolumu hiç unutdurmuyor mutlu olduğum her an kolumdaki agrıyı hissediyorum bu duygu çok zor aslında ehliyet ala biliyoruz otomatik vites arabaları süre biliriz tabi parası olan alır. bugün 30.08.2014 doğum günüm aslında 18 e girdim kazayı 26.08.2012 de yaptım askerden muhafız bu arada eskiden gataya gitmemiz lazımdı ama artık gerek yokmuş yazımın sonuna geldik bu yazdıklarıma inanın inanmıyorsanız faceden bula bilirsiniz babam zorla oçaga soktu demiştim bide 100 milyarı vaar demiştim doktor 30 milyar istedi özele geçmiş kendisi zaten babamın bana bu çektirdiklerinden tabiki suçladım ama nefret etmiyrdum ama ameliyata giderken terminalde 30 milyarı vermemek için yaptırma deseydin yaptırmazdım az bi para degil felan dedi aslına bakarsan orda bende baba faktörü bitdi şuanda iflas etdi kalan 70 milyarıda gitdi ben 3 ayda 900 tl alıyorum %60 heyet raporum var şuanda benden para istiyor siz bu adama baba dermisiniz? bizim hayatımız bitdi.. bundan çıkarılcak sonuç bu arkadşlar okudugunuz için saolun TEÇEKKÜRLER...

Halil Öncelikle çok ama çok geçmiş olsun dileklerimi iletmekteyim yazdıklarını harfiyen okudum sabaha kadar da okurum. seninle ortak yanlarımız elbette mevcut ben senin gibi kaza yaşamadım ama yaşadığımız çok ortak noktalar var bu bünye içersinde sonucta bizde bir ebe yüzünden sakat kalabiliyoruz (ama asla kendimi sakat gibi görmedim sakat değilim ki ben)nacizane abin yaşındayım 28 yaşındayım bazı tecrübelerimi aktaraım sana ve forumdaki üyelere benim de kız arkadaşım zaman zaman oldu zaman zaman da olmadı sorun olarak ta görmedim kızları sakın sorun etme sende. sonra senin gibi bende hayırsız hiçbir boka yaramayan babaya sahibim varı yoğu kızları onuda sallamıyorum ben bildiğim yoldan Allahın yolundan giderek kendimi iyi yetiştirdim param yoktu gittim rapor çıkardım engelli kadrosu işe başladım hem okuyup hem de çalıştım üniversite bitirdim yüksek lisans yaptım vs vs olunca oluyormuş dedim bu kol sayesinde önümün her daim açık olduğunu farkettim iyi bir iş sağlam bir gelirim oldu ama asla maddiyata güvenmedim sana burda çok şey yazarım ama kısa keseceğim o maaşla sakın yetinme git kendine %40 ve üzeri bir rapor al sakat işci statüsünde işe başla yaşın geç ve daşardan veya örgün üniversite bitir sakın kolundan utanma çünkü o senin gerçeğin benimde sol kolum sağ kolumda ince ve sıskaydı spor yaptıktan sonra daha güçlendi ve bu açığı kapattım fitnes yaptım yani bunları yapmak hayal değil yaparsın risk al oku o maaş seni asla ayakta tutmayacak çalış oku kenara para koy kariyer yap ilerde istanbula gelirsin yani yapamayacağın hiç birşey yok her şeyin üstesinden kalkar ve halledersin inşallah bak ben buralardayım at msj bana azcık çeki düzen ver kendine hadi bakalım :)

Merhaba arkadaslar benimde sol kol brakial plexus felci dogum esnasnda olmus yuzde 45 raporum var,askerlik icin gidersem muaf olurmuyum bu konuda tecrubesi olan paylasirsa sevinirim

ertan35;

halil olursun ama kolundaki durumu komutana mutlaka söyleki seni gata ya sevketsin eğer yoğunluk olmazsa 1 ay içinde alırsın

Arkadaşlar biraz daha dayanalım, ömrümüz yeterse bilimsel çalışmalar da sonuç verirse bu sinirle ilgili hastalıkların çözümü bulunur. Hani yapay organ yapmaya çalışıyorlar ya bakarsınız sinirler için de çözüm bulunur.

Tabii ki bu engelle yaşayanların hayata bakışı da önemli ama maalesef içinde bulunduğumuz aile, çevre vs daha önemli. Kimimizin ailesi daha bilinçli, ilgili oluyor. Kiminin maddi durumu ve aldığı destek daha iyi oluyor. Bir kere hayata 1-0 yenik başlıyoruz. Ondan sonra ait olduğumuz ailenin ve çevrenin yaklaşımı yüzünden başka goller de yiyoruz. Sonra kendinizin farkına varınca birşeyler yapmaya çalışıyorsunuz; olmuyor. Bir kere olumsuzluklar karşınıza öyle engeller koyuyor ki sağlam insanlar için bile zor olan bu hayat karşınıza öyle zorluklar çıkarıyor ki... Ben eğitim hayatımda hep başarılı oldum. Gerçi üniversiteye geçişte yanlış yönlendirilme ve ailemden yeterli destek görmeme yüzünden asıl istediğim bölümlere gidemedim ama sayılı üniversitelerden birinde okudum İngilizce olarak. Bölümde de başarılı oldum ama sonrası tam bir hayalkırıklığı. Olmuyor işte elinizden geleni yapmaya çalışıyorsunuz ama o da yetmiyor. Ben hep kendi başıma kaldım ailem yüzünden. Zorluklara rağmen okudum. Mesela mezuniyetimde kimse yoktu. Eşyalarımla eve geldiğinde cebimde beş kuruşum kalmamıştı hatırlıyorum. Evlenirken kimseden destek alamadım, düğünümde tek başınaydım. Allah'tan torpilsiz sınavla devlet memurluğuna geçebildim ki sanırım hayatta başarabildiğim en önemli ve tek önemli şeydir. Yani demem o ki iyi bir aileniz varsa ve size destek oluyorlarsa bunun kıymetini bilin...

Sağ Siyatik Sinir Lezyonu tanısı koydular bana da doğuştan değil ama sonradan oldu. Sağ bacak birde kol değil.

murat abi teşekkür ederim o kadar şey yazdığın için ama bizim hayatımız bitmiş bir kere ne yazsak boş şuan bir doktor bana 2 gün ömrün kaldı dese 1 saniye bile üzülmem hatta mutlu olurum direk teşekkürler diyim yanından cıkarım. şuan içimden gelerek ve kalben söylediğim tek şey yatarken allahım uyut ama uyandırma demek işallah öyle olur bir gün çiddiyim bunun için bana dua et çok çoçukluk yapıyosun saçma konuşuyosun diye bilirsin ama emin ol öle degil.

Yitik sen istanbulda olaydın o lafları sana söylettirmezdim emin olabilirsin senin gibi çok insan tanıdım çoğu doğdugu güne lanet ediyor ve yaşama dahi tutunmuyordu kimi ailesiyle çatışma içinde kimi ise bulunduğu çevresinde dalga geçilen bir insan dı hatta bir tanesi kafama sıkıcam diyordu ki şuan kendiisi iyi durumda o sebple gençliğinin verdiği enerjiyi gazı bende iyi bilirim bu çocukluk değil depresiflik ve kimsesizlik ten kaynaklanan psikolojik durum bana mesaj atan arkadaşlarıma büyük küçük ayrımı yapmaksızın anne ve baba lar buna da dahil hep şunu söylüyorum korkmayın mücadele edin forumun üst kısımlarını okudum spor yapmaktan sıkılmış biri var yaşın 15 kaç sene spor yapmışsın ben 28 yaşındayım 8 yıl futbol oynadım ben son 1 yıl olarak bady building yapıyorum benim gibiler spor yapın kolunuz görünürlüğü değişir diyorum örnek olarak kendimi gösteriyorm öncelikle vucudu fit yaptım kolumu 2 cm büyüttüm sakat kolumu kas yaptım bunları nispet olarak söylemiyorm yaptım bunları sizde yaparsınız emin olun sizden daha boktan daha beter bir hayatım vardı benim yok ölmek istiyorum yok uyanmak istemiyorum bunlar bana kimse kızmasın korkaklıktan öte bişey değil benim hayatım %40 lik raporla değişti 19 yaşında çalışmaya başladım şimdi diyorum nerden nereye araştırın çalısın ve mücadele edin sevgili ablalarım abilerim :)

Son düzenleme:
Arkadaslar herkese geçmiş olsun benim kızım da dünyaya geleli 50 gün kadar oldu ikinci gününde brakial pleksus teşhisi kondu ve hacettepe ortopedi bölümünde bölüm Başkanı akın uzumcigil hocamız götürdük tedaviye başlandı açıkçası hocam yol gösterici oluyor şimdilik herhangi bir müdahale yapamıyor yukarıda Luca 77 nick li arkadasin tavsiyesini uyguladık ve kol hareket etmeye başladı hiç kimildamiyordu ve suan kolu şükürler olsun aktif bir şekilde kaldırabiliyor ancak dirsegi bukemiyor şimdi de göğsünün üzerine bağlamaya başladık daha 1 hafta olmadı ama dirsekte de hareket başladı sanırım hocamız iyileşme devam ediyor derse daha da mutlu olacağız ..arkadaşlar böyle bi sorun olan varsa iyileşme gördüm siz de yapabilirsiniz diye yazıyorum allahım herkeze şifa versin video atılabilir bilmiyorum ama youtube attim oradan bakabilirsiniz

Oncelikle Allah anali babali buyutsun ve gecmis olsun. Ben buyuklerimden duydugum ve sonuclarini olumlu gordugum birseyi paylastim. Derdinize derman bulursunuz insallah.

Videoyu izledim. Sag kol ise hareket durumu cok olumlu gorunuyor. Doktora bu yontemi uygulayacagiz dediginizde ne gibi bir cevap aldiginizi da paylasabilir misiniz?

Gelismelerden haberdar ederseniz ayni durumdaki bireyler icin de yol gosterici olabilir.

Acil sifalar

Mrb ben yeni uyeyim bi kizim var 3aylik dogum aninda ebelerin yanlis hareketinden dolayi kolunda sinir zedelenmezi var sag koldirsegini hareket ettiremiyor biz 2. Gunfarkettik hemn domtora gittik tedaiye basladik ilerleme var ama bn sizin dediginiz hareketi anlsyamadim ve videoyu bulamadimm bana yardimci olur mudunuz luca77 lutfen videoyu varsa bana atrmisiniz yada.link gonderir musinizz simdiden tesekkurlerr

Pelin Hanim acil sifalar

Dogruyu soylemek gerekirse 3 aylik bebek icin gec kalinmis olabilir ancak yuzde yuz olmasa da olumlu sonuc alacaginizi dusunuyorum.
Videoda kolun nasil tutturuldugu gosterilmiyor. Dirsek icin nasil bir yol izlendigini bilmiyorum ama benim tarif ettigim yontemde avuc ici disa bakacak sekilde kolu dirsekten 90 derece aciyla cengelli igneyi zibina ve yastiga tutturmak suretiyle sabitlemek gerekiyor.

Bu yontemi uygulayan doktorun ismi Mehmet TINER idi. Kendisi maalesef 2004 yilinda vefat etmis.

Rapor alirken dikkatimi ceken bir hususu da belirtmek gerekirse, bunca yil ortopediden medet umarken raporu noroloji ve fizik tedaviden almis olmamizdir. Ortopedi yaninda norolojinin de hastalikla ilgili katki saglayabilecegini goz ardi etmememiz gerekir.

Allah razı olsun Luca77 ayrıca pelin hanım youtube video yu attım yeni videosu nu da atacağım linkim murat hamamci yazınca çıkıyor sıra alabilirsiniz Hacettepe Üniversitesi akın üzümciğile bi başvurun derim allahım herkeze şifa versin mail adresim hamamcioglumurat@hotmail.com isterseniz kolu bağlanmış resimlerinide gönderirim

Aynı rahatsızlık benim eşimde var doğum sırasında vakumla omuzdan yakalanmış, sinerler ezilmiş, daha sonra bir hata daha kolu sarmışlar, çaresi malesef yok, tedevisi de, kolunu tam olarak yukarıya kaldıramıyor. İlk aldığı engelli raporu %54 müş ( psikyatriden bir miktar oran almış ). daha sonra işe girmek için %49 rapor verilmiş. Bu şekilde yuvarlanıp gidiyoruz işte..

Merhabalar Hepize Geçmiş Olsun..
Ben Umut Tanguroğlu 05312222444

Nisan 2014de Motor kazası gecirdim.
bu vesileyle brakial plexsusla bende tanışmış oldum:(

Ankara tıp hastanesinde SİNAN BİLGİN Hocamızı tafsiye ediyorum. kişilik sahibi düzgün bir adam ve cook iyi bir hekim dir. bilginiz olsun istedim

Allaha emanet olun..

Son düzenleme:
muro03 ve Pelin43 nickli uyeler uyguladiklari yontemle ilgili gelismeleri aktarabilirler mi?
Gelismeler olumlu ise baskalari da denemek isteyebilir ve/veya deneyebilir.

Son düzenleme:
Merhabalar,

Bende Zeynep Kamil'deki bebek madurlarındanım.5.5 kilo doğuduğumu görmelerine rağmen annemi sezeryana sokmayan normal doğuma zorlayan doktorun maduruyum.Herşey kader diyelim hadi doğduğumuz senelerde teknoloji bu kadar ilerlememişti diyelim.Ama günümüzde doğumda rastlanan bu tür vakalarda keşke kanunda yer alsada doktorun yapmış olduğu hatalar yüzünden cezaları biz değilde yapan doktorlar çekse....

Bu rahatsızlık süreci o kadar zor bir süreç ki; doğduğunuz günden itibaren fizik tedavi diye adlandırdıkları kolunuzu bir çamaşır gibi sıkma işlemi. Yaşıtlarınız dışarıda yazın top oynarken siz kum torbalarıyla yada balık yağlarıyla sürekli masaj yaptırmak zorundasınız. Voleybol, basketbol oynayamıyorsunuz. Yada oynasanız da yaşıtlarınız size sürekli dalga geçer gibi bakıyor. Rahatsız olan kolunuz diğer kolunuzdan farklı olduğu için kıyafetlerinizi özenle seçmelisiniz. Karşı cinsle ilişkilerinizde rahatsızlığınızı kabul edecek partnerler seçmelisiniz. İleriki yaşlarınızda sadece kolunuzun değil tamamen kaburganızın,omzunuzun da etkilendiğini, ellerinizin titrediğini farkediyorsunuz.Çocuğunuz olduğunda bir yardım almadan sağlıklı emziremiyorsunuz. Çocuğunuzu kaldıramıyorsunuz.Kendimizi lütfen kandırmayalım eğer gerçekten sinirler ezilmişse hiçbir tedaviyle ezilen sinirler düzelmiyor sadece görsel anlamda iki kolunuz eşitleniyor.(Çocukluğunun her günü çapa tıp fakültesinde geçmiş biri olarak söylüyorum.)

Ama herşeye rağmen unutmayalım her sağlıklı vücut birere özürü adayıdır. Ne zaman ne olacağı belli olmaz. Bizlerin şanssızlığı bu hayata daha ilk kez gözümüzü açtığımız dakikada doktorların hatası.....
Yukarıda yazdıklarım hayatın eksileriydi. Ama artılar o kadar çok ki eksiler sadece yazılarda kalıyor. Vakum makinası koluma değil de beynime gelebilirdi ve ben hayatım boyunca bir kişiye bağımlı kalabilirdim. En son tedavimi 17 yaşında bıraktım 17-25 arası spor yapmaya devam ettim.17 yaşındaki Amerika'dan gelen bir doktorun beni kontrol etmesi memur maaşıyla çok büyük şans oldu. Söylediği söz çok anlamlıydı. Sen şanslılardansın dua et vakum makinası koluna geldi ya bacağına, ya beynine ya gözüne gelseydi...

Ogün bugündür hep şükrederim. Anne oldum. Ruhumu Allah'a bedenimi de yaşadıklarımı anlattığım doktoruma emanet ettim. Çocuğum da benim gibi kiloluydu ve sezeryanla sağlıklı bir bebek dünyaya getirdim.

Yaşadıklarımı sizlerle paylaştım...Paylaştıklarınızı da büyük bir keyifle okudum.....Sevgiyle kalın...

kaza sonucu omuzundan brakial pleksus tanısı olan oglum kolunu kaldıramıyor hiçbir yöne hareket ettiremiyordu.kol adeta ölüydu.cok sayıda ortapediye gittim hepsi farklı söylediler. iyi bir hocamız bize ankaradaki prof dr sırrı sinan bilgin adında bir doktora yönlendirdi.hocamız görür görmez amaliyat dedi. oglumun kolundaki tüm sinirleri yani C3 C4 C5 T1 denilen sinirler tamamiyle hasarlıydı. amaliyat sonrası oğlumun kolu egzersiz ve spor sonrası zamanla iyileşiyordu.2 sene içerisinde oğlum kolunu tamamen olmasa da kolunu kaldıabiliyordu. yeni doğan çocuklar ve türkiye'nin her yerinden brakial pleksus yaralanması olan hastalar geliyordu. tüm brakial pleksusu hastalarına başka bir doktorda amaliyat olmadan önce; ANKARA ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ İBNİ SİNA HASTANESİNDE EL CERRAHİSİ BÖLÜMÜNDE BULUNAN PROF.DR. SIRRI SİNAN BİLGİNE GÖRÜNMELERİNİN KESİNLİKLE TAVSİYE EDİYOROM.
telefon numaram:0536 318 82 76

hocam cok guzel bende sinan adıyamana amelıyat oldum ve sıkıldım amelıyat basına para ıstıyorlarrr parası olmuyan amelıyat olamıyo dıgrumu sızcee

sen benim yorumumu dikkatlice okumamıssın. biz sinan adıyamandan bahsetmiyoruz.biz sinan bilgin ve mehmet armağangil den bahsediyoruz. 4 4lük hocalar.2.5 yıldır gidiyorum 1 tl para istemediler.

Yok iyi okudum ewet sinan bilginde bende 25milr para istedi zaten ameliyatlara 3 u birlikte giriolar bi para muhabbeti varki yaziyorum yuksayorum yapmazdim

Merhabalar adım Cenk ,37 yaşındayım.
Bende doğuştan ebe hatası nedeniyle sağ kol Brakial Pleksus lezyonundan rahatsızlandım. Öncelikle Bu formu açan kişiyi tebrik etmek isterim. Kiminin kendisi kiminin ise ne yazık ki çocuğunun aynı rahatsızlıktan mustarip olması beni daha çok üzdü. Nedeni benim doğumun 37 yıl önce oldu. Konya'nın küçük bir ilçesinde 6 kilo doğmuşum . Bu nedenle de ebe doğumu kolaylaştırmak için omuzumdan çekmiş ve sonuç ortada . Hep düşünmüşümdür şimdi olsa yine başıma aynı şer gelir miydi diye . Çünkü tıp ilerledi.Kilolu bebekler daha anne karnında anlaşılıyor ve büyük ihtimalle de sezaryen oluyorlar. Bu da doğumdan kaynaklı sakatlıkları en aza indiriyor. Fakat üzülerek yukarıda çok küçük yaşlarda bu problemi yaşayan çocukları okuduğumda gözlerim yaşardı.
Ben bile 37 yaşımda koluma vuran ağrılardan iki büklüm olurken küçücük yavrucakların bu acıları yaşama olasılığı bile bana çok büyük üzüntü veriyor.
Aranıza yeni katılmış bir arkadaşınız olarak bende elimden geldiğimce hayat tecrübelerimi paylaşmak isterim.
4 yıllık lisans mezunuyum. Daha sonra eskiler bilir GİMA adlı süpermarkette 5 sene ön muhasebe elemanı olarak görev yaptım. Sonra engelli raporu alarak ve bankanın sınavına girerek özel bir bankada çalışmaya başladım.4 senenin ardından da 2010 yılında yapılan engelli memur sınavı ile memur oldum.
Evliyim ve Allah bağışlarsa çirkin :)) bir kızım var.
H sınıfı ehliyetim ve ÖTV indirimiyle aldığım ve 8 senedir kullandığım bir arabam var.
Vergi indiriminden faydalanıyorum ve kısmet olursa ilerde erken emekli olma hakkım var.
Aktif olarak ama amatörce futbol oynuyorum. Yukarıda bir arkadaş sormuştu. Bizim gibi rahatsızlığı olan ve futbola meraklı kişiler ilinizde bulunan Ampute futbol takımlarında kaleci olarak görev yapabilirler. Ben bir ara AYBESK takımında antrenmanlara çıkmıştım. Meraklısı you tube den videolara bakarak merakını giderebilir.
Ayrıca masa tenisi, voleybol, futbol ve satranç ilgi alanlarım. satranç hakemliği sertifikam var ve turnuvalarda görev alıyorum.
2. Üniversite olarak ücretsiz Açık öğretim fakültesi Sosyoloji bölümünü okuyorum.
Kendisi engelli olan veya ailesinde engelli bireyler bulunan herkes hayatın zor olduğunun farkındadır zaten .Birde benim söylememe gerek yok sanırım. Kolum ağrıdığında benden çok annem üzülür halen. Suçluluk hisseder kendince. Ergenliğimde bende az sövmedim ebeme :)) Ama belki de hayatımı kurtarmıştır. Belki de daha büyük bir sakatlıktan kurtarmıştır beni kim bilir.
Kısa kollu giyemediğim, kolumu sakladığım, tatillerin benim için işkenceye dönüştüğü tamamıyla doğru. Ama ergenlikte...
Evlendikten sonra kim takar başkasını diyorsun. Beğenen beğenmiş :))
Benim hatırladığım herhangi bir tedavi süreci yok. Çocukken koluma yüzlerce iğne batırıldığını fakat acı benim hissetmediğim için çevreme gülücükler savurduğumu saymazsak.
Şimdilik yazacaklarım bu kadar . Sorularınız olursa buradan mümkün oldukça cevap verebilirim.
SAYGILARIMLA.

Merhaba

Bende başinizi agritmayacak sekilde bisilrr yazmak istiyorum.
21 yasindayim brakial pleksus zedelenmesi var sol dirsegimde.askere gitmedim savasta ve barista el verisli degilim.ailemin bi yakini ebedir.ebe de kardesine gel sen yap deyince zarari bana olmus bende her aklima geldiginde söverim :)
şumu belirtmek istiyorum her zaman halimize sukr edelim bizden kotusude var.hepinizin yazdiklarini okudum benim amacim engelli raporu almakdi bu siteye kadar geldim.bu arada webmasterim ben.bende sizler gibi t shirt giyemedim sicak havasa ustume bisiler alirim sirf kolumun yamuklugu gozukmesin diye.mac yaparken kolumla dalga gectiler futbolu biraktim.askere gitmeyecegime adim gibi emindim .bizim sulalemiz hep jandarma komando dag komando yapar dayi ogullari amca ogullari hepsi terorle mucadelere yillarinda askerlik yapti.herneyse engeliniz eger kucuk se benim gibi kafaya takmayin.evet benimde zoruma gidiyor okuyamadim imamhatip mezunuyum herkes bana 'oglum senin kolun yamuk sen oku memur ol isin zor dediler ama ailem zorla ihl ye gonderdi istedigim sektoru okuyamadim kendimi bilgisayarda cok gelistirdim web siteleri acip sattim unlu sitelerde arge timi mod admin vs iste.bu hayattan isteyin o verir size :) hepinizi cok seviyorum eger beni tanimis olan varsa ben turkiyede en cok oynanan fps oyunu wolfteamin 4 yildizi.ayrica adini vermeyeyim bi siteninde admini :)

Yeni arkadaşlar aramıza katıldığnız için buruk bir şekilde hoş geldiniz diyorum Bazı bilgiler vereceğim :)

Rapor almak isteyen arkadaşlarımız bazı illerde karşılaştığı sorunlar var %30 rapor alan bir çok insanla konuşma fırsatım oldu raporların düştüğünü farkettim bazı anadolu illerinde ama itiraz edince biraz da uğraşırsanız 40 tamamlanıyor sıkıntı yok

istanbul da oranlar %40 ila %60 oranında değişmekte

Rahatsızlık Sağ kolda ise %50-60 alınabiliyor

Rahatsızlık Sol kolda ise %40-%45 alınabiliyor (Şahsım) Sol kol Alınan raporlar
Yıllar Oran:

2006, 50 (İş için )
2007, 60 (Vergi indiirm için Maliye oranımı %13 düşürmüştü naletler)
2014, 45 (Vergi indirim için aynen onaylandı Erken emeklilik)

Sanırım bu yaştan sonra "hay ebene..." demekten başka çıkar yol yok... Zaten geldik gidiyoruz bu dünyaya. Hem engelli olmasak nerden alacaktık ötv muafiyetli ara., vergi indirimi...Değil mi ama :)

Engelli olmasaydım memur olamazdım onu biliyorum .
KPSS ile çok zordu. ;)

Arkadasin biri kendim gibi olani gormedim yazmis :) arkadaslar bizde inasaniz ;) biraz gulelim eglenelim acilarimizin ustune arada bi bant gecelim :)

Merhabalar öncelikle, biraz başınızı ağrıtacağım

c5 c6 kök lezyonu ( erb palsy )

Yaşım 22, Haziran 2014 te bir trafik kazası sonucu hastaneye kaldırıldım... o kadar ilgisiz ve saçma bir ilk yardım gördüğümü araştırdıkça anladım. kolumda hiçbir kırık yokken alçıya alındı. sağ boynumla omzumda kalan bölge o kadar morarmıştı ki bakamıyordum aynada kendime. tanıdık doktorlar sayesinde 1 haftaya kalmaz pleksus tanısını koyduk. ilk iş emg idi ( ilk 3 haftada çekilen emg nin pek bi faydası olmasa da... ) sonra kazanın 1. haftasından fizik tedaviye başladık. hiç kullanamadığım elim ( ödemden dolayı 2 tane elim varmış gibiydi ) 2 haftada düzeldi. tam kullanamasam da yavaş yavaş toparlanmaya başladı. 1. ayda elim tamamen düzeldi. ama üst taraf ( dirsekten yukarısı ) hala cansızdı. fizik tedaviye devam ettik bu arada gata daki bi profla da görüşmeyi sürdürüyordum. sonra 2. aydan sonra triceps de hareketlenmeler gördük. yavaş yavaş o da toparladı. o toparlarken biceps te ufaktan uyarılara yanıt vermeye başladı. 3. aydan sonra fizik tedaviye bir süre ara verdik. şuan 7. ay içerisindeyim. c5 ve c6 nın etkilediği kaslar özellikle deltoid ve biceps tir. sonuç olarak triceps 10/5 olarak biceps 10/3 olarak deltoid i ise 10/1 belki 10/0.5 olarak uyarılara yanıt veriyor. ben çocukluğumdan beri ressam olmak istemişimdir. okula gireceğim sene geçirdiğim bu saçma kaza beni yıldırmadı. bu sene tekrar gireceğim yetenek sınavlarına. elimi ve dirsekten aşağısını mükemmel olmasa da kullanıyorum. yüzmeye başlayacağım kısmetse. en iyi fizik tedavi kendinizin yaptığıdır bunu da belirteyim. yani " olmuyo, yapamıyorum, edemiyorum" diye söylenmeyi bırakın ve günde 00.1 cm bile yol kat etseniz bu sizin için bir kazanımdır. ulaşmak isteyen olursa facebook tan eyp tbr diye aratabilir memnun olurum konuşmaktan.

edit - fizik tedavideki elektrotlardan dolayı sızlama olsa da 4. aydan sonra hatrı sayılır bir ağrı çekmedim.

Üst Alt