Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Brakial pleksus lezyonu olan kim var?

selm arkadaslar herkeze gecmis olsun halimize coksukur bende ayni senin gibiym adim emirhan yasim 20 bende universteye hazirlanicagim zaman 21 temmuz 2014 te motorsikletle kaza yaptim hastaneye kaldirdiklarinda kaburgamda kiriklar vardi ve sag koluma dokunamiyodum doktorlar brakial pleksus yaralanmasi dediler bir hafta sonra taburcu olup 4 ay fiziktedavide yattim iki ay sonra elim ve bilek kismim % 70 e kadar iylesti hastaneden taburcu oldugumda dirsek ve omuz hala canlanma yoktu ameliyat ol dediler gataya ve ibni sina hast. gittim ameliyat olursam % 30 acilir dediler nisan ayina sira verdiler bekliyorum ama ameliyatida dusunmuyorum egzersiz yaparken omuzdan kolum surekli cikiyodu burda bir cikikci kirikcinin tavsiyesi uzerine koluma hakiki zeytin yagi ile boyundan parmak ucuna kadar ovarak masaj yaptiriyorum ve bir haftada degisikligi farkettim cok iy sizde deneyin ve sonra kendinizi cok zorlamiyacak sekilde egzersiz yapin

merhaba arkadaşlar,doğum esnasında sol kolumda oluşan brakial plexus felci var,tendon transferi diye bir ameliyat varmış yararları zararları konusunda bilgisi tecrübesi olan varsa paylaşabilir mi?

üstüne omuzda supraspinatus kas yırtığı oluşmuş bir bu eksikti ne yapacağım yahu var mı başına bu tür şeyler gelen

Merhaba kaderdaşlarım 23 yaşında bir çoğunuz gibi doğumdan kaynaklı brakial pleksus hastasıyım sol kolum da benimde...
Sizlerle çok rahat konuşucam çünkü bizleri sadece bizim gibi olanlar anlar...Ben ters doğmuşum daha doğrusu doğmaya çalışmışım ya da bu hayata gelmek istememişim belli ki...Annem yalvarmış çok sevgili ebeme beni il e sevk et diye birşey yok demiş. Doğum başı para alacaklar ya.... Ve her gün kadının yüzünü görüyorum malum akrabamız... Küçük yaşlarda anlamıyordum pek hep sorduklarında ağlıyordum... Zamanla alışıyor insan galiba uzun zamandır ağlamıyordum bu durumuma yazdıklarınızı okuyana kadar...
Ortaokul ve lise de beden eğitimi derslerine alınmadım...Hiç eşofman giymedim okulda...Bando yürüyüşlerine katılamadım...O kadar öğrenci arasında ayrılmak nedir çok iyi bilirim.15 yaşımdaydım galiba ben Giresun'da yaşıyorum İstanbula Özel bir hastaneye götürmüştü canım babam... Doktor ameliyat olursun ama garanti veremem bypass ameliyatından daha zor demişti... Korktum olmadım şimdi keşke diyorum... Anlamadığım bir sürü soru var aslında yüz nakli olanlar, kol nakli olanlar var niye bizim bir ameliyatımız yok... Hiç fizik tedaviye gitmedim...Öyle durumu çok iyi olan bir ailenin kızı değilim ELHAMDÜLLİLAH. Babam ve annem hasta onların doktorları var Nöroloji doktoru hastalığımın ismini 1 yıl önce öğrenince doktorumuza gittim malesef tedavisi yok dedi...
3 Yıl önce rapor almak istedim %40 geçemedim bir daha da gidemedim... Dedim ya rahat olucam diye ne zor değil mi bazen erkek ya da kadın kolumun altına hala ablama aldırıyorum...Diğer temizlikleri zar zor yapıyorum... 5 senedir bir erkek arkadaşım var... Hiç sorun yapmadı ama ilerde birgün sorun yapar mı diyorum... Belki bazı isteklerine cevap veremeyeceğim istediklerini yapamayacağım... Belki çocuğumu tek başıma emziremeyeceğim... Onu doya doya kucağımda taşıyamayacağım.. Bunların hepsi bir sıkıntı ama çok şükür diyorum hep...
Bu aralar çok takmaya başladım...Evet bende saçlarımı toplayamıyordum ama artık kanepeye oturup dirseğimi sağ kolumla kanepenin arkasına koyup topluyorumm... Eyeliner bile çekiyorum :) Ama hala üzülüyorum...Küçük bebeği olanlar dayımın torunu da öyle idi ama küçük yaşta olunca tedavi olmuştu ihmal etmeyin... Anne ve babamın yüzüne karşı söylemedim ama bazen diyordum keşke küçük yaşta tedavi olmam için birşeyler yapsalardı diye şimdi pişman oldum belli ki olanlar bir sonuç alamamış.
Avukat katibiyim ben ve bu yazıyı on parmak yazıyorum...İsteyince herşey oluyor...Dua edelim birbirimize.Allah ben size hastalığı veririm ama devasını da veririm sizin bulmanız lazım demiş... İnşAllah bizlerde buluruz.Evet hiç tşört giyemiyorum çünkü omuzla dirsek aram çok şiş benim... Ve 2-3 senedir kolumun köküne sırtıma ağrılar vuruyor çok... Benim kolumu da söylemesem kimse bilmiyor ama hep cebime koyuyorum görmesinler diye... Son zamanlarda fotoğraflarımda dikkat çekiyor sanki...Ya ben bildiğim için ya da herkesin dikkatini çekiyor...
Rahatsız olmuyorum ama ne bileyim keşke diyorum bazen...Niye ben diyorum...Ama hep bir umut var içimde belki bir gün yukarı kaldırırım diye... UMUT FAKİRİN EKMEĞİDİR...

Görüşmek dileğiyle...Sorularınıza veya sıkıntılarınıza hep destek olmak için artık bende burdayım.HOŞÇAKALIN...

Merhaba, ben Sinan 17 yaşındayım doğumsal brakial pleksus rahatsızlığım var sağ kolumda mevcut. 9 yaşındayken ameliyat olmuştum 6.5 saat sürmüştü omuzdan ve koltuk altından yaptılar pek faydasını görmedim zaten çok kötü değil kolum sadece yukarı kalkmıyor ve biraz kısa.. Bu rahatsızlığın sebebi genelde toplu doğmaktan kaynaklanıyor örneğin ben 5 kilogram doğmuşum ve doğum sırasında ebenin yaptığı yanlış müdahele sonucu böyle oldum ben çok fazla dert etmiyorum. Tanrının hikmeti olduğunu biliyorum. Lakin yinede dert ediyorum bazenleri özellikle yaz aylarında tshirt giyerken ama alıştım artık bu rahatsızlığa sahip kimselerinde dert etmesini istemem nede olsa bu dünyada kalıcı değiliz halimize şükür etmemiz lazım. Ve küçükken uzun yıllar fizik tedavi gördüm bu fizik tedavileri sadece kireçlemeyi filan önledi çokta fazla bir şeye yaramadı. Umarım ki bir daha kimsenin başına böyle bir rahatsızlık gelmez ve tıp buna bir çare bulur. Dediğim gibi hiç kimse bu rahatsızlığı dert etmesin bizlerden daha kötü olan insanlar var.

Merhaba Sinancığım ne güzel pozitif bakıyorsun durumumuza...Emin ol ki hepimiz ebelerimiz yüzünden bu hale geldik ama dediğin gibi bizden daha kötü olan insanlar var...Bizim hastalığımızın en güzel yanı da ne biliyor musun...Biz söylemesek kimse farketmiyor...Yazın biraz kötü oluyor evet ama yine de inatla giymelisin bence hayata inat hep gül kardeşim benim...İnşAllah bir gün bir tedavisi olur hastalığımızın ve bizden sonrakiler yaşamaz...Kendine iyi bak...

arkadaşlar merhabalar,

fitness ya da yüzmenin faydasını gören var mıdır? hangisini daha çok tavsiye edersiniz? (29 yaş için)

merhaba arkadaşlar. bende de bu rahatsızlık doğumdan kaynaklı sağ kolumda mevcut ancak çok şükür ki ağır bir durum sözkonusu değil. Kendimi hiçbir zaman engelli olarak görmedim ancak tabiki iki kolum arasında fark var. (sağ kolum daha güçsüz,daha zayıf görünümlü, bileğimde hafif düşüklük var, düz tuttuğumda 160 derece kadar açılıyor, omuz daha düşük, özellikle üst kıyafet seçimi biraz sıkıntılı tabi). Askerden muafım,GATA da doktora sorduğumda tedavisi zor senin kolun çok kötü durumda değil, ameliyat çok gerekli değil senin için vs dedi ancak ameliyat konusunda muhtemelen başından savdı.

34 yaşındayım ve bugüne kadar hiç tedavi olmadım, bu saatten sonra da tedavisi daha zor sanırım. benim korkum yaşlılıkta daha çok ilerlermi bu rahatsızlık yoksa aynı oranda mı etkiler beni, görüşlerinizi bekliyorum. Ayrıca battaniye yukarıda sormuş, fitness yada yüzme faydalı olurmu(ancak bunda da korkum; sağ kolum aynı oranda gelişmeyecek ve iki kol görünümü arasındaki fark daha bariz hale gelecek)

battaniye

yaklaşık 1 ,5 yıl fitness yapıyorum faydası olmaz olur mu bal gibi de oldu :) görsel anlamda diğer koluma yaklaştım kas yaptım benim yaşım 29 bu işe girişmeden önce hayatını buna adamak zorundasın yoksa sittin sene kolun düzelmez hayat felsefen spor olcak dostum bu konu başlığı altındaki diğer yazılarımı okumanı tavsiye derim

saygılar

smlrkc
Bu başlık altında ne kadar rapor alacagınızı ben yazmıştım okursan başlıkta ne oran alcagını anlayabilirsin hangi hastane hangi bölüm vs vs

İyi günler öncelikle hepinize Rabbim kolaylık versin inşallah. Ben değil fakat nişanlımda brakial pleksus lezyon sorunu var benim için problem olmasa da o üzüldüğü için içim yanıyo. Tanıştığımızda hırkayla gezerdi hep elini cebinden çıkarmak istemezdi. Küçüklükten beri birçok ameliyat geçirmiş ve en sonuncusunuda Atlattik cok şükür. Kolu normal asagiya dogru duruyor ve bileği de öyle yavaş yavaş hırkayı attık elini cebinde gezmiyor artik ben tutuyorum anlamiyor kimse yazin uzun kollu gömlekle çıkıyor daha iyi durumda Allaha çok şükür fakat şimdi de bir olay yüzünden tekrar kapatti kendine güveni gitti sizin yazdiklarinizi okudum ona yolladim spora gitmeye ikna ettim. Ebe hatasiyla olan bir yaralanma ama lütfen bana yardimci olun eğer spora başlayıp birakmaz ise gerçekten birseyler olur mu gerçekten gelistirebilir mi kolunu. Korkuyorum ya giderse bir sene ve gelismezse o hepten çöküntüye ugramasindan korkuyorum. Kendini kapatmasindan korkuyorum. Doğumsal lezyonlardada uzun süre gecsede aradan spor kasi geliştirebilir mi?

Mavi16

bizzat kendim spor yapıyor kolu iyileşmez bir kere bunu kabullenin ama GELİŞİR HATTA KAS YAPAR Kİ KENDİM KAS YAPTIM bunları fazla kafasına takmasın sevgilin çalışsın spor yapsın ama yormadan yavaş yavaş benimde kız arkadasım var ben dedim böyleyim ama hiç bugüne hayatımda zerre kere şikayet etmedim sorun etmedim oda sorun olarak bile görmedi hep iyi ki böyleyim diyorum haklarımı iyi kullanmaya çalıstım anlağım kadarı ile yaşınız daha ufak ergenlikte böyle durumlar olur kendisini geliştisin sporunu yapsın ve herşeyden önce okuluna sım sıkı sarılsın :)

saygılar

Merhaba arkadaşlar 18 yasindayim. Bende de dogum sirasinda olustu bu sorun. En basta hic oynatamiyormusum ama annem ve babam sagolsun cesitli hareketler yaptirip oynatmami saglamislar. Bu arada sorun sag kolda. Emg raporu almislar bayagi bir zaman sonra. Doktor hayret etmis. Cok gelisme oldugunu soylemis. Kolumum %100 calistirabilecegimi vaadetmisler. Ama su bedenin buyudugu fakat akilin hala cocuk kaldigi yaslarimda cok sorun cikardim. Ailem de bir zaman sonra ustume pek dusmedi dogal olarak. Kolumu ileriye dogru 90° acabilirken bu aralar 90° yi arar oldum. Parmak haretlerim ve dirsek hareketlerim %100 fakat tek sıkıntı omuzda. Ben hicbir zaman kendimi engelli veya hasta biri olarak gormedim. Benim gibi olanlarda tabii ki gormezler. Babam kucukken yuzmeye yollardi. Cok yarari oldu. Evde dumbell larim vardir. Calisma aletlerim vardir. Ama tek bir hatasi vardir ebeveynlerimin. O da bana spor yaptirirken sadece o kolum uzerinden yaptirmasi. Annelere ve babalara onerim şudur. Cocuga spor ve egzersiz yapmayi sevdirin. Kolundan dolayi gitmek zorunda kaldigi dusuncesini beynine yerlestirmeyin. %100 iyilesme vardir. Ama goruntu bozuklugu olur. Cunku o kisinin vucudu oyle alismistir. Kolu govdedine yapisik yuruyen bir insan alismissa eger o cok zor duzelir. Kemik de bozukluk yoksa her sey iyi olabilir. Arkadaslarim bugun ogrendi kolumdaki sorunu. Fitness salonunda zorlanmamdan dolayi. Biz niye bilmiyorduk dediler. Cidden her hastanin en az benim kadar iyi olacagina inaniyorum. Her sey ebeveynlerin cocuga sporu sevdirmesinde bitiyor. İsiniz mesakkatli. Ama evladiniz soz konusuysa her seyi yapin. Allah hepimize sifa versin...

Arkadaşlar benimde sağ kolumda var. Hastalığın adını yeni öğrendim 33 yaşındayım. 5.5 kg doğunca doğum sırasında rahatsızlık oluştu. Sürekli egzersiz yapmak gerekiyor. Fakat ben bayağı ihmal ettim. Fizik tedavide bana ancak fizyoterapistlerin yaptırdığı hareketler yardımcı oluyor. Diğer cihazlar tens aletleri hiçbir işe yaramıyor. Hatta bazı hastanelerde fizyoterapist çalışmıyor. Hemşireler sizinle ilgileniyor. Hiçbir fayda göremiyorsunuz. Ben şu an çalışıyorum , o yüzden bu işe bütçe ayırdım fizyoterapistten haftada 2 saatlik özel ders alıyorum. İnanılmaz faydalı oluyor. Durumum çok iyi olsa hergün alacağım. Çünkü kendim hareketleri yapmada çok zorlanıyorum. Fakat egzersizler sürekli yapılmalı, hareketi bırakırsam başka döneceğim kesin. Yüzme çok faydalı fakat ben kolumdan dolayı dengemi sağlayamıyorum. Birde nezaman yüzmeyi denesem havuzdan mikrop kapıyorum.
Birde fizik tedavi rehabilitasyon okuyan, fizyoterapist arkadaş edinmeye çalışın, sürekli araştırın. Bazıları gerçekten bu işi kazanç sağlamak amacı ile yapmıyor. Eğer fizik tedavide sizi zorlamıyorlarsa hiçbir gelişme kaydedemezsiniz.

Yüzme olayını nasıl halledebiliyorsunuz? Yani nasıl öğrendiniz? Tek kolla yüzme öğrenmek nasıl oluyor? Biliyorum iki kolu olmadan yüzen de var ama...
Bir de fitness, vücut geliştirme falan nasıl oluyor tek kolla? Tek başınıza mı yapıyorsunuz yoksa spor merkezine falan mı gidiyorsunuz?

Son düzenleme:
Merhaba Kederli

Ben çok iyi yüzemiyorum. Fakat yüzebilmen için iki kolunuda biraz kullanman gerek, yoksa dengeyi sağlayamıyorsun. Ben Kartalda Hasan Doğan Tesisinde öğrenmiştim. Belediyenin bir sürü tesisi var. Hem hesaplı, hatta haftaiçi gidebiliyorsan ücretsiz seçenekler bile var. Hasta olan kolun suda hareketi daha kolay oluyor. Sana önerim belediyenin bir tesisine kaydolup , hocaya özel durumunu belirtmen. Yardımcı oluyorlar. Fitnes ile ilgili de hafif damble larla 0,5 kg 1 kg başlamalısın. Zaten ordaki hocalara özel durumundan bahsedersen ilgilenirler. Sana ona göre yapabileceğin hareketleri verirler. Lastik ile çalışman kolunu güçlendirmen için faydalı olacaktır. Zaten fittnesste yapılan hareketler fizik tedavide yapılanlarla benzer. Umarım biraz olsun yardımcı olabilmişimdir.

İnanabiliyorum. Bende daha yeni öğrendim:) Ben kolumda incinme var sanıyordum. Bu bir nevi felç gibi birşey, kolumu yukarıya kaldıramıyorum. Ebenin yanlış uygulaması ile olmuş benimki de. Fakat doğum anı öyle bir anki, o an bebeği çıkartamasalar nefessiz kalıp gerizekalı bile olabilirmiş bebek yada beyin zarar görebilirmiş. Bana bunu yıllar sonra bir doktor söyledi. Dua edin beynizde birşey yok. Moralinizi bozmayın. Fizik tedaviyi mutlaka deneyin. Elinizi güçlendirmek için kolay sıkabileceğiniz stres topu öneririm. Bayağı güçlendiriyor. Çok geçmiş olsun.

ozsimsek82

Teşekkürler Özlem. Benim için de aynı şeyler söylenmiş yani beyin zarar görüp zihinsel engelli olacakmışım galiba vakumla yapılsa. Tabii bende de ebenin yanlış uygulaması.
Maalesef İstanbul'da yaşamıyorum. Mutlaka oralarda daha fazla imkan vardır. Tabii bir de yaş meselesi var. Şu yaşıma kadar bu tür şeylerle ilgilenemedim...

Açıkçası çok merak ediyorum hani diyelim bir şeyi alıp yukarı koyacaksınız nasıl yapıyorsunuz ağır bir şeyi iki elinizi de kullanmanız gerekiyor mesela hani çok kötü birşey açıkçası genelde çoğu şeyi yapamıyorsunuz etrafta dikkat çekiyorsunuz peki kolunuzu neden kaldıramıyorsunuz ağırlık mı geliyor açıkçası merak ediyorum alttarafı diğer kolunuz gibi kaldırıcaksınız yani :):)[font=arial black]​[/font]

Bu kadar embesilce bir yorum yapıp kafatasınla olmayan beynin arasında hava boşluğu taşımayı nasıl başardın? Ben de bunu öğrenmek istiyorum.

Merhaba Gençler,

Bende doğuma bağlı Sol kol brakiyal pleksus lezyonu engellisiyim. %58 raporum var, denizlide ikamet etmeme rağmen denizliden alamadım gittim raporumu burdur devlet hastanesinden aldım. Askerlikten muaf tutuldum ama hala soruyorum kendime ısrar edip gitmek isteseydim acaba ne olurdu ? alırlar mıydı ? alsalar ne yaparlardı benle, geri hizmet mi yoksa başkalarından ayırtmaksızın aynı eğitimler mi ? yazıların hepsini okumadım tabi, bazı arkadaşlar bu farklı yönle ilginin üzerlerinde olmasından yakınmışlar, bence kesinlikle öyle bakmayın olaya. ben hep derim " Solum süründürür, sağım öldürür" :) hayattan tat almaya bakın derim. ben kulaç atarak yüzmeye kalktığımda manyak bir görüntü çıkıyor ortaya farkındayım, birazcık da kiloluyum ve manzara muhtemelen boğulan bir foku andırıyordur :D bende kulaç yerine kelebekleme yüzüyorum veya kendimi biraz sağ tarafıma yaslayarak sol kolumu hiç kullanmayacak şekilde yüzüyorum ki bu öylesine gelişen bir stil oldu benim için ve çok hızlı yüzebiliyorum bu şekilde en azından kelebek stiline göre. söylemek istediğim yılmayın arkadaşlar yapamadığınız birşey yoktur onun için illa bir taktiğimiz vardır. yürürken kötü görünüyor diyen vardı sanırım, evet başkasına göre kötü görünebilir ama sana bakan gözler bir insana ait ise kötü değildir merak etmeyin, ben hep sol elim cebimde geziyorum kimsede bakmıyor ki baksa ne olacak kolumuz Allah korusun olmasaydı n'olacaktı ki kolu olmayan arkadaşlar neler hissediyordur birde onları düşünün. neyse çook uzun uzun yazılır bu konu/konular hakkında onun için çok uzatmayalım. istediğiniz zaman özel mesaj atabilirsiniz arkadaşlar, siteye girdikce cevaplarım.

bu arada aranızda H ehliyet ve ÖTV indirimi için rapor alabilen oldu mu ? aldıysa nereden aldınız söylerseniz sevinirim. ben denizlide H ehliyet için halla rapor alamadım. aydından alacaktım o işide sağolsun sağlık müdürlüğü baltaladı...

Deniz şahbaz

Merhaba deniz,

Askere alınmak istesek malesef ki alınamayız bir şekilde anlaşılır çürük rapor verirler. isetsekte geri hizmet dahi vermezler vs vs

h sınıfı ve ötv ile ilgili 5 ay kadar önce kanun çıktı otomotik vitesli araç alınabilir ibareli ama yasa tam oturmadığı için bazı devlet hastaneleri kanunu dahi bilmediği için otomotik vitesli araç alınabilir ibareli rapor vermiyor biraz beklemekte fayda var tab bu bahsettiğim tamamen sol kolundan problem olan kişileri kapsayan bir kanun öteki tarafta sağ kolda hiçbir sorun yok ötv muafiyeti var

marto1

Merhaba Murat,

Dediğin gibi kanun çıktı ama maalesef, memurlar sıkıntılı biraz. il sağlık müdürlüğüne yeni rapor için itiraza gittim ve bana dedikleri " millet geliyor geliyor istediği raporu alamıyor sonra bizi şikayet edip başımızı ağrıtıyorlar. sen önce raporu al sonra biz itirazını alıp sevk ederiz..." böyle bir iş güzarlık böyle bir saçmalık olabilir mi ? bunu diyerek gittim devlet hastanesi'de doğal olarak " senin raporun varken il sağlık müdürlüğü seni itirazın neticesinde sevk etmeden ben işlem yapamam diyor..." kala kaldık öyle. artık bu işi halledebilecek mantıklı insanların olduğu bir sağlık müdürlüğü veya hastane arıyorum bende :)

Brakiyal Pleksus

mrblar 3,5 ay öncetrafik kazası sonucu sol kolumun sinirleri koptu c5 total c6 parsiyal c7vec8 kopmus sinirler geri dikildi kolumu hic oynatamıyorum sadece omuz oynuyo dirsege kadar his var benim gibi olupta iyileşen veya azda olsa iyileşmeye baslayan varmı tşk ederim...

metabo_1905

hocam facebook ta türkiye brakial pleksus grubu orda senin gibi kaza geçiren insan yavruları var ordan daha sağlıklı iletişim kurabilirsin

Murat bey(marto1), daha önce yollamış olduğunuz mesajlardan birinde, "murcaglar@hotmail.com" adresinden bana ulaşabilirsiniz demişsiniz. Halen aynı mail adresini kullanmaktaysanız ve hala, bu dertten müzdarip(brakial pexus) kişilere yardım etmeye çalışma konusundaki, iyi niyetli motivasyonunuzu koruyosanız, mail yoluyla olmak suretiyle, brz başınızı ağrıtıcam.. Tabii izninizle..

merhaba arkadaşlar. ben 17 yaşındayım. sağ kolumda blakiel pleksus total lezyonu var. doğduğumda his ve işlev yokmuş. 4 aylıkken sinir nakli yapıldı. onun haricinde kolumdan 7 ameliyat daha geçirdim. bu sayede artık hissedebiliyorum ve tam olmasa da kullanabiliyorum. kısıtlı da olsa kullanabiliyorum. öyle ki aktif olarak dans ediyorum. ne yazık ki bunun daha ileri bir tedavisi yok
bu durumum hastanenin nöbetçi doktorunu bulundurmamasından kaynaklandı ve bu yüzden dava açtık. davam 16 yıldır devam ediyor. sürekli heyete giriyorum ve hepsi farklı yüzdeler veriyor. umarım artık sonuçlanır.

var. ben az da olsa iyileştim. yani hala tam kullanamıyorum ama bir şeyler kavrayabiliyorum hareket ettirebiliyorum. benimki doğumda olmuş. doktorlarının önereceği ameliyatları ol ve fizik tedavi gör. faydası olacaktır.

merhaba ben zeynep. bu siteyi ilk defa 2 gün önce farkettim bendede brakial pleksus lezyonu var tıp adıyla obstetrik brakial pleksus ınjury diye lanet olası bir şey. daha 7 aylıkken ameliyat olmuşum ben. sonra bitane daha ve bitane daha derken bu yaşıma kadar tam 5 kez operasyon geçirdim. biraz gelişti ama hala kullanamıyorum. ben hep düşünürdüm acaba benim gibin bir elini kullanamayan insanlar varmı diye. bu siteyi gördükten sonra benim gibi insanlarda varmış dedim kendi kendime. arkadaşlarımızın yazmış olduğu metinleri teker teker okudum bazı arkadaşlarımız yanlış anlamadıysam elini cebine koyarak geziyormuş.yani elinden utanıyomuş o duyguyu bnde biliyorum iki ay öncesine kadar bnde aynı şeyi yapıordum. acaba sokağa çıkınca herkez elime bakarmı diye soru soruyordum kendi kendime okulda dışlanırdım genelde bunu bi ben hissederdim. ama olsun alıştım ben zamanla alıştım..
nur diye bi arkadaşımız elinizi nasıl kaldıramıyosunuz nasıl kullanamıyosunuz. diye dalga geçiyor. daha beterini görmesi dileğiyle..

zeynepaktas

Merhaba Zeynep hoşgeldin foruma. Benim elime cebime koymam bir nevi alışkanlık aslında. Dün akşam yürüyüşe çıktığımda kolumu/kollarımı sallaya sallaya gezdim, bakan bakar bakmayan bakmaz çokda fifi. bazı zamanlarda evet, ruh halime bağlı olarak dikkati en aza indirmek için hiç çıkarmıyorum elimi cebimden ama buna rağmen farkına varılabilir bir durum aslında ve bunu kesinlikle utandığım için yapmıyoru. bence hiç kimse halinden utanmamalı, neticede nasıl doğacağımız bizim elimizde olan birşey değil. Ama şuna çok şükrediyorum, hiç bir dönemimde hiçbir arkadaşım beni yadırgamadı veya dışlamadı, belki en popüler kişi değildim ama, hiç bir zaman " ya haber etmeyi unuttuk " denilen kişide olmadım :) yani kısacası hayatınızın hiçbir anında utanmayın hep hayata neşeli tarafından bakın, bize benzemez ne zorluklar ne engelliler var arkadaşlar.

(Sayın marto1)benimde sol kol b.pleksus üst turunkus orta seviyede sinir hasarı var.sağlık kuruluna kişisel başvurdum ilk defa.yeni çıkan rapor %25 engelli,%40 olması için ne yapmalıyım.Ayrıca H sınıfı ehliyet alır,otomatik vites araç kullanır yazıyor

bende de buna benzer birşey var....sağ omzum tutuk...oyle ki sanki kol yerine ağır külçe asmışlar gibi hissediyorum bazen...omzumun hareket kalibiliyeti zaman zaman ciddi derecede azalıyor....ağrısı da cabası böyle durumlarda.....ne olduğunu bilmiyorum,doğum kaynaklı değil....bildiğiniz ağır derecede tutulma...kas gevşetici,sıcak duşa vs..cevap vermiyor...kolu ileri geri öne arkaya gerdiğimde garç gurç diye kaslardan tuhaf sesler geliyor,,,bazne korkuyorum ben bunları duymaktan...:( omzum tutuk olnca haliyele dirseğe olan kısım çok ağırlaşıyor...harekt kas geliştirmek işe yaramadı ben de,,,aksine durum daha da fea oldu...şuan bile tutuk...bir de sağ bacağımda kısmi felç var bnim şuan....her ikisiyle birlikte mücadele ediyorum...kolum için emg çektirmedim ama sanırım ihtiyaç var....bu tarz durumları olan var mıa caba?

mail adresim değilti dostum yeni mail adresim muratcaglar@outlook.com benimle bu adresten iletişim kurabilirsiniz valla bende motivasyon hep full dür her zamna beklerim beni bilen bilir bıkma usanma gibi kelimeler benim lugatımda yok :) bekleirm

kolunun kullanabilme durumunu bilmiyorm ama ben %45 aldım ümraniye devlet hast sıkı kontrol oldu mu da sana 25 VERDİLER ?

Son düzenleme:
Üst Alt