Herkese Merhaba,
Öncelikle hepimiz inşallah bir an önce düzeliriz. Ben de 1,5 yıldır servikal distoni sıkıntısı çekiyorum. Bu 1,5 yılım hastalığa alışmakla ve araştırma yapmakla geçti. Tedavi yöntemlerini araştırdım, diğer hastalarla tanıştım ve bilgi paylaşımları yaptım. Halen de yerli-yabancı çok kişiyle görüşüyorum. Araştırmalarımda bu işi tedavi eden Güney Kore'e Dr.Lee ile çok kez yazıştım. Tüm videolarını izledim, makalelerini yazılarını okudum. Ondan tedavi alarak düzelen kişilere ulaştım ve görüştüm. Aynı şekilde Kanada'da bulunan Dr. Farias ile de görüştüm, onun hastaları ile görüştüm, kitaplarını okudum. Bu hastalıkla ilgili büyük bir bilgi birikimim oldu. Bizim nörologlara takılmayın.
Bu araştırmalarım sonucunda bu işin tedavisi özetle "EGZERSİZ ve POZİTİF OLMAK" arkadaşlar. Ve bunun sebebi ( doğuştan olmayıp sonradan gelişenler için söylüyorum): VÜCUDÜN FİZİKSEL VE RUHSAL DENGESİNİN BOZULMASI. Bu iki madde bu hocaların tedavide uyguladığı başlıca ortak noktalar. Egzersizi ihmal etmeyin. Günde en az 5 km düzenli yürüyüş yapın. Kolları kaldırarak tempolu şekilde yürünecek. Omurga düzgünlüğüne dikkat edin. Manuel terapi, dorn terapi vs. alın. Omurga düzeltici egzersizler yapın. Boyun hareketleri yapın. Zamanınız oldukça bunları yapın. Hacamat veya kupa çektirin. Akupunktur deneyin. Oturuşunuza dikkat edin, postür düzgün olacak. Eğik otırmayın. Dik oturun ve dik durun. Kafanın ağırlık merkezini vücut ekseninde tutmaya çalışın. Otururken bacak bacak üstüne atmayın. Simetrik şekilde dik pozisyonlanın daima. Eğri büğrü oturmak yasak.
Bunları sallamıyorum, iyileşenler ve yukarıdaki doktorların yöntemi. Bu işin batı tıbbında çözümü yok. Doğu tıbbında çözümü mevcut. En önemlisi egzersiz ve olumlu psikoloji. Papatya çayı için, rahatlatıcı gevşetici bitkisel çaylar için. Bunları ihmal etmeyin, düzelmek belki zaman alacak ama bu iki konu üzerinde ne kadar pes etmeden kendinizi disipline ederseniz düzelme süreci o kadar hızlı gelişir. Hepimize geçmiş olsun, bu işin çözümü budur arkadaşlar.