Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Almanya'da omurilik felcinin kök hücre ile tedavi çalışmaları..?

vize için bu haftaya randevu verdiler.henüz almadım..ücret olarak 7545 euru istendi.bu ücrete otel,uçak ve ordaki ulaşım dahil değil. daha gitmeden bir sürü masraf ettim.. pasaport parası,vize prası,havale masrafı,...vs çok daha..

Kök hücre bir çığır, inanılmaz tedaviler olacağına, bir çok sakatlığın ve hastalığın tarihe karışacağına inanıyorum. Ama henüz deneme aşamasında ve bir çok ülkede yapılan tedavilerin sonuçları ya yasal olmaması nedeniyle söylenemiyor, ya da söylense dahi ancak ilk sonuçları söylenebiliyor. Belli bir süre sonra ne olduğu/olacağı bilinmiyor ya da açıklanamıyor. Uygulamayı yaptıranlar hakkında sadece duyumlar var, genellikle olumsuz duyumlar bunlar. Uygulama yaptıran kişilerle bizzat görüşseniz bile o kişi konuşmadıkça yerine konuşmak uygun olmuyor.

Şu anda kök hücre tedavisi nasıl yapılacak? hangi tür hücreler uygundur? başarı oranı nedir? kaç kez uygulanması gereklidir? daha kötüye gitme ihtimali var mıdır? Bir süre sonra (örneğin 2-4 yıl ) durum ne olacak? Nöro dejeneratif hastalıklarda işe yarar mı? aklıma gelen sorulardan birkaçı.

Biliyorum bu işlemi yaptırmayı aklına koymuş insanlara ne söylense ikna edilemez. Ama hiç değilse kendi doktorlarına ve uygulamayı yaptıracakları uzmanlara akla gelen tüm soruları eksiksiz sormaları gerek diye düşünüyorum.

XCELL’e tetkiklerini yollamış ve “UYGUN DEĞİLSİNİZ” cevabı almış birini duymadım ben. Nörodejeneratif hastalıklar veya omurilik zedelenmesi hiç fark etmiyor, herkes uygun, aşağıdaki mail gönderiliyor herkese. Maili okuduğumda tek bir cümle dikkatimi çekmişti. Belki okuyanların da dikkatini çeker. Görüşenlerden biri, uygulamanın garantisinin ve kaç kez yapılması gerektiğinin de belli olmadığını söylemişti. XCELL hakkında kendilerinden başka bir yerde olumlu bir referans duymadım, aksine “umut tacirleri” veya “deneme tahtası yaptıkları” gibi yorumlar yapılıyor.

Sonuç olarak kök hücre tedavisine inanıyorum ancak henüz çok erken olduğunu düşünüyorum. Yasal olması çok önemli, çünkü yasal olduğunda sonuçlar daha net açıklanır kanaatindeyim. Gerek ülkemizde, gerek dünyada çok varlıklı insanların 7.545 EURO bedelle kök hücre uygulaması yaptırmak yerine milyon dolar mertebesinde paralar harcayarak araştırma laboratuarları kurdurmaları ya da destek olmaları da dikkat çekici bence.

Selam ve sevgiler.
Saadet

From: GDemircan@xcell-center.com
To: Date: Wed, 17 Dec 2008 19:09:57 +0100
Subject: Kök hücre terapisi

Merhaba ….. bey.
Gonderdiginiz raporlari tibbi uzmanimiz gördü ve sizin icin Kök hücre terapisi mümkün oldugunu tespit ediler. Kök hücre terapisi icin randevu istiyorsaniz lütfen benimle irtibat kurunuz.

Masraflar
Tedavi için toplam ücret 7.545.- Euro. Bu miktarın içine dahil olanlar: Kemik iliği örneğinin alınması ve bu örneğin laboratuara nakli. Kök hücrelerin işleme tabi tutulması, geçici olarak saklanması ve tıp merkezine nakli. Kök hücrelerin verilmesi Tıp merkezinin masrafları ve idari giderler.Ücretlere seyahat ve otel masrafları dahil değildir.

Kemik iliği toplanma tarihinden en az 10 gün önce kan seyreltici ilaçları kullanmayı bırakmanız gerekir. Kan seyreltici ilaçları kullanmayı bırakmadan önce doktorunuza danışmalısınız.
Hepatit veya HIV testiniz pozitif sonuç verdiği takdirde, özel bakım ve dezenfeksiyon önlemleriyle bağlantılı olarak ek 1.000 € fatura edilir.

Terapi için gerekli olan kan değerleri:
kan sayımı, PTT, INR, Enfeksiyon seroloji (HIV, Hepatit B Anti Hbc, Hepatit B HBS-Antijen, Hepatit C Anti HCV), TPPHA
Lütfen bu değerleri e-mail veya fax yoluyla bana gönderiniz.
Tesekkür ederim,
Saygilarimla.

Ms. Gül Demircan
XCell-Center GmbH
Patientenberatung
Hasta danışmanı
Customer Care
Konrad-Adenauer-Ufer 37
50668 Köln
Fax: 0049-221/ 29 99 59-55
E-Mail: gdemircan@xcell-center.de
XCell-Center GmbH
Im Institut fur Regenerative Medizin
c/o Eduardus Krankenhaus
Custodisstr. 3-17
D-50679 Koln
Germany

Tel.: +49 221 29 21 25 00
Fax: +49 221 29 21 25 50
Home ? XCell-Center

Sitz und Handelsregister Koln HRB 59926
Geschaftsfuhrer: Dr. Cornelis H. Kleinbloesem
USt.-ID-Nr.: DE 240201144

bu cuma konsoloslukta randevum var.inşallah sorun çıkmadan vizemi alır ve almanya ya giderim...sizlerede bir ışık,bir yol gösterici olurum..

defnex bende hastane ile irtibat halindeyim ama bunlar paranın bir kısmını peşin istiyorlar sendede boyle bir durum varmı. ayrıca ne kadar ucret istiyorlar tam detayları paylasırsan sevinirim

hayır seyithan...sadece ben isteğe bağlı olarak,yani konsolosluğa bu konuda ciddiyetimi belirtmek adına 2 bin euro yatırdım...

bu 2 bin euro teminat olarakmı yatırdın boyle bir fikri kim verdi umarım cuma gunu vizeni alır ve bir an once tedavini olursun senden iyi haberler bekliyoruz bol şans eger vizeyi alırsan yolculuk ne zaman

bu fikri hasta danışmanı verdi...eğer oldu almanya'ya bir aksilik olur da gidemezsem para iade edilecek...

sayın defnex hanımefendı acaba sızın engel durumunuzu sorabılırmıyım paraplejimisiniz seviyenız nedır

Ciddiyetini belirtmek için 2000 euro vermek biraz abes geldi.Vize almak bu kadar zor mu?sonuçta tedavi için gideceksin..gezmeye değil ki..yaşım 18, belki yanlış anlamış olabilirim.

şu an ankara'dayım.konsoloslukta randevum yarın..umarım herşey yolunda gider ve vizede sorun çıkartmazlar...

bol sans umarım her sey istedigin gibi olur bu arada yanlızmı gidiyorsun almanyaya

bugün alman konsolosluğuna gidip,vize için tüm gerekli evraklarımı verdim..bir kaç gün içinde olumlu veya olumsuz sonuçlanacakmış..zorluk çıkardılar..soru üstüne soru..sanırsınızki mahkemedesiniz..diyor ki ordaki görevli ben x-cell centerri nerden bulmuşum?nerden duymuşum?niye gidiyormuşum?...vs .ya benim başıma kötü bişey gelirseymiş yani kök hücre değilde bana başka bir şey yapsalarmış..nerden baksan haftada 2 kişi x-celle gitmek için baş vuruyormuş.güya x-cell center konsolosluğa diyormuş ki;gelen hastaların parasını biz karşılıyoruz..vs vs..bir sürü şey..şimdi burdaki konsolosluk x- celli araştırıyormuş doğruluk payını...bekleyip görecez..ya bide onlara ne ki?ben gitmek istiyorum..gidecekse benim canım gidecek,benim param gidecek..

işallah bi sorun cıkarmazlar gule gule gıdersın umut dolu haberlerınle gerı gelırsın

bu alman konsoloslugu zaten almanyaya gitmemizi engellemek icin var.daha once konsolosluga kac defa gitmiştim ve baya zorluk cıkarıyorlar ama inşallah olurda vize verirler ama konsolosun dedigi şu cümle kafama takıldı.x-cell center konsolosluğa diyormuş ki;gelen hastaların parasını biz karşılıyoruz.demekki bu aldıgı para yerinde bir sey degil hem kobay yapacak hem ustune para alacak cok karısık bir durum.

seyithan,peki sana ne gibi zorluk çıkardılar,ne demişlerdi?

ben kok hucre nakli icin degilde baska bir hastane ye yani fizik tedavi hastanesine gidecektim.vergi levham arac ruhsatı bagkur 15000 euroluk hesap cuzdanım tabi bu arada almanyada da abim var ve alman vatandası oldugu halde vize vermediler

gidenler nasıl gidiyor anlamadım...sosyete kesimi her hafta sonu gidip tatilini yapıyor...

onu onlara sormak lazım ama bu xcellcenter galiba durust degil bekleyip sana verilecek cevabı bekleyecez

peki diyelimki x-cell hastaların parasını biz veriyoruz dedi.neden o zaman hastane bana paranın birazını yatır ve konsolosluğa makbuzunu göster dedi?şimdi bir çelişki yok mu?

defnex hastaneye para yatırdınmı sen yatırdıysan yanlış bir sey yapmışsın neden dersen vize alamadın diyelim peki o zaman paranı geri alabiliyormusun.valla abim orda hastaneye bizzat gitti ama benim kafam bu hastaneye pek tutmadı.ben daha once tedavi olmuş hastalarla gorusmek istedigim belirtim ama bir bilgi vermediler.normalde bir hastane basarı sagladıgı hastayı her gun televizyonlara cıkarır. bunlarda oyle bir basarı olsa neden saklasınlar

gidemediğim taktirde para iade edilecek.o konuda sıkıntı yok...2 000 euro yatırdım

çarşamba günü belli olur dediler...

Arkadaslar bence bu kadar önemli bır konuda her boyutunu defneX hanım her seyını dusunmustur...Ama seyit abi haklı bence.

arkadaşımızın gitme isteğine karşı çıkmamız olmaz.bir umut diyip gitmesi çok normal.
fakat gene bir çok arkadaşın belirttiği gibi bu hastanenin ne derece ciddi olduğunu bilenimiz yok.aslında çok iyi biliyoruz.eğer gerçekten bu işte bir başarıları var ise dünyada çığır açarlar.dünya bu işle uğraşırken henüz bir çare bulamamışken bunlar bulduysa tarihe geçmeleri lazım.malesef öyle bir hastalık ki umut tacirleride çok bu işin.onun için dikkatli davranmak ve iyi araştırmak lazım.
saygılarımla...

Kök hücreyi yapan doktor nobel ödülü alacaktır bence beklemek en doğrusu.

Üst Alt