Arkadaşlar merhaba ..
Adım Fatih ..Alanya'dan yazıyorum.Bende doğum esnasında Brakial Plexus lezyonu olanlardanım.Dünyaya geldikten bir gün sonra anneannemin farketmesiyle başladı maceram.İlk önce Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi'ne götürmüş annemler.Orada herhangi bi umut verilmemiş fizyoterapi haricinde ama "yaşı 18 olunca bi daha getirin tıp gelişiyor" denmiş.Biraz bilgisizlikten olsa gerek,meşhur Isparta/Eğirdir deki kırık-çıkık hastanesine götürülmüşüm.Oradada "antalya tıp'a götürdüyseniz buraya gelmenize gerek yoktu" denmiş.Çocuklukta farkında bile değildim kolumdaki sorunun.Ancak yaş ilerledikçe sol kolumdaki kısalık daha da belirginleşti.18 yaşında bir daha Antalya-Eğirdir turu yaptım.Ama sonuç yine hüsran.En son GATA'ya gittim askerlik muayenesi için.Orda muayene olduğum doktor da yurtiçi-yurtdışı bir umut vermediği için artık durumu kabullendim.Üniversiteye başlayınca ister istemez biraz daha araştırmacı oluyor biraz daha fazla kafa yoruyorsunuz herşeye.Ben kafamı koluma yordum
Üniversite'de amatör olarak boks yaptım,yüzdüm.
Sizlere tavsiyem...
1-Şimdiye kadar bu hastalıktan %100 kurtulabilen olmadığı için durumunuzu kabullenip,can sıkmak yerine,bu engellede mutlu yaşayabileceğinizi unutmayın.
2-Herkes doktor isimleri saymış ama bir kez dahi fizik tedaviye gitmemiş biri olarak söylüyorum bu hastalıkta fizyoterapistiniz kendinizsiniz.Ne kadar çalıştırırsanız o kadar gelişir.(lisede elimi çeneme götüremezken,üniversitede spor sayesinde elimi gözüme kadar çıkarabiliyorum artık)
3-Sağdan soldan gelen dikkatli bakışları ve "aa kolun sakatmı?" tarzında cümleleri umursamayın.Tabi bu biraz yaş ile de alakalı. "-aa kolun sakatmı?" "-sensin sakat"
Merak edenler için söyleyeyim doğalı beri kolumda herhangi bi ağrı yok hiçbirzamanda olmadı.Sağlam olan sağ kolumla 30 kg. kaldırabiliyorsam,plexuslu sol kolumla da 20 kg. kaldırabiliyorum.Sadece sağ kolumdaki manevra kabiliyeti sol kolumda sizde bilirsiniz ki kısıtlı.Yukarı kaldıramama ve bazı açma germe hareketlerinde sorun var.
Çocuğunda Brakial Plexus olan anneler babalar..çocuklarınızın kolununun gelişmesi sizin çabalarınızla mümkün.bunu bilmenizde fayda var.
Bir doktorun bana söylediği gibi esasında.. "En kötü uzuv,uzuvsuzluktan iyidir"
Saygı ve sevgi dileklerimle..