Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engelsiz internet onaylandı. Engellilere internet % 25 indirimli

TTNET 81 ilde fiber çalışmalarına başladı. İnşallah engelliler de faydanabilir.

Türk Telekom Üst Yöneticisi (CEO) Gökhan Bozkurt, 6,8 milyon ADSL müşterileri bulunduğunu belirterek, ''Yüksek hız, yüksek kalite ve yüksek kapasite istiyor. Biz de tekrar bir ateşi fitillemek zorunda kaldığımızı hissettik. Fiber optik ağlarla öreceğiz artık Türkiye'yi'' dedi.
Bozkurt, fiber teknolojisini 81 ilde internet servis sağlayıcıların hizmetine sunmalarına ilişkin basın toplantısında yaptığı konuşmada, son 6 yılda 10 milyar liraya yakın yatırım yaptıklarını, 2011'in ilk 9 ayında 1,5 milyar lira yatırımın gerçekleştiğini, 2011 yılsonu hedefinin 2,2 milyar lira olduğunu anımsattı.
Bozkurt, 2011 itibariyle dünyada 2 milyar internet kullanıcısı bulunduğunu, her kaybedilen işe karşılık teknoloji dünyasında 3 yeni iş imkanı doğduğunu, web teknolojisi kullanan KOBİ'lerin verimliliğinin yüzde 10 arttığını, ihracatlarının ise iki katına çıktığını anlattı.
Gökhan Bozkurt, ''6,8 milyon ADSL müşterimiz var. Yüksek hız, yüksek kalite ve yüksek kapasite istiyor. Biz de tekrar bir ateşi fitillemek zorunda kaldığımızı hissettik. Fiber dünyasıyla açılmamız, halkımızı yeni teknolojiyle tanıştırmamız lazım. Fiber optik ağlarla öreceğiz artık Türkiye'yi'' diye konuştu.
Meseleye sadece karlılık açısından bakmadıklarını, 81 ilde mevcut bulunduklarını dile getiren Bozkurt, dijital uçurumu kaldırmak adına çabaladıklarını, bu uçurumun kalkmasıyla birlikte Türkiye'nin de gelişeceğini, Türkiye'nin gelişmesinin, Türk Telekom'un da gelişmesi anlamına geldiğini kaydetti.
Türk Telekom'un yurtdışı çıkış hızı 2005 yılında 30 gigabitken, bugün 40 kat arttığını, data kullanım oranlarının ise son 6 yılda 10 kata çıktığını ifade eden Bozkurt, bu durumda fiber dönüşümünü yapmanın kaçınılmaz hale geldiğini söyledi. Bozkurt, 2003 sonlarında ADSL'le bir devrim yaşandığını, şimdi fiberle bu devrimi daha ilerilere götüreceklerini dile getirdi.
Konuşmasının ardından soruları yanıtlayan Bozkurt, 2011 yılında 730 bin haneye fiber optik altyapının ulaştığını, bunların halihazırda yüzde 25'inin aktif kullanıcı olduğunu söyledi.
''AB'nin 30 megabitlik 2020 hedefini, 100 megabitle 2015'te yakalayacağız''
Türk Telekom Operasyon Başkanı Memet Atalay da, 2011 yılında 17 bin 600 kilometre fiberoptik hattı tesis ettiklerini, buna ek olarak 2 bin kilometre de site içlerine tesisat yaptıklarını belirterek, gelinen noktada 150 bin 600 kilometrelik fiber optik altyapısına sahip olduklarını kaydetti.
Türkiye'nin cadde ve sokaklar dahil tüm yol ağının 200 bin kilometre olduğunu anımsatan Atalay, Türkiye'nin fiber optik altyapısında Avrupa'da ilk üç içinde yer aldığını söyledi.
Atalay, şehirler, ilçeler, santraller, bölgeler arasında döşenen iletim amaçlı altyapının yüzde 85'inin; santrallerden eve çekilen hatları içeren erişim altyapısının ise yüzde 80'inin Türk Telekom tarafından tesis edildiğini aktardı.
Bugüne kadar öncelikli olarak iletim tarafının tamamlandığını, şimdi evlere kadar gittiklerini dile getiren Atalay, sözlerini şöyle sürdürdü:
''2011 içinde toplam 730 bin hane, işyeri, fabrikaya fiber optik tesisi yapıldı. 2012 senesinde bu 3 kat daha artacak. 2011 yılında fiber optik tesis hızımız saatte 9 kilometre. 2011 yılında saatte 520 haneyi fibere geçirdik. 2012'de bunu 3 kat artırmayı planladık. 2012 yılında 1.500 haneyi bir saat içinde fiber optik altyapıya geçireceğiz.'
'
Fiber optik çalışmalarının İstanbul, İzmir, Ankara ile sınırlı olmayacağının altını çizen Atalay, ''İnşallah AB'nin 30 megabit olarak öngördüğü 2020 rakamını, 100 megabite yakın bir rakam olarak 2015 sonunda gerçekleştireceğiz'' dedi.
Atalay, bir soruya verdiği yanıtta, 2015 sonuna kadar Türkiye'deki şehir ve ilçelerin tamamında en azından tesis olarak fiber altyapısının bulunmasını hedeflediklerini söyledi.
''Aynı ücretle 8 megabit yerine 24 megabit hız''
Türk Telekom Pazarlama ve İletişim Başkanı Erem Demircan ise, fiber altyapısına sahip ürünün nasıl yaygınlaştırılacağına ilişkin olarak internet servis sağlayıcılarla yoğun görüşmelerde bulunduklarını belirterek, yalnızca yeni site ve evlerde değil, mevcut binalarda da kullanımı artırmak için çalıştıklarını söyledi.
Demircan, fiber internete ulaşan hane ve işyerlerinin yılsonunda 3 milyon gibi bir rakama ulaşacağını ifade etti.
Fiber altyapısının bulunduğu lokasyonlarda ADSL müşterilerinin, talep ettikleri fiber internet paketine geçiş yapabileceklerini ve geçiş ücreti ödemeyeceklerini ifade eden Demircan, mevcut müşterilerin ADSL paketi için ödedikleri ücrette değişiklik olmadan yüksek hızlı fiber internet paketlerinden faydalanmalarını sağlayacaklarını anlattı.
Demircan, şu bilgileri paylaştı:
''İnternet servis sağlayıcılarının mevcut müşterileri kampanya kapsamında hiçbir ücret ödemeden daha yüksek hızlı fiber internet paketlerine geçiş yapabilecek. Örneğin bugün 8 megabit kullanan bir müşterimizin binasına fiber gittiği anda internet servis sağlayıcıları o hanelerle hemen iletişime geçip, 'Artık evinizde fiber var, bundan sonra 8 değil 24 megabit kullanacaksınız ve şu anda ne ödüyorsanız, onu ödemeye devam edeceksiniz' diyecekler.''
Erem Demircan, fiber internetten yararlanmak için daha yüksek hızlara uygun modemlere ihtiyaç duyulduğunu, internet servis sağlayıcıların da uygun şartlarla bu modemleri müşterilere sağlayacağını kaydetti.
-----
Kaynak Sabah Gazetesi
Hal u durumdayken engelliler için 8 mbit netlimitsiz adsl 25 gb akk tarifesinden daha hızlı bir tarifeye geçebilecekmiyiz. Hani 1 şubatta engelliler için incdirim başlayacakya ona istinaden soruyorum.

Engelliler İçn İnternet İndirimi

selamlar 2 şey soru soracağım birinci ttnet'de engellier için %25 internet indirim yaptığı duydum acaba sadece görme engelliler mi yoksa herkes engelliler mi?
ikinci soru ise tek kişi engelli ailesi ile beraber %25 indirim yapıyorsun değil mi ama aile içinde iki tane engelli olursa ne olur? çift indirim yapar mı?

mehmet_33_1905;

görme engellilere indirim halihazırda zaten mevcut 1 şubatta uygulanacak % 25 indirim % 40 ve üzeri derecesi olan bütün engellileri kapsayacak.2. sorunuza ise mantığımla cevap verebilirim çünkü detayları yarın anlaşılır..kaç engelli olursa olsun % 25 indirim uygulanır yani 1 yada 2 farketmez

yarın türk telekoma gidip başvuru hemen yapmaya başlıyabilir miyiz?

yarın türk telekoma gidip başvuru hemen yapmaya başlıyabilir miyiz?

her ne kadar 1 şubattan itibaren başlayacak denilsede belki birkaç gün sarkabilir.bu soğuk havada boşuna yorulmamanız için size tavsiyem gitmeden önce 4440375 i arayarak bilgi alın kesinleşmişse çıkarsınız

arkadaşlar bu konuda bilgilendikçe yazalım inşallah ben de yarın telekoma gidip sorayım inşallah olur da faturalardaki rakamlar biraz olsun azalır

benim internet babamın üstüne kayıtlı. Yarın giderken 1. saağlık kurulu raporumu, babamın nüfus cüzdanı fotokopisini, Kendi nüfus cüzdanı fotokopimi başbakanlık özürlü kartımı alıp gideceğim. Hem bizim telefonda babamın üstüne kayıtlı olmazsa onuda kendi üzerime .ekip sosyal tarifeye ge.eyim. Engelliler için olan 16.5 tl olandan.

arkdaşlar şimdi ttneti aradım. Bayan konuştu. Evet engelliler için 1 şubattan itibaren yürürlüğe girecekmiş bu yugulama. Ayrıyeten ben dedim türk telekoma gitmek şart mı dedim O bayan hayır şart değil 444 0375 çağrı merkezimizden de işleminizi gerçekleştirebilirsiniz dedi. Peki arkadaşlar bu ttnet çağrı merkezinden bizim engelli olup olmayacağımızı nasıl anlayacak. Herhalde onlar ile sgk işbirliği yağptılar tc kimlik numaramızdan mı yapacajklar çağrımerkezinden tarife değişikliğini. Haydi hayırlısı olsun. Herhese iyi geceler..

sabır arkadaşlar yavaş yavaş netlik gelicek bilgilere :)

şşimdi ttneti aradım öyle bir bilgii elimize ulaşmadı dedi.

evet ya türk telekom veya ttnete giden varsa yazsın en kısa zamanda olmazsa bende gidiyeimde bi sorayım

arkadaşlar ben 20 aralıkta yanlışlıkla netlimitsiz tarifesinden net6 iş yerim paketine geçtim ve haliyle tahathüdümü bozmuşum o yüzden şubat faturam ceza ile birlikte 300 tl gibi gelebilir. İnternet babamın üstüne. Eğer engelliler için olan indirimden faydalanırsam internet benim üstüme olup 300 tllik borçta benim üstüme olacak. Sizce ne yapmalıyım. Bu tutarı ödeyecek durumumuz yok.

arkadaşlar tarife değişikliğinde ceza faturasına itiraz edin gelen faturayı tüketici hakem heyetıne bildirin ıtıraz dilekçesidoldurup verın kazanırsınız ben aldım ttnet ten 225 lira bana fatura kestıler ben faturayı yatırdım fakat tukecı hakem heyetıne başvurdum bana paramı geri iade ettıler birde bu ınternet tarıfe degışıklıgınde firmalar gevşek davranıyor kampanyadan yararlanıyorsun engelı tarıfesıne geçemezsın dıye benım özur oranım yuzde seksen ıkı devlet bana bu avantajı sagladıysa uygulamak zorundalar bulent bey bılgı teknolojı mudurlugune mı bıldırecegız koçnet engellı tarıfesıne geçışte sorun çıkarmakta bukonuda başvuracagımız yer nere.sıdır

görme engeller içinmiş bu , tt net le konuştum şimdiii

fatma_24;

Bilmedikleri için öyle demişlerdir.
Çünkü kararda görme engelliler diye bir ibare yok....

bugun 4440375 aradım böyle bir indirimin olduğunu indirim hakkında tam detaylı bilgiye sahip olamadıkları için ilerleyen günlerde tekrar aramam gerektiğini söylediler telekom müdürlüklerine başvuran arkadaş varsa sonuç hakkında bilgi verirlerse sevinirim

Şimdi TTNET müşteri hizmetleri ile konuştum Tarife Değişikliği bölümü ile bi 10dk'lık beklemenin sonucu almış bulunmaktayım 1.02.2012 Çarşamba günü itibari ile tüm engelliler(%40 ve üzeri raporu bulunan) kişiler indirim kazanmaya hak kazanmışlardır. Benim Net Limitsiz Paketim vardı ayda 59TL ödüyordum ne kadar indirim olacağını sorduğumda 41TL ye düşeceğini söylediler. :)

bu uygulama için bir yaş sınırı varmı . çocuğum 8 yaşında bizde bu haktan faydalanabiliyormuyuz bilgisi olan varsa paylaşırsa sevinirim.

bora yaşar;

benim konuşmamda her hangi bir yaş kısıtlaması gibi bir şeyden bahsetmedielr çocuğunuzun özrü %40 ve üzeri ise faydalanabiliyorsunuz. hat sahibi 1.derece yakınlar dahi olsa faydalanabiliyorsunuz

ben uydunet kullanıyorum onlarda bu uygulama malesef geçerli değilmiş.2 yıllık sözleşmeyle abone oldum ücretsiz modem yüzünden.çok sinir bozucu sınırsız tarife fiyatı gerçekten çok uygun ama geçemiyorum :(

arkadaslar bu indirimi sadece türk telkommu yani ttnetmi yapıyor yoksa avea, turkcell, vodafone wınnn larda dahil mi bir bilgisi olan varmı

Sanırım telefon hattından alınan ve tüm adsl servis sağlayıcıları için indirim geçerli...

istanbul.şimdi konuştum 444 0 375 ile.bu konu hakkında bi bilgi gelmediğini söylediler.

alınmasın kimse ama gündüz bende aradım ttneti 20 dakikadan fazla durdum hatta müşteri hizmetlerinde o ona baglar öbürkü baska yere baglar konu hakkında bir bilgileri yokmuş alınmasın dedim ya bir alay sıgırları müsteri hizmetlerine oturtmuşlar işi bile insan yok memlekette sıgır elde var sıgır biz özürlüyüz galiba onlar bizden daha özürlü

ttnet aradım dün öyle bi indirim yok dediler konuyla ilgili bi bilgi yok dediler görme engelliler için vardediler böle bi indirim söz konusu yok dediler :confused:indirimi yaptıran vrsa bilgi versin arkadaşlar

ttnet abonesi olmuştum 3 yıl önce. sözleşme süresi çoktan doldu. 4gb limitli 29 tl modemle birlikte ödüyordum. nete girsem de girmesem de bu ücret alınıyordu. bir arkadaşım yeni ttnet abonesi ve ben nekadar süre ile girersem o karşılıkta ödeme yapıyorum dedi. onun da 4 gb limitli ve 13 tl ödemiş bu ay (nette kaldığı süresi kadar) şaşırdım. ben girmediğim halde bu ay yine 27,50 tl fatura ödeyeceğim. bilgisayarım 1,5 aydır bozuk. neden 27,50 tl o zaman :confused:

valla beyler milletin birbirinden haberi yok dün akşam 16.30 gibi aradığımda bana indirim 1şubat 2012 günü itibari ile geçerli olduğunu söylediler

Bursa İl Müdürlüğü'ne Gittim Haberleri Yok!

Dün (1 şubat) telekom müdürlüğüne gittim. Böyle bir indirimle ilgili kendilerine talimat ulaşmadığını söylediler.

Az önce konuyla alakalı BİMER'e şikayet yazdım. Sizler de yazarsanız açıklama yapacaklardır.

Bende biraz önce TTNET'e email yazdım. Çıkan kararın linkini ekledim. Bakalım ne cevap verecekler.

1/2/2012 tarihi itibariye engeli tarifeleri adsl ve yalın internette başlamıstır..

net4 21 tl
net 6 24 tl
netdisk hediyeli net limitisiz 41 tl

Üst Alt