Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Emeklilik düzenlemesini Anayasa Mahkemesi’ne götürecek olan vekilimiz Aylin Hanım’a nasıl destek olabiliriz?

@necatiburakozdemir,

Adamın 3 tane rahatsızlığı var herbiri de %30 olsun. Bu arkadaşımız engelli olamıyor. Ama bir diğer hasta tek hastalıktan %40 engeli var bu engelliden emekli oluyor. Şimdi soruyorum. 1.adam mı daha engelli yoksa ikinci adam mı?

herkese tek tek yazmayacağım, ELİ KOLU SAĞLAM KIZ EVLAT ÇALIŞIYORSA KENDİ EKMEĞİNİ DE KAZANMAYA BAŞLAMIŞ İŞE GİRMİŞ İSE NEDEN YETİM MAAŞI ALIR???????

BENCE SAÇMALIK..HAKSIZ ADALETSİZ.
ÇOĞU DA AYNEN ANLAŞMALI BOŞANIP YETİM MAAŞI ALIYOR ÇALIŞIYORKEN BOŞANDIĞI KİŞİ İLE AYNI YERDE YAŞARKEN.

DEVLET BUNA ÇÖZÜM BULMALI , ENGELLİLERE TAKMIŞ VAZİYETTE.
SOYAD VE TC KAPALI OLARAK ENGELLİ RAPORUNU BURDA PAYLAŞIR MISIN? @necatiburakozdemir

O yüzde 62 süresiz raporunla kesin emekli olurum diye düşünüyorsunda sgk iş kaybı konusu öyle garanti kesin diye bir durum yok sonra buralarda madurum diye feryat etmezsin umarım @necatiburakozdemir,

Dul kalmış bayanlarda maaş almasın gidip koca bulsun diye yazan arkadaşlar olmuş babanız ölse yada siz ölseniz anneniz yada eşiniz hayata tutunmak için ivedilikle koca bulması gerektiğinimi savunuyorsunuz bir laf söylerken nerelere nereye gittiğini iyi hesap.etmek gerekir

Dul yetim engelli emekli hepsinin aldığı maaş Bütçenin yüzde 5ine denk geliyor 20 milyon insanın gsmhden aldığı bu küçük payda dahi o almasın bu almasın kavgası çıkıyor faizden paradan para kazanan kesimin kazanın dibini sıyırdığı dönemde eyt vs günah keçisi aramaya gerek yok diye düşünüyorum

Son düzenleme:
Yapılan yorumlar cok tuhaf niye maaş almak yerine koca bulmuyormuş niye kız cocuğu babadan yüzde 25 oranlı maas alıyormuş vs zannedersinki ülke.ekonomisini dullar ve yetimler bu hale getirdi kendii yaşadığı adaletsizliğe bir günah keçisi bulma paradoksuna giriliyor @ozgur3005,

@Konyaereğli,

kendi arabası olmayıp sokaktaki lüks arabalardan ekonomi iyi kendi lokantaya gidemeyip lokantaları dolu olduğunu tatile hayatı boyunca gidemeyip tatile gidenler üzerinden ekonomiyi iyi gören garip sosyolojik vakalarla dolu

Yakın komşumuz var eşi şehit olmuş dul maaşı ile 3 cocuğunu okutuyor hayata hazırlıyor buna benzer ne fedakar anneler var devletten maaş almaktansa gitsin koca bulsun diye büyük büyük ahkam kesenler vs bir kaç olumsuzluk örnek üzerinden herkesi bir kalıba oturtanlar tuhaf bir kafa yapısı @ozgur3005,

Sayın Emine Erdoğan a ulaşma imkanı bulsak inanın ki evde otururken Koçasına dese böyle böyle Vallahi bir şeyler değişir,
Ula niyese Emine hanımdan umutluyum, (gülmeyin)

Hala bunlardan medet mi umuyorsunuz? Çok iyi kalpli şirin mi şirin bir aile sanki. Karısı yapma diyecek de kocası yasayı geri çekecek. 20 senede hala gerçekleri göremeyenler, ülkenin içinde bulunduğu durumu iştirak edemeyenler yüzünden bugün bu haldeyiz. Engelliler olarak durumumuz çok zor. farkındayım insan psikolojisi tutunacak bir dal arıyor ama bu dal bu zihniyet değil maalesef ve hiç olmadı...

@rgofis,

bence engelliler arasında s.dik yarışına sokmayın olayı. ben engelliyim hayır ben dahaaa engelliyim gibi algılanıyor

@necatiburakozdemir,

Sen ve senin gibiler bu memlekette yaşadığı sürece bizim gibi gerçekten emekliliği hak eden engelliler ezilmeye mahkum aklınca insanları manipüle etmeye çalışıyorsun yok şöyle yok böyle yok önceden kızdım sonradan hak verdim falan filan kardeş senin karşında soğan ekmek yiyen katiline her daim oy veren koyunlardan yok sen bu masalları gidip onlara anlatıver bir zahmet boş konuşma

@Ben_Claudius,

Engelliler için kurallar farklı farklımı işliyor ki böyle bir kanıya vardınız. Her engelli malül değildir. Bu farkı anlatmak için verilen bir örnekti.

@Eren5863, otomobil için vuruldu, 10 ila 15 gün sonra vekil Anayasa mahkemesinin önünden video attı Emeklilik ğçin baş vuracak Maduriyet işte

AKP li Bakan Hulisi Akar'ın kızı Serra Akar Amerika'da Biyoliji okurken 2003 yılında kanunsuz şekilde Hacettepe Tıp Fakültesi'ne kanunsuz şekilde geçiş yaptıgı tespit edilmiş. Danıştay konuyu inceleyince kazanılmış hak deyip kanunsuz alınan diplamayı bile iptal etmemiş. Şimdi yıl 2025 . 20 yıl boyunca emeklilik hayali kurup '' Vergi İndirim belgesinide ' alıp beklerken AKP VE mhp engellierin kazanılmış haklarını kanunsuz ve keyfi şekilde ellerinden aldı. Konu bu hafta Anayasa Mahkemesi'ne taşınacak ve hep birlikte sonucu görecegiz. Aslında hepimiz az çok konunun reddedilecegini biliyoruz ama bir umut ...

Arkadaslar biz azinlik grup olduğumuz için sesimizi duyuramiyoruz azinlik derken şunu kast ediyorum eyt nasil cikti nasil kabul edildi bide sayin cumhurbaskani şöyle demedimi benim cumhurbaskanligima engel olcagini bilsem dahi eyt cikmiyacak diye ama kadinin biri kazanilmis hakkı icin mahkemeye gitti ve kazandı sonra derneği kurdu eytlileri topladi seslerini her yerde duyurdular bizim derneklerden cit yok ve hic bir kanalda engeliler icin haber bile yapilmiyo sesimizi beraber cikartmaliyiz gerekirse çoğunluk olarak beş tepeye kulliyeye yürüyüş yapip dikkatimizi engellilere yapilan haksizliga çekmemiz lazim baska yolu yok

@neoplis,
Bu insanlar yola çıkarken iddia ettikleri sol(?) tarafın zenginliğiyle onları ezdiklerini öne sürüp acıtasyon yaparak tüy bitmemiş yetimi yanlarına çekmişlerdi.
Hatta kardeşimle bu konuyu konuşurken o bile "hakettiler. sırf burunları sürtsün diye yine de akp ye vereceğim oyumu" diyordu.
Birinin burnu sürterken diğer bezirganın burnu altın varaklı oldu. Bu ne perhis bu ne lahana turşusu.
Topunu dizeceksin sıraya...

Sanırım daha 24.02.2025 itibari ile AYM ye bir başvuru yapılmadı değil mi?

@AltayTuna,

Kardeş bence asıl sen boş konuşuyorsun ben tüm ailesi öğretmen, mühendis, ve subay olan bir ailede izmir gibi bir memlekette doğdum büyüdüm senin sandığın o aktrollerden hiç olmadım olmamda ben kimseyi manüpüle falan etmiyorum mantık çerçevesinde düşünüp konuşmaya çalışıyorum iyi yaptılar da demiyorum benimde hak kaybım var ksımda net emekliydim şimdi belirsiz anladın mı? Ama baştakiler bu memleketi afedersin bişiler yapılarlar diyede hep kendimize yontmamak lazım bunlar eninde sonunda gidecek gittiklerinde yerine gelecek olanın başı belay girmesin bu memleketi kırtarabilsin bu durumdan diye düşünmeye çalışıyoruz küçücük beyninle sgk nın geleceğini düşünememen gayet normal bu sebepten senin söylediklerini çokta dikkate almıyorum ama her insan gibi seninde bir açıklamaya ihtiyacın var diye yazıyorum belki anlarsın. Çok zannetmiyorum ama bi şansımı denemek istedim…

@Konyaereğli,

Yani ben gidip engelli rapoumu yeniliyorum şuan kendi raporumla gireceğim sgk nın kıruluna tek hastalık benim raporum buna rağmen verilmezsede yuh yani diyecek bişeyim kalmoyor. İş gücü kaybı raporuna girmeyeceğim yani

@rgofis,

Ya bakın ben demiyorum şı engelli bu değil veyahut o emekli olabilr bu olamaz arkadaşlar anlatmaya çalıştığım şu ben eyt den emekli olamamış heyetten randevu alıp 5 tane bölümden 10 5 10 10 toplayım 45 i bulup emekli olmuş adam tanıyorum buda diğer engellilerin hakına girmiş olmuyor mu bunuda size ben soruyorum bir sınırr var 40 bu sınırı aşmak gerekiyor şuanda sağlam bir insan bile heyete girse 40 45 li yaşlarda toplama oranlarla 40 ı buluyor bunun önüne geçmek için yapıldığını düşünüyorum ki buna sebepte o 45 üzerinden hiç bir şeyi olmadığı halde emekli olan vatandaşı kendi gözümle görmemdir

@hanifeaydin,

Ya ben raporu buraya nasıl yükleceğimi bulamadım kosaca nir anlatırsanız eklerim tabiki sorun olmaz bide neden raporumu istediğinizi anlayamadım

@rgofis,

Abi vermeyin o zaman bu kanunu çıkaran kim sen vermedin ben vermedim bu adamlara kim oy verdi kardeşim anlatın etrafınızdaki herkese gösterin bu yazılrı mağdur olan insanları yani siz neden bana cephe aldınız ki bende sizin gibi mağdurum kasımda mis gibi emekliydim benimde hakkım gitti acayip zoruma gidiyor şuan aktrol müşüm gibi davranılmak ataist deseniz bu kadar zoruma gitmezdi abi

Moderatör tarafında düzenlendi:
Facebokta tek hastalıktan red gelenlerin yorumlarını okumanı tavsiye ederim bu işin hiç garantisi yok en son karar merci hayır çalışabilirsin dedinmi geçmiş olsun @necatiburakozdemir,

Kendi raporunda olsa yeni raporda olsa iş gücü kaybı almak zorundasın öyle çantada keklik olurum biterim vs garantisi yok kanser hastası insanların dahi böyle bir garantisi yok malesef @necatiburakozdemir,

Yeni yasa Tek hastalıktan yüzde 40 engelin varsa emekli olursun demiyor iş gücü kaybın olacak oda benim belirlediğim standartlarda olursa dikkate alırım diyor o bilr yetmiyot hersey tamamda olsa son sòzü kurul söylüyor vs @necatiburakozdemir,

Son düzenleme:
@Konyaereğli,
Facebook berbat hocam, derdini anlatamayan mı dersin, engelini dahi bilmeyen mi dersin, hastalık listesini bilmeyen mi dersin hepsi var ve özellikle dikkat ediyorum pek çoğu fırsatçı oradan sağlıklı bilgi alınamaz.
Bir başka başlıkta yazdım şartlar tutuyorsa (hastalık listesi ile prim şartı) kurulun takdir yetkisi yok, red gelen sırf bu açıdan itiraz ederek durumu lehine çevirebilir.

@Konyaereğli,
Aynen dediğin gibi bunları bende biliyorum ben raporum 62 fakat 53 20 olarak balthazr ile 62 bu oranlarda tek hastalıktan yani hadi diyelim ki bunlarında birni baz aldı benim ki gene tutuyor iş gücü kaybı listesinde de yer alıyor benim hastalığım bu arada ona da baktım

Üst Alt