Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Brakial pleksus lezyonu olan kim var?

000123000;

acıdığı için değil kaldıramadığımız için kaldıramıyoruz

Garip

Açıkçası çok merak ediyorum hani diyelim bir şeyi alıp yukarı koyacaksınız nasıl yapıyorsunuz ağır bir şeyi iki elinizi de kullanmanız gerekiyor mesela hani çok kötü birşey açıkçası genelde çoğu şeyi yapamıyorsunuz etrafta dikkat çekiyorsunuz peki kolunuzu neden kaldıramıyorsunuz ağırlık mı geliyor açıkçası merak ediyorum alttarafı diğer kolunuz gibi kaldırıcaksınız yani :):)[font=arial black]​[/font]

Arkadaşlar merhaba ..

Adım Fatih ..Alanya'dan yazıyorum.Bende doğum esnasında Brakial Plexus lezyonu olanlardanım.Dünyaya geldikten bir gün sonra anneannemin farketmesiyle başladı maceram.İlk önce Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi'ne götürmüş annemler.Orada herhangi bi umut verilmemiş fizyoterapi haricinde ama "yaşı 18 olunca bi daha getirin tıp gelişiyor" denmiş.Biraz bilgisizlikten olsa gerek,meşhur Isparta/Eğirdir deki kırık-çıkık hastanesine götürülmüşüm.Oradada "antalya tıp'a götürdüyseniz buraya gelmenize gerek yoktu" denmiş.Çocuklukta farkında bile değildim kolumdaki sorunun.Ancak yaş ilerledikçe sol kolumdaki kısalık daha da belirginleşti.18 yaşında bir daha Antalya-Eğirdir turu yaptım.Ama sonuç yine hüsran.En son GATA'ya gittim askerlik muayenesi için.Orda muayene olduğum doktor da yurtiçi-yurtdışı bir umut vermediği için artık durumu kabullendim.Üniversiteye başlayınca ister istemez biraz daha araştırmacı oluyor biraz daha fazla kafa yoruyorsunuz herşeye.Ben kafamı koluma yordum :) Üniversite'de amatör olarak boks yaptım,yüzdüm.

Sizlere tavsiyem...

1-Şimdiye kadar bu hastalıktan %100 kurtulabilen olmadığı için durumunuzu kabullenip,can sıkmak yerine,bu engellede mutlu yaşayabileceğinizi unutmayın.

2-Herkes doktor isimleri saymış ama bir kez dahi fizik tedaviye gitmemiş biri olarak söylüyorum bu hastalıkta fizyoterapistiniz kendinizsiniz.Ne kadar çalıştırırsanız o kadar gelişir.(lisede elimi çeneme götüremezken,üniversitede spor sayesinde elimi gözüme kadar çıkarabiliyorum artık)

3-Sağdan soldan gelen dikkatli bakışları ve "aa kolun sakatmı?" tarzında cümleleri umursamayın.Tabi bu biraz yaş ile de alakalı. "-aa kolun sakatmı?" "-sensin sakat"

Merak edenler için söyleyeyim doğalı beri kolumda herhangi bi ağrı yok hiçbirzamanda olmadı.Sağlam olan sağ kolumla 30 kg. kaldırabiliyorsam,plexuslu sol kolumla da 20 kg. kaldırabiliyorum.Sadece sağ kolumdaki manevra kabiliyeti sol kolumda sizde bilirsiniz ki kısıtlı.Yukarı kaldıramama ve bazı açma germe hareketlerinde sorun var.
Çocuğunda Brakial Plexus olan anneler babalar..çocuklarınızın kolununun gelişmesi sizin çabalarınızla mümkün.bunu bilmenizde fayda var.

Bir doktorun bana söylediği gibi esasında.. "En kötü uzuv,uzuvsuzluktan iyidir"

Saygı ve sevgi dileklerimle..

FatihKa aramıza hoşgeldin yazdıklarınızdan ve mücadelinizden ötürü sizi kutluyorum supersin bu işin peşini bırakmayalım bende 2 yıldan beri amatör fitness yapıyorm ve faydasını elbet alıyorum önceleri 10 kg -20 kg - 30 kg derken şuan tam 45 kg tek kolumla kaldırabiliyrom ve kaslandım bu sayede diğer kol ile arada bir fark yok şunuda unutmayalım her şey zamanla oluyor arkadaşlar

mrb arkadaşlar

bendede brakial plexus rahatsızlığı var 27 yaşındaym 3 kez ameliyat oldum.ilgilenenler için izmir 9 eylülde kadir bacakoğlu ameliyatımı yaptı.müthiş bi doktor.platin ve kemik nakli yapıldı.öncesinden daha iiyim.kafayı takmayalım arkadaşlar ne kötü durumda olan insanlar var.ben çocuğum büyütebiliyorum ve mutluyum.söyliycek çok şey var ama yazsam sığmaz.kib

merhaba arkdaşlar bende de brakial plexus rahatsizliği var.... benimde doğum esnasinda olmş bu rahatsizliğim. çok arayıpta bulamadiğım ebenin yüzünden.. ben 1997 yılında. Ankara İbn-i Sina Hastanesinde op.dr.Mehmet DEMİRTAŞ tarafindan ameliyat edilmiştim. çok şükür şu anda ii durumdayim diyebilirim diğer bi akrabamizda kine bakaraktan en azindan dişardan bakıldığında fark edilmediğini sölüyorlar... bu arada 24 yaşindaym.... tıp bu konuda ilerlemiş durumda hiç tedavi olmayan arkadaşlara söylüyorum mutlaka bu dalda uzman bi doktora gitmenizi tavsiye ediyorum... Fizik Tedavinnde bu konuda büyük bi yarari var.
Ameliyattan sora çok faydasini gördüm.... ßu konu hakkinda bana ulaşmak isteyen arkdaşlar. Gökhan YÜZBAŞIOĞLU 'nu facebook tan ekleyebilirler. SAygılarmla

aynrkdrcnr;

sonunda % 25 lik rapora itiraımın sonucun u aldım ve yeni raporumun sonucu % 59 çok ugrastım ama olum lu sonuç almak beni mutlu etti.darısı diger haksızlıga ugramış arkadaslara...

herkese hayırlı geceler öncelikle.benimde 7 yaşında oğlum var.doğum anında onunda sağ kolundaki sinirleri zedelediler .Oğlum kilolu doğdu .zor bir doğumdu nerdeyse oğlumu kaybediyordum solunumda bile sıkıntı yaptılar.bize kolundan hiç bahsetmediler.solunumu sıkıntılı olduğu için 9 gün solunum küvezinde kaldı.beynine oksijen dahi gitmemişti.ALLAHAşükürler olsun beyninde bir hasar oluşmadı.12.gün küvezden çıktı ve ilk muayenemiz çapada fizik tedavi merkezinda oıldu.orda hareketlerini gösterdiler ve bende evde hareketlerini yaptırdım bu her 3 ayda değişerek devam etti.oğlumun kolunda hiç hareket yoktu bu hareketlerle 3 ay sonra omuzunda ilk hareketleri başlamıştı.aylar geçti çapanın toplantı salonları oluyor orda profösörler doçentle drlar toplanıp çocuk hakkında karar veriyorlar ameliyat gibi.4 yaşına geldiğinde kas transferi olması gerektiğini söylediler.oğlum 4 yaşına gelmişti ozamanlar doçent olan doktorumuz atakan aydın bu ameliyatı belirli para karşılğında yapacağını söyledi o zaman 6 ila 8 milyar arası olduğunu söyledi bizde durumumuzun olmadığını söyledik .doktorun umurunda bile değildi.o parayı toparlamamız mümkün değildi.maalesef olamadık.o oğlum 4 yaşında iken yüzmeye başladı.ve etrafta artık sıkça gördüğümüz fizik tedavi merkezlerine yazıldık .bu arada bunları devlet karşılıyor.özürlü sağlık kurulu raporu çıkarttırıyorsunuz .ve devam ediyorsunuz.3 senedir oğlum yüzüyo fiziğe gidiyo çapa artık değişti fizik tedavi doktorlarımız yok artık orda. oğlumun yüzdesi 49.kolunu gövdesinin yarısına kadar kullanabiliyo.parmakları daha hasarlı bilek hiç dönmüyo .ameliyat için vakıflara başvurdum bizi 1.5 sene oyaladılar bir sürü hastaneye gittik .herkesin önerdiği tek yer çapa ama doçent doktorumuz atakan aydın artık profösör oldu şimdi 30 milyar istiyormuş.vakıflar önce tamam dediler o anki sevincimi anlatamam .bi umut diyorsunuz evladım için ama olmadı.vakıfın bize söylediği asistanlara bu ameliyatı yaptırtmak olduğu ortaya çıktı.benim oğlumun kolu ndaki hasar ağır ve benim bu durumu kabul etmem mümkün değildi %100 lük bir ihtimal söz konusu bile değil zaten ve ben oğlumu asistanların eline veremezdim.bu ameliyatın işin ehlinde olması çok önemli.türkiyede zaten sayılı kişiler var.ama hep maddiyat.ALLAH hepimizin yardımcısı olsun.inanın iş adamlarına nasıl ulaşırım yada acun ılıcalıya nasıl ulaşırım diye çırpınıyorum.yardım edicek birilerini bulmam lazım 12 yaşına kadar olmalı bu ameliyatlar.gelişim tamamlanmadan yani allah içinde merhamet duygusu olan doktorlarla karşılaştırsın herkesi.

merhaba arkdaslar şu sayfayı buldum ya dünyada benim gibiler de varmıs diyorum artık sizlerin yazılarını okurken gözlerim yaşardı . sağ kolumda var aynı problem sosyal acıdan cok etkiliyor allah herkese şifa versin sabır versin ebelerin hatası yüzünden hayatımız altüst olmus vaziyette ama herne olursa olsun şükretmemiz gerekiyor arkadaslar :)

geçmiş olsun.durmunuzu anlıyorum ben de sizinle aynı şeyleri yaşadım ama şükürki benim imkanım vardı oğlumu ameliyat ettirdim.oğlum 2 ameliyat geçirdi ilki özelde 2. hacettepe ihsan doğramacı çocuk hastanesinde oldu ve ek ücret almadılar.karnenizle orada ameliyat oluyorsunuz,doktora ücret ödemedik.oraya bizim gibi türkiyenin heryerinden insan geliyor,tavsiye edrim biz memnun kaldık doktorumuzdan. dr. akın üzümcügil..allah evlatlarımıza şifalar versin inşallah..rabbim size de kolaylıklar versinn

Merhaba arkadaşlar öncelikle herkese geçmiş olsun. 11 temmuz gecesi motor kazası yaparak 42 gün yoğun bakımda kaldım ve travma sonucu beyinden akan sıvılar sinir köklerini yapıştırmış. Bu nedenle sol kolum çalışmıyordu yoğun bakımda da yatınca kaslar olduğu gibi eridi. Yoğun bakımdan çıkar çıkmaz kolum için emg'ye girdim ve brakial pleksus tanısı konuldu. 1 ay önce ameliyat oldum doktorum sinir köklerini açarak kopuk var mı diye baktı ve beyinden akan sıvı ve kistleri temizledi sonuç olarak c5 ve frenik sinirin sağlam olduğunu fakat diğer sinirlerin çok inceldiğini kanamaya başladığını söyledi bu yüzden alt tarafa bakamadan ameliyat sona erdi. 3 ay boyunca yoğun fizik tedavi uygulayarak kasları güçlendireceğimi söyledi. Şu anda dirseğe kadar his var, omzumu hareket ettirebiliyorum ve çekme hareketi geldi. 2 yılda anca iyileşeceğini, moral ve fizik tedavinin iyi geleceğini söyledi.

08 aralık 2013 Yılı itibari vergi indirimi başvurusunda bulundum Ümraniye Eğitim ve araştırma hastanesinde doktor mevcut cetvele göre %45 vericeğini söyledi son aylarda maliye raporları düşürmüyor olduğu gibi kabul ediyor bir kaç brakial pleksuslu arkadaşımda vergi indirimi hakkı kazandı sizlerden ricam burda birbimize faydalı olmak bilgi alışverişi yapmak sizde rapor durumlarınızı mutlaka belirtin devlet artık bu hastalığı 4 ay önceki yeni maluliyet yasası çerçevesinde kabul etti ve şuan da uygulamalırı görüyoruz sizlerde burda bilgi birimkimlerinizi paylaşmanızı rica ediyorm

weziriazam;

Bende aynı durumdaydım soruların varsa memnuniyetle cevaplarım.ben ameliyat oldum

mesajlarımı alıyorsan bu konuda fikir alışverişi yapabiliriz

doğum sırasında ebelerin dikkatsizliği ve devamında uygulanan yanlış tedaviler yüzünden benimde sol kolumda 15 dercelk bir kapanıklık söz konusu ancak hastalığımın isminin bu olduğunu bilmiyorum.10 yıl önce ankaraya sevk edildim ameliyat olmak istemedim %100 düzelmeyeceği söylenmişti.bazı duyumlardan sonra araştırmaya başladım sanırım benim hastalığımda brakial pleksus lezyonu oluyor.biçok doktor düzelmesinin mümkün olmadığını söylüyor.benim durumumda olan başka kişiler olduğunu hiç düşünmemiştim.zaman zaman bu rahatsızlık üzücü ve rahatsız edici olabiliyor ama halimize şükretmemiz lazım.

geçmişolsun feyza .bu hastalıktan o kadar çok varki bu gidişle daha da artacak gibi görünüyor.sezeryan ameliyatı mecbur kalmadıkça yapılmıcak çünkü (özellikle devlet hastanelerinde).oğlum 2 ameliyat geçirdi mayısta 3. ameliyatını olacak daha kaç tane olur bilemiyom.zorlu bir süreç rabbim herkese yardım etsin.kesin iyileşme vaadi yok zaten olabilceğinin eniyisini yapmaya çalışcaz diyor doktorlar.ama daha ağır ve zor durumda olanlar var onları görünce bizimki hiç kalıyor.şükretmemiz gereken çok şey var.bu da bizlerin imtihanı.rabbim feraha ulaştırsın hepimizi. feyza şuanda kaç yaşındasın? hiç tedavi görmedinmi?

Tesekkur ederim.22 yasindayim.dogumdan sonra tedaviler uygulanmis ama yanlis tedavilerle daha kotu duruma getirmisler hatta dogum belgelerim yok edilmis dava acamayalim diye.sonralari ailem ihmal etmemis cok doktor gezmisler hic ameliyat olmadim ama suan 15derece dirsekte kapanma var ancak bu kadara dusurulmus. 10yil once tekrar bu umutla doktora gittigimde ankaraya sevk edildim %100 duzelmez dediler cesaret edip ameliyat olmadim daha kotu olmasindan korktum.

aynrkdrcnr;

Hayırlı olsun bende % 29 aldım ve itiraz etmek istiyorum ama itiraz süreci ve neler yapmam gerektiği hakkında pek bilgi sahibi değilim bu konuda deneyiminizi paylaşmanızı rica edicem şimdiden teşekkürler.

ben 2003 yılında geçirdiğim motor kazası sorucu brakial pleksus lezyonu oluştu. konyada tıp fakültesinde ameliyat oldu. 3 sinir kökünden kopmuştu. 2 sinirde köprücük kemiğimin ordan. ameliyattan önce kolumda omuzda dahil hiç bir hareket yoktu. aradan 11 yıl geçmesine rağmen hala gelişme oluyor. ilk dönemlerde ciddi ağrılar vardı. şu an kolumu dışarı doğru güçü açabiliyorum. parmaklarımı güçlü kapatabiliyorum. zayıf açabiliyorum. kolumu dirsekten zayıf kapatabiliyorum ki bu 2 yıldır olmaya başladı. kolumda incelme olmuştu. şu an oda düzelmeye başladı.
rapor kısmına gelince. ben 2004 yılında %55 rapor aldım. işkur sevkiyle bir işe girmiştim. aynı raporla h ehliyetimi aldım. gene aynı raporla 2 kere araba aldım. özürlü kimlik kartımıda aldım. evet sonradan olan arkadaşlar için bu iş çok daha zor inanın. hala düzgün bir yazı yazamıyorum. sağ kolda olması ayrı bir sıkıntı. insanlarla selamlaşırken bile niye sol elini veriyor diye sağ kolunuza öcü gibi bakıyorlar.yaşamaya alışıyorsunuz. ama zor bi durum. allah hepimize kolaylık versin. epostam hark_homen@ hotmail.com

Aynı arıza bende var ve Sol kolumda. Motor kazası. 9 sene oldu. Omuzdan itibaren hareket yok ama uzakta olsa hisler gelmeye başladı. Dirsege kadar da kaslar hareketlenmeye başladı. Ne yapmamı onerirsin? Sen ne yaptın da hareket başladı? Beni çok sevindirdin. Bizi de bilgilendir lütfen

özel bir şeyler yapmadım. fizik tedavide görmedim. ameliyatımın ağrı kısmında çok faydasını görmüştüm. bileğimi bükemiyordum bile. inanılmaz ağrılar oluyordu. ama her zaman kolumu kullanıyorum. önceliği ona veriyorum. yeni doğmuş bebek gibi düşünün. özellikle sık yapılan hareketlerde zaman içinde kabiliyet kazanıyorsunuz. sağ elimle yazıları yazabiliyorum mesela. araç kullanırken uzu yolda sağ elimle direksiyon hareketlerini yapabiliyorum ki sürekli onu kullanırım. manüel vitesli otomobillerde vitesleri atabiliyorum. omuzdan kaldırma dışında bir çok işimde kullanıyorum. dediğim gibi öncelik hep onda. doktorum Tunç Cevat Öğün. ben ameliyat olduğumda doç. dr idi. şu an prof. oldu diye biliyorum. ortopedi uzmanı. ama el üzerine ikinci bir uzmanlığı var diye biliyorum. para konusuna gelince benden para almamıştı. paracı birisine benzemiyordu. şu an nedir bilmiyorum ama zannetmiyorum isteyeceğini. his kaybı neredeyse bitmek üzere. parmaklarımda dahil her şeyi hissedebiliyorum. özel bir şey yapmıyorum dediğim gibi. ameliyatın faydasını görmüşte olabilirim. 13 saat süren bir ameliyattı. boynumdan koltuk altıma kadar bir kesi var. neden bu kadar uzun dediğimde sinirler aradık demişti doktorum. kopunca kaçıyormuş çünkü. kökünden kopanları başka yerdeki sinirlerle birleştirmişti. detayları bilmiyorum. ama doktorumun konusunda uzman olduğunu düşüyorum. daha iyisi veya kötüleri olabilir. fizik tedaviden çok günlük hareketler çok önemli bence. fizik tedavi 1 saatlik bir çalışma ama gün içinde saatlerce kullanabiliyorsunuz. Allah herkese acil şifa versin.

Çok teşekkürler. Bende de arada can acitici ağrılar oluyor. Ama hiç hareket yok bende :( sadece Omuzdan dirsege kadar olan yerde ki arka kol kasımda hareketler yoğunlaştı. Ama başka hiç bir hareket yok :( parmaklarım bileğim hiç oynamıyor :(

Merhabalar.
15 yasındayım ve doğuştan beri sol kolumda brakial pleksus var.Açıkcası oranı ne kadar bilemiyorum ancak destek almadan yukarı kaldırabiliyorum tabiki de sağ kolum kadar olmuyor.Yük taşıyabiliyorum ancak saçımı toplamakta biraz zorlanıyorum,kas ağrılarım oluyor.Sağ koluma göre belirli bir kısalık yok,1,5 cm kadar.Birçok sporla ilgilendim yakşlaık 10 tane,ancak artık yoruldum spor yapmak istemiyorum çünkü diğer insanlar benden çok fazla iyi ve imreniyorum.Açıkcası bu hastalığın adını yeni öğrendim ve inanır mısınız Türkiye'de en fazla 50-60 kişide var diye düşünüyordum.Bu hastalığa alıştım diyebilirim,çevremdekiler ben söylemeden anlamıyor ancak ben görüntüsünden fazlasıyla rahatsızım.Tepsi taşırken kötü durduğunu düşünüyorum.Açıkcası engelli grubuna girdiğimizi de düşünmüyordum,araba kullanmak en büyük hayalim.Size sorularım olacak;1.si ileride kolum kısalır mı? 2.si araba için ehliyet alırken engelli ehliyeti mi almalıyım? 3.sü ileride çocuğum olduğunda zorlanır mıyım? Teşekkürler,herkese geçmiş olsun dileklerimi sunuyorum.

arkadslar bende brıkel plaxxsusluyum traık kazasından oldu face bukda bızım sayfamız var ordan bılgı aabılırsınızz brekiel plaxxus yazarsanız cıkar saygılarr

Öncelikle herkese sevgiler ve selaMLAR . Bende doğuştan sağ kol brexial pleksus lezyonu rahatsızlıgına sahibim . 25 yaşındayım ve çok şükür bir çok işimi kendim yapabiliyorum . Omuzdan yukarıya kaldırmakta zorluk çekiyorum ve sadece diğer kolum gibi tam açamıyorum . Elimi düz döndüremiyorum . 3-4 kez fizik tedavi gördüm fakat bi netice alamadım . B sınıfı ehliyetim var aracta kullanabılıyorum . Şimdi yüzde 46 oranında bir rapor aldım , madem bişeyleri değiştiremiyoruz o halde bu şekılde mutlu olmaya alışın . Ben artık hatırlamıyorum bıle kolumun dıger ınsanlardan farklı oldugunu . Hersey kafada bitiyor ,mutluysanız ve kımseye muhtac degılsenız daha ne isteyebılırsınız kı ...

merhaba ben de sag el pleksus lezyonu var (alt turunkus da) askere gittim ancak 30 gun sonunda askeri hast.elverişsiz raporu verdı geri geldim. elim cok ince güc yok vs vs..acaba yüzde kac rapor alırım bilen varmı..

Üst Alt